MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1395612 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect andrei11

# DocOctavius s-a mai explicat odata ca TBM - urile spre Pantelimon NU POT PLECA DE LA RĂZOARE.
Darea in exploatare cu calatori a tronsonului  Dr. Taberei - Eroilor trebuie sa se faca  independent de constructia tronsonului Eroilor - Pantelimon. Oricum pana ce nu se pune in functiune metroul pana la Eroilor nu se vor apuca de tronsonul pana la Iancului ( Pantelimon ). Pe pariu.  :roll:

Re: Stiri despre proiect subway guru

andrei11 wrote:
# DocOctavius s-a mai explicat odata ca TBM - urile spre Pantelimon NU POT PLECA DE LA RĂZOARE.
Darea in exploatare cu calatori a tronsonului  Dr. Taberei - Eroilor trebuie sa se faca  independent de constructia tronsonului Eroilor - Pantelimon. Oricum pana ce nu se pune in functiune metroul pana la Eroilor nu se vor apuca de tronsonul pana la Iancului ( Pantelimon ). Pe pariu.  :roll:

Eu sper sa pierzi pariul!  :lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate icee

Mi-am adus aminte: trenurile comandate pentru M5 vor avea AC?  :|

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

Nu s-a comandat inca nici-un tren pt M5...

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate pantograful

Daca nu s-a comandat inca niciun tren pentru M5, atunci... macar numarul de trenuri prevazut initial (21 pentru DT-Universitate) se mentine, sau s-ar putea sa ne trezim cu mult mai putine... intr-un fel tot mi-e frica sa ne trezim cu ceva gem 5-6 trenuri pentru tronsonul pana la Eroilor, ca s-a vorbit mult de taieri de buget la M5.

Legat de M5 tronson 2 (dupa Eroilor) :

Daca pentru Raul Doamnei - Eroilor nu s-a vrut PLS nici la Rau (deranj prea mare, e in plin cartier de blocuri), nici la Opera (prea central, trebuiau adus boltarii si tot restul pana acolo), ci s-au complicat cu PLS la Academie, deci implicit 3 TBM-uri si 2 PSS-uri, atunci deduc ca :
- Nu va fi PLS la Opera nici pentru tronsonul 2
- Nu va fi PLS la Iancului (in plin cartier, destul de central si cam greu sa faci organizare mare de santier cum e la AM), nici, evident intre Eroilor si Iancului
- Primul loc valabil ar fi la Electroaparaj, acolo e loc destul, nu e chiar central, iar deranjul pentru riverani n-ar fi cine stie ce mare. Insa Electroaparataj-Antilopa = 3 km
- PLS-ul va fi in Pantelimon, probabil paralel cu Bd. Biruintei, daca nu chiar la statia Granitul. Acolo va fi si viitorul depou si toate, deci mi se pare cel mai simplu, se face totul odata in zona. Iar capatul lui M5 cel mai probabil va fi la Granitul, nu la Antilopa, fara nicio legatura cu M1 (sau legatura tehnica eventual).

Daca nu ma insel, atunci M5 tronson 2 va fi o lucrare chiar gigantesca... deci se intelge dece se asteapta sa se termine pana la Eroilor mai intai.

1. Da ramane;
2. Gand la gand cu bucurie. :ugeek:

Multumesc subway guru pentru raspuns. Deci mai asteptam inca cativa ani si apoi, santier imens care va taia Bucuresti-ul in doua : 9 km si peste 10 statii (cel mai probabil 12), mai mare decat orice santier de metrou din trecutul Bucurestean.  :D

Revenind la numarul de trenuri, daca spui ca nu se modifica (si am incredere 100%), atunci inseamna ca din nou metroul va circula la intervale sub 2 minute (cand va fi M5 intreaga).  :)

Re: Stiri despre proiect Slasher1985

Deci, conform tabelului afisat mai devreme aici, astazi ar trebui sa se initieze licitatia pentru restul magistralei M5. :)

Re: Stiri despre proiect DocOctavius

Cuvântul cheie în acel tabel este "estimată"

Cu ce ar fi mai 'gigantesca' decat Dr. Taberei-Opera?...doar ca va trece prin buricul targului...

Ca kilometrii si ca numar de statii nu e mult mai mult, dar trece prin buricul targului, devieri de trafic foarte complicate, adancime mai mare (zona centrala cel putin), 2 statii de corespondenta, un depou (cred ca incomparabil mai mare decat V. Ialomitei), iar vad ca problemele diverse pentru statiile din zona Universitate - Iancului inca nu sunt rezolvate. Nu mai vorbesc ca ma tot gandesc cum va fi cu transportul in comun (de suprafata, si in special troleibuzele) in timpul constructiei.

Va fi mai greu, dar nu imposibil...  :ugeek:
patru statii de corespondenta! :P
Hasdeu (M4), Universitate (M2), Mosilor (M7), Iancului (M1)...plus Eroilor (M1+3)!
M5 la final va fi cel mai prima 'distribuitor' de calatori in retea...va permite corespondente cu toate celelalte magistrale! :mrgreen:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Iar Valea Ialomitei nu e chiar depou, nici nu stiu cum sa denumesc constructia respectiva. In afara de linie de garare mai are ceva ? ( gen o linie de bandaje, de spalare, de revizie / intretinere curenta, etc, etc. )
Hasdeu si Iancului sunt corespondente banale, la Mosilor va avantajeaza configuratia terenului, singura corespondenta in suspans este la Universitate. Stii la ce ma refer, sa nu ne trezim cu un pasaj de corespondenta dimensionat "a la Unirii". Tot nu am aflat inca cat de lat va fi pasajul.
Lungimea nu ne ( mă ) intereseaza, ca lungimea e data de geografie. Dar  latimea ?
Problema lui M 7 este lasata in suspans pentru mult timp, pentru ca vad ca prioritar dupa M 5 va fi M 6.
M 5 pana unde ? Ca de construit doua magistrale in paralel nici vorba.

E un mini depou, ca la Ciurel...

Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433677 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”