MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (PLS)

1661 posts, 506966 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 63 64 65 66 67 68 69  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) subway guru

Noi aici n-avem de ce sa ne 'certam', ne-am propus doar sa 'urmarim' pas cu pas evenimentele...si sa anticipam un pic...bazat pe fapte si nu pe declaratiile 'oficialitatilor'...ca 'oficialitatili' nu zice decat ce vrea ei si doar cand vrea ei ... si numai ce le convine...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) 133 313

andrei11 wrote:
133 313 wrote:
...Inainte de faptul ca cea mai dificila statie din punct de vedere al spatiului s-a intamplat sa fie Orizont care este prima dupa Academie ...

Aoleu, ce chestie, nu stiam ! Acum am aflat.
#133 313 Sper ca ai inteles unde am batut si ca nu m-am legat de tine.

Da. Sper ca guru ne va spune fix ce statie/staii mai au goluri tehnologice in plansee cat sa pota fi scoase mucenitele. Ca sa inteleaga toata lumea unde se mai poate opri definitiv TBM odata ce pleaca de la Academie.

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) mradulescu

Vorbim de parca la Bucuresti, in Drumul Taberei, in anul de gratie 2012 (spre sfarsit)... s-ar fi inventat forajul cu TBM....

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) andrei11

Acum nu inteleg eu unde bati.
Daca se strica se repara "local".
Daca se strica rau, rau de tot  se poate demonta total TBM - ul, deci surub cu surub.
La nevoie se poate face si o gaura locala in statia vizata.
Dar vorba colegului de dinainte, nu suntem noi primii cu TBM in lucru.

• 133 313
  • Posted:
  •  

mradulescu wrote:
Vorbim de parca la Bucresti, in Drumul Taberei, in anul de gratie 2012 (spre sfarsit)... s-ar fi inventat forajul cu TBM....

Repet, care dintre noi stim sa il operam? Eu nu stiu. Aducem straini sa-l opereze? Asta nu-i o jucarie Lego. Ar fi culmea sa dureze mai putin asamblarea TBM-ului decat asamblarea unui PPC in URAC...

Cartitele vor iesi doar la Raul Doamnei...n-am nici-o grija in privinta asta...

• 133 313
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Acum nu inteleg eu unde bati.
Daca se strica se repara "local".
Daca se strica rau, rau de tot  se poate demonta total TBM - ul, deci surub cu surub.
La nevoie se poate face si o gaura locala in statia vizata.
Dar vorba colegului de dinainte, nu suntem noi primii cu TBM in lucru.

Daca tot il dezasamblam pana la nivel de surub poate reusim si noi sa il copiem reper cu reper si sa ne facem singuri unele aici in tara...  :lol:

Pai de ce sa n-aducem straini, daca nu ne pricepem? La cat costa o asemenea masinarie? Am senzatia ca asta e o isterie usor nationalista si absurda...
Adica daca Romania ar avea o mare experienta in exploatarea de TBM-uri, da! Dar nu prea e cazul....

• 133 313
  • Posted:
  •  

Pai aduci strainii... cand au ei timp si chef si ii remunerezi. Deci repet, se asteapta cineva ca asamblarea unui TBM sa dureze mai putin decat asamblarea unui V3A?

133 313 wrote:
Pai aduci strainii... cand au ei timp si chef si ii remunerezi. Deci repet, se asteapta cineva ca asamblarea unui TBM sa dureze mai putin decat asamblareau unui V3A?

O sa-mi sariti in cap, dar profesionistii adevarati lucreaza repejor... Acuma nu stiu daca asamblarea unui V3A intr-o intrprindere de stat poate constitui o referinta....
Un coleg din bransa a zis ca o ora de stationare a unui TBM costa in jur de 100.000 (0 Suta de MII) de EURO......
Deci cat o costa o ZI de TBM care sta degeaba?

• 133 313
  • Posted:
  •  

mradulescu wrote:
O sa-mi sariti in cap, dar profesionistii adevarati lucreaza repejor... Acuma nu stiu daca asamblarea unui V3A intr-o intrprindere de stat poate constitui o referinta....
Un coleg din bransa a zis ca o ora de stationare a unui TBM costa in jur de 100.000 (0 Suta de MII) de EURO......
Deci cat o costa o ZI de TBM care sta degeaba?

O zi de stationare unde? In lucrare sau in afara ei?
Eu nu am nici un stres legat de M5 doarece urmaresc evolutia liniei de tramvai de pe Liviu Rebreanu. Cine vrea sa faca o paralela... TBM nu pleaca pana nu e gata Orizont. Nu a zis guru? A zis. Ce se intampla la Orizont se va mai repeta si la Mosilor si la Protopopescu... Din fericire TBM nu pleaca de la Universitate spre Pantelimon.

Nu cred ca linia de tramvai de pe Liviu Rebreanu poate constitui o analogie...... din pacate.

• 133 313
  • Posted:
  •  

mradulescu wrote:
Nu cred ca linia de tramvai de pe Liviu Rebreanu poate constitui o analogie...... din pacate.

Da, cam ai dreptate, merg doar analogiile cu metroul facut in "epoca de aur". Cu diferentele de buget si de restrictii de suprafata in ecuatie. P atunci nu cred ca se impiedica nimeni intr-o crama sau intr-un chiosc... sau in orice altceva sau oricine altcineva...

Vorba lui Utilizator anonim...nu va impacientati inutil...ca lucrurile sunt sub control...
Seful de 'revir' tunele e un italian de 'toata isprava' care a lucrat si la metroul din Roma si a venit 'la pachet' cu sfintele...din Turcia...
Si a 'demonstrat' ca se 'pricepe'...la operatiunile de 'lansare'...ce s-au desfasurat 'fara cusur'... :lol:  :lol:  :lol:
Eu, cel putin, ma inteleg cu el 'din ochi'...vorbim amandoi 'aceeasi limba'...desi abia o 'rupe' pe romaneste...
E un adevarat 'tunelist'...de-al 'nostru'...din 'familia' asta 'elitista' si 'exclusivita' a noastra...de 'cartitze'...anonime...dar 'inteligente' si harnice...
Si as dori sa-i adresez aici 'felicitarile' de rigoare pentru 'lansari'...ca le merita...
BRAVO lui! (si noua, ca nici noi nu suntem...cantitate neglijabila... :mrgreen: )

P.S.
Asta e cel mai important lucru, inginerii romani nu sunt cu nimic mai prejos, vedeti si voi ce 'concert european' e aici...italieni, spanioli, francezi, nemti...si ultimii pe lista...dar cei dintai...la 'carma' si 'la comenzi'...romani! :o
Ca in fond si la urma urmei, e lucrarea noastra si pe banii nostri... ;)

Go to page:  1  ... 63 64 65 66 67 68 69  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463933 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”