Regiunile RomânieiMunteniaJudețul PrahovaIstoria transportului public în municipiul Ploiești

Topic: Tramvaiul V3A-93-FAUR #051 (1997-2009)

119 posts, 47600 views

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Tramvaiul V3A-93-FAUR #051 Utilizator anonim

Catalin.D wrote:
nu poate iesi pe traseu nici daca are noile bandaje... :(

De ce?

Re: Tramvaiul V3A-93-FAUR #051 SPA29

Din cauza infrastructurii proaste, ma gandesc eu.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Pai si in Bucuresti pe Pantelimon, Sincai... nu circula tot V3A ? Ba chiar si LFuri  :lol:

Re: Tramvaiul V3A-93-FAUR #051 Catalin.D

La noi mi se pare  ca este diferita linia, Tatrele s-au acomodat cat-de-cat, insa V3A-ul deraiaza... din cauza asta abia il baga pe trasee speciale, pentru ca putea sa mearga incet.... :cry: Mi-au spus si cei de la depou acelasi lucru... Si ca abia dupa ce modernizeaza linia o sa-l bage ;)

Insa daca modernizeaza linia, mi s-a spus ca vor avea probleme Tatrele, din cauza asta se vor pastra 10 pe care le vor moderniza, apoi se vor cumpara 20 de tramvaie noi, R.A.T.P.-ul inclinand catre Bombardier 8-)

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Tramvaiul V3A-93-FAUR #051 Dr2005

Nu mai credeţi toţi vatmanii...
V3A-ul ăla a circulat peste 10 ani odată cu Tatrele şi nu a avut nici pe dracu'. Adevărul e că nu prea e rentabil să cumperi bandaje pentru un singur vagon (cu ce a mai fost pe stoc s-a făcut plugul Timiş), apoi să pierzi timp adaptând vinciurile...

Directorul mi-a spus atat: se gandesc daca il mai pastreaza, pentru ca in primul rand este vorba de bani, iar in al doilea rand, este problema cu linia... Dl Dragos, ganditi-va ca au mai modificat linia pe ici-pe-colo, si acum 10 ani, linia era "intreaga"... Asta l-am intrebat si eu pe director, insa mi-a spus ca acum nu mai merge din aceste 2 cauze... Eu va spun decat ceea ce am aflat de la director si de la depou, respectiv ingineri, sefi de sectie ;)

Acum cativa ani se spunea ca "e mai greu si d-aia nu il scot pe linie" :lol: Chiar Popescu spunea asta, pentru ca nu era informat... Ca-i pasa rau de tot... sa vedem acum cine va veni la conducere; mi-as dori sa vina Ion Micu, pentru ca mi se pare un om cu experienta. Si sa revenim la subiect, am inteles ca pana si Tatrele sunt mai grele, insa nu prea cred.. :lol:

Re: Tramvaiul V3A-93-FAUR #051 bercenicity

Dr2005 wrote:
Masa KT4D (gol): 20,95 t, Nr. de osii 4, Sarcina pe osie: 5,24 t
Masa V3A-93M (gol): ~ 38 t, Nr. de osii 8, Sarcina pe osie: 4,75 t

Un KT4D are 20.3t -> 5.07t/osie http://www.tatrawagen.de/kt4d.php
Un V3A de URAC are sarcina pe osie intre 3.05t (la primul purtator) si 6t (la primul boghiu motor) viewtopic.php?p=58465#p58465
In plus, un V3A de Faur e sensibil mai greu decat unul de URAC...

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Parerea mea simpla este ca nu se agita cu el, se descurca cu parcul de KTuri si nu vor apela prea curand la acest unicat, in primul rand ca are nevoie de bandaje si in al doilea ca are un alt regim de exploatare (revizii, piese necesare etc).

Re: Tramvaiul V3A-93-FAUR #051 Gabi23

Prin 2010 se spunea prin depou si ca "nu stiu vatmanii sa-l conduca, cu exceptia unei vatmanite" si ca vatmanii sunt obisnuiti cu Tatrele. Probabil va sfarsi mancat de rugina si apoi casat... :(

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Acum am cautat prin pozele cu el, bandajele nici macar nu au atins limita, deci ar mai fi putut circula.

051-DEP-31.01.2009F.JPG (195.13 KB; downloaded 6941 times)

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Tramvaiul V3A-93-FAUR #051 Dr2005

Sunt apropiate de limită... plus că cine s-a fript cu ciorba, suflă şi-n iaurt, au mai păţit ei să le crape roţile la V3A şi Timiş în mers (când aveau multe).
Desigur, e şi problema că roţile sunt diferite de cele de Tatra. Şi, evident, are alte termene de revizii, necesită alte piese...

Oricum, de vreun an l-au bagat in hala... Macar asa e mai ferit... :(

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria transportului public în municipiul Ploiești  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463829 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”