MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1395377 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 94 95 96 97 98 99 100  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate aztec

DocOctavius wrote:
Doar pentru a pune un pic în perspectivă pentru cei ce se plângeau de copacii sacrificați lucrărilor la metrou http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-19934513, într-un ținut mult mai "fierbinte" decât al nostru, 400 de copaci tăiați pentru un simplu exponat de muzeu care trebuia mutat, și totuși lumea acceptă compromisul.

Nu tin sa te contrazic, DAR[/b:2e9lqfk2] eu am avut ocazia sa urmaresc transmisi live de acolo... lungi. Poate au taiat si ceva copaci sau mutat, trebuie vazt asta, pt ca sunt in jur de 400, dar daca ai vedea ce manevre supercomplicate fac ca totul sa ramana cat mai putin deranjat.. si sa nu taie copaci sau dejanjeze retelele edilitare....
Si crede-ma, daca ai citi ce se spune si acolo despre asta, ai fi surprins sa evzi ca nu este vre-o deoseire intre noi si ei.
Si la ei a fost mare scandal...

Foreach tree it cuts down, the museum will plant two trees of the species most favored by the individual neighborhoods, along the same streets. Museum officialspromise that in two to five years, the new trees will rival the originals in size. They're even throwing in two years of arborist work to ensure that the trees become established. All this will cost $2 million to $3 million.
http://articles.latimes.com/2012/sep/06 ... e-20120906

de ex
But that's not enough to satisfy some tree lovers.

"They are cutting down these really big, majestic trees," said Lark Galloway-Gilliam, a longtime Leimert Park resident and neighborhood council director. "It will be beyond my lifetime before they will be tall like this again."

Many worry that the replacements — young, wiry trees that will provide little shade — will pale in comparison to the mature magnolias that line the Crenshaw corridor. Others are concerned that the bare streets will further depreciate property values.

City officials and the science center are hoping the historical significance of housing the shuttle will offset the tree loss.

Inglewood will lose 128 trees, and communities in South Los Angeles about 265 trees, though the exact number has not yet been determined.

Meanwhile, officials have been working to allay fears by sharing replantation plans, seeking community input at neighborhood council meetings and finding compromises where they can.

Residents disapproved of a route that would have taken the shuttle through Leimert Boulevard and forced the removal of dozens of pine and fir trees planted years ago to honor the Rev. Martin Luther King Jr.

Engineers found an alternative — albeit longer — route.

Construction crews in Inglewood are already chopping pine, ficus and other trees down to their stumps.

Inglewood officials see the tree removal as a win-win. The city rids itself of some problematic trees and even gets sidewalks repaired. In total, the California Science Center is expected to spend $500,000 to improve the city's landscape.

http://www.latimes.com/news/local/la-me ... 3653.story

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Utilizator anonim wrote:
Astazi am fost in baza Delta Acm unde se produc aproximativ 6 inele de tunel pe zi, urmand ca productia sa fie crescuta la 14 pe zi.

Ceva  nu e in regula aici...
Una bucata TBM inseamna aproximativ 30 metri sapati / 24 h.
2 TBM - uri hai sa nu spunem 60, dar vreo 50 metri tot ii sapa in 24 / h.
Daca calculul este exact, inseamna ca un inel de metrou are in latime  aproape 4 metri ? Prin expresia "inel de metrou" inteleg "un cerc complet", adica vreo 6 boltari. 14 inele / zi inseamna vreo 84 boltari / zi. Ce latime au ?

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate sab

Pana introduc TBM-urile probabil ca stocurile de inele vor fi suficiente. Nu se vor baza doar pe productia zilnica.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

Una bucata inel de tip nou are 1,50m...si evident nu te bazezi doar pe productia zilnica, trebuie sa ai un stoc tampon de boltari... :ugeek:
Ma bucur ca #MA a facut reportajul ala, "se merita" pt ca fabrica aia e o adevarata bijuterie, de clasa mondiala!  :mrgreen:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate b69crx

Pana incep TBM-urile sa sape, nu vor mai avea loc unde sa puna inelele...

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate telvanni

Si eu am ramas foarte placut impresionat de fabrica. Nu-mi venea sa cred ca ma uit la o unitate de productie romaneasca. Felicitari celor care coordoneaza si adminstreaza locul si productia.
Prin anul 4 de facultate un profesor ne-a tarat in pamant prin tunelele metroului din Titan. Se lucra atunci. Imi amintesc ca pe zona tunelurilor facute inainte de revolutie se executa o camasuire de beton de cca 25-30cm grosime. Ne-a explicat seful santierului cum in timp sectiunea tunelului se transformase intr-un cerc turtit(din cerc perfect) si aceasta camasuire era de fapt o consolidare a peretilor tunelului.
Imi amintesc ca un inel era format din 6 tronsoane si ca ele erau imbinate cu cate doua buloane maricele. Pentru a fi posibila acest timp de prindere, capetele boltarilor erau facute special, piulitele stringand pe placute metalice inglobate care functionau ca o saiba. In acest fel se evita "strivirea" locala e betonului. Sper ca memoria nu ma inseala prea rau.

Din cate vad la acest tip de boltari, imbinarile sunt de alt tip. Ne poti ajuta sguru sa ne explici putin cum se imbina? Multumesc!

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate andrei11

Buloanele acelea maricele au numai rol de ghidare si nicidecum de rezistenta, adica vreau sa spun ca rezistenta boltarului - sau ma rog a cercului rezultat din unirea celor 6 boltari nu are legatura cu buloanele.
Din ce am vazut si eu din poze, un cerc de tunel pentru M 5 tot din 6 boltari e realizat.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate iliutu

Hmmm, buloanele alea am facut o gramada la strung in liceu in clasa a IX-a ... Erau din OL37 parca.

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate DanCld

Am o curiozitate: exista vreun plan legat de pamantul care va fi evacuat din locul viitoarelor tunele? Nu mai tin minte daca s-a discutat aceasta problema. Din calculele mele ochiometrice ar putea fi vorba de multe basculante... zilnic  :roll:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate subway guru

La cate 'gropi de imprumut' s-au sapat ilegal pe terenurile agricole pt a extrage balast, nu e o problema de a gasi gratuit locuri potrivite de ecologizat... :lol:  :lol:  :lol:

Re: Discutii generale: M5 Drumul Taberei - Universitate Nightwolf

Am putea sa acoperim mult prin bucuresti cu pamantul ala scos.... mai ales ca trebuie mult pamant pt spatiile verzi din zonele unde se lucreaza intens vezi Magheru :P

Re: Stiri despre proiect subway guru

N-au tradus nimic, au pus pe robot automat...shit!

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect 133 313

Oo... hai si cu Heroes 3!

Go to page:  1  ... 94 95 96 97 98 99 100  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2422 forum members have written 433661 posts in 5400 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”