Regiunile RomânieiMaramureșJudețul Maramureș

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

56 posts, 25235 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Stiri, noutati, perspective Gabi23

Călătorii gratuite cu autobuzul pentru băimărenii peste 70 de ani

Veste bună pentru pensionarii cu vârste peste 70 de ani. Consilierii locali au aprobat astăzi, în cadrul şedinţei ordinare, ca începând din 1 august persoanele peste 70 de ani cu domiciliul în Baia Mare, să beneficieze de transport gratuit pe toate liniile de transport ale societăţii locale de transport în comun, S.C. Urbis S.A.  
Decizia a fost aprobată în unanimitate de consilierii locali, astfel încât persoanele care au peste 70 de ani vor putea beneficia de călătorii gratuite, nelimitat, pe liniile de transport în comun ale societăţii Urbis.

http://www.adevarul.ro/locale/baia_mare...70565.html€

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Tom

Nu stiu cum e acolo, dar dupa legile existente, daca ai tinut o pusca in mana acum 20 ani, poti merge mokka cu autobuzul, chiar si la jumatate din varsta batranilor aceia. Spuneti si voi, e drept? Adica unul de 69 ani care de abia se mai taraste, de ce nu?

 


Re: Stiri, noutati, perspective KingDesign

Doar sa nu aiba aceeasi soarta ca la Brasov.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Curse suplimentare pentru elevii şi profesorii băimăreni

Odată cu începerea noului an şcolar, Urbis a reintrodus cursele suplimentare pentru elevi şi profesori.
Astfel, începând cu data de 13 septembrie, în intervalul orar 7.00 - 8.00 şi în jurul orei 14.00, au fost reintroduse cursele suplimentare pe liniile 1, 3, 4, 5, 8 şi 11. În ceea ce priveşte costurile unui abonament pentru transportul în comun, elevii nu vor mai beneficia de reducere de preţ la abonamentele lunare, aceştia fiind nevoiţi să plătească 58 de lei pentru un abonament.

Sursa: Adevarul.ro
http://www.adevarul.ro/locale/baia_mare...67031.html€

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Băimărenii circulă fără bilet

Numărul pasagerilor care circulă fraudulos pe autobuzele din Baia Mare este în creştere continuă.
În luna august au fost încasaţi 8.948 de lei de la persoanele care au fost prinse de control fără a avea asupra lor bilete sau abonamente. În total, în luna august au fost depistaţi 675 de călători fără bilet, dintre care 293 au decis să plătească amenda în valoare de 32 de lei pe loc.

Sursa: Adevarul.ro€

 


Re: Stiri, noutati, perspective bercenicity

Se extinde reteaua de troleibuz din Baia Mare

http://e-achizitii.com/view_anunt.php?id_anunt=417192

Fisierele din arhivele .rar contin desene detaliate cu pozitionarea retelei + desene tehnice ale elementelor retelei.
Din pacate toate sunt elemente "clasice romanesti", proiectate de I.S.L.G.C. (Institutul de Sistematizare, Locuinte si Gospodarie Comunala) in 1989

 Re: Stiri, noutati, perspective Costin

8 troleibuze noi şi moderne au ajuns în Baia Mare în prag de Crăciun
Cu câteva zile înainte de Crăciun, au ajuns în municipiul Baia Mare cele opt troleibuze noi şi moderne, care vor fi introduse în circulaţie din ianuarie 2014. Investiţia face parte din amplul program de modernizare a transportului public în comun din Baia Mare, după ce la începutul anului 2013 au fost puse în funcţiune 20 de autobuze noi. Troleibuzele sunt tot marca Solaris, Trolino 12, şi au tot confortul necesar pentru o călătorie în cele mai bune condiţii, fiind dotate atât cu sistem de încălzire, cât şi cu aer condiţionat. În 2014 vor mai fi aduse alte 20 de autobuze noi, o parte urmând să fie introduse în circuitul urban al municipiului Baia Mare, o parte fiind destinate transportului în comun pentru zona metropolitană.


Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Conform proiectului de modernizare al transportului în comun în municipiul Baia Mare, aşa cum am promis, pe lângă cele 20 de autobuze noi care au fost introduse la începutul anului, au ajuns şi cele opt troleibuze noi. Acestea vor fi introduse în circuit începând cu luna ianuarie 2014, când băimărenii vor avea posibilitatea să circule şi pe linia de troleibuz în condiţii decente. Este vorba de troleibuze noi şi moderne, care oferă tot confortul pe timpul călătoriei. Transportul cu troleibuzul este unul mult mai puţin costisitor decât cel cu autobuzul, dar este şi ecologic. Cred că noile mijloace de transport în comun sunt de bun augur şi vor fi bine primite de către cetăţeni. Prin această nouă investiţie cred că vom oferi un grad în plus de confort în transportul în comun. Pentru că noile troleibuze au ajuns în prag de sărbători, putem spune că este un cadou pentru băimăreni, de Crăciun. Următorul pas este achiziţia a încă 20 de autobuze noi şi moderne pntru tot ceea ce înseamnă curse pe raza zonei metropolitane Baia Mare”.
Text si foto: http://www.baiamare.ro/ro/Administratie...e-Craciun/

 


Re: Stiri, noutati, perspective ByOnu

Un raspuns intarziat, acum am dat peste articol (cautam altceva*). Uau, baieti cu adevarat destepti. Solaris, nu Irisbus ca altii!

*unde se moderniza intreaga retea de troleibuz? Daca nu ma insel construiau si un depou. Stiu ca aveau vreo 5 DAC-uri inainte. Sunt curios sa vad cum a iesit lucrarea.

 


Re: Stiri, noutati, perspective bercenicity

Vaslui

 


Re: Stiri, noutati, perspective WT_fan06

Electrice, hibride și troleibuze pentru Baia Mare

21 autobuze hibride (14 de 12 metri și 7 articulate), 6 troleibuze articulate și 6 autobuze electrice ar putea fi cumpărate cu ajutorul finanțării europene. Municipiul propune și alte proiecte, precum pietonalizarea centrului Istoric, realizarea rețelei velo, sau implementarea sistemului de e-ticketing și modernizarea stațiilor de transport în comun, potrivit SustainableBUS și Radio Cluj.

Sursele:
https://www.sustainable-bus.com/news/el ... m-romania/
http://www.radiocluj.ro/2018/08/17/muni ... -europene/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Oare mai infiinteaza un traseu de troleu? E bine ca au si articulate pe lista.

 


Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

Nu,cred ca vor inlocui Volvo-urile sa fie doar troleibuze noi...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Andrei Andraș

Volvo sunt doar 3 care mai circulă, și fac cu schimbul 2 pe zi. Nu prea se justifică troleibuze articulate. Când am fost în vară abia se umplea jumătate de Volvo, de puneai toți călătorii la un loc.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Maramureș  • 
Choose destination

Since our 2192 forum members have written 411798 posts in 5169 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use