Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing)

894 posts, 224750 views
 
Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64
 
 

📖 Pagination options
Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) dekolor

Sigur trebuie sa comunice in timp real cu un server? Eu am crezut ca pentru a verifica cardul bancar trebuie sa il aproprii inca o data pentru a afisa ora la care a fost validat. De fapt, nu cred ca exista vreo problema in privinta platii cu cardul direct la validator, indiferent daca schimbi vehiculul sau nu (avand in vedere ca nu mai este obligatorie validarea la transfer).

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) BogdanPetrini

Cardul bancar nu poate fi consultat pe telefoanele controlorilor, așa cum se intampla cu cardurile de transport, lucru de altfel normal din considerente de securitate.

Cardul bancar nu reține faptul că ai făcut o plată la validator, informația rămâne în memoria validatorului în vehiculul în care ai făcut plata inițială, de aia ele se verifică prin apropierea de validator. De vreme ce validatoarele nu comunică în timp real cu un server, SAT-ul de pe vehiculul Y nu știe ce ai făcut în vehiculul C cu un card bancar care nu are informații scrise pe el, așa cum are cardul de transport.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) BodoMinea

Exact de asta e necesară comunicarea în timp real cu server-ul într-o implementare corectă a plății bancare cu cardul la validator cu limită de timp la valabilitatea „biletului”. Prin sincronizarea tranzacțiilor la nivel centralizat, validatoarele pot primi informația hash-uită/token-izată a tranzacției efectuate cu cardul bancar, ca să afișeze indiferent de vehicul valabilitatea în funcție de prima validare.

Se poate face și verificarea securizată cu telefonul mobil dacă se vrea dar o astfel de aplicație probabil trebuie aprobată de un laborator acreditat PCI-DSS din punct de vedere al securității informatice, cum sunt aplicațiile de SoftPOS. Una peste alta există aplicații „la liber” pe play store care pot citi un card (limitate la date „necompromițătoare” de pe acesta - fără cod CVV, nu pot face tranzacții etc.) bancar cu NFC - https://play.google.com/store/apps/detai ... mp;gl=US. Nu cred că e așa de greu să se dezvolte o astfel de aplicație cu conectare la server pentru verificarea tranzacțiilor contactless direct de către controlori, dar trebuie să coopereze integratorul de sistem, banca, etc și la noi e mai greu.

 


 • essco
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) essco

Luat amenda in autobuz.
Pe scurt: doua carduri: unul vechi, verde RATB si unul nou, comun Metrou-STB. Abonament valabil pe cel albastru (lunar, toate liniile).
Venit controlori. Cardul era uitat acasa si nu se  mai stia exact data de valabilitate a abonamentului. Verificat CNP in aparatul ala al lor: "Nu aveti nimic pe card!" DAR aparea doar cardul verde, ala vechi, pe care, fireste nu mai era nimic. Cel albastru... ciuciu!
80 de lei, pe loc.
Acasa - inutil sa spun ca nu s-a gasit chitanta de la incarcarea cardului, dar, zic, hai sa intru pe https://online.stbsa.ro si sa verific. Intru, si, surpriza: pe langa cel verde, apare si cardul albastru insa fara nici o incarcare pe el. Ca si cand n-ar fi fost folosit vreodata. Desi are un an jumatate de cand e tot incarcat, de fiecare data cu abonament STB+metrou.
Cum e posibil asa ceva? Oamenii astia nu au baza de date comuna?
Verificat a doua zi la chiosc STB - abonament valabil. Mai scot eu banii inapoi?
Scris la STB - relatii clienti, alaltaiari. Niciun raspuns.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) oc7avian

Interesant că am verificat acum încărcarea mea online de marți dimineață pe un card verde (abonament integrat). Încă apare pe site la Sold "expirat + 1 perioada 04.01.2022-03.02.2022", iar pe ultima coloană "la validatoare". Culmea e că l-am folosit deja cu succes la validatoare, bus și metrou.

Pe site scrie că în 60min cardul poate fi folosit. La 2 ore de la încărcarea online, am circulat prima oară și încă nu era la validatoare. Nici la CRC nu vedea nimic în sistem. Următoarele 2 drumuri din ziua respectivă tot sold 0 aveam la validatoare, deși statusul online al abonamentului era "la validatoare". Frustrarea a fost că aș fi luat și metroul în ziua aia.

Însă am prins și control. Când mi-au scanat cardul cu telefonul lor, totul ok. Apărea în sistemul lor de control abonamentul (asta pe la 12:30pm, deci la ~4 ore de la încărcarea online)

 


 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) cris_m

Intreb doar, avad in vedere ca cele albastre NU sunt nominale, cum ar trebui sa faca conexiunea cu CNP-ul? :)

 


 • essco
 • Membru Bronze
 • Posted:
 •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) essco

Este card nominal eliberat de metrorex:
Abonament metropolitan si metrou 1 luna (suport card contactless Ultralight)

 


 • cris_m
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) cris_m

Da, asa este, la mine era confuzia, ma gandeam la "cartoanele" albastre emise de STB :)

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) andrei11

Cum e posibil ca la ora actuală pe cardul meu verde proprietate personală să am 21 (douăzecişiunu) de călătorii metropolitane a 2,5 lei / călătoria + un rest istoric de 1,40 lei ?
Nu  era o limită de sumă de 50 lei ? S-a modificat această sumă "din soft" ?

 


 • V2A
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) V2A

punmeister wrote here:
A fost publicata pe SEAP.

https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-not ... 00133420


Ofertant unic: BCR, cu subcontractantul S&T România.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) punmeister

Cum era de asteptat, S&T Romania fiind fostul Kapsch Carriercom Romania.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) oc7avian

Văzusem declarat în presă că abonamentele se vor prelungi cu perioada grevei. Pe site-ul STB nu văd niciun comunicat oficial, iar la validator tot 3 februarie îmi apare data expirării (bine, pe STB Online apare deja expirat).

Am sunat în callcenter să întreb care e situația și mi-au zis să calculez eu cele 5 zile diferență și să activez abonament doar după. Deci pare că se merge doar pe o convenție cu controlorii, nu cu o actualizare în sistem (mă bazez fix pe conversația avută).

Am întrebat dacă se aplică și abonamentului integrat. Mi s-a spus că pentru Metrorex trebuie să achiziționez separat călătorii în perioada respectivă, ceea ce îmi întărește supoziția de mai sus (că e o convenție și la control vor calcula dacă ești în cele 5 zile după expirare)

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) andrei11

Şi la grevele trecute tot "manual" s-a calculat.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing) oc7avian

punmeister wrote here:
A fost publicata pe SEAP.

https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-not ... 00133420

Legat de această licitație a postat și viceprimarul pe Facebook . Mi-a atras atenția însă această frază de la finalul postării:
Important! Tariful unei călătorii este valabil 90 min, așa că, odată validată plata, sistemul îți calculează la final de zi, abonamentul cel mai benefic pentru tine. Întotdeauna oferta mixtă este mult mai rentabilă și mult mai avantajoasă decât oferta individuală.
sursa - postare facebook
Am parcurs caietul de sarcini și nu există nicio mențiune de modificare a sistemului de taxare. Deci rămân mai departe surprins-confuz..

 


Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 1996 forum members have written 385422 posts in 4743 topics and 460 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use