MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (PLS)

1661 posts, 506566 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 33 34 35 36 37 38 39  ... 119

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) 133 313

Chimice, mecanice nici nu prea vad cum fiind top-down, s-a turnat, nu mai umbli la armatura. Imi imaginez un dialog acolo, omu' din picioare zice: "-Nu mai stati ba de vorba, acu' se infige burghiu' intre armaturi si va da bormasina de-a berbeleacul, makitele astea n-au ambreiaj!"  :lol:

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) subway guru

???
Iar te pripesti?
Ce legatura e intre top-down si presupunerile tale?
Mai bine ai privi cu atentie imaginea... Se inlatura stratul de beton de acoperire, se dezvelesc armaturile de la fata interioara si se dau gaurile pt ancore printre bare la vedere, PM are 1m grosime fara armaturi pana la plasa exterioara...LIMPEDE?

Progresam...
Jet-grouting = 1933/2298 = 84%
Planseu superior = 2249mp / 3578 = 63%
Excavatii = 5130mc / 63527 = 8%
P.S.
@andrei11
Cati cm cubici de excavatie moncher?
E o replica de pe alt forum... :mrgreen:

133 313 wrote:
Chimice, mecanice nici nu prea vad cum fiind top-down, s-a turnat, nu mai umbli la armatura. Imi imaginez un dialog acolo, omu' din picioare zice: "-Nu mai stati ba de vorba, acu' se infige burghiu' intre armaturi si va da bormasina de-a berbeleacul, makitele astea n-au ambreiaj!"  :lol:

Priveste aici...si pune frana la ambreiaj... :lol:  :lol:  :lol:
(foto Utilizator anonim)
DSC_7608.JPG (378.55 KB; downloaded 2434 times)

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) telvanni

Se face vreo testare de smulgere la barele ancorate? Eu as face. As testa un anumit procent (5% sa zicem), aleatoriu.
Eu mi-am testat odata pe un santier (din curiozitate), cu o presa mecanica (destul de rudimentara) si am ramas uimit cat de usor ieseau unele bare, desi am respectat intocmai "procedurile Hilti".

• 133 313
  • Posted:
  •  

subway guru wrote:
133 313 wrote:

Priveste aici...si pune frana la ambreiaj... :lol:  :lol:  :lol:
(foto Utilizator anonim)

Asa si? Io ce am zis? Bagi supozitorul in gaura si introduci armatura. Ca mecanic nu mai ai cum sa legi armatura de aia din beton.
Daca era base-up in loc de top-down se facea o structura clasica. Asta am zis, nu altceva.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) Utilizator anonim

telvanni wrote:
Se face vreo testare de smulgere la barele ancorate? Eu as face. As testa un anumit procent (5% sa zicem), aleatoriu.
Eu mi-am testat odata pe un santier (din curiozitate), cu o presa mecanica (destul de rudimentara) si am ramas uimit cat de usor ieseau unele bare, desi am respectat intocmai "procedurile Hilti".

Ca o parere de non inginer sau jurnalist, barele alea teoretic ar trebui sa aiba rezistenta mai mare la forta de forfecare decat la smulgere avand in vedere ca vor suporta greutatea planseului. Astept sa imi zica subway guru daca vad cat de cat bine treaba...

@telvanni:
rasinile Hilti sunt cele mai sigure...se smulg toate, fara exceptie!!!...rateu 100%!... :lol:  :lol:  :lol:
Ca sa fie 'bine' trebuie o rasina produsa de o firma 'adevarata'... ;)
Ca sa rezolvi cum se cade treaba, faci un 'concurs', chemi pe toti producatorii sa-si demonstreze 'talentul' si alegi cel mai bun si mai 'cost efficient' produs... :ugeek:
Asta s-a si facut! :mrgreen:
@Utilizator anonim:
Esti sigur ca nu te-ai inscris student la Constructii???
Excelenta 'remarca'... :o
Hai sa vedem impreuna la ce solicitari trebuie sa reziste...
Prima si cea mai evidenta e greutatea proprie...care da forte 'taietoare' in bare (forfecare) si incovoiere din greutatea proprie si sarcina utila (aici barele de sus sunt intinse/smulse iar cele de jos comprimate...)
Cealalta sarcina e data de preluarea fortelor orizontale din impingerea pamantului si presiunea apei subterane...rezultand forte axiale de comprimare (si nu de smulgere) plus momente incovoietoare de ordinul doi din 'flambaj'...
Bun, mai sunt si sarcini din cutremur, cu eforturi alternative din deformatii unghiulare...dar deja intram in stiinte avansate... :roll:
Rezulta in final o stare complexa de eforturi de compresiune excentrica...
Sper ca nu am 'plictisit' cu explicatia mult prea 'tehnica'... :geek:
@133 313:
'Mecanic' poti lega barele de beton cu sisteme de tip 'pana', dar nu sunt sigure in timp...si nu ai de ce sa legi mustatile de plasa interioara de armare a peretilor...daca vroiai o legatura cu barele din PM ea trebuia facuta cu plasa exterioara... :cry:
Antonimul lui top-down e bottom-up! 8-)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) sab

Ce sunt barele care "atarna" din planseul superior ?

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) Utilizator anonim

subway guru wrote:
@Utilizator anonim:
Esti sigur ca nu te-ai inscris student la Constructii???

Ma bagam cu siguranta la o facultate mai tehnica dar nu sunt prea rabdator cu matematica  :lol:

@sab:
Sunt 'mustatile' pentru peretii de caseta ce vin turnati lipiti de PM... ;)

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) Mircea G

subway guru wrote:
@telvanni:
rasinile Hilti sunt cele mai sigure...se smulg toate, fara exceptie!!!...rateu 100%!... :lol:  :lol:  :lol:
Ca sa fie 'bine' trebuie o rasina produsa de o firma 'adevarata'... ;)
Ca sa rezolvi cum se cade treaba, faci un 'concurs', chemi pe toti producatorii sa-si demonstreze 'talentul' si alegi cel mai bun si mai 'cost efficient' produs... :ugeek:
Asta s-a si facut! :mrgreen:
...................

Daca este asa inseamna ca parerea mea si concluziile mele despre Hilti , sint corecte . La o lucrare , cu rasina lor , desi am respectat toate conditiile cerute , gaurire , periere gaura , suflare , temperatura , invirtire in gaura ...bla , bla , 80% din bari se miscau dupa 12 ore ... si nu este prima oara .
Pina la urma ce firma este de incredere ?

• 133 313
  • Posted:
  •  

subway guru wrote:
Hai sa vedem impreuna la ce solicitari trebuie sa reziste...
Prima si cea mai evidenta e greutatea proprie...care da forte 'taietoare' in bare (forfecare) si incovoiere din greutatea proprie si sarcina utila (aici barele de sus sunt intinse/smulse iar cele de jos comprimate...)
Cealalta sarcina e data de preluarea fortelor orizontale din impingerea pamantului si presiunea apei subterane...rezultand forte axiale de comprimare (si nu de smulgere) plus momente incovoietoare de ordinul doi din 'flambaj'...
Bun, mai sunt si sarcini din cutremur, cu eforturi alternative din deformatii unghiulare...dar deja intram in stiinte avansate... :roll:
Rezulta in final o stare complexa de eforturi de compresiune excentrica...
Sper ca nu am 'plictisit' cu explicatia mult prea 'tehnica'... :geek:

Cu siguranta nu. Mai cu seama ca RM ajunge la multi (din ce in ce mai multi) restanta pe toamna... Seismica mai incolo. La "stiinte avansate".

@Mircea G:
O firma de rasini, nu de rotopercutante... :?:

Go to page:  1  ... 33 34 35 36 37 38 39  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463909 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”