MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 584581 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51  ... 171

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 sab

Eu cred ca statia Montreal (sau PPL) va fi sub bd Marasti (sau ce o fi bucatica de strada dintre Pta Montreal si PPL), intre Sofitel si cladirile de birouri de la intrarea in Romexpo, cam in unghi de 45 grade fata de capatul lui 41.
Florin are dreptate, statia Expozitiei nu va fi in incinta Romexpo, ci pe strada din spate, unde sunt niste vile de lux. Nu stiu ce mari cladiri de birouri sunt acolo sa justifice o statie, daca Pipera corporatista nu justifica statie, greu se justifica acolo...In fine, bine ca se mai construiesc birouri, poate vor exista si calatori pentru M6. :)
Eu m-am luat dupa ce scria aici...In plus mai exista si un panou cu noul traseu, undeva pe la Grigorescu parca, care indica acelasi lucru, o statie in incinta complexului...
Bucureştenii vor putea ajunge cu metroul direct în centrul expoziţional Romexpo, potrivit proiectului Magistralei 6 de metrou 1 Mai - Aeroportul Henri Coandă. Astfel, una din staţiile de pe noua magistrală va fi construită chiar în incinta complexului. Amplasamentul staţiilor de M6 a fost prezentat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei.

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 andrei11

.......
PPL.jpg (86.77 KB; downloaded 2555 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Interesant. Atunci, in opinia mea se sacrifica PPL-ul.
Puteau sa o faca cum am zis eu, cu un capat in Montreal si cu altul la PPL. Bineinteles ca era mai mare tam-tam-ul.
De unde ai schita ?

Din schitele care prezinta Pasajul PPL si parcarile adiacente.
Traseul metroului este "victima colaterala".
De aceea am scris si "Statia de metrou  andrei11" - pentru ca in alta parte nu are unde sa fie. Categoric va fi o statie cu "intermodal 41", ori nu prea ai prea multe variante de a o plasa.

• sab
  • Posted:
  •  

Pasajul PPL ....Hmmm, avem si pasajul pietonal de la Unirii si labirintul de la Gdn. Sunt comode ?
Dar statia cu un capat la 41 si celalalt in PPL ce are ? De ce sa nu o poti plasa asa ? Ca nu cobori direct din tramvai in metrou cum trebuia sa fie la Victoriei si mai mergi cativa metri (oricum nu ca la Unirii...) ? Nu mi se pare asa mare impediment.
Oricum si schimbul autobuz-metrou este important, nu numai tramvai-metrou. Unde este statia de autobuz ? Departe rau de tot...

Sunt de acord cu tine, si eu as fi plasat-o sub Marasesti, cu un cap in rond si altul la PPL. Si cred ca are loc si de o curba acolo, sa se incadreze.

• sab
  • Posted:
  •  

Ba chiar mi se pare ca actuala curba de iesire din statie, in varianta ta, este cam fortata. Este adevarat, nu la fel de fortata cat era atunci cand M6 venea pe sub Poligrafiei (cand era chiar o curba dificila), dar oricum curba "ta" este mai grea ..Unde mai pui ca este o curba dubla, in S.
In plus, in intersectia de la PPL "mergea" la fix si un pasaj pietonal, care sa asigure acesul la metrou de pe toate colturile intersectiei, inclusiv cladirile de birouri din spatele Casei Presei Libere.
Montreal.jpg (85.3 KB; downloaded 2878 times)

O singura obiectie am, si anume la varianta 2 la iesirea spre Otopeni tunelurile ajung aproape de lac.

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 subway guru

Varianta 2 e...'moarta-n papushoi'...pardon, e impotmolita-n lac...
Varianta 1 e cea buna...

In sfarsit s-a lamurit un subiect  :!:

• sab
  • Posted:
  •  

Daca "misterul" acesta s-a lamurit, poate se lamureste si traseul de la Romexpo si amplsamentul statiei Expozitiei. Este in incinta complexului expozitional sau in zona fostei bucle a tramvaiului 42 ?

Ho ! La ! La ! Si de la "Pajurei" pana acolo nimic ? Seceta totala ? Pe de alta parte nu prea mai sunt puncte de interes de la Pajurei pana pe langa PPL. Cel putin la ora actuala.

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 AdrianD

Statia din incinta Romexpo va fi Expozitiei si nu Montreal. Astfel, accesele, daca vor fi in complex, vor fi in spate.
DSC02119.JPG (157.94 KB; downloaded 2753 times)

Re: Stiri, noutati, perspective despre M6 AdrianD

Nu ma pricep cu imaginile astea. Daca imi puteti spune ce dimensiuni sa-i pun ca sa incapa toata.

Go to page:  1  ... 45 46 47 48 49 50 51  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463861 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”