Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: ZTE Granton 12m

550 posts, 166585 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40

📖 Pagination options
Re: ZTE Granton 12m Just a User

StefanTramspotter wrote here:
sorin.niculescu_ wrote here:
Dacă nu mă înșel, nu au intrat toate în circulație. Pe ce linii se presupune că ar mai trebui să fie introduse?

Erau propose sa fie introduse si pe Liniile 138, 232 si 312. Restul liniilor (201, 173, 313, 300) au fost desfiintate. Pe 381 nu se poate introduce din cauza inaltimii Pentru a trace prin Pasajul Unirii

Cum adică înălțimea Pasajului? ZTE e cumva Autocar sau ce? ZTE-urile au capacitatea mai mică față de un Mercedes Citaro sau Otokar de 12m.

Re: ZTE Granton 12m ANDREI_TB_CFR_413

Cred că Ștefan confundă cu situația din 2015 cu cele 2 autobuze electrice BYD, care erau în teste, tot pe linia 381. Alea chiar ocoleau pasajul, tocmai din cauza înălțimii. Culmea că atunci era mai înalt, deși nu era modernizat. :think:

Re: ZTE Granton 12m MIHAI_TB_10

Cauza reală (cred) pentru care nu circulă ZTE pe 381 este capacitatea mică pe care aceste autobuze o au și, dacă nu mă înșel, aceste autobuze au capacitatea cu 10% mai mică decât alte autobuze din flota STB (de exemplu Mercedes-Benz Citaro hybrid); oricum, aceste autobuze nu prea au ce căuta în 381, care este o linie deștul de aglomerată.

Re: ZTE Granton 12m FabiM

Nu confundați capacitatea autobuzului (care ține de lungime) cu înălțimea autobuzului.

Chiar dacă ZTE-urile au capacitatea mai mică, acestea încap lejer în pasaj. Reamintesc că motivul real pentru care nu pot circula ZTE-uri pe 381 e autonomia, nefiind suficientă pentru o linie atât de lungă, cum a spus Punmeister.

Re: ZTE Granton 12m MIHAI_TB_10

Ei bine, poate Andrei are dreptate, dar cine știe, poate și capacitatea, dar și autonomia lor sunt de vină.

Re: ZTE Granton 12m Stefan_79

Din lipsa unui dicționar dezvoltat se ajung la x pagini scrise care mai de care „corect”..
Constanța are și ea autobuze tip ZTE în exploatare, chiar pe linii solicitate, cum ar fi 42. Linia 42 din Constanța are aprox. 15 km tur-retur, pe când linia 381 bucureșteană are aprox. 20 km tur-retur. Trageți dvs. concluziile de aici.

Presimțirea mea ar fi că ZTE-urile din Constanța au autonomia mai mică. Cele de la noi au 200km autonomie.

Re: ZTE Granton 12m Costin

Plin aici de crezuri si presimtiri. Sa revenim la fapte:

- autobuzele incap in pasaj
- diferenta de capacitate e suficient de mica incat sa fie un nonsubiect
- Constanta are statii de incarcare rapida (e drept, in garaj si nu pe traseu, daca inteleg corect informațiile din subforumul dedicat). Bucuresti NU are asa ceva.

Hai sa nu mai batem campii. Lipsa statiilor de incarcare rapida e cauza.

1. Așa zic și eu;
2. Diferența aia de 10% e nesemnificativă, de aia nu am luat-o în calcul.

Stațiile de încărcare lentă/rapidă trebuiau puse înainte să cumpere e-bus-urile.

Re: ZTE Granton 12m shoppy

N-o sa vezi la noi lucruri facute cu cap dinainte, in mintea lor pana cand nu ai autobuzele in curte se poate oricand anula si atunci ai cheltuit degeaba.

Re: ZTE Granton 12m Stefan_79

Costin wrote here:
Plin aici de crezuri si presimtiri. Sa revenim la fapte:

- autobuzele incap in pasaj
- diferenta de capacitate e suficient de mica incat sa fie un nonsubiect
- Constanta are statii de incarcare rapida (e drept, in garaj si nu pe traseu, daca inteleg corect informațiile din subforumul dedicat). Bucuresti NU are asa ceva.

Hai sa nu mai batem campii. Lipsa statiilor de incarcare rapida e cauza.

În Constanța stațiile de încărcare rapidă sunt la capetele de linie (deci, pe traseu).

Re: ZTE Granton 12m Victor92

De cateva zile, de la Bujoreni, a intrat in circulatie si 7285.

Re: ZTE Granton 12m drbm

Noutăți!
4 ZTE Granton parcate în Depoul Vatra Luminoasă, în șir indian. Oare vor fi adoptate aici, sau o fi ceva tranzitor?
20250124_125755.JPG (1.71 MB; downloaded 573 times)

Go to page:  1  ... 34 35 36 37 38 39 40

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2465 forum members have written 437635 posts in 5471 topics and 522 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”