Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)

 

Topic: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate

120 posts, 42592 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate Druida

Oprescu despre cind va fi gata parcarea (despre motivul invocat pentru intirziere, no comment!):

http://www.mediafax.ro/social/oprescu-a ... le-9977107

 


Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate Druida

Arhitectii spun ca primaria si constructorii au modificat proiectul initial:

http://b365.ro/primaria-a-m ... 82801.html

(Acum, despre piatra cubica... si eu zic ca dalele de piatra sunt mai sigure pentru pietoni, mai ales cind ploua/ninge!)

 


Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate telvanni

Lucrarile de amenajare a Pietei Universitatii au intrat pe ultima suta de metri. Ce parere aveti despre felul cum arata cel mai important spatiu public din oras?

Lucrarile de amenajare a Pietei Universitatii au intrat pe ultima suta de metri. Intrarile in parcajul subteran au fost construite, iar muncitorii aproape au terminat de pus pavajul si stalpisorii care delimiteaza trotuarele de spatiul carosabil. Ceea ce s-a realizat nu seamana insa nici pe departe cu proiectul care a castigat concursul organizat de municipalitate impreuna cu Ordinul Arhitectilor Bucuresti pentru reamenajarea spatiului public. In primul rand, toata suprafata este betonata, nefiind plantat niciun copac. Corpurile de iluminat propuse de arhitecti lipsesc, iar intrarile in parcarea subterana se suprapun peste cladirile istorice. In mijlocul pietei au fost puse aerisirile de la parcare.
•Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea cum arata in prezent Piata Universitatii
In zona celor patru statui a fost turnata o placa de beton alb, iar in restul pietei s-a pus piatra cubica. Pe margine au fost infipti celebrii stalpisori din granit. Desi in Bucuresti, vara, temeperaturile sunt ucigatoare, nu a fost lasat spatiu pentru plantarea arborilor. In mijlocul pietei sunt puse 6 cutii imese pentru ventilatiile de la parcare. Iar cele trei rampe de acces in parcarea subterana obtureaza cladirile monument istoric din zona. O rampa este chiar in fata Bisericii Ruse, iar alta langa Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti.

Arhitectul Dan Marin, unul dintre cei mai respectati specialisti pe zonele protejate si Centrul Istoric al Capitalei este de parere ca, daca Primaria Capitalalei ar fi facut cateva interventii simple, Piata Universitatii ar fi aratat mult mai bine.  " Nu vreau sa comentez rezultatele concursului – probabil ca membrii juriului ar fi trebuit sa ofere explicatii mult mai detaliate decat au facut-o,  dar remarc ca ceea ce s-a construit in final ar fi fost mai suportabil daca s-ar fi tinut seama de cateva lucruri simple, perfect posibile:
-   rampele au un parapet mult prea inalt; daca era mai jos – dar mai lat, din motive de securitate – prezenta lor in piata ar fi fost mai discreta. Balustrada metalica, vopsita violent in albastru, e oribila.
-    ventilatiile (se pare mai mari decat cele date in tema concursului, unde erau deja prea mari si prost amplasate) distrug tot centrul pietei. Integrate intr-o usoara denivelare – asa cum au propus multi concurenti – le-ar ar fi facut mult mai putin prezente", a declarat Dan Marin pentru HotNews.ro
Acesta este de parare ca Primaria Capitalei ar fi trebui sa se fi gandit inca de la inceput la felul cum va arata cea mai importanta piata a orasului, nu la masini si la parcaj. " Inainte de orice comentariu asupra rezultatului operatiunii, reamintesc un element esential, care tine de inceputul ei: un contract de parteneriat public-privat incheiat in 2006, orientat exclusiv catre aspectele de ordin tehnic si economic ale parcajului subteran si total dezinteresat de consecintele sale asupra suprafetei solului, asupra spatiului Pietei Universitatii. Dupa 2008, noua administratie a continuat aceeasi directie, tratand parcajul ca un proiect de infrastructura oarecare, nu ca un proiect urban, ca o interventie in cea mai importanta piata istorica constituita a Bucurestiului. In aceste conditii, concursul pentru amenajarea pietei – declansat la insistentele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor - nu a fost decat o incercare tardiva si disperata de a mai salva ceea ce, toeretic, mai putea fi salvat", a explicat Dan Marin.




Cum arata in prezent Piata Universitatii

Echipa de arhitecti care a castigat concursul pentru amenajarea Piatei Universitatii a declarat inca de la inceputul lunii septembrie pentru HotNews.ro ca Primaria Capitalei nu a respectat proiectul cu care a castigat competitia. Vezi aici ce neconcordante sunt intre proiectul initial si ce a fost realizat.


Proiectul care a castigat concursul pentru amenajarea Pietei Universitatiii

Ordinul Arhitectilor din Romania a publicat pe 7 noiembrie 2011 rezultate concursului de arhitectura pentru amenajarea Pietei Universitatii. Locul I a fost castigat de o echipa din Italia, compusa din arhitectii Simona Dirvariu (Romania), Ambra Fabi (Italia), Carole Lenoble (Franta). Costul realizarii proiectului a fost estimat de proiectanti la 500.000 de euro.


Cum arata Piata Universitatii inainte de inceperea lucrarilor de reamenajare

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la festivitatea de premiere, a declarat ca va organiza concursuri de arhitectura si pentru celelalte spatii publice importante din oras. "Concursul de arhitectura trebuie sa devina o practica", a spus Oprescu. Referitor la proiectul castigator, atat primarul Capitalei, cat si arhitectul sef Gheorghe Patrascu au declarat ca este foarte bun si i-au felicitat pe castigatori.

Castigatorii au fost alesi din 52 de proiecte inscrise in competitie. Competitia a fost organizata dupa inceperea lucrarilor de construire a parcajului subteran de la Piata Universitatii, la solicitarea Filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor.


sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... n-oras.htm

 



Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate Dragos Tanase

Aerisirile inalte de peste un metru de la parcarea subterana din Piata Universitatii vor fi schimbate... http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... imbate.htm

 


Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate Costin

Discutiile despre nume de strazi s'au mutat la Repere/toponime din Bucuresti. Restul discutiilor (care nu erau nici stiri, nici legate de denumiri de strazi) s'au mutat la "discutii". O seara buna 8-)

 


Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate subway guru

Multzam #cos, neobosit, ca deobicei, la dat cu 'maturoiul'! :lol: curatenie totala... :lol:  :lol:  :lol: apreciem mult  :mrgreen:

 





  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate Utilizator anonim

Primarul General, Sorin Oprescu, participa maine, 15 noiembrie, la ora 11:00, la deschiderea parcarii subterane de la Universitate, prima parcare construita in parteneriat public-privat din Romania.

 


Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate subway guru

Un articol simpatic:
http://www.ziarulring.ro/articol/144448 ... iversitate
#  Ce caută crocodilii şi morsele în parcarea de la Universitate
15-11-2012 de Bogdan Cotigă

 


Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate telvanni

In prima zi dupa deschidere, parcarea subterana de la Universitate este plina / O masina era parcata in piata, in fata statuilorsursa: http://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... -plina.htm

 


Re: Articole de presa despre Parcarea Subterana Universitate andrei11

Sa vedem dupa 1 Decembrie cum o sa fie. Stii cum e, cand e pe de-a moca toti se inghesuie. ( Vezi si parcarea de la Inter care are locuri cate vrei  ).

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Parcare Subterana Universitate (INAUGURAT 15.11.2012)  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433400 posts in 5396 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use