MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (PLS)

1661 posts, 507071 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 119

📖 Pagination options
Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) George

:lol:
Buna intrebare!
Nimic anume - initial voiam sa intreb de 1 septembrie, nerabdator si plin de speranta cum sunt de cand am vazut cat de elegant se misca la planseul superior...apoi am zis 15...si am facut un compromis - 10!  :P

Nu m-am prins exact, dar e clar ca sunt mai mult de 4 plansee... :ugeek:

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) subway guru

Wrong guess...
- un planseu superior;
- doua plansee intermediare;
- un radier general.
Statia de la Academie are un planseu intermediar 'in plus' fata de statiile 'normale'... :ugeek:
Lucrarile de excavatii si betonari la 'ritm maxim' sunt inca limitate de finalizarea lucrarilor de jet-grouting...operatiune migaloasa si 'time consuming'...  :geek:

P.S.
Sper totusi ca 'imaginile din subteran' sunt reconfortante si dadatoare de sperante... :mrgreen:

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) George

Sunt, sunt!  :P

Bafta si spor!

Si poate ii urniti si pe aia de la Valea Ialomitei!  ;)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) 133 313

Sub a fost destul de sgarcit in explicatii tehnice. Motivul pentru care se egalizeaza la o cota asa mica nu este acela ca acolo va fi planseu intermediar (cea ce cred ca ai banuit tu) ci faptul ca daca se opta pentru egalizare direct la nivelul primului planseu intermediar (cota negativa mai mare) deja ar fi intervenit in discutie sprijiniri ale malurilor de pamant. Lucru care ar intarzia lucrarile, absolut nedorit in conditiile in care vine iarna acusi.
Edit. Defapt daca ma uit pe planul domnului Utilizator anonim este vorba de 3,4 metri pana la primul planseu intermediar... deci este posibil sa vina planseul unde se egalizeaza acum.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) Utilizator anonim

subway guru wrote:
Wrong guess...
- un planseu superior;
- doua plansee intermediare;
- un radier general.

Dupa cum am desenat si eu pe planul asta, ca sa vada lumea si grafic...
- planseu superior - portocaliu
- planseele intermediare galben si negru
- radierul general este zona mai ingrosata de sub nivelul tunelului.

'Aia' de la Valea Ialomitei sunt 'urniti', din pacate-i 'saboteaza' Enel la devierile de cabluri pentru eliberarea amplasamentului...
Conform contractului incheiat cu Enel (si platit integral in avans, ca la 'curve'...), devierile ar fi trebuit sa fie finalizate in iulie si nu sunt nici in ziua de azi macar pe jumatate facute...
Dupa care, mai si mint cu nesimtire, dand vina pe altii...http://b365.ro/un-dorel-a-l ... 81814.html

133 313 wrote:
Sub a fost destul de sgarcit in explicatii tehnice. Motivul pentru care se egalizeaza la o cota asa mica nu este acela ca acolo va fi planseu intermediar (cea ce cred ca ai banuit tu) ci faptul ca daca se opta pentru egalizare direct la nivelul primului planseu intermediar (cota negativa mai mare) deja ar fi intervenit in discutie sprijiniri ale malurilor de pamant. Lucru care ar intarzia lucrarile, absolut nedorit in conditiile in care vine iarna acusi.
Edit. Defapt daca ma uit pe planul domnului Utilizator anonim este vorba de 3,4 metri pana la primul planseu intermediar...

Totalmente 'Falsh'...
E buna si schita lui Utilizator anonim, dar mai bine uita-te pe planurile la care am facut deja trimitere (sunt postate inca din luna martie...), referiti-va intotdeauna doar la documente 'demne de incredere' si nu mai faceti 'supozitii' false...si complet 'neavenite'... :cry:

• 133 313
  • Posted:
  •  

My bad. Recunosc vina in totalitate. Dar am spus, asa se intampla cand expertii sunt zgarciti in explicatii tehnice. Acum urmatorul pas pe care il astept cu interes maxim este "solidarizarea" planseelor intermediare de peretii mulati si pilonii centrali. Este ceva mai multa inginerie decat la excavat.
P.S. Enel este praf si pulbere. Se chinuie doi ani sa dea in folosinta 3 noi trafo inalta-medie intr-o statie de transformare.

No problem...doar ca nu-mi doresc deloc sa 'bagam lumea in ceatza'...
Pentru detaliile de 'imbinare' doar cateva zile de rabdare, decat o 'dizertatie' tehnica, e mai convingatoare o simpla imagine de la fata locului...
Diferenta esentiala intre planseul superior si planseele intermediare + radier e ca planseul superior e asezat 'capac' peste PM si barete...
Celelalte elemente orizontale se imbina cu peretii prin 'ancore'...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Intrebare. Pentru primul planseu intermediar nu se asteapta final de jet-grouting si extragere probe astfel incat sa se evacueze tot pamantul de la nivelul actual si sa se egalizeze total nivelul vestibul? Sau vor mai exista goluri in capac si spre Academie astfel incat se va evacua pamant pe acolo ca sa se poate incepe planseul intermediar in jumatatea dinspre Razoare inainte de egalizare totala?
Edit. Iar m-am aruncat. Acum vad pe plan ca si primul planseu intermediar are defapt doua planuri ca si capacul.
Oricum ideea este ca informatiile astea la solicitam odata, apoi la celelalte statii nu mai intrebam pentru ca se cunosc procedurile.

Jet-groutingul se executa dinspre Trafic Greu spre Panduri.
Pe masura ce se termina o zona, se vine din spate cu planseul superior.
Dupa intarirea planseului superior se vine tot dinspre Trafic Greu cu excavatia si planseul intermediar.
Odata terminat jet-grout, se poate excava si turna pe toata lungimea statiei pana la cota finala...
Pentru testele de jet-grouting trebuie asteptat minimum doua saptamani ca sa se intareasca...
Ca sa nu astepte cu turnarea planseului superior se lasa tuburi de trecere.
Testele sunt de mai multe feluri:
- extragere de carote;
- 'tomografie' geologica;
- teste de permeabilitate.
In plansee se lasa goluri 'tehnologice' pentru ecavatie, introducere TBM, etc.
La Academie sunt sase astfel de goluri mari...
Aceste goluri se betoneaza la sfarsit.

Daca a mai ramas ceva neclar, revin... :mrgreen:

• 133 313
  • Posted:
  •  

N-am mai ramas. Multumesc pentru raspunsuri.

Re: Discutii - Lucrari Statia Academia Militara (punct TBM) survola

O să învăţăm toţi să facem metrouri  :lol:

In legatura cu imbinarea planseului intermediar uite cum se face, se 'bat' ancore chimice in slitul cioplit in pereti (foto Utilizator anonim, azi la pranz)
DSC_7155.JPG (533.98 KB; downloaded 2420 times)

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463950 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”