Forum părinte: Judetul Vaslui

 

Subiect: Stiri, noutati, perspective

3 mesaje, 5529 vizualizări.
 • Autor: Gabi23
 • Site Admin
 • Scris:
 •  

Stiri, noutati, perspective Gabi23

Transportul, gunoiul ÅŸi apa, mai scumpe la Vaslui


Scumpirile se vor resimţi de luna viitoare, când Goscom şi Aquavas vor emite noi facturi. De asemenea, Transurb va majora abonamentele.

Vasluienii vor primi facturi umflate cu cel puţin 5%, de luna viitoare, ca urmare a intenţiei regiilor locale de a-şi mări tarifele.
Furnizorii de servicii publice Goscom şi Aquavas, dar şi firma de transport Transurb au pus deja pe masa consilierilor locali şi judeţeni proiectele de hotărâre prin care aceştia să aprobe scumpirile.
Cei de la Goscom promit să crească preţul colectării gunoaielor strict cu diferenţa de 5% dată de creşterea TVA. „Creşterea de la 19% la 24% a TVA-ului impune şi o ajustare a preţurilor cu 5 procente. Nu văd de ce consilierii locali nu ar aproba această modificare, atâta timp cât de aceşti bani nu va beneficia Goscomul, ci statul“, a precizat Cătălin Bîrleanu, directorul Goscom.
În prezent, tariful pentru salubrizare este 5,95 de lei/persoană/lună, iar pentru agenţii economici este 59,97 de lei/metrul cub. După majorare, colectarea gunoiului va costa 6,25 de lei/persoană/lună pentru populaţie şi 62, 98 de lei metrul cub pentru firme.
Motorina umflă preţul
Pe de altă parte, Aquavas şi Transurb spun că tarifele lor vor creşte cu mai mult de 5% pentru că vor include şi cheltuieli pe care, spun ei, nu le-au luat în calcul până acum.
„Vom majora preÅ£urile. Nu pot spune acum exact cu cât, dar sigur din august vasluienii vor achita mai mult pentru apă ÅŸi canalizare“, a declarat Dorin Bălănescu, directorul  Aquavas. O „promisiune“ asemănătoare face ÅŸi firma de transport în comun. Aceasta vrea să scumpească abonamentele, dar vestea bună este că preÅ£ul biletelor va rămâne deocamdată acelaÅŸi.
„Vom solicita Consiliului Local o majorare a abonamentelor. Abonamentele costă 40 de lei pentru 60 de călătorii. Noi am efectuat ultima modificare de preţuri în anul 2007. De atunci, toate scumpirile legate de motorină au fost suportate de către noi“, a declarat Ileana Daniel, directorul Transurb. Aceasta a precizat că noile preţuri vor acoperi inclusiv scumpirea carburanţilor.


http://www.adevarul.ro/locale/vaslui/Va ... 70434.html

 


 • Autor: Dominatrix
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dominatrix

16-01-2012

Transurb Vaslui renunţă la autobuze

(ASIS) -Parcul auto al societăţii Transurb este din ce în ce mai uzat, iar autobuzele vechi din anii ‘90 aşteaptă să fie înlocuite. Conducerea societăţii spune însă că soluţia cea mai bună este scoaterea acestora din uz, aşa cum de altfel se va şi întâmpla odată cu finalizarea reţelei de troleu. „Cele opt autobuze sunt destul de vechi. De prin ‘92 şi ‘94. Îmbunătăţiri cred că nu mai putem face şi nici nu cred că ar trebui să facem odată ce se va construi o modernă linie de troleu care va circula până la Moara Greci. În mod logic autobuzele vechi vor fi scoase din circulaţie şi vor da locul troleelor”, ne-a spus Ileana Daniel, director la SC Transurb SA.

Lucrările la linia de troleu au fost demarate în primăvara anului trecut şi potrivit termenului de execuţie, se vor termina în toamna acestui an. Este vorba de reabilitarea a 9.000 de metri lungime linie troleu plus extinderea cu încă 5.000 de metri. Potrivit conducerii Primăriei, utilizarea reţelei de troleu va aduce o serie de beneficii atât locuitorilor oraşului cât şi autorităţilor locale. „Transportul pe fir, pe curent electric este de 10 ori mai ieftin decât transportul clasic pe combustibil. Se va face economie atât la combustibilul folosit cât şi la costurile ce implică o linie de transport public”, ne-a spus Daniel Neacşu, viceprimarul Vasluiului.

În prezent, în parcul auto al societăţii Transurb sunt 16 autobuze, 4 microbuze şi un autocar. Autobuzele noi vor fi redistribuite iar cele vechi vor fi casate.

http://www.evenimentul.ro/articol/trans ... obuze.html

 


 • Autor: Marian Andrei
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Marian Andrei

Pana si Vasluiul ia fata Iasului: autoritatile fac tot posibilul sa cumpere autobuze si troleibuze noi pentru transportul in comun

Autobuzele vechi de la Transurb Vaslui vor rãmâne amintire. Societatea va schimba toate maşinile care sunt bune de dat la casat. Între timp, Primãria cautã sã cumpere troleibuze pentru a da în folosinţã şi acest mijloc de transport în comun. Oamenii susţin era timpul să circule în condiţii decente.

Primarul de Vaslui Vasile Pavăl ne-a precizat că a discutat cu cei din conducerea SC transurb şi  împreună au identificat  soluţii pentru a înnoi parcul auto, în condiţiile în care unele autobuze care mai circulă şi acum prin municipiu şi suburbii au şi peste 20 de ani. De asemenea, Primăriva va achiziţiona şi o serie de troleibuze. Acestea vor ajunge în trafic doar după ce va fi dată în folosinţă nouă linie de troleu.

Potrivit Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, până în 2014 trebuie finalizată linia de troleu, modernizată şi prelungită până în suburbia Moara Greci. Deja o parte din lucrare a fost efectuată.

http://www.agendadeiasi.ro/moldova/30-c ... comun.html

 


 • Autor: deprodio
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

"Astfel, vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și zece troleibuze nearticulate. În ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport, vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi de troleibuz și vor fi reamenajate 69 de stații de călători existente, plus amenajarea de trotuare."
https://presshub.ro/proiecte-editoriale ... -europene/

 


Prima pagină  • 
Forum părinte: Judetul Vaslui  • 
Alege destinația

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare