Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Botoșani

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

79 posts, 29689 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
 • Gabi23
 • Site Admin
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Gabi23

Vin tramvaie noi, vechi

Municipalitatea şi-a dat acordul pentru ca Eltrans SA, firma Consiliului Local, să achiziţioneze tramvaie second-hand de 100.000 euro.

Banii nu vin de la bugetul local, ci dintr-un viitor credit bancar pe care Eltrans îl va accesa în perioada următoare. Tramvaiele vor fi cumpărate din Dresda, Germania.
„Am calculat că subvenţia acordată de noi dă posibilitatea Eltrans să plătească acest credit", a declarat primarul Cătălin Flutur.
Pentru plata tramvaielor Eltrans intenţionează să contracteze un împrumut, însă mai are nevoie de alte câteva zeci de mii de euro pentru transportul tramvaielor.
„100.000 euro costă tramvaiele, iar alte 66.000 euro transportul. Acum discutăm cu câteva bănci, sperăm ca până săptămâna viitoare, poate mai devreme, să ştim dacă vom primi sau nu creditul. Banii de transport, câte 6.000 euro pentru fiecare tramvai, îi vom obţine din resurse proprii", a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.
Eltrans va cumpăra 11 tramvaie din Germania pentru a înlocui tramvaiele existente.

Sursa: Adevarul.ro

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Botoşănenii vor avea tramvaie cu aer condiţionat

Societatea Eltrans a demarat procedurile de achiziÅ£ionare a unui număr de 10 tramvaie second hand dar care vor fi net superioare celor care se află în prezent în uz. ÃŽn acest sens, municipalitatea a alocat societăţii o sumă de 700.000 de lei pentru  subvenÅ£ii, urmînd ca diferenÅ£a să fie suportată de conducerea Eltrans. „Noi le-am dat prin bugetul local vreo 7 miliarde acum la subvenÅ£ie, ei cu banii respectivi am înÅ£eles că au demarat toate procedurile pentru achiziÅ£ia de tramvaie, am avut ÅŸedinÅ£a AGA mică acum o săptămînă la Eltrans, le-am aprobat modificarea bugetului ÅŸi demararea procedurilor pentru achiziÅ£ia tramvaielor. S-a aprobat ÅŸi un fel de caiet de sarcini pentru achiziÅ£ii”, a spus Florin Ghiorghiţă. Acesta a mai afirmat că paÅŸii următori vor fi făcuÅ£i de conducerea Eltrans pentru ca noile tramvaie să ajungă la BotoÅŸani. Pentru un singur tramvai societatea Eltrans va suporta un cost de 10.000 de euro, plus alte cinci, ÅŸase mii de euro transportul. Suma totală pentru această achiziÅ£ie va fi de 160.000 de euro pentru un număr de 10 tramvaie, plus un altul oferit ca bonus. De asemenea, edilii promit că preÅ£ul biletelor de tramvai nu vor fi majorate, cel puÅ£in pînă la anul. „Anul acesta cu siguranţă nu va fi nici un fel de majorare ÅŸi probabil că nici anul următor. Cred că dacă va fi o majorare, va fi foarte fundamentată ÅŸi eventual cu indicele de inflaÅ£ie, dar nici într-un caz anul acesta. Nici nu am luat în calcul ÅŸi nici nu vom lua în calcul deocamdată aÅŸa ceva”, susÅ£ine Florin Ghiorghiţă, viceprimar.

http://www.botosaneanul.ro/stiri/boto-n ... ndi-ionat/

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Botoşănenii vor avea tramvaie cu aer condiţionat

... în cabina vatamanului. Mai mult ca sigur că este vorba despre vagoanele T4D-MT din Dresda (ca cele din Craiova). După ce s-au trimis la Craiova 13 garnituri, a început casarea masivă a celor rămase în depouri (din cauza faptului că nu s-au găsit clienţi pentru ele), rămânând doar vreo 10 tramvaie, care au circulat până acum câteva luni ca ranforsări la orele de vârf.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Dominatrix

E bine ca se cumpara tramvaie, dar linia de tramvai ramane tot in starea ei actuala distrusa? Parca autoritatile vroiau sa scoata de tot tramvaiele, din cauza starii infrastructurii si lipsei de finantare (+ concurenta dubelor, dar asta e o problema generala in orasele de provincie).

 


 • Gabi23
 • Site Admin
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Botoşani: Transport restricţionat în zilele de Paşte

În primele două zile de Paşte, transportul local în municipiul Botoşani va fi restricţionat.
În prima zi de Paşte tramvaiele vor fi oprite în depou pentru ca în a doua şi a treia zi vagoanele să sosească în staţii la un interval de 12 minute. Din a patra zi de paşte transportul în comun se va desfăşura conform programului normal de muncă.
„Sâmbătă se va funţiona după programul de weekend. Duminică nu va ieşi nicio maşină pe traseu pentru ca luni să iasă doar şoferii care vor dori să câştige un ban în plus. Clienţi nu vor fi dar vor exista câţiva doritori pe care noi îi vom servi", a precizat Dumitru Bălan, administratorul firmei de transport în regim de maxi-taxi.


Sursa: Adevarul.ro
http://www.adevarul.ro/locale/botosani/ ... 53701.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Dominatrix

Clienţi nu vor fi dar vor exista câţiva doritori pe care noi îi vom servi", a precizat Dumitru Bălan, administratorul firmei de transport în regim de maxi-taxi.
Daca se incepe reabilitarea liniei de tramvai care se vehiculeaza, o sa existe destui "doritori" care sa fie serviti, din lipsa de alternative, si in acest fel mai mananca si gura maxi-taxistilor ceva...

 


Re: Stiri, noutati, perspective bercenicity

http://www.administratie.ro/articol.php?id=37426

20 de ani de tramvai în municipiul Botoşani

Autorităţile locale din Botoşani au marcat, marţi, împlinirea a 20 de ani de la darea în folosinţă a primei linii de tramvai din municipiu.
Societatea de transport deserveşte, zilnic, cu cele 38 de tramvaie deţinute, circa 8.500 de pensionari, aproximativ 4.000 de elevi, dar şi veterani şi persoane cu handicap, care beneficiază de gratuitate. Lor li se adaugă zilnic 2.200 de abonaţi plătitori şi peste 3.500 de călători ocazionali.

"Transportul electric este soluţia viitorului. Am spus şi o repet, în Europa se vorbeşte de reducerea noxelor şi reducerea transportului pe bază de combustibil fosil şi introducerea transportului ecologic", a declarat directorul societăţii de transport public de persoane - Eltrans. La rândul său, primarul municipiului, Cătălin Flutur, a subliniat că tramvaiele rămân pe piaţă doar graţie subvenţiilor asigurate de la bugetele locale.
"Sunt mândru că Botoşaniul face parte din clubul select al oraşelor din România care au tramvai. Când vorbesc de un club select mă gândesc la oraşe ca Bucureşti, Iaşi, Cluj, Oradea, Constanţa, oraşe cu bugete puternice, care îşi permit să menţină acest fenomen, pentru că transportul cu tramvaiul, dacă nu este sprijinit de municipalitate, nu poate exista", a declarat Flutur.

Eltrans a sărbătorit evenimentul printr-un seminar, la care au luat parte, alături de primarul Cătălin Flutur, viceprimarii şi consilierii locali, foştii directori ai societăţii, dar şi directori de la societăţile similare din Suceava şi Iaşi. AGERPRES

 


 • PTMZ
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Eltrans a publicat pe SICAP o licitație pentru 9 autobuze noi Euro 6 cu lungimea între 8 și 10m, achiziționate în leasing. Bugetul alocat este de 10 507 500 RON. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 ianuarie 2020, iar cel al evaluărilor 20 aprilie 2020. Se atribuie ofertantului cu cel mai scăzut preț. Link SICAP: https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100084026

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Putin off-topic, se pare ca Flutur n-a aflat ca la Constanta nu mai sunt demult tramvaie.

 


Re: Stiri, noutati, perspective monteoru

Mi se pare un pret bun/bucata (243.000 euro) mai ales ca sunt autobuze de maxim 10 metri. Din ce există pe piață cred ca se va oferta Isuzu Citibus!

 


 • ticker
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective ticker

Vise tata... Sunt mai ieftine cele de 8m decât Isus de 10m. Te poti astepta Temsa, BMC etc.

 


 • PTMZ
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit până pe 31 ianuarie.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Un material video din aceasta saptamana de la Stirile Somax: 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

5 ani pt refacut linia din BT? Mi se pare urias. Dar daca e in stil romanesc atunci da, e putin.

Draguta si babuta de la final. Intelepciune suta-n mie.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Botoșani  • 
Choose destination

Since our 2058 forum members have written 393243 posts in 4859 topics and 479 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use