Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

540 posts, 168427 views

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 39

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

chevic wrote:
Nightwolf wrote:
Nu se lasas cu telecomanda au sistem cu cheie triunghiulara, iar cheile ar trebui sa stea la comunitari care sa pazeasca incinta ca asta e una din atributiile lor ... dar ei vor sa faca urmariri, sa traga dupa infractori, sa aresteze (lol!) etc ....

Trebuie sa existe si o alta metoda pentru ca eu eram in Piata Sfatului in Brasov si nu era nimeni pe langa stlpi si dintr-o data am remarcat ca se lasa un stalp, apare o masina a politiei comunitare si intra. Am presupus ca e vorba de o telecomanda.

Mai vazusem filmulete pe net unde apar autobuze de transport in comun, se lasa cilindrul trec si apoi se ridica la loc.

Stiu stalpisoru ala din BV e montat pe partea cealalta fata de Bd. Republicii si intr-adevar e singurul si il coboara doar localii.... exista probabil un sistem fie ca e prin telecomanda fie prin releu... in Buc din cate stiu sunt pe cheie.

• rav
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului rav

O problemă practică legată de noua parcare: de fiecare dată când am intrat, coborând, la capătul rampei am atins cu «buza» barei din faţă asfaltul parcării (în zona de dinaintea barierei). Am crezut că e din cauza gardei la sol de la Peugeot 307, dar am aflat astăzi c-au mai păţit-o şi alţi colegi, cu diferite maşini. S-a mai «ciocnit» cineva de-aci de problema asta? O putem încadra la alte neajunsuri ale parcării (pe lângă cele de la suprafaţă, parţial remediate)?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Serban

Eu nu am atins, desi am masina destul dejoasa. Dar, intr-adevar, mi-a oferit o senzatie un pic neplacuta.

Pe de alta parte, am fost azi noapte parcat acolo. Pe stradute e exact acelasi haos ca inainte, desi parcarea mai avea cate 20-30 de locuri libere pe etaj. Daca nu o sa ridice masinile de acolo e mare pacat.

La plecare,cand urcam panta, am dat bot in bot cu o masina care intra pe la iesire. In prima faza am crezut ca nu si-a dat seama si ca vroia sa intre pe acolo in parcare. De fapt, gasise omu e bresa printre transformator si rampa de la parcare si a intrat cu masina in piata, la cazino!!!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului cornel001

telvanni wrote:
Am trecut azi prin zona:
-s-au pus semne de stationarea interzisa pe strada Ion Ghica dar de la Toma Caragiu pana in Doamnei. Nu am vazut de la bulevard pana la Toma Caragiu.

Din punctul meu de vedere, desi acea portiune a fost probabil luata in considerare pentru ca este legatura intre P-ta si proiectul pilot din CV, pentru a face o punte si deci un tot unitar din cele 2 entitati, dpdv practic nu sta asa da rau avand un trotuar decent si liber de masini parcate, plus ca nu este asa de circulat pietonal (desi probabil se urmareste incurajarea circulatiei).
In schimb e jale mare pe Balcescu intre Universitate  si Lupoaica, atat datorita traficului pietonal insemnat cat si ratei de ocupare aproape totala a trotuarului de catre masini.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului telvanni

cornel001 wrote:
In schimb e jale mare pe Balcescu intre Universitate si Lupoaica, atat datorita traficului pietonal insemnat cat si ratei de ocupare aproape totala a trotuarului de catre masini.

Imi place sa cred despre mine ca nu sunt din categoria celor care doar se plang, fara sa miste un deget.
Personal m-am dus la politie sa le spun de aceasta problema. Mi-au dat cu flit spunandu-mi ca nu ma pot ajuta pentru ca nu intra in atributiilor lor. M-au sfatuit sa ma duc la Politia Locala.
Zis si facut. Stiti ce mi-au spus? Va dau dreptate, si noi realizam ca spatiul acela nu ar trebui ocupat de masini dar dpdv legal nu avem ce face.
Cum asa? m-am ratoit eu. Mi-au scos legea si mi-au aratat: trebuie sa fie un metru de trotuar liber. Daca ramane un metru liber au voie sa parcheze pe trotuar.
Buuuun, l-am luat frumusel de mana si l-am dus in zona accesului la metrou  Unirii, de pe coltul cu Hanul lui Manuc. Acolo erau masinile la 60-70cm intre ele (aveam ruleta la mine) dar ultima masina, cea de langa cladire era la peste un metru. Mi-a spus ca nu are ce face. Nu are temeiul legal prin care sa poata actiona.
M-a sfatuit sa fac o plangere (sugestie) la administratia strazilor sa puna stalpisori ca sa nu mai poata urca masinile pe trotuar.

Acum va intreb pe voi, ce si cum putem face? Hai sa ne unim sa si scapam acea zona de masini parcate ca-n targ. Haideti sa vedem ce putem face ca impreuna sa miscam ceva.
Pentru cateva zeci de masini sufera atatia si atatia oameni care sunt nevoiti sa stearga praful de pe ele, asta in conditiile in care in zona sunt 4 parcari mari (Univ, Cocor, Unirii, Inter)

Din Codul rutier: 7) Este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru.

Intrebare este la ce se refera prin imobilizate?

In cazul de fata cu siguranta nu exista semne sau marcaje care sa permita ocuparea trotuarului.
Eu inteleg ca daca especificat expres, prin semn sau marcaj ca se poate parca pe trotuar (vezi cazul de la Fac. de Arhitectura), este obligatoriu sa ramana 1 metru liber. Altfel, parcarea pe trotuar este interzisa.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului chevic

Inca o poza veche cu Piata Universitatii culeasa de pe net

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului alex230ro

rav wrote:
O problemă practică legată de noua parcare: de fiecare dată când am intrat, coborând, la capătul rampei am atins cu «buza» barei din faţă asfaltul parcării (în zona de dinaintea barierei). Am crezut că e din cauza gardei la sol de la Peugeot 307, dar am aflat astăzi c-au mai păţit-o şi alţi colegi, cu diferite maşini. S-a mai «ciocnit» cineva de-aci de problema asta? O putem încadra la alte neajunsuri ale parcării (pe lângă cele de la suprafaţă, parţial remediate)?

mda ramane parcarea de la Cocor pt mine atunci,m-am mai ars odata la munca de am ramas pe burta  :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Buzescu

telvanni wrote:
cornel001 wrote:
Ina
Acum va intreb pe voi, ce si cum putem face? Hai sa ne unim sa si scapam acea zona de masini parcate ca-n targ. Haideti sa vedem ce putem face ca impreuna sa miscam ceva.

uite o ocazie foarte buna sa ne intalnim
   Protest impotriva deciziei CGMB de a nu lasa cetatenii in sala de consiliu.

Joi, 29 noiembrie, începând cu ora 13:00, are loc a patra ședință ordinară a CGBM la care cetățenii nu au acces. Cât ei fac ședință departe de ochii și urechile noastre, noi suntem în stradă în fața PMB si îi anunțăm că "nu plecăm, nu plecăm acasă până nu vom participa la ședinta noastră".

De câți cetățeni e nevoie să deschidem ușa de la sala de consiliu? Vom vedea joi. Hai la protest, bucureșteni și nu numai!

Serban wrote:
Din Codul rutier: 7) Este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru.

Intrebare este la ce se refera prin imobilizate?

In cazul de fata cu siguranta nu exista semne sau marcaje care sa permita ocuparea trotuarului.
Eu inteleg ca daca especificat expres, prin semn sau marcaj ca se poate parca pe trotuar (vezi cazul de la Fac. de Arhitectura), este obligatoriu sa ramana 1 metru liber. Altfel, parcarea pe trotuar este interzisa.

Imobilizat = parcat ...Ce inseamna sa imobilizezi un vehicul? Ii tragi frana de mana, il bagi in viteza si opresti motoru;) Basics of traffic code :P

Ma gandeam ca asta inseamna, nu stiam daca nu cumva se refera la abandonate.  :)

Deci parcarea pe trotuare este INTERZISA. Regula cu 1 metru este doar daca se specifica prin semn sau marcaj ca poti parca pe trotuar.

Serban wrote:
Ma gandeam ca asta inseamna, nu stiam daca nu cumva se refera la abandonate.  :)

Deci parcarea pe trotuare este INTERZISA. Regula cu 1 metru este doar daca se specifica prin semn sau marcaj ca poti parca pe trotuar.

Nu... daca NU ai indicator care iti interzice parcarea pe trotuar atunci se aplica regula de 1m

sunt convins ca stii mai bine pentru ca lucrezi cu asta, poate interpretez eu gresit, dar din Cod inteleg ca este interzisa parcarea, iar cand aceasta este permisa conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea trebuie sa fie deminim 1 metru. In fine..

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mindmasster

alex230ro wrote:
rav wrote:

mda ramane parcarea de la Cocor pt mine atunci,m-am mai ars odata la munca de am ramas pe burta  :D

Acum depinde si cum cobori? Daca cobori cu 20-30 km normal ca atingi . Eu am coborat in parcare cu un fiat si nu am avut nicio problema .

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 39

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463836 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”