Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1783 posts, 531990 views

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 128

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective ByOnu

Ca fapt divers, a aparut o reclama noua la Praktiker in care 'actorul' principal este sofer RATB (cica). Se face referire la 'veniturile mici' ale unui sofer RATB.

Soferul cica Citaro-ul respectiv este o 'hardughie' ...  :lol:  Care face reclamatie la CNA pentru 'limbaj vulgar'?

Re: Diverse Buzescu

Propun ca strazile mici sa aiba un singur trotuar pe mijlocul strazii.
Avantaje:
-spatiul necesar pentru trotuar scade la jumate
-masinile nu vor putea mai putea parca pe el
-nu mai cad bucati din cladiri in capul pietonilor
-nu mai cad ghivece de la ferestre in capul pietonilor
-trotuarul nu mai e obturat de garduri strambe sau stalpi de iluminat si alte obstacole.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Diverse Dr2005

- pietonii nu mai au acces pe el, pentru că odată ieşiţi din casă nu au cum să ajungă pe trotuar
- maşinile vor parca pe el oricum

Re: Diverse ByOnu

Intr-adevar Dragos, + ca oricum trebuie sa existe un spatiu de ~1m care sa nu fie carosabil de la zidul cladirii. Nu pot sa treaca masinile chiar la 10 cm de geamul omului. ++ ca este un adevarat pericol sa iesi din casa, cat si pt soferi, nu stii cand iti iese unu din curte.

PS. Ai fost 'retrogradat' cumva? :geek:

Dr2005 wrote:
- pietonii nu mai au acces pe el, pentru că odată ieşiţi din casă nu au cum să ajungă pe trotuar
- maşinile vor parca pe el oricum

1Cum sa nu aiba cum? Traverseaza strada.Avand in vedere ca pe strazile mici cu case nu exista cine stie ce trafic traversarea se poate face destul de usor.in acest moment pe strazile mici trotuarele infime ca latime sunt ocupate de masini parcate ,trebuie sa cobori de pe trotuar ca sa ocolesti stalpii de iluminat,esti intampinat de tot felul de obstacole gen: garduri iesite in afara,geamuri de demisol deschise,tufisuri sau copacei crescuti in garduri,ba chiar rufe intinse la uscat.
Pe toate aceste strazi esti nevoit sa mergi pe carosabil expus la pericolele si inconvenientele mentionate mai sus.

2 Masinile nu vor putea parca deoarece in acest sistem bordurile vor fi inalte,echivalentul stalpilor de bordura.
Acest sistem ar merge pe strazile cu o latime de 5-7 metri de la gard la gard.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Diverse Mircea G

Probabil ca asta este un banc!
Asa ceva nu se poate . Trecind peste aspectele tehnice ale problemei  , psihologic nu se poate. Credeti ca cineva se simte in siguranta sa mearga pe mijlocul strazii , fie el si trotuar ?

Re: Diverse andrei11

Evident ca e banc.
Buzescu
Intrebare
Ai spus ceva de niste borduri inalte.
Ce te impiedica sa faci borduri inalte in situatia actuala ?
Doi la mana :
Tu singur ai spus ca sistemul ar merge in cazul strazilor de 5 - 7 metri fara trafic deosebit.
Păi daca nu e trafic deosebit, de ce sa ne mai conplicam ?
Inteleg ca trotuarul la mijloc, ptr o strada de 5 - 7 metri inseamna practic 2 sensuri unice, nu ?
Daca se defecteaza vreo masina ce faci ?

Acum intelegi frustrarea mea cand trebuie sa merg pe o strada cu masini parcate pe trotuarele inutilizabile.
Cu trotuarul pe mijloc latimea minima pentru un trotuar scade la jumate,de la 2 metri(1 metru pe fiecare parte) la un singur metru.
O masina mica are latimea de 1,7 metri,iar un camion 2,5 metri deci o banda pe sens trebuie sa aiba minim 2 metri si ideal 3 metri.
La o strada cu latimea de 5 metri ,1 metru va fi trotuarul si 4 metri cele 2 benzi auto.La o strada de 7 metri ,1 metru va fi trotuarul si 6 metri latime cele 2 benzi(o banda de 3 metri permitand accesul unui camion de gunoi sa zicem).
Cu trotuarul pe mijloc se fac 2 benzi dus-intors,in loc de una ca acum.Iar masinile nu vor mai putea parca deoarece nu ar  avea fizic cum.Si vor trebui sa gaseeasca alte solutii(cum ar fi sa isi parcheze masina in curte nu pe domeniul public).

In momentul de fata pe strazile de 5-7 metri situatia sta asa: 3,4 metri latime sunt ocupati de masinile parcate si raman liberi 3,4 metri (la 7metri),2,4metri(la 6 metri) si 1,6 metri(la 5 metri),spatiu insuficient pentru 2 benzi deci masinile care vin din sens contrar nu au pe unde sa treaca una pe langa alta.Decat daca strada e pe sens unic ar rezolva problema asta(lucru greu de realizat pe stradutele intortochiate din Bucuresti).Apoi trotuarele sunt inexistente,ocupate de masini parcate,pietonii fiind nevoiti sa circule pe carosabil.

Re: Diverse Costin

Eu locuiesc pe o asemenea strada. E drept, nu am trotuarele blocate de masini in intregime, dar nici nu sunt foarte generoase (copaci, stalpi). Dar niciodata nu as prefera un trotuar de UN METRU pe mijlocul strazii. Daca eu ies din curte si da unul peste mine, ar fi vina mea pentru traversare neregulamentara. E gresita propunerea asta. Plus ca... un trotuar de un metru pe mijlocul strazii este mult mai incomod psihologic vorbind. Tu te simti la fel de comfortabil intr'o statie de tramvai cu refugiu vechi, ingust si fara garduri ca pe trotuarul acela chinuit pe care vrei sa il desfiintezi?

cos wrote:
Eu locuiesc pe o asemenea strada. E drept, nu am trotuarele blocate de masini in intregime, dar nici nu sunt foarte generoase (copaci, stalpi). Dar niciodata nu as prefera un trotuar de UN METRU pe mijlocul strazii. Daca eu ies din curte si da unul peste mine, ar fi vina mea pentru traversare neregulamentara. E gresita propunerea asta. Plus ca... un trotuar de un metru pe mijlocul strazii este mult mai incomod psihologic vorbind. Tu te simti la fel de comfortabil intr'o statie de tramvai cu refugiu vechi, ingust si fara garduri ca pe trotuarul acela chinuit pe care vrei sa il desfiintezi?

1-Da,ma simt mai confortabil pentru ca e liber de obstacole.
2-Si daca esti nevoit sa mergi pe carosabil pentru ca trotuarul e ocupat de masini,stalpi ,copaci si da unul peste tine atunci cum este?

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: News Tom

Ca sa nu se mai repete prostia proprietarilor, vom vedea de acum anunturi la mica publicitate:
"Cu ocazia festivalului Miss Piranda, oferim gratuit gazduire unor familii traditionale de rromi. Asiguram cazare inclusiv pentru cai si alte animale din dotarea lor." :lol: Jas te dikhes ando ziaro praleo :)

Re: Diverse Costin

Prefer sa cred ca propunerea a venit sub titlul de gluma (desi nu pare...) Reiau (nu mi'ai raspuns): Conform codului rutier, daca ies din curte si da unul peste mine pana ajung la trotuarul central, e vina mea. In situatia asta, ce ne facem?

cos wrote:
Prefer sa cred ca propunerea a venit sub titlul de gluma (desi nu pare...) Reiau (nu mi'ai raspuns): Conform codului rutier, daca ies din curte si da unul peste mine pana ajung la trotuarul central, e vina mea. In situatia asta, ce ne facem?

Este nu o idee cat exprimarea unei frustrari cu privire la situatia actuala.
In situatia de mai sus nu prea ai ce face.Cert este ca in situatia actuala , masinile fiind parcate pe trotuar isi blocheaza accesul pe trotuarul din fata casei deci esti nevoit sa mergi pe carosabil tot drumul ,nu doar sa traversezi.Si daca da unul peste tine asta e,el are dreptate ca mergeai pe carosabil in loc sa mergi pe capotele de masini parcate.
Alta varianta este punerea de stalpi pe marginea trotuarelor ,preferabil largite.Atunci se va face o banda de parcare si una de sens unic.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Diverse Dr2005

Am văzut stâlpi... ziua stau la locul lor, seara sunt scoşi să intre maşinile pe trotuar...
Maşinile parcate astfel ar trebui ridicate fără drept de apel.

Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463901 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”