MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5562 posts, 1205227 views

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 398

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex Robert24

Sunt cateva perioade la 8 si la 18 cand trenurile vin si la 2 minute, dupa care incep sa vina la 4-5. Fireste ca nu poti avea in cursul unei ore trenuri la 2 minute, atata timp cat pe M2 sunt vreo 20 de trenuri turate maxim. La ora 8:30 durata unei semicurse este cam de 28-29 minute, deci ca intervalul sa fie de 2 minute ar trebui vreo 32 de trenuri... Cam greu...

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Intervalul de succedare se va putea imbunatati doar dupa ce sosesc CAF-urile...

Nr maxim de trenuri e dat de Durata unei curse complete / Intervalul minim de succedare + Nr trenuri de 'rezerva'...
Durata unei ture = Suma de (durate minime de parcurgere interstatii + durate minime de stationare + timpii de rebrusare)
De aici rezulta si care sunt 'factorii limitativi'...pe 'trasa ideala'...

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dr2005

subway guru wrote:
Intervalul de succedare se va putea imbunatati doar dupa ce sosesc CAF-urile...

Teoretic... pentru că se vor casa trenuri IVA în contul CAF-urilor, aşa că nu prea va fi o creştere de parc. Bînuiesc că vă amintiţi ,,soluţia" de la RATB cu cele 1000 de Mercedesuri venite în locul a aproape 1300 de autobuze vechi.

Dar si practic...macar din cresterea 'coeficientului de disponibilitate'... ;)

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Da, dar la fel de practic a scăzut şi coeficientul de utilizare a parcului... de la 1300 de maşini şi 1100 la traseu (84,6%) la 1000 de maşini şi 750 la traseu, deci 75%.

Eu vorbeam despre metrou...
La RATB e o 'politica' de a 'trage autobuzele pe dreapta', pentru a face 'economie de combustibili'...

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Intreb pentru a n şpea mii oara, ce se mai aude cu nemaipomenita descoperire a lui Piedonne de la statia de metrou Aparatorii Patriei ? O mai inaugureaza sau nu ? Daca vreun binevoitor are drum pe-acolo...

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dany1984

Salut,

Nu stiu daca am nimerit topicul care trebuie, dar as dori sa stiu mai multe informatii referitor la viitorul tren urban al bucurestiului despre care se tot face tam tam in ultima vreme. Exista vreo legatura intre metrou si linia CF centura, parca la IMGB era ceva.

• Dr2005
  • Posted:
  •  

Legături între metrou şi CF au fost 3:
1) Buc. Cotroceni - Depou Ciurel (desfiinţată)
2) Popeşti Leordeni - Depou Berceni (funcţională)
3) Bucureşti Vest - Depou Militari (funcţională)

Ultimele două sunt pe centură. Însă sunt câţiva km între ele şi cea mai apropiată staţie de metrou.

Zona depoului IMGB misterr

Dany1984 wrote:
Exista vreo legatura intre metrou si linia CF centura, parca la IMGB era ceva.
Pentru zona asta găsești niște poze aici

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

De ceva vreme statia "fanion"  pentru indesire pe reteaua existenta ("struto-camila" Gorjului) se confrunta cu infiltratii majore. Totul a culminat cu ziua de sambata, cand scaunele "balteau" (efectiv nu aveai cum sa te asezi pe ele, erau pline cu apa), iar din tavan curgea apa intr-o veselie...
Gorjului peron.jpg (48.3 KB; downloaded 2565 times)
Gorjului scari.jpg (50.54 KB; downloaded 2566 times)
Gorjului scaune.jpg (32.05 KB; downloaded 2565 times)
Gorjului.jpg (48.78 KB; downloaded 2565 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex survola

Pe site-ul magistralei în construcție M4 din Budapesta există o pagină cu link-uri către rețelele de metrou de pe mapamond:
http://www.metro4.hu/vilagmetrok.php
Vă las să ghiciți ce oraș cunoscut, dintr-o tară vecină și prietenă cu Ungaria, lipsește.  :lol:
Să fie ei sănătoși cu trenurile lor Alstom cu tot.
Apropo, la M4 lor se folosește finanțare europeană, dacă am înțeles eu bine.

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Azi am fost martorul unui eveniment care-mi face scarba ca-s roman.

Eram la Universitate, la coada de abonamente. Un neamt (dupa accent) m-a intrebat: "De aici merge tren Unirea?", i-am raspuns ca da, si el s-a dus sa-si ia o cartela. A bagat-o chiar la primul turnichet de langa cabina vanzatoarei care barfea cu o alta capra. Omu nu a ridicat cartela, neintelegand de ce nu poate intra. Apoi a scos-o, si in timp ce aparatul tiuia de zor "Defect" (asa zice dupa ~30 sec daca bagi cartela si nu treci), s-a dus la urmatorul aparat, la fel. Cele doua VACI IDIOATE stateau si barfeau cu usa deschisa la ~1m de bietu' om care nu intelegea ce se intampla. A fost nevoie sa vina o calatoare dupa ~1 min sa-l ajute, in timp ce CAPRELE barfeau. Eu l-as fi ajutat, dar in tot acest timp imi faceam abonamentul destul de departe. Nu-mi venea sa cred ca nici una din cele doua SCROAFE nu a intervenit desi aparatele tiuiau pana la suprafata. Sa nu mai orbim ca omu' si-a pierdut o calatorie aiurea.

RUSINE METROREX, RUSINE!! SI NE MAI MIRAM... ce mai e de zis... Le-as da afara imediat.  :evil:

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2421 forum members have written 433500 posts in 5398 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”