Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1783 posts, 533111 views

Go to page:  1  ... 68 69 70 71 72 73 74  ... 128

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: News Utilizator anonim

5 decembrie din ce stiam eu.

Re: Diverse argos

Stiam ca intr-un timp, pe la clasele a VII a si a VIII a existat cate o ora/saptamana de Cultura Civica.
Ei bine, nu inteleg de ce autoritatile nu propun ca in orele de dirigentie si de cultura civica sa se prezinte elevilor materiale cu eforturile pentru construirea de cai ferate, de linii tramvai, de gari, sosele, etc.
Profesorii si parintii ar trebui sa formeze un spirit civic copiilor, sa-i determine sa inteleaga ca nu e un act de 'jmecherie-eroism' a merge cu 'nashu' sau 'a face blatu' pe autobuz. Ca nu esti mai 'ciumeg' daca arunci hartii, guma de mestecat sau tigarea pe strada.
Referitor la autoritatile locale, pentru mine este un mare regret ca oamenii de pe forumuri nu se reunesc intr-o initiativa ceva.. sa fie un cuvant de spus.
Ma gandesc numai cum useri precum @dominatrix, @vancouverro, etc 'ar face in sange' cam orice om din Ratb, primarie, si poate chiar MT.

Re: Diverse realistul

Apropo de mers cu nasu: au fost ai mei pana la Mostistea cu trenul si acum, dupa atata tam tam cu retineri de nasi si toate cele, ai mei parinti si-au luat bilet si au spus ca mare parte din tren nu avea bilet, iar cand a venit nasul, era chiar gretos cand l-au intrebat ceva, iar el a vazut ca ei aveau bilet. Cica era o zona in vagon cu bastinasi colorati unde nici spaga nu a trecut sa o ia( din motive lesne de inteles). Si ne miram de ce e C.F.R. pe pierdere. La intoarcere au facut si ei ca ceilanti: 3 lei la nas
,, sa fie in randul lumii"" sa nu se mai uite nasul urat pe ei.

Re: News rosetti61

La Universitate erau in curs de montare "draperiile" de lumini in zona statuilor, nu stiu si daca pe partea cu Universitatea, iar de la Romana pana la Unirii vor fi un fel de "farfurii zburatoare" nu mai sunt ghirlandele si globurile din anii trecuti. Ee... acum 5 ani, ce taraboi a fost cu bradul din Piata Unirii, mai sunt pe net pozele celebre cu zona magazinului Unirea de zici ca esti la New York sau altundeva in zi de sarbatoare :D.
Primaria sectorului 5 este deja ornata cu aceleasi decoratiuni alb cu rosu, la Palatul Cotroceni iluminatul de sarbatori functioneaza.

Re: Diverse telvanni

anitzei wrote:
Profesorii si parintii ar trebui sa formeze un spirit civic copiilor, sa-i determine sa inteleaga ca nu e un act de 'jmecherie-eroism' a merge cu 'nashu' sau 'a face blatu' pe autobuz. Ca nu esti mai 'ciumeg' daca arunci hartii, guma de mestecat sau tigarea pe strada.
Referitor la autoritatile locale, pentru mine este un mare regret ca oamenii de pe forumuri nu se reunesc intr-o initiativa ceva.. sa fie un cuvant de spus.
Ma gandesc numai cum useri precum @dominatrix, @vancouverro, etc 'ar face in sange' cam orice om din Ratb, primarie, si poate chiar MT.

Eu fac constant treaba asta si unul a sarit la bataie odata. Si mai era si vecin cu mine. Manca seminte in fata scarii si arunca cojile pe jos, i-am spus:" vecine, hai sa facem o treaba buna si sa-i sabotam pe vecinii de la scara alaturata, hai sa mancam seminte in fata scarii lor ca sa facem mizerie acolo, nu aici la noi" Va spun ca a sarit la bataie pe motv ca nu e treaba mea unde arunca el semintele si  ca-l iau de sus.
Facand astfel de observatii in mod regulat am parte de tot felul de reactii dar nu e locul aici sa vorbim despre ele. Odata i-am spus unei "doamne" care aruncase chistocul pe jos ca i-a cazut ceva pe jos si sa-l ia ca poate are nevoie de el. Mi-a raspuns: "da ce vrei dom'le, sa fumez si chistocul?!" De atunci m-am hotarat ca trebuie sa le spun direct ca sunt nesimtiti nu sa-i iau pe ocolite.

Re: Diverse rosetti61

S-a aprins iluminatul de sarbatori, insa chiar sa nu verifice inainte instalatiile? Deja sunt portiuni care nu functioneaza - la Universitate niste stelute din draperia de lumini de la statui plus cadrul unei instalatii de pe stalp - ca sa nu mai zic de o ghirlanda de la Lujerului care functioneaza mai putin de un sfert - din stalp si pana la primul "turture". De la strada Academiei si pana la Kogalniceanu nu cred ca vor mai fi lumini ca in alti ani (e posibil ca nu toate sa fie cuplate in acelasi timp). Cismigiul pare intunecos si stingher cu tot iluminatul special.
Bradul de la Universitate isi schimba destul de interesant culorile, fata de predecesorii lui - programul de lumini poate parea "de balci" unora prin rapiditatea cu care se schimba.

Re: Diverse ByOnu

Oricum, Magheru arata fantastic de la Universitate la Romana. Contrastul este insa foarte mare, in timp ce zona mentionata este superba cu bradutii supendati si cu niste fulgere de lumina, de la Universitate la Unirii e sec, mai bine nu le puneau de loc!! :mrgreen:

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Diverse Utilizator anonim

Intr-adevar vad ca e regim de criza. Sunt puse ornamente mult pai putine in tot orasul. Totusi targul de la Universitate e destul de reusit.

DSC_2347.JPG (295.04 KB; downloaded 2832 times)

DSC_2349.JPG (297.87 KB; downloaded 2835 times)

DSC_2351.JPG (281.49 KB; downloaded 2831 times)

DSC_2353.JPG (298.23 KB; downloaded 2832 times)

Re: Diverse iliutu

Targul de la Universitate, care are un nume absolut romanesc  :twisted:  mi se pare un lagar cu o singura intrare si imprejmuit cu un gard trist .... E OK, dar era foarte bine daca avea mai multe porti. Oare se tem sa nu le fure cinea ideea ?

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Dar sunt mai multe intrari si iesiri  :shock: . Totusi se gasesc si lucruri netraditionale pe acolo, saorma, hot dogi cu paine uscata la 5 ron  :lol:

Re: Diverse iliutu

Probabil le inchisesera pe celelalte ca era catre 22:00. Dar tocmai atunci incepe distractia  8-)

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Pe la ora 20 se putea intra prim inim 4 locuri. Poisibil la ora 22 sa se fi pregatit de inchidere daca are vreun program fix targul asta.

Re: Diverse rosetti61

Azi am vazut ca si pe Elisabeta au pus lumini, niste elemente care vazute de la departare dau impresia ca sunt tridimensionale dar ele de fapt sunt bidimensionale. La Leul cred ca au folosit din ornamentele din 2007 cu stelutele UE - e o jumatate de cerc pe un fundal albastru. Sunt interesante si cele la Piata Operei. Cu elementele luminoase din centru nu stiu ce au urmarit, de la Unirii sunt discuri, bradul de la Universitate apoi conuri pana la Romana, dupa aia nu stiu ce mai e, probabil ca la Victoriei atingi absolutul. Alta data pastrau aceeasi nota Unirii - Romana/Victoriei.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: News Utilizator anonim

Avand in vedere avertizarile emise de meteorologi pentru perioada urmatoare, Primarul General, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor si directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei, implicate in programul de deszapezire, sa ia toate masurile necesare astfel incat in Bucuresti sa se poata circula in conditii normale.
Potrivit raportului operatorilor de salubritate, in sectorul 1, Romprest are 78 utilaje pregatite de interventie si un stoc de 5887 tone material antiderapant, Supercom, in sectorul 2, are 142 utilaje (din care 32 utilaje de rezerva) si un stoc de 4600 tone material antiderapant. Pentru a actiona in sectorul 3, Rosal are 70 de utilaje si 3000 tone material antiderapant, in sectorul 4, Rebu detine in stare de alerta 84 de utilaje si 4009 tone material antiderapant. In ceea ce priveste sectorul 5, Romprest va actiona cu 25 de utilaje, avand un stoc de 2358 tone de material antiderapant, iar in sectorul 6, Urban detine in stare de alerta 92 utilaje si 3200 tone material antiderapant.
In total, in Bucuresti sunt pregatite de interventie 492 de utilaje, existand un total de 23054 tone material antiderapant.
Astfel, interventia se face cu tratament preventiv pe poduri, pante si rampe, apoi in functie de evolutia fenomenelor meteorologice se va actiona pe arterele din Urgenta 1 si apoi pe arterele din Urgenta 2.

Potrivit Dispozitiei Primarului General, SC ApaNova este pregatita sa intervina cu 24 de echipaje in eventualitatea formarii unor acumulari de apa pe strazile si arterele Municipiului Bucuresti, iar reprezentantii Administratiei Strazilor au echipe in teren care sa verifice si sa remedieze in cel mai scurt timp eventualele defectiuni aparute la semafoarele din interesectii.
Directia Generala de Asistenta Sociala continua programul de adapostire a persoanelor defavorizate in cele doua centre DGASMB, Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si Adapostul Sf. Luca din Berceni, dar si programul de distributie de ceai si supa calda prin intermediul echipelor mobile.
In prezent, la cele doua centre DGASMB sunt cazate 612 persoane fara adapost (512 la Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si 100 la adapostul Sf. Luca din Berceni.
Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15.
De asemenea, pentru sesizari privind RADET, ENEL, ApaNova etc. Primaria Capitalei pune la dispozitia bucurestenilor nr. tel gratuit 0800.800.868.

PMB

Go to page:  1  ... 68 69 70 71 72 73 74  ... 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464006 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”