Regiunile RomânieiInițiative și proiecte inter-regionale sau inter-județene

 

Topic: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale

310 posts, 69072 views
 
Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23
 
 

📖 Pagination options
Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale PTMZ

Formatul de depunere a proiectelor prin PNRR obligă autoritățile locale din municipiile reședință de județ să facă un parteneriat cu cel puțin o comună din zona metropolitană. Deci asocierea cu Ariceștii Rahtivani fie e făcută pur și simplu pentru a lua banii, fie proiectul de achiziție a tramvaielor e cuplat cu unul de achiziție a unor autobuze electrice care vor deservi și Ariceștii Rahtivani.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale BGP2597

În primăvară a mai fost depusă o cerere pe PNRR pentru autobuze electrice în parteneriat cu Ariceștii. Probabil le-a fost simplu să continue în formatul ăsta de parteneriat. Asocierea este strict o cerință a PNRR.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale cris_m

Plus ca Aricestii sunt zona defavorizata scriptic, probabil si asta cantareste la analiza...

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale ctln1991

https://primariabt.ro/storage/2020/07/p4 ... oxpiftfA
Azi s-a votat pentru cele 9 tramvaie noi sa fie prin PNRR, pe langa inca 27 autobuze electrice de 10 m. :lol:
Dar era vorba ca se renuntase la tramvai in Botosani.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale PTMZ

Ministerul Dezvoltării nu a precizat nicio clipă că Botoșaniul ar fi renunțat la tramvaie și nu a acționat deloc în consecință, cel puțjn din ce se vede la nivel public.

Cum am spus deja la topicul de Botoșani, probabil s-a luat decizia ca toate tramvaiele din POR să fie finanțate prin PNRR și Botoșani a fost nevoit să urmeze trendul. Regăsim toate cele 49 de tramvaie în proiectele depuse acum prin PNRR, ceea ce nu are cum să fie o coincidență. Poate ne va lămuri mai bine ministerul în răspunsul său la solicitarea ONG-ului care va fi strategia.

Ce e interesant: valorile prevăzute în fiecare caz sunt mult mai mari decât cele de la această licitație. Asta ar putea însemna două lucruri:
- fie s-a luat în calcul o ajustare a prețului pentru tramvaiele actuale față de 2018 și se continuă pe licitația veche, ceea ce ar fi extraordinar
- fie se merge pe o licitație nouă, ceea ce ar fi un dezastru, deoarece ar însemna un război în instanță cu PESA

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale Andrei98

A doua varianta ar putea sa alunge pesa de la orice licitatie din Romania tinand cont si de experienta avuta la Cluj acum 10 ani...

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale BGP2597

Nu știu de celelalte orașe, dar la Ploiești s-a votat exact același lucru - 20 de tramvaie de 18m, ceea ce mă duce cu gândul că intenția e de a semna contractul cu Pesa.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale punmeister

La fel si la Braila, Galati si Botosani.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale ctln1991

Prin PNRR se pot reabilita linii de tramvai? La Botosani doar asta ar fi varianta.

 Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale PTMZ

Da, se poate și prin PNRR, cel puțin la București o parte din muntele de reabilitări se vrea făcut prin PNRR.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale Puss in Boots

Nu mai inteleg nimic. Licitatia pt cele 49 n-avea nicio legatura cu PNRR. Daca se trece acum prin PNRR acolo nu erau doar 50 de tramvaie cu totul? Si se anuntasera deja Iasul, Oradea, Braila parca....hop si Bucurestiul cu 46. Deci cum e?

 


Re: Achiziții de tramvaie noi de 36m in perioada 2022-2026 PTMZ

Alea erau obiectivele inițiale. Între timp, cel mai probabil a mai avut loc o redistribuire e fonduri pentru că or mai fi rămas de prin alte părți, iar cifrele din apelul de proiecte s-au resetat.
PTMZ wrote here:
cris_m wrote here:
Poate altii inca nu s-au inghesuit sa isi ia tramvaie... Nu scrie nicaieri ca majoritatea lor pot fi luate de un singur oras.  :mrgreen:

Acum au fost resetate datele, dar la ultima verificare efectuată de @BogdanPetrini mai erau disponibile 93 milioane euro pentru tramvaie, vreo 70% din banii pentru acest domeniu. Cererea a fost cea mai mică aici dintre toate categoriile de mijloace de transport în comun. Acum e runda a 2-a, deci au avut loc niște realocări de fonduri în funcție de proiectele deja aprobate la întregul nivel al PNRR-ului.

Iar PNRR e un mecanism de finanțare, la fel ca POR. Cât timp nu s-au cheltuit banii alocați, sursa de finanțare se poate modifica.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale Whyse1

https://obiectivbr.ro/content/megainvest ... %C8%9Bie
Modernizarea transportului electric pe zona Parc Monument-Radu Negru reprezintă una din cele patru investiții în infrastructură verde derulate în prezent de Primăria Municipiului Brăila prin fonduri europene, alături de Calea Galați, Bulevardul Independenței și Șoseaua Baldovinești. La acestea se adaugă alte două proiecte, tot cu fonduri europene, pentru achiziția de 10 tramvaie și 11 autobuze electrice destinate municipiului Brăila, licitațiile fiind organizate de Ministerul Dezvoltării.

“Independenței și Baldovinești vor fi gata la sfârșitul anului viitor. Dacă nu există contestații, acum, în procedura de licitație, sunt șanse foarte mari ca Parc Monument-Radu Negru și Calea Galați să fie gata tot în luna decembrie a anului viitor. Dar dacă va fi o procedură de contestație sau va fi ceva care să întârzie licitația, atunci cu siguranță cu aceste două proiecte vom ajunge în vara anului 2024. Autobuzele vor fi livrate anul viitor, contractul este semnat. Și la tramvaie s-a adjudecat contractul, urmează să îl semnăm. Cert este că la final vom avea întreaga rețea sau aproape întreaga rețea de linie de tramvai modernizată. Pe de o parte vom avea condiții mai bune de călătorie cu mijloacele de transport în comun pentru că se va circula cu tramvaie noi, pe o rețea nouă, iar pe de altă parte vom avea un transport public ecologic, nepoluant”, ne-a spus primarul Marian Dragomir.

 


Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Inițiative și proiecte inter-regionale sau inter-județene  • 
Choose destination

Since our 2305 forum members have written 422932 posts in 5268 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use