MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (PLS)

1661 posts, 506590 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) aztec

Hm, cret ca te bagi cam ..mult prea adanc intr-o problema care te depaseste.
Daca te multumeste pe tine numestele TBM 1 si 2 sau TBM stanga/dreapta.
Pt cei care lucreaza cu ele vor purta numele spuse pe forum . Tine de superstitii. Daca ajuta sau nu, este problema lor, nu a ta.
PUNCT
Daca ai ceva de aflat, ia si sapa de la pagina 1 pana la final. Pe tot forumul. Apoi daca ai ramas nelamurit intreaba. Dar macar sa fie de bun simt si pertinente. PUNCT iarasi

• budrom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) budrom

Ok, de acord, gata cu mistocarelile, am micsorat efectiv si pe Tom & Jerry.
Am citit p-aici ca nu s-ar putea lucra la Orizont in 2 schimburi, datorita acelor 2 blocuri cu oameni in ele.
Ma intreb, la Valea Argesului, cum de s-a lucrat inclusiv toata noaptea, tot pe langa niste blocuri, chiar cu cate 10 etaje, fiecare...
Locatarii de la Orizont sunt mai expusi zgomotului, probabil...Oare notiunea legala de Lucrare de necesitata nationala, nu prevede si aceste aspecte?

Cablaraia fostului MApN incurca M5? Caci nu cred ca dupa 89 s-au mai introdus cabluri subterane...
Sa mai precizez inca o data, inutilitatea statiilor cu 300 m intre ele...?
:lol:

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) andrei11

Am impresia ca Valea Argesului si Orizont apartin de santiere diferite. Ma poate ajuta cineva ?
Oricum problema "Orizont" este falsa. Inca putin si vom avea rezolvarea problemei.
Pana una alta TBM - urile trebuie construite si puse la treaba. Pana atunci mai e si nu vor sapa nici un metru de pamant, deci "Orizontul" nu este amenintat.
Statiile nu sunt la 300 metri una de alta si sunt acolo unde trebuie.
Este un non sens sa faci o linie de metrou cu statii la 1 km departare ca sa fi nevoit dupa aceea sa introduci un local pentru distribuirea calatorilor, vezi nenumarate exemple, Balta Alba, Splai, Berceni, Militari, etc, etc.

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) subway guru

@bekxy:
In ceea ce priveste numele cartitelor, am incercati si noi pe aici pe forum diverse propuneri, dar nu prea ne-am inteles, din cauza ca atunci cand se aduna doi romani, sunt trei "pareri"!  :lol:  :lol:  :lol:
In situatia asta, s-a facut apel la o institutie 'neutra' care sa impace si capra si varza, Arhiepiscopia Bucuresti, si am primit de la ei 'certificatul de botez' impreuna cu binecuvantarea PreaFericitului Daniel...
Asta-i tot...

In rest mai vorbim, ca acum sunt 'pe fuga'! :mrgreen:

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) icee

Presupun ca exista tasare pana cand se solidifica luftul dintre boltari si sol.

Cam cat se estimeaza grosier a fi ∆H dupa trece capul taietor? Estimare pe zona de sub cladiri.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) 133 313

budrom wrote:
Cablaraia fostului MApN incurca M5? Caci nu cred ca dupa 89 s-au mai introdus cabluri subterane...

Exact asa. Daca se gasea scheletul unui pivnicer sau paharnic in crama aia mai incurca si ea cu cateva saptamani-luni. Sunt retelele de comunicatii terestre ale statului nu ale privatilor sa vina Oprescu sa le taie si sa le faca munti in fata la Opera.
Cat despre densitatea statiilor, or fi dat MApN si cu cu AFI o spaga sa li se faca statie de metrou sub nas...  :roll:

Reiau din urma, in ordine descrescatoare:
icee wrote:
Presupun ca exista tasare pana cand se solidifica luftul dintre boltari si sol.
Cam cat se estimeaza grosier a fi ∆H dupa trece capul taietor? Estimare pe zona de sub cladiri.

Injectia de umplere e cu intarire ultra-rapida.
Tasarea preconizata e de cativa milimetri, indiferent ce e deasupra la suprafata.

@bekxy:
In problema denumirii TBM-urilor, ar mai fi fost, in afara de metoda concurs/referendum, si posibilitatea apelarii la alta institutie 'neutra', gen Academia Romana.  :ugeek:

budrom wrote:
Am citit p-aici ca nu s-ar putea lucra la Orizont in 2 schimburi, datorita acelor 2 blocuri cu oameni in ele.
Ma intreb, la Valea Argesului, cum de s-a lucrat inclusiv toata noaptea, tot pe langa niste blocuri, chiar cu cate 10 etaje, fiecare...
Locatarii de la Orizont sunt mai expusi zgomotului, probabil...Oare notiunea legala de Lucrare de necesitata nationala, nu prevede si aceste aspecte?

1. Am luat 'nota', dar astept sa constatam 'pe viu'; :evil:
2. In afara de Academia Militara, nu s-a lucrat nicaieri in doua schimburi ci doar in schimb 'prelungit'; :ugeek:
3. Daca nu crezi, nu inseamna ca nu exista :lol:
4. Parerea TA, altii se pare ca au alta parere  :mrgreen:

...si continuam, cu perseverenta... :x

@andrei11:
Denumirile oficiale sunt conform ultimei tale schite, linia2 la nord, linia1 la sud, dar denumirea liniilor n-are legatura cu ordinea de executie. ;)

budrom wrote:
Cer scuze respectivilor, n-am vrut sa fiu tendentios cu Domnisoara Miki si Domnul Alexandru, pe care nu-i cunosc, cum de altfel nu cunosc si de ce ne sunt afisate poze fara explicatii si ce leg tehnica au aceste poze cu ”marea coborare tbm”.  Nu inteleg de ce atata spectacol, la o etapa tehnica necesara.
nu cred deloc ca se tocesc frezele cu strapungerea pm-ului si ca ar trebui protejate cumva, prin alta spargere, cu un picon
in fine, nu mai conteaza. e tardiv, dar joi, de ce s-a coborat capul cu freza, pe linia Pluto?
Doar sa nu ierneze afara? Am tot intrebat acest lucru, nimeni n-a putut raspunde!
Sa intelegem ca tbm-ul Varvara, de pe linia Donald va ajunge singur la Orizont?
Initial, va fi sapat un singur tunel, adica Donald, de la AM la Orizont?

Scuze cam...tardive...
Era vorba de doua 'cadre tehnice' tinere de la santier, si am pus pozele atat din 'respect' pentru munca lor cat si ca 'reclama ne-mascata' adresata tinerei generatii, ca sa stie ca meseria de constructor e de actualitate si de viitor in Tara Romaneasca...
Pozele au fost puse pentru ca toata lumea sa vada 'filmul actiunii'...
Pentru 'explicatii', te inscri matale la facultatea de profil, transpiri din greu si afli de la profesori...aici nu e Spiru Haret, si nu e nimeni obligat sa te 'scoleasca' gratis!!!
Si care a fost 'spectacolul'??? In afara faptului ca am incercat cu totii o minima informare pentru pasionati, despre un utilaj folosit in premiera in Tara noastra???
Despre treaba cu frezele...ti-a explicat #andrei11 (e de meserie...inginer mecanic...), e la mintea cocosului, daca poti evita o uzura inutila, o faci!...ai idee cam cat costa un astfel de cap taietor??? Pariez ca NU!...
Libertatea de 'credinta' e garantata prin Constitutie (inclusiv a ta, ce crezi/ce nu crezi), dar nu intereseaza pe nimeni si nu se practica pe forum, se practica doar in particular la biserica/moschee/sinagoga/templu...eventual, poate faci maine o vizita...si te 'rezolvi'... :lol:  :lol:  :lol:
Joi s-a coborat TBM-ul pe tunelul2 pt ca...asa era programat... :ugeek:
Restul...de final...doar 'aberatii' inutile...e vita (pardon, evita) asa ceva pe viitor...sfat prietenesc :mrgreen:
Sa auzim de...mai bine!

Rabdare, ca n-am terminat si 'colegul' vrea sa ia diploma de inginer la 'fara scoala'!!! :lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) icee

PS: s-au instalat teodolitii de monitorizare?

Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”