Infrastructura rutieră din RomâniaLucrări la autostrăzi și drumuri expresA3 (București - Ploiești - Brașov - Tg. Mureș - Turda - Borș)

Topic: Tronsonul Bucuresti - Ploiesti

1157 posts, 393194 views

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 83

📖 Pagination options

Re: Lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti telvanni

PERICOL: AUTOSTRADĂ defectă înainte de inaugurare! Care este problema singurei porțiuni cu 3 BENZI din România

Motivul principal pentru care autostrada București - Ploiești nu a fost deschisă circulației pe data de 30 iunie 2012 este lipsa siguranței participanților la trafic, după cum a spus ministrul Silaghi la ultima vizită de lucru pe șantier. Problema siguranţei nu stă însă în parapeţi sau în semnalizări.

Utilizatorul Baiazid al forumului SkyScraperCity a semnalat o problemă de importanță majoră pe care singura autostradă din România care are o porțiune de 3 benzi o are "din fabricație".

Despre ce este vorba, mai exact? Așa cum se vede în fotografiile puse la dispoziție de Baiazid, problema apare când se face joncțiunea dintre porțiunea cu trei benzi și cea cu două benzi.

"Acest model de convergență de la trei la două benzi este eronat tocmai pentru că obligă vehiculele mai lente de pe banda I (80-100 km/h) să intre în fața vehiculelor mai rapide de pe banda II (130 km/h) sau să se oprească pentru a le acorda prioritate. Soluția folosită pe autostrăzile occidentale este convergența benzilor II și III, în vreme ce banda I rămâne ca bandă I, vehiculele lente putțndu-și continua drumul nestingherite și fără să intre în conflict de trafic cu vehiculele rapide", explică Baiazid pe forumul mai sus amintit, fapt ce se vede, de altfel, și în fotografiile alăturate.

Astfel, la joncțiunea sectorului de 3 benzi pe sens Bucuresti - Moara Vlăsiei cu sectorul de 2 benzi pe sens Moara Vlasiei - Ploiești, conform marcajului final aplicat, trecerea se face astfel: banda 3 devine banda 2, banda 2 devine banda 1, iar banda 1 dispare, vehiculele fiind obligate să se inscrie pe banda 2.

http://www.capital.ro/detalii-articole/ ... 3-ben.html

Re: Lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti chevic

Dar aceasta problema se poate rezolva foarte usor prin stergerea actualelor marcaje si inscriptionarea altora care sa transforme banda 3 in 2 si 2 in 1. cat ar putea lua o astfel de modicicare una doua zile.....

Re: Lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti Tavi

S-a schimbat modificarea: 20.

Re: Lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti unulpeaici

telvanni wrote:
ce 20?

Ziua deschiderii traficului:20 iulie

Daca era saracia asta de autostrada gata nu mai stateam in seara asta 2 ore la coada pe DN1, in Otopeni (din cauza unui accident).

Re: Lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti andrei11

1) Si nu v-a deviat ?
2) Poti sa stai si pe autostrada 2 ore din cauza unui accident...

Nu prea avea pe unde sa ne devieze ca eram in Otopeni pe sensul spre Bucuresti.

Daaa, sunt constient ca poti sta si pe autostrada, am patit-o  in Germania de mi-au iesit peri albi.

De abia astept weekend-ul sa dau o tura pe ea. Revin cu impresii.

Re: Lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti chevic

Am fost si eu ieri pe A3.

- intrarea din centura Bucuresti este abracadabranta, nu stiu cate curbe parca 2 sensuri giratorii plus la un momnet dat din doua benzi dai in una singura.
- pe langa neplacutele treceri pe la poduri unde esti zdruncinat nu pot sa spun exact pe unde am facut parca un salt in gol, este o denivelare apreciabila de nescuzat pentru o autostrada
- trafic redus dar desigur erau destui care depasau cu vreo 2 km mai mult decat cel depasit. Luat de val am mers si cu 160, partea dinspe Ploiesti este cel putin la o prima vedere mult mai bine asfaltata.
- centura centura 56 km. Facut 25 min ceea ce la un calcul duce la 130 media. pe DN1 centura centura sunt 44 km. o sa vad maine cat fac ca sa compar
- am vorbit cu altii care au venit pe DN1 si au spus ca a fost destul de aglomerat semn ca inca nu sunt multi atrasi. pentru vineri seara mi se pare o varianta preferabila DN1-lui dar duminca la intoarcere ma tenteaza mai mult DN1. cred insa ca pana nu fac strapungerea Petricani multi vor prefera DN1.
- nu sunt carcotas minus hopul de care am vorbit bravo chiar si cu intarzierea asta pe care o sa o uitam repede.

Re: Lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti DanCld

Autostrada va deveni optiunea primara doar in momentul in care va ajunge in oras si va fi conectata corespunzator la reteaua de strazi urbane; pana atunci efectul ei se va vedea nu atat pe DN1 cat pe DN1A prin reducerea semnificativa a traficului de camioane. Ca dezvoltari imediate trebuie facute iesiri la Gherghita pentru traficul local precum si la Ghighiu-Rafov pentru traficul de tranzit spre centura de est a Ploiestiului si mai departe spre Cheia-Brasov. Intr-o perspectiva rapida trebuie inceputa extinderea spre Buzau dar realist nu cred ca se va turna primul metru cub de beton pana prin 2017.

Am parcurs si eu autostrada, ieri dimineata spre Ploiesti si aseara (ora 21:00) la intors. Deja am luat decizia ca nu voi mai folosi DN1. Este ALTCEVA.
Drumul pana la Ploiesti a devenit muuult mai relaxant, ca timp e la fel dar este mult mai sigur si relaxant. Nici n-am simtit cand am ajuns.
Aseara, la intoarcerea spre Bucuresti, a fost destul de aglomerat dar n-a fost nicio problema, nici macar la intersectia cu Centura Bucuresti chiar daca breteaua de racord cu sensul spre Otopeni nu este gata (e in lucru). Cand eram pe Centura Vest Ploiesti, am aproximat ca cca 80% o luau pe autostrada spre Bucuresti, restul inainte spre Barcanesti.

Nu am nimic de reprosat, poate doar ca la Umbrarescu asfaltul este perfect iar la italieni te cam zguduie la cateva poduri, la unul e destul de serios dar daca nu ai viteza foarte mare nu e nicio problema.

Am observat ca lipsesc panourile antiorbire pe kilometri buni, sper ca se vor monta.

Am vazut 3 caini morti pe autostrada, ceea ce nu este bine deloc.

Am vazut un scuter pe autostrada, ceea ce nu este bine.

Nu am mai vazut carute, ca pe DN 1, ceea ce este bine.

Pe noapte a fost o placere sa conduc pentru ca tot ce este reflectorizant este curat si "vezi drumul".

De cand am intrat pe Centura pana in cartierul Tei, la 22:00 aseara, am facut fix 17 minute. Timpul minim cred ca este de 15 minute dar mai putin doar daca gonesti ca nebunul prin Pipera.

Folositi cu incredere autostrada, macar aveti probabilitatea mult mai mare ca ajungeti intregi la Ploiesti.

Re: Lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti DanCld

La plimbare...

a3_800.jpg (70.03 KB; downloaded 4645 times)

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 83

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: A3 (București - Ploiești - Brașov - Tg. Mureș - Turda - Borș)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463974 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”