MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1724482 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 95 96 97 98 99 100 101  ... 613

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Utilizator anonim

Metrorex a demarat o procedura de cerere de oferte cu faza finala de licitatie electronica, in vederea atribuirii unui contract avand ca obiect: „Magistrala 5. Drumul Taberei – Pantelimon. Puturi de mare adancime. Foraje PMA. Tronsonul 1. Drumul Taberei – Universitate. Sectiunea 1. Raul Doamnei – PS Opera. Statia, Depoul si Galeria de legatura Valea Ialomitei”.
Executia puturilor de mare adancime are drept scop asigurarea unei surse de apa, de rezerva, pentru necesitatile statiilor de metrou care se executa pe Magistrala 5, Tronsonul 1, Drumul Taberei – Universitate, atat pentru apa potabila, cat si pentru stingerea incendiilor.
Sedinta de deschidere a ofertelor va avea loc in data de 14.11.2012, la ora 11:00.
Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut. Valoarea estimata a contractului este de 11.500.000 lei (fara TVA), finantarea urmand a fi asigurata din alocatie de la bugetul de stat si credit extern. Durata contractului este de 7 luni.
Invitatia pentru participare si documentatia de atribuire sunt disponibile in format electronic in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) pe site-ul www.e-licitatie.ro.

http://www.metrorex.ro/_read256-1

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

In alte vremuri intr-un an se sapau 4km cale dubla si se executau 2 statii... ;)

Re: Stiri despre proiect survola

Dar nu în fiecare an...

Re: Stiri despre proiect subway guru

sab wrote:
In alte vremuri intr-un an se sapau 4km cale dubla si se executau 2 statii... ;)

Faci o confuzie grava...iei date medii statistice presupunand ca acela a fost timpul efectiv de realizare...
Eu pot sa-ti spun ca nu a existat statie care sa dureze mai putin de doi ani si jumatate de la prima lopata si pana la punerea in functiune...din acest punct de vedere, Academia Militara e de top...doar un an de la primul panou de perete mulat si pana la radier e absolut ok! :mrgreen:
Daca vrei sa faci o analiza reala, ia documentele de arhiva, vezi cand au inceput lucrarile la un tronson si cand s-au pus in functiune, la vremea respectiva intre terminarea lucrarilor de structura si punerea in functiune era un decalaj de aprox 8 luni... :ugeek:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

Precizare:
E SURSA PRINCIPALA DE APA...ApaNova e doar de 'back-up'...e mai sanatos sa te bazezi pe fortele proprii decat pe serviciile generale publice...dubios de 'nesigure'... :ugeek:
P.S.
Pacat ca Metrorex nu se gandeste si la 'imbutelierea si comercializarea' acestei ape, marca 'apa dulce de la Bucur', sunt convins ca bucurestenii ar aprecia si cumpara o apa absolut curata si pura de provenienta 'locala'! 8-)  8-)  8-)
Pana acum cativa ani, aceasta apa din PMA era pompata si in reteaua publica, dar ApaNova a renuntat la ea... :o

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Slasher1985

Chiar asa de curiozitate (nu de alta), cat de pura este aceasta apa de Bucur? Care este concentratia de impuritati pe litru?

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate telvanni

Din cate am auzit pe altii mai documantati ca mine, discutand pe aceasta tema, apa din al 3-lea strat, care daca nu ma insel este la peste 150-180m adancime, este numa buna de pus in pahar si de dat pe gat.
Primul strat este nepotabil. Al 2-lea este contaminat de primu' prin strapungerile date si nesigilate.
Al 3-lea este apa potabila.
Nu bag mana-n foc pentru acestea informatii, sunt doar cunostintele mele in urma unor discutii cu oameni din domeniu. Daca ei m-au mintit, va mint si eu.
Mai stiu ca-ti trebuie o aprobare speciala ca sa forezi in panza 3. Pentru o locuinta privata am obtinut autorizatie pentru foraje pana la 75m iar apa n-a fost potabila.

PMA-urile trag apa din straturile de Fratesti de la peste 150m adancime...best quality!
Sunt straturi din care poti bea apa 'pura' chiar si in caz de bomba atomica! ;)

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate survola

Şi pentru ce are nevoie Metrorex de apă atât de pură? Pentru stins incendii???

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate sss

telvanni wrote:
Din cate am auzit pe altii mai documantati ca mine, discutand pe aceasta tema, apa din al 3-lea strat, care daca nu ma insel este la peste 150-180m adancime, este numa buna de pus in pahar si de dat pe gat.
Primul strat este nepotabil. Al 2-lea este contaminat de primu' prin strapungerile date si nesigilate.
Al 3-lea este apa potabila.

Asa am invatat si eu in facultate la "Alimentari cu apa" acum 20 ani. In conditiile in care contaminarea prin activitati industriale si tratarea plantatiilor agricole in zona capitalei au scazut de atunci, daca s-a schimbat situatia, nu se putea schimba decat in bine.  :)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate 133 313

survola wrote:
Şi pentru ce are nevoie Metrorex de apă atât de pură? Pentru stins incendii???

Pentru chestii indezirabile si neprevazute, pe care nimeni nu si le doreste, atac biochimic si altele... Putine lucruri sunt mai adanci decat metroul iar daca se intampla sa fie folosit ca altceva decat ca mijloc de transport este bine sa ai niste utilitati independente in el.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate pantograful

Primul meu mesaj pe acest forum  :D

Sunt foarte entuziast ca se lucreaza (in sfarsit) la metrou in Drumul Taberei, si chiar cu multe statii, multe accese (cel putin in plan), adica calitate mult mai buna decat reteaua actuala, felicitari !  :)
Am o nelamurire despre exploatarea magistralei. In proiect erau prevazute 21 de trenuri pentru tronsonul 1 (Drumul Taberei - Universitate). Lucrarea actula, Raul Doamnei (si Valea Ialomitei) - Eroilor reprezinta aproximativ 2/3 din Raul Doamnei - Universitate. Deci, ar insemna 14 trenuri pentru prima faza. Pe panouri scria 12 minute de la Raul Doamnei la Eroilor... Cu tot cu stationarea la capete, dus-intors nu se face mai mult de 30 de minute (sa nu uitam ca jumate din trenuri vor circula spre Valea Ialomitei, deci vor face in jur de 10-11 minute).  Chiar si cu 4 trenuri de rezerva (evident, e exagerat), ajungem la o frecvente de... 3 minute !  :o  Adica peste 20.000 calatori/ora/sens, echivalent la actuala M2, de doua ori mai mult decat M3 actuala de exemplu. Nu e cam mult pentru prima faza ? Sau am gresit eu pe undeva ?

Cumva exista pe undeva vreun studiu despre descarcarea fluxului de calatori la Eroilor ? Ochiometric, as zice 50% M1/3 (spre Unirii), 25% M1 (spre Grozavesti), 25% RATB si trafic local. Nu prea realizez daca ar putea sa fie probleme de supraaglomerare in M1/M3 la deschiderea lui M5.

Deocamdata, sper sa continue lucrarile la acest ritm sustinut, si sa vedem cand se va semna contractul pentru Eroilor-Iancului si mai departe...  8-)

Bun venit pe forum!...sa speram ca avem inca un "membru de baza"!  :mrgreen:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate pantograful

Multumesc gurule  :D
Din pacate nu prea am timp sa postez pe aici, de fapt de asta m-am inscris abia acum, insa citesc de mult forumul.
Despre intrebarile mele, ma poti ajuta putin ? Macar sa stiu daca ce am spus sunt aberatii sau daca e cat de cat ok estimarea mea  :D

Go to page:  1  ... 95 96 97 98 99 100 101  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463923 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”