Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1717 posts, 401270 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 123
 
 

📖 Pagination options
 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse Utilizator anonim

Eşti curios să afli cum va arăta Parcul Ghencea?
Luni, 21 Decembrie 2009

Noul parc Ghencea va fi amplasat în locul Serelor Ghencea din strada Drumul Cooperativei nr. 75A, sector 5 şi va avea o suprafaţă de 8 hectare.
Prima fază a amenajării parcului va fi gata anul următor,  lucrările urmând să dureze în total 28 de luni. Într-o primă etapă vor fi amenajaţi 8.200 de metri pătraţi, iar în cea de-a doua, 71.800 de metri pătraţi, din care peste 41.000 de metri pătraţi vor fi spaţii verzi.

Parcul va cuprinde spaţii de joacă pentru copii, ierarhizate pe categorii de vârstă, un labirint din gard viu,
un mic pavilion botanic ce va adăposti specii rare de plante şi un amfiteatru în aer liber pentru spectacole.

Vor fi amenajate, deasemenea, zone speciale pentru activităţi sportive: vor exista piste pentru biciclişti, un skate-parc, două terenuri de mini-fotbal, un teren de baschet, două terenuri de tenis,  o zonă de jucat şah/table şi două corpuri de vestiare aferente zonei dedicate activităţilor sportive.

Parcul Ghencea îi va încânta pe bucureşteni cu mici foişoare unde aceştia se vor putea relaxa, şi prin aleveole cu băncuţe.
Nici iubitorii animalelor nu au fost uitaţi: aceştia vor avea la dispoziţie spaţii pentru căţei de talie mică şi mare.
Nu trebuie să va faceţi griji pentru maşini, pentru că vor exista şi două zone special amenajate cu un total de 95 locuri de parcare.

Din punct de verere compoziţional, parcul va avea o structură complexă cu alei curbe şi trasee sinuoase,  singurul element rectangular fiind reprezentat de aleea principală.

Finanţarea obiectivului de investiţie se va face de la bugetul local şi din fonduri structurale nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a investiţiei se ridică la  2.459.247 de lei, din care 2 milioane vor fi alocate din fonduri nerambursabile.

http://www.realitatea.net/esti-curios-s...90217.html€

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: News Utilizator anonim

Capitala va avea semafoare de ultimă generaţie. Surpriză: pietonii vor adormi la stop!
În 26 de intersecţii din Capitală vor fi instalate, până la sfârşitul anului, semafoare de ultimă generaţie, cu senzori ascunşi în carosabil.

Spre deosebire de semafoarele deja existente, cele care vor apărea de la primăvară vor anunţa Centrul de management al traficului când există ambuteiaje în trafic. Atunci, operatorul de serviciu va avea grijă ca semaforul să stea mai mult timp pe culoarea verde, ca să treacă valul de maşini. Decongestionare traficului aduce însă un dezavantaj de partea pietonilor grăbiţi, care vor fi nevoiţi să-şi petreacă mai mult timp la stop.
Noile semafoare inteligente, programate să fie instalate de la primăvară de către Administraţia Străzilor, se vor găsi la intersecţiile: Prelungirea Ferentari cu Bachus, Bulevardul Ghencea cu capătul liniei de tramvai numărul 41, C.A Rosetti cu Calea Victoriei şi Iuliu Maniu cu Răsăritului. Autorităţile dau siguranţa că traficul nu va fi bulversat când vor fi montate aparatele, pentru că lucrările se vor desfăşura noaptea.

Potrivit Administraţiei străzilor costurile se vor ridica până la 13 milioane de euro, iar firma care se va ocupa de lucrări va trebui să aibă grijă de semafoarele inteligente timp de patru ani.
Lucrările vor costa 13 milioane de euro iar garanţia semafoarelor  va fi pentru patru ani.

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti...81285.html€

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: News Utilizator anonim

Adio monopolului Fly Taxi! 13 firme de taxi si 57 de PFA vor transporta clientii Aeroportului Otopeni

Clientii Aeroportului International Henri Coanda din Otopeni vor putea folosi, de la 1 februarie, serviciile de transport taxi ale celor 13 companii si 57 de persoane fizice autorizate (PFA) declarate castigatoare in urma licitatiei, informeaza Cotidianul.ro.

In urma evaluarii celor 76 de dosare depuse, au fost atribuite toate cele 250 permise de acces auto licitate pentru derularea acestei activitati, dintre care 57 catre persoane fizice autorizate si 193 catre un numar de 13 societati. Tariful maxim care va fi practicat este de 3,5 lei/kilometru, arata Cotidianul.

Aeroportul va lua masuri pentru ca fiecare taxi care a obtinut permisul de acces auto sa aiba aplicat pe portierele laterale un autocolant de culoare neagra cu inscrisul "AEROPORT" si sigla aeroportului respectiv.

Despre procedurile taximetristilor care opereaza in zona aeroporturilor a scris recent, Laura Cernahoschi, pe Voxpublica.ro. Jurnalista relata insa despre atmosfera de la aeroportul Baneasa unde, “taximetristii tepari” cer chiar si 40 de lei pentru un drum de doar 7 minute.

Pentru transportul dinspre Aeroportul Baneasa si Aeroportul Henri Coanda-Otopeni, ramane insa o buna alternativa si RATB-ul. Linia RATB Expres 783 face legatura cu Bucurestiul dinspre Aeroportul Otopeni. In statia din fata Aeroportului Aurel Vlaicu-Baneasa opresc liniile 131, 148, 149, 301, 304, 335, 443, 444, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 476, 780, 783.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ ... openi.html

 


Re: News Chev Celios

Institutul de Cercetări Alimentare: Zăpada din Bucureşti este extrem de toxică

Motive de îngrijorare pentru iubitorii zăpezii. Zăpada din Capitală este foarte nocivă pentru populaţie, în condiţiile în care conţine mai multe metale grele. Acest lucru a fost confirmat de Institutul de Cercetări Alimentare.

Plumb, nitraţi şi nitriţi. Asta conţine zăpada din Capitală, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Cercetări Alimentare. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător, cu cât cantităţile înregistrate pot afect grav sănătatea bucureştenilor, dacă zăpada este ingerată.

Potrivit specialiştilor, substanţele pot influenţa sănătatea oamenilor mai mulţi zeci de ani de acum înainte. Cel mai îngrijorător semnal de alarmă este, însă, prezenţa DDT-ului în zăpada din Capitală, un pesticid interzis în urmă cu 20 de ani.

Unele organizaţii ecologiste susţin că DDT-ul ar fi ajuns în Capitală odată cu decopertarea unui depozit cu această substanţă, pe traseul autostrăzii Transilvania. Substanţa nocivă ar fi intrat în pânza freatică, iar de acolo, în râuri. Prin evaporare, apa a ridicat aceste substanţe în aer, fiind aduse în oraş de precipitaţii.

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ins...91329.html€

 


Re: News telvanni

Se alege praful de noi...DTT ne mai trebuia ca le aveam pe toate.
Am mancat deunazi un iepure de vanat, era plin de alice din plumb, l-am curatat eu cat am putut dar tot am inghitit (cred) vreo doua. Acum mai vine si zapada asta...m-am scos, la dezintoxicare cu mine.

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Local Kombat la RATB: Un şofer l-a bătut cu brutalitate pe unul dintre pasageri
Imaginile au fost filmate de alţi doi călători care se aflau în autobuz. Acesta circula pe ruta Bucureşti-Jilava.

Un pasager în vârstă de 50 de ani care l-a atenţionat pe şofer să meargă cu grijă a fost dat jos din autobuz şi bătut cu pumnii de către şofer. Imaginile au fost filmate în autobuzul 425 care face legătura între Bucureşti şi Jilava.
"Şoferul a făcut o sesizare la poliţia din Jilava, pentru că ei sunt agresaţi în fiecare zi de pasageri. Aşteptăm concluziile poliţiei pentru a lua măsuri", a declarat Aron Gheorghe, director RATB. Acesta a spus că nu este de acord cu ceea a făcut şoferul autobuzului şi nu agreeză asemenea atitudini, iar "dacă aşa s-a întâmplat, îi voi desface contractul de muncă", a completat directorul RATB.

Cât priveşte posibilitatea ca şoferul să fi fost beat, Aron Gheorghe a explicat că de fiecare dată se fac controale la ieşirea în cursă şi "nu se pune problema ca acesta să fi fost sub influenţa alcoolului".
€

Un pasager în vârstă de 50 de ani care l-a atenţionat pe şofer să meargă cu grijă a fost dat jos din autobuz şi bătut cu pumnii de către şofer. Imaginile au fost filmate în autobuzul 425 care face legătura între Bucureşti şi Jilava.
"Şoferul a făcut o sesizare la poliţia din Jilava, pentru că ei sunt agresaţi în fiecare zi de pasageri. Aşteptăm concluziile poliţiei pentru a lua măsuri", a declarat Aron Gheorghe, director RATB. Acesta a spus că nu este de acord cu ceea a făcut şoferul autobuzului şi nu agreeză asemenea atitudini, iar "dacă aşa s-a întâmplat, îi voi desface contractul de muncă", a completat directorul RATB.

Cât priveşte posibilitatea ca şoferul să fi fost beat, Aron Gheorghe a explicat că de fiecare dată se fac controale la ieşirea în cursă şi "nu se pune problema ca acesta să fi fost sub influenţa alcoolului".

http://www.realitatea.net/local-kombat- ... 98848.html

Consider ca este necesar ca RATB sa refaca testele psihologice tuturor soferilor si angajatilor pentru a evita asemenea incidente, iar fara nicio discutie soferii/vatmanii care au o atitudine violenta fata de calatori sa fie imediat concediati, inteleg ca este stresant sa iti faca mereu caltorii scandal dar sa se ajunga la asemenea incidente nu trebuie tolerat. Nu trebuie sa se ajunga sa iti fie frica sa mai urci in autobuz sau sa pui o intrebare, sa faci o poza etc din cauza unei minoritati de angajati nevrotici care se aprind imediat.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Chev Celios

Pai se face Viza medicala la 6/12luni.In aceasta Viza intra si testul pshihologic.

 


Re: Stiri, noutati, perspective dot com

Nu zice nimeni ca meseria de sofer la Ratb e usoara, sa conduci prin traficul asta de cosmar mereu, te distruge. Dar nu pot sa nu observ NESIMTIREA unora dintre acesti soferi (deci nu dau in toti) care cred ca daca ei conduc mijlocul de transport, ziua decurge in regula. Circul cam in fiecare zi cu RATB, dar deja m-am plictisit sa vad cum unii vatmani nu se grabesc, stau la semafor uneori de 2 ori la culoarea verde a semaforului desi intersectia e libera. Mai ne si grabim si noi uneori, mai intarzii din cauza vitezei mici cu care merg dansii.
Daca credeti ca am spus ceva urat sau ca am jignit cumva pe cineva, va rog sa ma scuzati.

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Dupa cum ziceam mai sus, marea majoritate a soferilor si vatmanilor RATB sunt civilizati cam in toate conditiile, incluzand aici si treaba cu fotografiatul, dar o minoritate printre care se afla soferul care l-a batut mar pe calator, vatmanul care a coborat la mine cand faceam poze in Titan anul trecut si alti cativa ciudati nu fac altceva decat sa faca de ras regia si angajatii civilizati.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Chev Celios

Ce bine ai spus-o Marian.

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Bucureşti: Şoferul RATB care a lovit un călător, suspendat
Angajatul Regiei Autonome de Transport Bucureşti(RATB) care a lovit un călător a fost suspendat din funcţie şi este pasibil de concediere, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihai Vlădărău.
Potrivit lui Vlădărău, incidentul surprins în imaginile difuzate de postul de televiziune Realitatea TV s-a petrecut ieri. Imaginile au fost filmate în autobuzul 425 care face legătura între Bucureşti şi Jilava.
Vlădărău nu a dorit să dea detalii despre poziţia exprimată de şoferul în cauză în timpul  discuţiilor cu reprezentanţii regiei, spunând doar că cercetările sunt în curs.€

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 80049.html
Probabil si calatorul a avut partea lui de vina, dar nici sa il joace in picioare in halul ala :o

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Si comunicatul RATB pe aceasta tema, multumiri RATB pentru rezolvarea rapida a acestui incident si sper ca acesta sa fie o lectie nu numai pentru soferul in cauza cat si pentru restul angajatilor mai agresivi.

Comunicat de presa
Duminică, 07 Februarie 2010
Ca urmare a difuzarii unui material video pe postul Realitatea TV in data de 06.02.2010, in care dl. Nastase Marian, salariat RATB, conducator auto pe linia preoraseneasca 425, a agresat un calator, Directorul General RATB s-a autosesizat si a dispus, imediat, suspendarea din functie a conducatorului auto si constituirea unei comisii de analiza si cerecetare a evenimentului respectiv.
In urma analizarii materialelor prezentate, precum si a declaratiei conducatorului auto, membrii comisiei au propus desfacerea contractului de munca, conform prevederilor Codului Muncii si a Regulamentului Intern RATB, iar Directorul Exploatarii Transport Autobuze, a dispus desfacerea contractului de munca a domnului Nastase Marian.
DEPARTAMENTUL RELATII CU MASS-MEDIA

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Situatia soferului care se credea la K1 se agraveaza.  :lol:

Bucureşti: Şoferul bătăuş de la RATB, cercetat penal
Călătorul snopit din bătaie în autobuzul 425 a depus ieri plângere penală la Poliţia din Jilava împotriva şoferului care l-a bătut vinerea trecută

Bărbatul bătut vineri după-amiază de un şofer al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) a făcut ieri plângere la poliţia din localitate şi a mers la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru a-şi scoate certificat medico-legal.
Nicolae Ivan (58 de ani) este decis să ia măsuri împotriva celui care l-a lovit cu bestialitate în urmă cu patru zile.
„Nu pot să-l las. M-a lovit pur şi simplu ca un animal fără să aibă vreun motiv întemeiat. Mă gândesc să-l dau în judecată“, a spus bărbatul.

„Era închis la poliţie”
Ivan susţine că după ce a fost snopit din bătaie şi abandonat în zăpadă atât de agresor, cât şi de călătorii care au fost martori la incident, a fost la sediul poliţiei din comună pentru a depune plângere, dar aici nu a găsit pe nimeni.
„A trecut şi-un echipaj pe lângă mine, dar nu a oprit. Cred că nu m-au văzut agenţii“, a povestit bărbatul.
El a mai încercat să depună plângere şi a doua zi, dar nici de data asta nu a găsit deschis.
Ieri, a treia zi de la bătaia încasată, a reuşit să-i găsească pe oamenii legii.
Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, spune că lipsa forţelor de ordine în localitatea pe care o administrează este o problemă veche.
„Am solicitat prezenţa jandarmilor în localitate, dar până acum nu s-a făcut nimic“, a declarat edilul.
În localitatea ilfoveană sunt doar patru agenţi, care ar trebui să răspundă de siguranţa a 12.000 de locuitori.
După ora 16.00, unul singur rămâne „de gardă”.

Vecini de ani buni
Nicolae Ivan şi Marian Năstase locuiesc la câteva case distanţă.
Cu toate acestea, cei doi spun că nu şi-au vorbit niciodată.
Agresorul a fost şofer la RATB timp de 15 ani, şefii săi spun că nu a mai fost implicat în vreun scandal, iar vecinii îl consideră un om cumsecade.
„Cu ceva timp în urmă a participat ca voluntar la o acţiune a primăriei de tăiere a copacilor“, şi-a amintit primarul Mladin.
„Nu ştiu ce l-a apucat. Are cinci copii acasă şi e om bun. O fi avut o zi mai grea, E om muncitor, are tractor acasă şi mai lucrează cu ziua pentru cei din sat care au pământ“, a spus o vecină.
În urma scandalului, Năstase a fost concediat.

Riscă doi ani după gratii

Contactat telefonic, fostul şofer de pe linia 425 nu a vrut să comenteze cele întâmplate. „Am văzut că cei din presă au amplificat faptele mele, dar nu vreau să vorbesc decât cu o televiziune“, a declarat el.
Bărbatul riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani. „Încadrarea juridică se face în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale. Dacă victima beneficiază de 20 de zile, agresorul poate să ajungă după gratii timp de doi ani sau să plătească o amendă“, a explicat Claudia Burada, purtător de cuvânt al Poliţiei Ilfov.

Pierdea timpul la capăt de linie

Nicolae Ivan susţine că vineri după-amiază a urcat în autobuzul 425 ca să ajungă la Bucureşti. Câteva femei, singurii pasageri din mijlocul de transport în comun, i-au reproşat şoferului că pierde timpul vorbind cu nişte prieteni.
Marian Năstase a ripostat. „A început să înjure o fată şi să-i spună că ştie el mai bine ce trebuie să facă“, a povestit bărbatul agresat. El i-a sugerat tinerei să facă plângere la conducerea RATB. Năstase s-a fi înfuriat şi mai rău, a ieşit din cabină şi l-a luat la bătaie pe pasager. Cazul a fost făcut public după ce unul dintre călători a postat înregistrarea bătaii pe internet. €

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 80186.html

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: News Utilizator anonim

Enel este o companie de tot cuvant banat pe acest forum care isi vede numai propriile interese iar nevoile actuale si dezvoltarea retelei sunt pe ultimul loc. Recunosc fara curent nu am mai stat de cativa ani, dar "reseturi" primesc cam odata pe saptamana. Iar de modernizarea instalatiilor...acum ceva timp am avut ocazia sa intru in punctul de transformare din zona mea...cum arata instalatiile electrice ale vagoanelor casate prin URAC este deja prea SF fata de cum arata un puct de transformare  :evil:

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2338 forum members have written 426051 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use