Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534544 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 194

📖 Pagination options
Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus survola

Terapeut71 wrote:
Robert24 wrote:
Daca s-ar tine de treaba, ar putea drumul la tramvaie la 15 august, dar mi-e ca o mai lalaie pana la 1 septembrie.
Din ce am auzit din mai multe surse, inclusiv persoane din RATB, momentan 44 pauza... Se are in vedere 35 la Parvan, cel putin in faza initiala.

Care ar fi ratiunea pentru care un cartier vechi al orasului, cu depou si care dispunea pana nu demult de 3 linii de tramvai (ma refer la liniile 2, 11 si 44) a ramas beneficiarul doar unei singure linii (am numit-o pe 11), linie care nu ajunge catre Gara de Nord - Vasile Parvan?
Dar ce este de facut in cazul in care copiii nostri vor sa mearga in Cismigiu sa zicem si bunicii lor nu au o masina la dispozitie pentru ca noi, parintii suntem la serviciu? Trebuie sa astepte pana pe inserat cand venim acasa, sau sa bage mana in buzunar pentru la lua un taxi?!?
Sau ce trebuie facut ca peste 1 luna si jumatate cand va incepe scoala vor fi cazuri (si nu putine) in care aceeasi copii vor trebui sa mearga la scoala sau liceu (si aici ma refer la Scoala 3 sau Cervantes, iarasi centre didactice deservite de acelasi tramvai 44).

Am trecut astăzi prin zona intersecţiei dintre Dinicu Golescu şi Berzei, lucrările la linia de tramvai sunt aproape de finalizare. o să postez nişte fotografii mai pe seară. 15 august mi se pare un termen realizabil, dar 23 august e şi mai probabil  :D
Deşi nu stau prin zonă, mi-e dor de tramvaiul de pe Cobălcescu...

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Nightwolf

Se munceste pe sectoare ... arii a cate 20m2 ... la intersectia Berzei x Polizu ... nu prea imi dau seama ce fac ei acolo dar se munceste ... s-au pus niste canale noi, s-au inaltat, s-a balastat, se toarna si se asfalteaza ... ritm de melc ..

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Orgonon

@ByOnu - orasele ca Timisoara sau Sibiu (si majoritatea de peste munti) au structura, trama stradala si arhitectura vechi de sute de ani, organizate si unitare. Timisoara cel putin are vreo 3 cartiere istorice adevarate - Cetate, Iosefin, Fabric (nu stiu daca Elisabetinul se ia separat, dar daca da 4). Toate sunt valoroase atat prin cladirile individuale existente, chiar daca nu toate sunt bine intretinute, cat si prin omogenitate.

@Dr2005 - Centrul istoric e avantajat si de pozitie (evident, doar e centru), si de faptul ca include si este inconjurat de monumente cu adevarat emblematice pentru oras, care ar fi oriunde remarcabile (Tribunalul, CEC-ul, BNR, muzeul de istorie, biserica Stavropoleos etc). Zona Matache a fost intotdeauna o periferie de langa gara. Faptul ca amarata aia de hala, care nu ar fi cu adevarat interesanta nici dupa cea mai atenta restaurare (spre deosebire, de exemplu, de Hala Traian) e considerata atractia maxima a cartierului spune deja foarte mult.

Si chestia cu reducerea traficului, minunata in teorie, e cu dus si intors in practica. Transportul public din oras, desi acopera foarte mult, este subdimensionat ca si capacitate si frecventa. Spun asta pentru ca il folosesc in fiecare zi si vad cu ochii mei. La orele de varf, toate vehiculele sunt pline, iar conditiile de calatorie le stim cu totii. Metroul acopera mult prea putin (spre deosebire de Paris, de exemplu, noi nu avem 14 linii cu statii cat de cat apropiate). La ora actuala, daca s-ar renunta masiv la masini, transportul public pur si simplu nu ar face fata. Ideea din spatele acestui proiect de infrastructura e coerenta - sacrificam partial o zona decazuta, fara alte sanse de revitalizare, pentru a mai degreva macar un pic arterele istorice, pline de cladiri emblematice si cu potential adevarat. Daca judecam strict pe criterii ideologice, gen tot ce e vechi e bun, toata arhitectura moderna e inerent proasta, orice artera noua e nociva, sau dimpotriva, toate casele vechi sunt maghernite, trebuie numai strazi largi peste tot, trebuie rase toate vechiturile (si am auzit destule afirmatii de genul asta de la ambele tabere) si nu ne uitam cu atentie la situatia reala, nu vom imbunatati cu adevarat nimic in orasul asta.

Pentru mine e clar ca trebuie pe cat posibil sa prezervam zonele, ansamblurile si monumentele istorice cu adevarat valoroase, dar in acelasi timp orasul trebuie sa se si dezvolte, si nu doar inspre exterior (sau doar spre nord, varianta cea mai proasta). Am mai zis asta si aici pe forum, principala preocupare legata de viitorul zonei Matache ar trebui sa fie calitatea arhitecturii noilor cladiri care vor aparea (inevitabil) acolo. Ele, ca natura, vor fi exact ce se cauta acum, pentru ca pana la urma asta e regula investitiilor. Ura fata de cladirile de birouri nu aduce nimic productiv, oricat nu as fi eu fan al corporatistilor. Dar daca se fac, macar sa fie niste cladiri valoroase, atat estetic cat si functional.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus Dr2005

Orgonon wrote:
si de faptul ca include si este inconjurat de monumente cu adevarat emblematice pentru oras, care ar fi oriunde remarcabile (Tribunalul, CEC-ul, BNR, muzeul de istorie, biserica Stavropoleos etc). Zona Matache a fost intotdeauna o periferie de langa gara. Faptul ca amarata aia de hala, care nu ar fi cu adevarat interesanta nici dupa cea mai atenta restaurare (spre deosebire, de exemplu, de Hala Traian) e considerata atractia maxima a cartierului spune deja foarte mult.

Zona e ,,defavorizată" tocmai pentru că e lăsată în paragină. Că obiective ar fi şi în apropiere: Muzeul Militar Central, Palatul Cotroceni, Parcul Cişmigiu, Opera, chiar Gara de Nord în sine (dacă ar fi renovată).

Orgonon wrote:
Transportul public din oras, desi acopera foarte mult, este subdimensionat ca si capacitate si frecventa.

Aşa este. Dar cu toţi banii fituiţi în supra-lărgiri şi studii peste studii pentru autostrăzi suspendate, am fi putut avea un transport în comun măcar ca cel din Budapesta, ca să nu mai zic de Praga sau Viena. Pe când la noi... transportul în comun are trasee şi orare proaste şi operează 100% ilegal, fără contract de delegare a gestiunii, fără staţii, trasee şi orare aprobate de CGMB, cu staţii neconforme Legii 92/2007 şi vehicule în care nu se respectă Ordinul MT 972/2006.

Orgonon wrote:
sacrificam partial o zona decazuta, fara alte sanse de revitalizare, pentru a mai degreva macar un pic arterele istorice, pline de cladiri emblematice si cu potential adevarat.

Până acum s-au sacrificat toate zonele istorice cu excepţia Str. Lipscani şi celor adiacente la ea. Peste tot s-a demolat, mai mult sau mai puţin legal, fie că au făcut-o rechinii imobiliari (vezi Cathedral Plaza şi alte clădiri cu ţ'şpe etaje care se ridică prin zonele de case, gen porcăria aia de lângă Biserica Armenească, care porcărie a mai şi luat foc şi aşa a rămas până în prezent; chiar şi în zona Halei Traian s-au ridicat câteva blocuri care nu prea ar fi avut ce să caute acolo), fie că a făcut-o primăria pentru ei (Grozăveşti, Matache). Măcar pe vremea ,,ailaltă", peste ce se demola se făceau şi locuinţe pentru popor.
Păi în Praga sau în Viena mergeai juma' de oră cu tramvaiul şi tot nu ieşeai din zonele istorice. Pe când noi avem şi puţine şi ne şi batem joc de ele.

Buey... ati deviat de la subj ...

ON: astazi se asfalta ... pe bucati .. patratel cu patratel ... la Buzesti x Polizu ... estimez in ritmul asta deschiderea circulatiei pe la 01.09.2012 ...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Costin

Ultima oara cand am trecut pe la intersectia Berzei x Grivitei nu erau pozitionate macazurile... intre timp au aparut? Sun curios cum vor face... tinand seama de viitoarea largire a caii Grivitei intre Atelierului si Berzei sau nu? Eu personal banuiesc ca nu, dar sper sa ma insel...

De asemenea, remarc cum teava de gaz de pe tronsonul Polizu-Grivitei, partea dreapta (privind spre monumentul ist(o/e)ric Hala Matache) nu este decat un racord temporar, desi trotuarele au fost asfaltate. Bravo, baieti  :evil:

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia florinmaster

Inainte de strapungere intre Berzei si Dinicu Golescu era un macaz care permitea intrarea/iesirea intre aceste strazi direct fara a se mai ocoli pana la Vasile Parvan, stiti cumva daca se mai reconstruieste acest macaz?

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia rosetti61

Se reface tot, asa cum era inainte.

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

COs vezi ca ai facut curat si ai scos si posturile mele care erau ONTOPIC ... :(

N'am umblat... iar atunci cand o fac, anunt. Sigur nu iti cauti postarile de la stiri? Aici sunt discutiile...

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Nightwolf

Ba ce inseaman sa fii in concediu ... nu mai esti atent la detalii :)) corect greseala mea! :)

Azi-noapte la ora 01.00 s-a aplicat o mega-deviere de trafic la intersectia Polizu x Buzesti astfel:
- s-a inchis total traversul Occidentului - Polizu
- cine vine din pta. V. poate face doar stanga pe Occidentului pe contra-sex sau dreapta pe POlizu pe locala de langa Mc.
- cine vine de pe Occidentului poate face DOAR dreapta pe Buzesti spre Pta. V.
PROBLEME:
- nicio autoritate nu stia nimic!
- RATB-ul a fost blocat! Troleele nu mai aveau cum sa circule
- toti soferii care veneau dinspre Cal. Grivitei pe Polizu nu faceau stanga obligatoriu pe Dr. Felix ci ocoleau pe contra-sex blocajul rutier, pe locala de dreapta a sensului normal de venire dinspre PTa. V. si ghici ce! Ieseau pe contra si pe Buzesti
- existau dobitoci care o luau pe contra dinspre occidentului si se trezeau blocati intr-un careu de 10x10 m si nu mai stiau ce sa faca, inconjurati de balize

Am stat cam 20min aseara in zona si m-am minunat cata incultura zace in creierii soferilor bucuresteni. DIn 100 de cond. auto care veneau dinspre Grivita pe POlizu, unu singur a inteles ca trebuie sa faca stanga pe Dr. Felix, restu au luat-o pe contra si, evident, inevitabilul s-a produs -- poc! trosc! bum! cu alte masini. Circulatia pe contra se sanctioneaza cu 60 de zile pauza. Nicio problema, se merita.

In concluzie, ne meritam soarta. O sa incerc sa fac niste poze azi sa vad daca imi si iese ... :)

A fost anulata devierea ... posibil sa nu fi avut toate aprobarile ...

Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463888 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”