MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722885 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 118 119 120 121 122 123 124  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

Tu esti...dragutz...dar incerci sa mutzi mortul din Drumul Taberei...pe alta alee...si gresesti profund!
Proiectul e bun, e bine gandit si pregatit...dar avem niste impotenti care nu sunt in stare sa-l puna in practica...
Si atunci ce facem???
Schimbam proiectul...schimbam constructorul...schimbam consultantul...sau schimbam impotentii???
Care e solutia cea mai putin costisitoare??? :o   :shock:  8-)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate 133 313

Utilizator anonim wrote:
Parerea mea este ca toate fondurile vor fi utilizate pentru realizarea statiilor si TBMurile vor astepta sa aiba traseu liber. Sa nu uitam ca avem inca doua statii unde lucrarile la structura sunt foarte in urma - Eroilor 2 si Parc Drumul Taberei.

Este singura varianta logica dealtfel (dupa mine, cu bugetul care este). Statii cu structura completa inseamna si acoperire si revenirea traficului de suprafata la o cvasinormalitate (adica acolo unde este posibil). Productia de boltari mai continua?

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Imposibil.
Banii multi îi consuma statiile si nu tunelele.
La 2 statii / an ( la nivel de structura ), inseamna vreo 4 - 5 ani de acum in colo. Asta numai in Dr. Taberei.
Si uitam de Eroilor 2 fara de care M 5 nu are sens. Pentru Eroilor mai punem pe putin 2 ani, deci prin 2020 - 2021 vor fi gata statiile la nivel de structura.
Oricum e clar ca in 2013 si 2014 spunempas santierului, parerea mea e ca tinem TBM - urile de pomana in pamant la Academiei.
Sau dam drumul la cartite pe toata lungimea, fara statii si cand putem facem o statie la trei ani  ( completa ), si dam drumul la metrou din statie in statie.
Si atentie la Eroilor 2
La Favorit / Parc / Romancierilor / DT  avem din proiect asigurate rebrusmente, deci nu trebuie modificate proiectele.  Pentru statiile "intermediare" gen Orizont / TV / Valea Argesului se aplica metoda"1 Mai - Parc Bazilescu" e verificata  :!:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Realist vorbind eu cu bugete identice pe anii urmatori nu vad ca termen 2018 ci 20XY. Cred ca nu inghite nimeni treaba cu rectificarea bugetara. Eu nu inghit gogosi nemasticabile. Nu putem tine traficul deviat si suspendat pe termen nelimitat din nou ca la M4. Explodeaza opinia publica. Sau poate putem... ca in cazul Mihai Bravu.

andrei11 wrote:
Imposibil.
Oricum e clar ca in 2013 si 2014 spunempas santierului, parerea mea e ca tinem TBM - urile de pomana in pamant la Academiei.
Sau dam drumul la cartite pe toata lungimea, fara statii si cand putem facem o statie la trei ani  ( completa ), si dam drumul la metrou din statie in statie.

Nu stiu daca este posibil, las la corectura lui guru daca gresesc, cred ca alimentarea TBM-urilor cu apa si energie se va muta de la Academie pe parcurs la alte statii. Este o provocare sa pompezi apa, aer si curent de la Academie pana la Raul Doamnei. Nu mai vorbim de factorul uman, pe care nu il poti trambala pe distanta aia de fiecare data. Si avand in vedere bugetul s-ar putea ca si pamantul sa fie evacuat pe unde se poate cel mai aproape de TBM. Din nou, TBM-urile necesita inspectie in statii ca de la Academie la Rau este MULT. Eventual in prima faza se face una da una ba. Ma refer la statii. Dar astea sunt scenarii horror sau scenarii disperate.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Ne agitam degeaba. Vrei o parere sincera ? Se va parasi santierul in cel mai pur stil romanesc si cu asta basta. Prea multa teorie. Circulatia ? Merge si asa, se descurca omul, prea multa bataie de cap.
Interventia mea este cat de poate de sincera.  :? Stiu eu de ce am scris asta.
Cand se vor relua lucrarile, sanse 50% sa se deschida statie cu statie. Nu stiu cum o sa faca cu Eroilor, ma tot gandesc, dar le mai trebuie un TBM. Neaparat trebuie sa atace si portiunea asta, ca daca nu e de rasul curcilor.

• 133 313
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Ne agitam degeaba. Vrei o parere sincera ? Se va parasi santierul in cel mai pur stil romanesc si cu asta basta. Prea multa teorie. Circulatia ? Merge si asa, se descurca omul, prea multa bataie de cap.

Subscriu. Am spus si o voi mai spune mereu, avem un oras pretios, nu ne permitem sa demolam nici macar un chiosc asa ca santierele se muta in strada si raman in strada. Guru are niste teorii ale conspiratiei ale lui, eu am una incredibila: se doreste suprimarea Bucurestiului ca ideal spre care sa migrezi. O chestiune banala legata de uniformizarea dezvoltarii regiunilor. Treburi gen Piata Unirii, pasajul Mihai Bravu, Uranus, M5... Cred ca intr-un an doi vedem si Bucurestii Noi inchis pe termen nedeterminat. Posibil sa se sape cateva santuri transversale si la Piata Sudului.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

Mai fratilor, ati dat complet in 'depresie psihica', sunteti catastrofici rau de tot 'in scenarii'...
Decat asa ceva...mai degraba...'sepuku'!!! :lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate flobir

Din banii de la BEI (395 mil euro) n-a mai ramas nimic, s-au cheltuit deja?

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate radu73

Dar niste sute sau chiar mai multe mailuri pe adresele Guvernului si a Ministerului Transporturilor poate mai le pune neuronii sa functioneze ... .

Putem sa o facem ... nu e greu ... si cu ajutorul prietenilor fiecaruia ...

Daca are cineva inspiratie sa alcatuiasca un text adecvat si sa il trimitem de mii de ori ...  :idea:   :idea:   :idea:

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Utilizator anonim

radu73 wrote:
Dar niste sute sau chiar mai multe mailuri pe adresele Guvernului si a Ministerului Transporturilor poate mai le pune neuronii sa functioneze ... .

Putem sa o facem ... nu e greu ... si cu ajutorul prietenilor fiecaruia ...

Daca are cineva inspiratie sa alcatuiasca un text adecvat si sa il trimitem de mii de ori ...  :idea:   :idea:   :idea:

Lucram de cateva zile la treburi din astea si deja au avut efecte in presa, promovati ultimul comunicat dat azi.
viewtopic.php?f=233&t=2650

Re: Stiri despre proiect Cristian

Eu cred ca trebuiesc stabilite niste prioritati.

A vorbi in actuala situatie de Otopeni sau de ceva dincolo de Eroilor mi se pare o greseala. Lucrurile trebuiesc luate treptat iar concentrarea trebuie sa fie pe Raul Doamnei-Eroilor. Si asa Hasdeu + Cismigiu mi se pare o greseala maxima, din punctul meu de vedere sunt bani aruncati degeaba deoarce nu justifica traficul.
Dupa aceea Udriste trebuia sa prezinte sursa de finantare interna, de unde ia banii, de la care (alt) capitol se taie si se adauga la metrou.
Finantare  rambursabila inseamna ca banii vin de afara ? Daca da, asta inseamna ca se adauga la deficit dupa noile reglementari ale Pactului Fiscal European, ori in cazul asta e bye-bye. Vestitul deja "maxim 3%".

Insa mie mi se pare ca la nivel politic nu merg treburile bine, Ponta zice de primaria capitalei, Fenechiu viseaza nu stiu ce autostrada intre Iasi si Tg. Mures, primarul sectorului 6 de la PNL vad ca tace desi ar trebui sa sara ca ars...cred ca nu exista un plan clar.

Cei de aici, care stiti cum sta treaba exact si ce presupune, nu aveti o "pila" pe la vreun realizator tv/televiziune, sa faca o emisiune "pentru" metrou ? Cu decidenti politici(Ponta, Fenechiu, Voinea sau care o fi decidentul) si cu un "meserias" care sa stie sa puna problema ?

Re: Stiri despre proiect andrei11

O singura observatie, cel putin una din statii Hasdeu / Cismigiu este obligatorie pentru a se putea realiza corespondenta M 5 / M 6 ( 4 ).
Preferabil Cismigiu, pentru a realiza o corespondenta M 4( 6) / M 5 / M 1 (3).
Dar asta e cu totul alta discutie si nu e cazul s-o dezvoltam acum. De fapt in decursul timpului s-a mai dezbatut.
Evident ca prioritatile sunt stabilite  si nici nu poate fi vorba de M 6 / depoul lui M 6 de la Straulesti / M 7 sau alte "M" - uri.
Pe de alta parte ca M 5 sa fie "implinita" trebuie sa ajunga cel putin la Universitate. Si cum la Universitate nu poti sa ai PLS sau PSS urmatoarea oprire va trebui sa fie la Piata Iancului. Cu o naveta de tramvaie "desteapta'' Piata Iancului - Cora nici nu trebie sa ajunga metroul in Pantelimon.

Re: Stiri despre proiect Cristian

Bine, eu am vorbit ca omul de pe strada, n-am habar de cerintele tehnice unei alte magistrale. Insa am cam crescut cu metroul sau langa el, cel putin partial. Adica locuiesc in Cotroceni, am facut scoala la 150/Eroilor, liceul Lazar, si am si-o matusa pe undeva pe langa Sala Palatului la care ma duc pe jos, in plimbare, taind-o prin Cismigiu, cam la 2-3 saptamani. Iar zona aia e foarte bine deservita de ceea ce exista, Eroilor/Izvor, si nici alte obiective majore nu sunt sau n-o sa fie prin zona ca sa justifice doua statii atat de aproape una de alta, si Hasdeu si Cismigiu. Facultatile de Drept, Medicina, Stomatologie, liceul Lazar, Opera Center sunt deservite absolut ok. Casa Radio sau mall-ul viitor de acolo e aproape de Eroilor, altceva nu este pe acolo.

Asa ca si mie mi se pare inutila Hasdeu, dar privind doar ca "simplu cetatean". In rest nu stiu, dar daca depinde vreo alta magistrala de ea, atunci poate ar fi bine sa nu se aduca vorba de ea in actualele conditii bugetare.  :)

Go to page:  1  ... 118 119 120 121 122 123 124  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”