MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1746240 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 111 112 113 114 115 116 117  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

Nu mai bine-i spui Dlui Sova???
Ca la mine...Batzi la usi deschise.... :lol:

Acum...ramane sa vedem prin ce nametzi ne conduce...Anghela...(aia...de merge mai departe...)  :shock:
Poate stiti voi...ca mie Rozvita nu mi-a spus... :lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Adrian Rosca

Acu' daca 70% e toata partea de constructii inseamna ca partea contractata si aflata acum in lucru e mai putin de atat. Sa zicem spre 50%? Asa ca optimistii trebuie sa mai astepte PIF-ul chiar daca anul asta se aloca banii necesari continuarii lucrarilor la partea de rezistenta.
Oricum, pana apare propunerea de buget detaliata pe capitole vorbim discutii. Iar de "politicul" Jiji sa auzim numai de bine.

Valorile de contract sunt publice si pot fi gasite pe e-licitatie punct ro:

Magistrala 5 –Drumul Taberei – Pantelimon. Tronsonul 1. Drumul Taberei – Universitate. Sectiunea Raul Doamnei – Hasdeu (Opera):

LOT L1.1 – Statia Râul Doamnei – PS Opera – structura de rezistenta: Valoarea totala finala a contractului: 918,937,999.41, Moneda: RON Fara TVA;
LOT L1.2 – Romancierilor – statia Valea Ialomitei inclusiv depou si galerie de legatura – structura: Valoarea totala finala a contractului: 231,663,459.28, Moneda: RON Fara TVA.

Total hard costs: 1,150,601,458.69 RON + TVA, adica 255,689,213.04 Eur + TVA considerand un curs mediu de schimb de 4.5.

@Adrian Rosca:
Un lucru e sigur, la Sova nu trec deocamdata decat autostrazile...restul raman la locul lor la MT!
Asa mi- a soptit mie un porumbel sosit de la 'Marii Arhitecti ai Universului'! :lol:
Porumbeii tai ce zic???

Nici eu nu stiu mai mult decat povestile vanatoresti cu Fenechiu, Sova si CNADNR-ul care chipurile urmeaza sa se sparga in doua: două la prefectură, două pe piața lui 11 Fevruarie, două la primărie, unul la școala de băieți, unul la școala de fete, unul la spital, două la catrindală, la Sf. Niculae, si evident două la prefectură!

Dupa cum ziceam, totul depinde de buget.
Atunci cand s-a rectificat bugetul prima oara in anul 2012, sumele alocate pentru M5 au scazut de la 380.977 la 178.444 mii lei.  Totodata, sumele estimate pentru 2013 au crescut de la 304.145 la 500.375 mii lei. Nu am datele referitoare la a doua rectificare bugetara, dar presupun cu nu au fost modificari la acest capitol. De remarcat ca virgula categoria de cheltuieli bugetare este 840165 (8401 - TRANSPORTURI, 65 - TITLUL XI CHELTUIELI AFERENTE PROGRAMELOR CU FINANTARE RAMBURSABILA).

Ok, acum hai sa vedem ce se spune in propunerea de buget pe anul 2013 publicata pe http://www.mfinante.ro in ziua de azi 21 ianuarie:
Total categorie bugetara 840165: 289.406 mii lei, adica o scadere de 43,74% fata de totalul cheltuit in anul 2012 aferent aceastei categorii bugetare si anume 514.412 mii lei. Si daca M5 reprezinta 35% din totalul categoriei bugetare respective pe anul 2012, ma intreb care va fi proportia in anul 2013?

Raspunsul va veni atunci cand se va publica bugetul detaliat pe lucrari, cel mai probabil in ziua de joi, cand se va depune la parlament. Dar nu cred ca e de bine.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate aztec

Vad ca pe Google maps au facut update la harti cat si la fotografiile aeriene din unghi, gen "Bird view" si sunt relativ recente, adica cuprind si santierul M5 prin vara-toamna trecuta. Cu putin efort se poate si data exact. Enjoy..

Discutii generale: M5 (partea a 2 a) subway guru

Acum, despre 'datorii neonorate', din experienta mea pot sa va asigur ca Metrorex este o 'rara avis' in Romania si in MT, e din categoria rarissima de  'buni platnici' si nu de 'rau platnici'...
Pentru voi, asa 'pe surse', pot sa va spun ca sunt semne 'sigure' ca Metrorex va onora in ianuarie 'toate' facturile catre constructori ramase neonorate din decembrie,ramase neonorate 'din motive obiective'...

Hai sa va mai supun atentiei un 'subiect':
M5 Drumul Taberei-Universitate are acord de imprumut cu BEI 'cu statut de tratat international' ratificat si aprobat de toate institutiile de cel mai inalt nivel ale Statului Roman (Guvern, Parlament, Presedintie).
M5 Universitate-Pantelimon are si el ok de la toate institutiile majore ale Statului Roman, mai putin aprobarea Senatului Romaniei si...pe cale de consecinta...a Presedintiei...deci nu este inca in 'functiune'...
'Cum' credeti ca am putea 'sa-i indemnam' pe stimabilii nostri domni senatori ca, dupa ce 'rezolva' problemele stringente referitoare la bugetul pe 2013, sa-si aduca aminte si de aceasta problema ce sade pe masa lor din toamna anului trecut si 'sa o rezolve'?
Ca eu, cu mintea mea de 'Cetatean Turmentat', asa-mi zic, ca de aia i-am votat si 'instalat' in fotoliile alea 'confortabile' de la Casa Poporului, ca sa se gandeasca totusi si la 'problemele poporului'...nu doar la 'statutul' parlamentarilor... :mrgreen:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate 133 313

subway guru wrote:
Ca eu, cu mintea mea de 'Cetatean Turmentat', asa-mi zic, ca de aia i-am votat si 'instalat' in fotoliile alea 'confortabile' de la Casa Poporului, ca sa se gandeasca totusi si la 'problemele poporului'...nu doar la 'statutul' parlamentarilor... :mrgreen:

Naivitate tardiva.

Hai prietene, nici chiar asa, chiar ai impresia ca sunt un 'retardat'??? :o
Optimist incurabil, da, accept, dar mai mult, NU!
Cat despre 'Cetateanul Turmentat' stiti si voi la fel de bine ca si mine ca e singurul 'personaj lucid' din toata opera lui Caragiale, chiar daca era 'un pic magnetizat'! :lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Cristian

subway guru wrote:
M5 Drumul Taberei-Universitate are acord de imprumut cu BEI 'cu statut de tratat international' ratificat si aprobat de toate institutiile de cel mai inalt nivel ale Statului Roman (Guvern, Parlament, Presedintie).
M5 Universitate-Pantelimon are si el ok de la toate institutiile majore ale Statului Roman, mai putin aprobarea Senatului Romaniei si...pe cale de consecinta...a Presedintiei...deci nu este inca in 'functiune'...
'Cum' credeti ca am putea 'sa-i indemnam' pe stimabilii nostri domni senatori ca, dupa ce 'rezolva' problemele stringente referitoare la bugetul pe 2013, sa-si aduca aminte si de aceasta problema ce sade pe masa lor din toamna anului trecut si 'sa o rezolve'?

In Romania nu merge cu presiuni publice de genul "sa-i indemnam". Oricum nu pe partea de facut, daca au mers aceste indemnuri candva, mai degraba au mers pe partea de "stop", gen hala Matache. Nu exista cu adevarat sentimentul de "interes public" sau "interes comun", nici macar al oamenilor simpli care se lovesc zilnic de problemele respective.

Probabil ca cea mai simpla solutie ar fi de facut "lobby" direct la nivelul lui Antonescu, ca doar e presedinte de Senat si poate manui agenda zilei destul de usor. Nu stiu cum merg exact lucrurile...un telefon de la directorul Metrorex la presedintele Senatului se poate ?

Problema este ca nu cumva, in lumina noilor politici de investitii(nu facem 100 de proiecte ci 10, parca asa ziceau...)si a noii organizari a guvernului sa nu fie necesar a fi reluata cu totul procedura...banuiesc ca imprumutul de la BEI are impact asupra gradului de indatorare si trebuie vizat de ministrului bugetului si/sau finantelor + ministrul marilor proiecte(daca intra aici) + ...ma doare capul deja. :)

Nu complica lucrurile, traseul e foarte clar:
1. MF
2. Guvern
3. Camera
4. Senat
5. Presedinte
BEI5 metrou e la pasul 4 acum.

Go to page:  1  ... 111 112 113 114 115 116 117  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464545 posts in 5797 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”