Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii

Topic: Ştiri, proiecte, perspective

1915 posts, 705614 views

Go to page:  1  ... 57 58 59 60 61 62 63  ... 137

📖 Pagination options
  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective Mircea G

georgica2704 wrote:
......... Oricum cat de mare este distanta de la Unirii pana la Sf. Gheorghe :!:
...Vedeti si invers , cit este distanta de la Unirea la Universitate si Unirea - Marasesti ! Asa este normal ? Asta inseamna ca din zona Unirea spre Berceni / Resita , NU exista transport direct !
Sau poate este normal ca in centrul Bucurestiului , sa existe o statie de 1,8 KM !!!!

Re: Stiri, proiecte, perspective mitzu

Din zona Unirea spre berceni sunt doua linii 312/313 iar spre Resita exista 76,in acest moment fiind suspendat. 381 a fost gandit ca o linie rapida,initial nu avea statie la Universitate in sensul spre Piata Victoriei iar de la Piata Sudului oprea direct la Abator.

Re: Stiri, proiecte, perspective rosetti61

Pe cand era 781 si apoi 381 intre Resita si Piata Sudului cam oprea in toate statiile; de la Piata Sudului mergea snur pana Tineretului apoi Sincai, Marasesti, Sf Gheorghe, Piata Romana si Piata Victoriei. incet incet a inceput sa faca statie la Povernei, la Costache Stamate, la Pridvorului, acum nu mai are statii pe care le sare. Cu toate astea merge bine, nu poti sa te plangi de el; daca 381 va fi scos pe sus, sa intre in Piata Unirii atunci cred ca se va strica, deoarece va pierde timp sa ocoleasca piata (3-4 semafoare in plus, depinde cum le va prinde, in forma actuala de la Coltea urmatorul semafor e la Marasesti). Nu stiu ce linie ar putea fi dusa pe sus, fie 313 de la Unirii, fie 300 sau 331 la Unirii - ar fi cerere pe ele si pe segmentul Romana -Unirii, degrevand metroul.

Re: Stiri, proiecte, perspective andrei11

Asta-i culmea, din Berceni exista si metrou care opreste in tot centrul ! Metroul de ce-l sariti din context ?

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective Mircea G

Cred ca am fost suficient de clar : mijloc de transport direct  Piata Resita -Unirea . Asa stiu si eu , pot de la Resita sa iau 220 spre Rahova si tramvaiul 32 ...sau alte variante .

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective Utilizator anonim

Din 2013, Calea Victoriei devine semi-pietonală

http://b365.ro/de-la-anul-c ... 81856.html

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective sss

Ne-am dat drak'... "La Răzoare se va construi și o gară subterană, pe lângă pasaj rutier și metrou "

http://b365.ro/unul-dintre- ... 82800.html

:lol:
Am pus un singur moţunache, dar trebuia sa pun vreo 30... ( treizeci ).

Re: Stiri, proiecte, perspective Buzescu

sss wrote:
Ne-am dat drak'... "La Răzoare se va construi și o gară subterană, pe lângă pasaj rutier și metrou "

http://b365.ro/unul-dintre- ... 82800.html

M 6 deocamdata e trasa pe linie moarta, e de la sine inteles ca nu se pot sustine financiar constructia a doua magistrale in paralel, respectiv vreo 20 km cale dubla in 3 - 4 ani.
lusica, gara subterana in zona Razoare e o fantezie, nici nu trebuie sa-i dai atentie stirei.

Re: Stiri, proiecte, perspective telvanni

Ma bucura sa aud ca se mai gandeste cineva si la pietoni.

Raman cu gandul la ideea ca unele mari bulevarde sa fie inchise traficului in fiecare duminica intre 8 si 18.

Re: Stiri, proiecte, perspective Nightwolf

Nu merge ca atunci se intoarce lumea acasa ... sambata intre 16 si 06 dimineata sunt de acord :D

Re: Stiri, proiecte, perspective Grigore

Buzescu wrote:
sss wrote:
gara subterana in zona Razoare e o fantezie, nici nu trebuie sa-i dai atentie stirei.

Gara subterana de la Razoare este o idee care dateaza cred ca de prin anii '70, daca nu chiar de mai devreme, tocmai pentru ca Gara de Nord era si va fi depasita la capacitatea de preluare de indata ce reabilitarile de linii ne vor aduce la un grad normal de utilizare al transportului feroviar. Proiectul a fost inclus in celebrul masterplan pentru Bucuresti elaborat de JICA in 1997 si este cat se poate de serios. Daca tie ti se par 40 de ani de dezbateri si un plan elaborat de o prestigioasa agentie japoneza "o fantezie", atunci bine  :lol:

Ma alatur si eu remarcii colegului sss,
Gara subterana in zona Razoare e o fantezie, nici nu trebuie sa-i dai atentie stirei.
Cat priveste JICA studiul e depasit prin multe locuri, lasand la o parte faptul ca are un grad de subiectivism extrem de mare. Am mari indoilei asupra lui JICA care da prioritar de exemplu   M 6 in detrimentul lui M 5 / M 7
Stiu ca e o simpla coincidenta faptul ca JICA are legatura cu japonezii si M 6 la fel.
Oricum nu vreau sa ma lansez in oarece polemici cu privire la M 6 si sa fac o analiza detaliata a traseului acesteia, inclusiv a spatiilor virane pe care le traverseaza`si a statiilor din camp.

Intai trebuie sa facem metrou in Bucuresti in zonele de interes si mai apoi ne putem permite sa-l "bagam" in balariile de sub DN 1, in statii gen "Jandarmeriei'' sau Centura Otopeniului.

Re: Stiri, proiecte, perspective Grigore

Fantezie sau nu, gara de la Razoare se va realiza in cele din urma, fiind imperios necesara.

Cat priveste studiul realizat de JICA, el a fost finantat de japonezi, JICA fiind in fapt agentia lor "cap de pod" pentru deschis drumul investitiilor japoneze in strainatate. Miza acestui studiu a fost tocmai asigurarea eligibilitatii oricarui proiect din studiu in fata finantatorilor japonezi. Cu alte cuvinte, japonezii erau deschisi sa finanteze oricare dintre/toate proiectele din studiul realizat de JICA. Faptul ca s-a apelat la ei doar pentru M6 este problema autoritatilor romane, nicidecum vreo "preferinta" a japonezilor. Deci insinuarea ta privind prioritatea M6 in studiul JICA fata de M7 din vreun interes al japonezilor este neavenita. Ei ar fi finantat si M7 la fel de bine. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca au fost dispusi sa finanteze si Pasajul Basarab, Pasajul Piata Sudului sau Parcarea Gara de Nord, de sub parcul din fata Ministerului.

Prioritatea M6 tine de viziunea asupra dezvoltarii relatiilor economie ale orasului. Cata vreme legatura cu aeroportul principal este atat de proasta, atat pentru oras, cat si pentru Gara Centrala, nici un operator aerian serios nu va creste capacitatea de operare pe Otopeni. Asa ca aeroportul nostru va continua sa ramana un aeroport O/D cata vreme legatura lui cu orasul va fi proasta. Cand aeroportul va fi legat multimodal de oras si de tara, atunci traficul pe el va creste si implicit vom avea dezvoltare economica a Bucurestiului. O dezvoltare pe care M7 nu o poate aduce.

Go to page:  1  ... 57 58 59 60 61 62 63  ... 137

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463903 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”