MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou

688 posts, 274469 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 50

📖 Pagination options

Apărătorii Patriei misterr

De azi a fost închis accesul la lifturi.

Reamintesc că lifturile s-au defectat toate 3 imediat după inaugurare (acum o lună), iar de o săptămînă au fost oprite de tot (scoase de sub tensiune) ca să nu se mai chinuie.

Fotografie0737.jpg (124.47 KB; downloaded 4560 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou rosetti61

De o tine tot asa - gangul va fi inchis cu usi pe care va scrie "Iesire in caz de urgenta" si cand va fi sa fie, o sa alerge dupa Cutarica sa deschida si sa dea drumul la lift... Mai bine faceau scari de pisica  :mrgreen:
Cred ca se strica si din cauza comerciantiilor, fericiti ca au cu ce sa coboare marfa  :evil:
... de faceau teleportoare, si alea se stricau.
Cate (mai) functioneaza in toata reteaua? Primul lift de la Gara de Nord mai merge, cel de la accesul spre GN2?

Lifturi... li se parea ca aveau prea multe fonduri.

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou subway guru

Sigur ca da, noua nu ne trebuie decat bude-n fundu' curtii si carute cu coviltir pe autostrada...ca doar vrem sa traim in Burkina Faso nu in UE... :lol:  :twisted:  :mrgreen:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou sab

Sigur lifturile erau un lucru absolut necesar pentru metroul nostru in acest moment, ca in rest le aveam pe toate. Este bine ca le-am construit si le tinem pe post de mobila.. :twisted: .
Alt exemplu in acest sens ar fi Lujerului, care nu imi este clar daca a fost inaugurat sau nu, cert este ca mai nou are afisajul stins si garduri care blocheaza accesul.

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou andrei11

Off topic, dar nu ma mai pot abtine :
O problema superurgenta mi se pare rezolvarea corespondentei la Unirii, asta indiferent de M 7 daca va fi si pe unde va fi.
O problema urgenta ar fi  si indesirea statiilor lui M 1 in Balta Alba si intre Victoriei si Obor.
Amanunte de genul acesta.
Apropo, exista vreo statistica, ceva date, cate persoane in carucior folosesc metroul in fiecare zi ? Sau macar o medie pe o saptmana, o luna, ceva.

• sab
  • Posted:
  •  

De cand imi "racesc gura" sa spun ca aveam alte lucrari mult mai necesare decat lifturile, M6, M4 in balarii si altele asemenea...
Insa probabil cei care iau deciziile nu circula cu metroul sa vada care sunt necesitatile reale.

Eu nu am vazut vreo persoana in carucior care sa foloseasca metroul. Insa asta nu inseamna ca, poate,aceste persoane nu exista. Dar sunt extrem de putine.

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou ByOnu

Saptamana trecuta s-au apucat si la Aviatorilor (nivel peron).

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou subway guru

@sab:
Nici eu nu am vazut vre-un bebelus in landou insotit de mamica din dotare calatorind cu metroul!... :o
Conform magistralei dvs gandiri rezulta ca asa ceva nu se exista si deci nu trebuie luat in seama...halal!
Si nu am vazut nici varstnici gafaind pe scari in prag de infarct!
Toti acestia se plimba doar cu helicopterul... :lol:  :lol:  :lol:
Mai ai multe astfel de 'panseuri'? :evil:
Ce spui tu seamana leit cu o remarca 'marca' Leana Ceauseasca...
Cand s-a construit metroul pe Magheru, s-a propus construirea unui pasaj pietonal la Gradinita (Cosmonautilor...)...cu cheltuieli minime...
La care proasta targului a replicat 'acid':
Cand trec eu pe acolo si trec zilnic, nu traverseaza nimeni strada!!!!!!!
Chiar n-am evoluat deloc de atunci???????????????
Probabil ca ai ceva informatii 'privilegiate' conform carora toate persoanele cu mobilitate redusa au emigrat (au fost exportate) in Vest pt a practica cersetoria cu mult succes in scopul sprijinirii economiei nationale... :lol:
Dar daca n-ai asemenea informatii, mai bine abtine-te! :ugeek:
Notiunea de discriminare pozitiva iti spune oare ceva? Sau trebuie sa asteptam sa iesi la pensie ca sa-mi dai dreptate? Dar atunci s-ar putea sa fie prea tarziu, inclusiv pentru tine... :mrgreen:

• sab
  • Posted:
  •  

1.Nu am spus niciodata ca lifturile nu ar fi necesare, doar ca existau alte prioritati, mult mai urgente. O femeie cu copil in landou (daca vrei sa spui carut este cu totul altceva, dar landoul este ca un cosulet pe care il tii in mana...), un batran , toate exemplele tale puteau calatori si cu scara rulanta, nu era neaparat necesar un lift. (de coborare, apropo, de ce noi montam numai scari rulante de urcare ? :roll: ).
Si, asa cum am mai spus, scarile rulante transporta mult mai multi pasageri ca lifturile astea "marete".
Apropo, cum ""ii rezolvati" pe acesti oameni daca scari rulante nu ati instalat si lifturile nu prea merg ? Nu tot gafaie in pragul infarctului, ca rulante nu au ? Nu tot cara bebelusii pe scarile fixe ? De ex duminica seara la Lujerului nu mergea nici liftul si nici rulanta la iesirea spre pasaj. :evil:
Ce face batranul/mama daca ajunge la Unirii2 si vrea sa schimbe magistrala ? O ia tot pe scarile fixe... Sau daca are norocul sa ajunga intr-o statie dotata cu lifturi se trezeste ca din 3-4 lifturi cate trebuie sa ia, cel putin unul nu functioneaza...Contracte de mentenanta exista ? SLA exista sa se repare si lifturile astea intr-un termen "rezon" ?

Oricum nu o sa mai intervin pe tema asta..Am "obosit" sa repet aceste intrebari (si nu numai eu...) la care nimeni nu da vreun raspuns.  Daca vrei sa intelegi, daca nu, iarasi bine. Este vorba doar de alte lucruri pe care noi le consideram urgente si foarte necesare, nu lifturile. Se faceau si lifturile, dar dupa ce rezolvam problemele urgente pentru milioane de calatori...Noi ceilalti, cand ? Vreo speranta, vreun orizont de timp, ceva ?

Ai vreo statistica despre cate pesoane in carucior folosesc metroul ? Asta era intrebarea lui andrei11..

Războiul lifturilor misterr

S-a ajuns la nivelul următor:

Lifturile de la Apărătorii Patriei au început să amenințe, ca în filmele de groază! Cine vrea să le folosească o face pe propria răspundere: poate să se electrocuteze, să cadă de la înălțime etc.
Chiar am văzut de curînd și un film în genul ăsta, era o clădire în care lifturile decapitau oameni etc., și am rămas încă șocat:

Fotografie0739.jpg (105 KB; downloaded 4523 times)

Fotografie0746.jpg (148.21 KB; downloaded 4523 times)

Re: Montarea lifturilor de acces in statiile de metrou aztec

sab wrote:
O femeie cu copil in landou (daca vrei sa spui carut este cu totul altceva, dar landoul este ca un cosulet pe care il tii in mana...

Tin sa te contrazic. Landoul este acel carucior special pt nou nascuti 0-4/5luni unde sta intins si nu in sezut. De obicei nu prea ii vezi la metrou pt ca nu sunt recomandate plimbarile in multime la varsta asa frageda si la trecerile bruste de la o temperatura la alta. Iti spune un tata cu 2 copii, unul de 5 luni si altul de 2 ani
Lifturile sunt utile . Din multe motive.

PS. La Valea Ialomitei au modernizat piata. Are parca 3 accese. la 2 sunt cateva trepte(cam 1-1.5 m dif de nivel) si langa au montat si lifturi. Un singur acces are rampa si este folosita de toti parinti care incearca sa intre in piata cu carucioarele sau persoanele in varsta ce cara caruturi , pt ca lifturile nu am reusit sa le vad mergand sau sa le folosesc. Asa trebuie sa inconjor toata piata si sa intru/ies doar pe acea usa care are rampa.

• sab
  • Posted:
  •  

Desi suntem off topic, eu zic sa dai o simpla cautare dupa cuvantul "landou" si ai sa vezi ce imagini sugestive sunt afisate. Ce spui tu este "carut-landou", dar acesta este un hibrid, este 2 in 1, si carut si cosulet. Si nu este folositor decat in primele luni, apoi il arunci sau il "pasezi", de aceea este mai mult un "moft", mai ales ca in toate caruturile copilul poate sta intins. Spatarul este rabatabil, deci poate fi folosit si cand copilul nu poate sta in fund, cu exceptia unor modele sport, dar in rest majoritatea caruturilor au mai multe pozitii pentru spatar. Ti-o spune tot un tata de 2 copii... ;)
Si nu vad de ce numai carutul cu landou este o problema si un carut normal nu... In fine....nu este asa important daca este carut/landou, cert este ca, asa cum spui si tu, nu prea bagi copii "la inghesuiala", mai ales cand sunt transportati in carut, adica au varste foarte fragede. Poate de aceea exemplele de caruturi in metrou sunt foarte rare.

Si ca sa depasim momentul, repet,niciodata nu am spus ca lifturile sunt inutile. Doar ca erau lucruri mult mai urgente de facut, nu era asa o urgenta mare. In rest bine ca s-au facut, au castigat unii foarte bine de pe urma lor, dar daca nu le reparam/intretinem, degeaba le-am facut. Valabil de la primele lifturi de pe M4 care zac nefolosite/defecte si terminand cu cele in curs de instalare.
Exemplul de la Valea Ialomitei este similar cu metroul. Au fost instalate lifturi "ca trebuie", dar de functionat nu functioneaza. Atunci de ce s-au mai instalat ? Ajungi incet-incet la vorba mea...
Lift pentru 1-1,5m ?  Bine ca nu a prins si Metrorex de veste ca instala lifturile la fiecare grup de scari, nu numai la Victoriei ... :lol:

Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 50

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”