Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviareMersul trenurilor de călători

Topic: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013

87 posts, 49006 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7

📖 Pagination options
Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 Vlad0012

Sa sti ca au facut gura pe tema asta ca vroiau si ei pe Traxx-uri dar lea fost inchisa imediat. Pe langa praz si covor de coji de seminte sa nu uitam de locomotivele care se strica fara nici o explicatie numa la ei :))

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 IK4

Observ ca IC72 Bucuresti-Budapesta de la 5:45 are opriri in Romania la Videle, Rosiori Nord, Caracal, Craiova, Filiasi, Strehaia, Balota, Drobeta Turnu Severin, Orsova, Baile Herculane, Caransebes, Lugoj, Timisoara Nord, Arad, Curtici. Inca un IR cu pret de IC? Si apropo, asta cu ce masini va fi facut? Presupun ca vor fi 477 de BC.

Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 Vlad0012

IK4 wrote:
Observ ca IC72 Bucuresti-Budapesta de la 5:45 are opriri in Romania la Videle, Rosiori Nord, Caracal, Craiova, Filiasi, Strehaia, Balota, Drobeta Turnu Severin, Orsova, Baile Herculane, Caransebes, Lugoj, Timisoara Nord, Arad, Curtici. Inca un IR cu pret de IC? Si apropo, asta cu ce masini va fi facut? Presupun ca vor fi 477 de BC.

Bombardier Traxx 480.001-006 din ungaria

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 Utilizator anonim

Confirm si eu ca vor fi si pe acest tren Bombardier Traxx, oficial.
Initial trebuiau sa fie masini de Arad.

• IK4
  • Posted:
  •  

Da, am vazut ca azi au facut IR 1691 cu Traxx-ul. Dar cred ca vor trage si 477, alternativ, la internationale. Doar nu si-au luat ungurii locomotive noi ca sa se foloseasca altii de ele iar ei sa se chinuie cu jafurile de V43-uri.
Pana la urma chiar nu stiu cum de trimit Traxx-urile alea in Romania, cand le-ar putea folosi pe relatiile spre Austria/Germania, fiind locomotive multisistem 15/25 kV. Nici macar pe Dacia nu ar putea merge pana in Viena decat daca am avea niste trenuri push-pull compatibile, gen Railjet. Altfel se schimba oricum locomotiva in Keleti.
De la Bucuresti la Budapesta alimentarea este unitara cu 25 kV si se puteau face trenurile fara probleme cu locomotivele noastre monosistem.

Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 didi

Eu sunt curioasa cum o sa arate noul mers pe M 800 .Acolo s-a ajuns performanta de a se circula la cale libera intre Branesti si Ciulnita iar situatia se inrautateste pe zi ce trece.De aproximativ jumatate de an nu s-a inlocuit nimic furat , iar furaciunile fac ravagii( de o saptamana si Dor Maruntu a fost atins).Oare nu se sesizeaza nimeni .Sau probabil acele 70 de minute ,intarziere care se  acumuleaza ,vor fi  introduse in nou livret.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 Utilizator anonim

didi wrote:
Eu sunt curioasa cum o sa arate noul mers pe M 800 ..

Nu sunt schimbari nici la timpi nici la viteza fata de anteriorul.

• IK4
  • Posted:
  •  

De la noul mers 2012-2013, este introdus in circulatie trenul international IC 72 Bucuresti-Budapesta, cu plecare din Bucuresti la 05:45 si sosire in Budapesta la 18:50. De ce nu introduce CFR Calatori un vagon de dormit direct catre Praga/Berlin la acest tren, avand in vedere legatura foarte convenabila cu EN 476 "Metropol" care pleaca din Budapesta spre Berlin via Praga la ora 20:05? Nu cred ca vor mai exista intarzieri pe teritoriul Ungariei avand in vedere acordul de colaborare cu MAV si eliminarea ping-pong-ului cu locomotive in Curtici si Lokoshaza, iar timpul pare suficient.

Eu inteleg ca in ziua de astazi avionul e moca, dar totusi pentru un singur vagon direct s-ar gasi ceva calatori, mai ales dintre cei care practica turismul feroviar. In plus, o legatura directa Bucuresti - Praga/Berlin pe Coridorul IV Pan-European ar fi un lucru pozitiv pentru imaginea destul de sifonata a CFR-ului si o incercare de a iesi din izolarea in care ne gasim de ani de zile.

Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 Der Hofmeister

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2012-2013 a fost complet încărcat în Sistemul Informatic Feroviar la adresa http://www.infofer.ro/.

Pentru unele trenuri, și mă refer aici în speță la tronsoanele M1000 - M300 București Nord - Brașov, există modificări la timpii de parcurs, atât în sensul măririi cât și în sensul micșorării acestora. De asemenea, variantele finale ale noilor orarii de circulație au fost modificate în comparație cu informațiile prevăzute inițial în livretele interne CFR, cel mai probabil datorită unei analize mai atente și mai aplicate pe situația reală.

Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 Robert24

Nu apar inca trenurile Regio!

Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 George

La prima vedere, ma declar multumit de trenurile IR/IC pe Bucuresti - Brasov. Se putea mai bine, fara indoiala, dar macar s-a pastrat, in linii mari, situatia din mersul actual.

În ceea ce privește trenurile InterCity, situația e cam franjuri pe M300 spre și dinspre Brașov.

Între 9 decembrie 2012 și 20 ianuarie 2013, IC 531 (cu 4/5 vagoane) devine grupă la IC-N 346-1, care de asemenea va incorpora IC 521 (3 vagoane). Toată garnitura va avea între 12 și 14 vagoane (+ locomotivă Bombardier TRAXX sau LE 6600 kW obligatoriu, în funcție de schimb).

Începând de luni, 21 ianuarie 2013, se revine la garnitura normală IC 531/521 cu 8 vagoane și locomotivă seria 47 de la Dep. Brașov.

Cât timp va circula IC-N 347-2, ramura IC 522 va fi absorbită complet și nu va exista ca atare. După anularea trenului DACIA EXPRESS, există două posibilități: revenirea la IC 522 (care ba apare, ba dispare din planurile CFR Călători judecând după informațiile aleatorii din livrete) cu același orar între Arad și București sau înlocuirea cu IR 1620 (asigurat cu cele 3 vagoane ale IC 521) cu menținerea aceleiași trase și probabil limitare la Brașov (sper să reconsidere decizia) sau nu - rămâne de văzut. Dacă îl limitează la Brașov, găsesc ei vreun tren cu care să plimbe vagoanele înapoi la București Nord, pentru a putea pleca a doua zi ca IC 521.

Totuși, în acest mod, când nu va circula DACIA EXPRESS, între orele 09:40 și 14:20 nu va pleca nici un tren în direcția București... :shock:

Așadar, singura alternativă cât de cât coerentă ar fi IC-N 472-1/IC-N 473-2 ISTER EXPRESS, având în vedere că e o pereche de trenuri. Dar, cu tot cu lucrările din zona de Vest, e clar că întârzierile mari vor fi descurajante pentru călători.

Re: Mersul Trenurilor de Călători CFR 2012-2013 Robert24

Atentie, grupa IC521, circula doar cand nu circula ICN346!
La intors, exista sau ICN347 sau IR1620 pe aceeasi trasa.

Practic, IC 521 e inclus în IC-N 346 și nu mai circulă sub acea codificare. Se poate spune că există grupa de vagoane, care va fi detașată la Arad, pentru că nu cred că o să plimbe 3 vagoane extra aiurea până la Viena și înapoi. Și da, de acord cu tine, reapare de facto din 21 ianuarie 2013 încolo, cuplat tradițional cu IC 531.

IC 522, de asemenea, este integrat în IC-N 347. După suspendare, problema este reprezentată de faptul că IC 522, stupoare, nu va mai fi repus ca atare în circulație, deși, în cele mai recente documente interne, apăruse din nou specificat prin dispariția lui IR 1620, care inițial circula la București. Totuși, observ că s-a mers înainte cu struțo-cămila IR 1620, în cele din urmă, care acum va fi limitat la Brașov. Așadar, o harababură totală lipsită de cea mai elementară logică și minimul bun simț.

Roșeanu se bătea cu cărămida în piept că face și drege, mai ales pe M300. Eu, oricum, n-am avut niciodată încredere în capacitatea lui managerială. Iar acum am confirmarea faptului că nu m-am înșelat deloc în ceea ce-l privește. Trăiască diletantismul!

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Mersul trenurilor de călători  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463879 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”