MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489764 views

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Aia cu Aviatorilor-Aurel Vlaicu e...hazlie...un fel de 'pishu boului'!!! :lol:  :lol:  :lol:
Hai sa-ti dau niste puncte fixe:
pleci din locala dinspre parc (nu din bulevard), mergi pe stanga podului Bordei, intre pod si ecluza (acolo pentru subtraversare s-a betonat fundul albiei lacului), identifici priza de ventilatie de interstatie, peste drum de Ambasada chineza si iesi drept in cimitirul eroilor sovietici...

Re: Discutii diverse despre Metrorex Slasher1985

@guru. La priza asta te referi?

Daca da, inseamna ca am urmarit ambele repere, stanga podului si asta. Poate sunt putin de tot mai jos, dar am inteles oricum ideea. Multumesc. :)

Am senzatia ca e ceva mai sus...dar nu sunt sigur...s-a cam schimbat 'geografia' pe acolo...e o priza patratzoasa...si ar trebui sa mai aiba inca o alee de acces...dinspre strada...dar pot sa va povestesc cateva lucruri dragutze despre acea CV+SP la 'File de poveste', ca am proiectat-o chiar eu... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
P.S.
Esti clar mai jos, te-ai apropiat prea mult de lac...

Re: Discutii diverse despre Metrorex Slasher1985

Ala era cel mai 'vizibil' reper pe care l-am putut gasi prin zona.  :lol:

Desigur ca sunt interesat de o noua 'Fila'. :)

ala pare a fi mai degraba un copac... :o
iar traseul real 'e la stanga de pod'!...spre ecluza!

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Utilizator anonim

Poate asta va ajuta...

Untitled.jpg (148.63 KB; downloaded 3094 times)

Daca puteti identifica gardul 'proprietatii Costanda' de pe malul lacului, imediat ceva mai la nord...
Am cautat si eu pe Google Earth...dar fara succes...
Oricum e mai la nord decat ceea ce ati desenat. :ugeek:
Ultima data cand am trecut pe acolo, avea poarta la strada si alee de acces...

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Hai sa va ajut si eu cu ceva poze. Pe repere sunt sigur 99,99%
priza 1.jpg (213.12 KB; downloaded 3096 times)
priza 3.jpg (90.49 KB; downloaded 3097 times)
priza 2.jpg (220.07 KB; downloaded 3095 times)

Ihaa!...si eu pariam pe acelasi amplasament...iar pozele confirma...acela e locul!
Mister...rezolvat! :ugeek:

Prima varianta, prima parte. Dupa corectii va urma si partea a 2 -a.
schita buna.jpg (182.58 KB; downloaded 3081 times)

Pentru ca ati raspuns asa rapid...pun aici si 'istorioara'...
Acea CV+SP (centrala de ventilatie si statie de pompare) e in punctul de minim la 'profilului longitudinal' al tunelelor (acolo e adancimea maxima).
E o incinta de pereti mulati prin care scuturile au trecut 'taras'...(observati 'protocronismul', adica tot asa cum vor trece acum TBM-urile de la M5 prin statii... :o ) A fost prima de acest fel...
...uneori ma amuz cand 'anumiti' habarnisti ne 'acuza' ca proiectam ca 'inainte' de '89... :o ), de parca in afara de noi tehnologii si metode de calcul s-ar fi 'inventat' ceva fundamental diferit in constructii...de 5000 de ani incoace...!
Proiectul asta nu-l uit, pentru ca pe o plansa am scris gresit o ... singura cota de nivel ... si m-am ales cu 10% minus din salariu pe trei luni!!! ... cam asta era nivelul 'de exigenta' la vremea aia! :geek:
Dar partea interesanta a fost 'la implementare'...
Pentru ca amplasamentul era vis-a-vis de vila 'dictatorului', a trebuit sa se lucreze doar atunci cand 'impuscatul' nu era acasa...ca nu cumva sa-i 'deranjam' somnul si odihna...
Asa ca toata lumea sedea in 'stand-by' pana primeam prin statia radio de la SPP semnalul ... 'seful a plecat la treaba, la CC' ...dati si voi drumul la treaba ... si tot asa ... 'stop' ... ca vine acasa...
De cateva ori am incercat sa lucram si in afara 'timpului alocat', ca se apropiau scuturile si noi nu eram gata, dar de fiecare data, in cinci minute apareau 'baietzii' si ne 'urecheau'...ca facem zgomot si ... deranjam vila de peste lac...
Asa ca la lucrarea asta, graficul de lucru a fost in realitate...programul de lucru al lui Ceausescu... :lol:
Pe interstatia cealalta, Vlaicu-Pipera, CV+SP-ul a fost tot un 'protocronism'...realizata intre tunele ca la Bazilescu... :ugeek:
Seara buna!

Re: Discutii diverse despre Metrorex Stefan

Am citit pe forum că metroul de mică adâncime te obligă sa urmarești trama stradală. Care este explicația faptului ca în Londra metroul "trece prin clădiri" la adâncimi foarte mici?

Stefane, detaliaza. Se trece "prin cladiri" cu tunel sau cu constructie ? E o diferenta colosala.
Pentru colegul pantograful diferenta intre o bretea si o diagonala :
bretele.jpg (14.04 KB; downloaded 3027 times)
diagonala.jpg (7.38 KB; downloaded 3023 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex Stefan

Trece pe sub clădiri prin niște bolți de genul acesta. Este vorba de stațiile foarte vechi care au fost executate cut&cover (mă rog, în unele zone doar cut).
Paddington Station
8586189.jpg (46.73 KB; downloaded 3410 times)

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463854 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”