MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1396424 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 109 110 111 112 113 114 115  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

@uranus:
ai scapat din vedere contractul pentru cele 16 trenuri CAF
@budrom:
esti departe de 'meandrele realitatii'...in materie de buget...

• budrom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate budrom

@andrei11
:lol:

Maine iti voi rasp. la fiecare intreb., deocamdata avem in program, din pacate, acest meniu:
azi, pe la ora 15 am trecut special, pe langa cele 4 santiere, primele in calea bestiilor cu dinti, si...

Sa zicem ca luni a fos Sf Ion...
marti, refacerea dupa luni...
miercuri, unii au mai avut nevoie de refacere extra...
joi, au ajuns la munca si sefii de echipa...
azi, vineri, situatiunea statea cam asa:
laOrizont, se lucra bine, pare ca-i aceeasi echipa care a lucrat si la A.M. - jos palaria.
la Favorit, se lega ceva fier, dar timid si incet, cele 2 excavatoare care mai pot scoate restul de pamant, stateau ”parcate”.
la DT 34,liniste si pace, doar paznicii prezenti !
la Parc, slab de tot, un utilaj bajbaia pe acolo.

totusi,pt ca esti baiat valabil:
marti?! dar ieri seara n-ai aflat? cascavalul este de 5,3mld euro...pt toate investitiile.  ASADAR: M5 nu moare...

bonus doar pt tine, uite niste ziaristi care nu-s blonde, citeste sectiunea infrastructura, ai date importante si pe acolo!
http://www.finantistii.ro/macroeconomie ... euro-76731

@george
asa-i , trebuia ”zi-i” acolo, am uitat de cratima.
la fel si cu ”zgau”

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Utilizator anonim

Deci mai pe scurt tu ne zici ca se dau bani si ca noi o lalaim cu lucrarile ?  :roll:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Marti se decide in oarecare masura soarta Magistralei  5 pentru anul acesta. Adica daca vom reusi sa avem tunelele gata si statiile "la rosu" ( cel putin ).
Stie cineva daca se vor ocupa si de statia Eroilor ? Evident, daca vor fi bani.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Utilizator anonim

Dar ce se intampla marti ?
Eroilor este programata sa inceapa in primavara.

La ora actuala ( astazi, duminica ) M 5 are finantare asigurata ? Ar fi bine.

Re: Stiri despre proiect Costin

Rog postati aici numai stiri.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Costin

Am facut curat. NU VA MAI ATACATI!

Marti vine delegatia FMI...
Deocamdata finantarea M5 e departe de a fi asigurata...

PS
@budrom:
Te rog eu mult, nu te mai da rotund despre lucruri de care nu ai habar...lasa-ne pe noi sa-ti zicem ce si cum...ca poate-ti este de folos la vanzarea de "balastru"... :x

@cos:
De atacat, ne vom "ataca" doar daca vom constata ca nu avem buget... ;)
Eu totusi inca mai sper... :geek:
Toate cele bune...

Revin, ca sa inteleaga toata lumea ce se va discuta de marti incolo cu FMI...
Punctul unu...sa nu sperati ca va fi altceva decat tot un buget de austeritate...nici vorba...bankerii sunt foarte fermi in chestiunea asta...deci nicio speranta...
Punctul doi...in materie de investitii se va cere imperios ca sa fie o prioritizare ferma doar pe cateva proiecte majore si sa nu se mai risipeasca fondurile in 'jde mii de kakatzisuri si sa nu se finalizeze mai nimic...cu alte cuvinte, proiecte mult mai putzine dar sustinute financiar pentru a fi finalizate...
Acum intelegeti de ce a aparut 'ministerul' lui Sova? Si de ce e suparat PNL-ul lui Fenechiu???
Si mai ales, de ce trebuie sa intre M5 la 'prioritare'???...ca deocamdata...nu e...
Sper ca v-am pus 'pe ganduri'...serioase...nu pe 'palavrageli' budromice... :ugeek:
Varianta cu trecerea la Oprescu e de...banc, zero lei buget si nu cred ca primarul general e asa de fraier sa si-o traga singur in barba, doar ca sa scape guvernul de o bila neagra... :lol:
Daca am scapat de bruiajele lui budrom, poate mai discutam si despre lucruri reale...
Dixit!

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate George

Sa discutam serios, atunci.
Austeritate, foarte bine, concentrare pe cateva proiecte, ok.

Dar de ce n-ar fi M5 o prioritate?!
In primul rand, exista un imprumut international pentru M5, deci asigurarea fondurilor nu e o problema uriasa, cata vreme ea nu se face 100 % de guvernul roman.

In al doilea rand, si aici o spun foarte clar si raspicat ca cetatean care locuieste in minunatul cartier Drumul Taberei, e o mare BATAIE DE JOC sa dai drumul la un asemenea proiect si sa-l lasi in pom, sa nu-l continui intr-un ritm rezonabil si sa nu-l finalizezi.
Asa ceva mi se pare inacceptabil si interesele a catorva sute de mii de oameni, cam cat un judet, nu pot fi ignorate.

Ce as face eu mai degraba este sa aman pt. cel putin 2014 fantasmagorii gen M4 - Lacul Straulesti si sa nu mai licitez tronsonul urmator din M5 anul asta, insa ceea ce e in lucru trebuie finalizat ca maxima prioritate.

Dixit!

1) Imi scapa pe moment  subtilitatile, dar deocamdata M 5 nu e o prioritate. ( din pacte )
2) Evident ca ar fi o prostie sa se lase totul balta acum.
3) Problema lui M 5 este ca are buget multianual, dar nu asigurat, deci depinde de "inspiratie".
4)  Lac Straulesti este proiectul lui M 6 si nu lui M 4. M 6 are nevoie de depou si nu M 4 la Straulesti. Desi M 6 beneficiaza de niste fonduri asiatice,mie mi-e clar ca Romania nu poate sustine 2 proiecte majore de metrou concomitent.
Hai sa-l parasim pe M 4, M 4 e o denumire "parazita".
Sigur ca la Straulesti va circula M 4, dar repet, Straulestiul se face pentru M 6 si nu pentru M 4.
5) Licitarea tronsonului Eroilor - Pantelimon iar e un lucru "parazit", pentru ca neavand bani pentru tronson se poate licita cat vrei, oricum nimeni nu se va apuca de treaba pana nu se da in exploatare tronsonul Dr. Taberei - Eroilor.
6) Sa fim realisti, daca totul merge "struna" nici in 2014 nu va circula nici un metrou in Dr. Taberei.
7) Dar pana sa ajungem in 2014 trebuie sa se lucreze in 2013, ceea ce deocamdata nu e clar, ce "nu e clar", e ceata rau de tot.
8) Ma tem ca daca sa va reusi cat de cat cu M 5 / Eroilor urmatorul tronson va fi M 6, si nu continuarea lui M 5. Asta daca japonezii continua cu "presiunile".

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate George

As mai avea un argument, pe langa elementarul respect pentru locuitorii din zona, care presupune sa te tii de lucrari odata ce incepi asa ceva.
Anume ca exista un contract a carui nerespectare va insemna plata unor daune-interese catre constructorul care a inchiriat niste TBM-uri si le tine degeaba pe tusa.

Go to page:  1  ... 109 110 111 112 113 114 115  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433715 posts in 5399 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”