Regiunile RomânieiInițiative și proiecte inter-regionale sau inter-județene

 

Topic: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale

310 posts, 69071 views
 
Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22 23
 
 

📖 Pagination options
Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale deprodio

Astept sa vad ce va declara primarul Botosaniului cand va semna contractul.Poate se va gasi o formula de a le da altui oras(sau orase),decat sa rugineasca in depou.Este prima achizitie cu care un primar nu o sa se mandreasca,ba dimpotriva.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale BGP2597

Eu aș încerca să găsesc o cale de a le distribui celorlalte 3 orașe, fie egal 3:3:3, fie proporțional cu câte au pe contractul de bază 5:2:2, dar aici cred că se pune și problema de co-finanțare din partea orașelor și modificarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului pentru suplimentarea numărului inițial.

Dpdv al licitației, e mai puțină birocrație, pentru că avem același câștigător care a ofertat același produs și cu care ar putea fi semnate 3 contracte, în loc de 4, dar care să totalizeze aceeași valoare.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale PTMZ

Legal, această împărțire ar fi dificil de realizat, dacă nu chiar imposibil. Ar însemna modificarea indicatorilor din studiile de oportunitate, ceea ce înseamnă, după cum am spus, prăbușirea fundamentelor licitației. Plus, după cum ai menționat tu, indicatorii tehnico-economici.

Semnarea a 3 contracte în loc de 4 se poate face doar dacă valoarea acestora nu depășește cu 15% bugetul alocat. Altfel, adios...

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale Puss in Boots

Din ciclul idei crete, hai sa le dea la restul de banii de Botosani, tramvaie de 30m. La toti. Super-oferta.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale PTMZ

Am dat peste un articol scris zilele trecute, este legat de lotul de la Ploiești.
Vestea bună: în Consiliul Local trebuie votat un proiect privind graficul de livrare, deci procedura a fost transferată deja de la minister la primării. Nu mai e mult, e ultima sută de metri.
Vestea proastă: din spusele primarului Volosevici, documentele sosite de la minister sunt confidențiale, ceea ce poate îngreuna procedura de votare.

Proiectul privind achiziționarea de tramvaie în Ploiești naște un nou scandal. După ce acum câteva săptămâni a fost finalizată licitația, Ministerul Dezvoltării, cel care și finanțează o parte din investiție, a cerut municipalității confidențialitate în privința detaliilor procedurii. În această situație, consilierii locali ar trebui să voteze un proiect, fără să aibă și informațiile necesare.

Proiectul privind achiziționarea de tramvaie în Ploiești naște un nou scandal
La finalul lunii trecute, Ministerul Dezvoltării anunța finalizarea licitației prin care se achiziționau 20 de tramvaie noi pentru Ploiești. Aproape 200 de milioane de lei au fost puse la bătaie, bani nerambursabili. Acum consilierii locali ar trebui să inițieze un proiect privind graficul de livrare.

cel mai verde complex reziential
Documentele care au ajuns la primărie sunt însă confidențiale, așa că aleșii ar trebui să voteze fără a deține informațiile legate de licitație.

Reamintim că proiectul privind modernizarea parcului de tramvaie al TCE a fost lansat încă din 2019. Vizează îmbunătățirea transportului public în municipiul Ploiești, prin achiziționarea a 20 tramvaie noi.

Acestea vor circula pe rutele 101 Ploiești, în lungime de 13,0 km, care leagă Gara de Sud cu centrul orașului, iar apoi cu cartierele de locuințe din nord si cu Spitalul Județean, respectiv ruta 102 Ploiești, în lungime de 10,8 km care leagă Gara de Vest cu Spitalul Județean.

Modelul cu care Pesa a câștigat licitația pentru fabricarea și livrarea a 20 de tramvaie noi este JAZZ, care are o lungime de 18 metri și a fost lansat în producție în 2013.

Tramvaiul este dotat cu instalație de climatizare, podea joasă și afișaj electronic.

Sursa: Republika News

Și un videoclip unde se observă argumentația primarului:


 Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale deprodio

In cat timp ar trebui sa fie semnate contractele ? Mai avem putin si ajungem in septembrie.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale Whyse1

https://www.botosaneanul.ro//top-news/se ... ie-foto/

Adio, tramvaie în mod oficial!

De astăzi, 16 august 2022 s-a început eliminarea dalelor și a șinelor utilizate timp de câteva decenii pentru circulația tramvaielor în municipiul Botoșani.
Rețeaua a fost inaugurată în septembrie 1991 după ce lucrările la depou și la infrastructură fuseseră demarate cu doi ani înainte.
După 31 de ani s-a ajuns la momentul în care se renunță definitiv la tramvaie prin scoaterea dalelor în primă fază de pe strada Primăverii.

„Am promis botoșănenilor că vom asigura o viabilitate normală pe strada Primăverii, trebuie să scoatem aceste dale de tramvai pentru că nu mai putem merge în continuare cu proiectul pe care l-am avut, în ciuda piedicilor pe care le-am întâmpinat cu obținerea autorizațiilor și cu toate avizele pentru strada Primăverii, iată astăzi, așa cum spuneți dv. un moment istoric, scoatem dalele de pe strada Primăverii și asfaltăm. Astfel încât să putem circula decent, să nu mai avem cauciucuri tăiate și mașini avariate și să redăm această arteră de circulație botoșănenilor”,
Cosmin Andrei, primar

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale punmeister

Cred ca solutia in acest caz este ca tramvaiele destinate Botosaniului, avand in vedere ca vor fi proprietatea lor, sa fie concesionate catre celelalte orase din cadrul proiectului MLPDA. Altfel nu vad cum dpdv legal.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale stefan83

Imi pare rau sa va anunt dar acest proiect  este cam mort. Din cauza intarzierii in desemnarea castigatorului s-a pierdut finantarea europeana si s-au trimis catre primariile beneficiare instiintari ca trebuie sa achite din fonduri proprii tramvaiele.Cum  Ploiestiul e in faliment, la sedinta de acum 2 saptamani a Consiliului Local  s-a decis prorogarea achizitiei pana in momentul in care se gasesc fonduri, in jur de 40 milioane euro, adica la sfantul asteapta. Cam aceasta este situatia.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale PTMZ

Deja începea să devină cam previzibil că se va ajunge aici. Normal, ar trebui ca primăriile să dea în judecată ministerul pentru treaba aceasta, deoarece ministerul se obligă să asigure finanțarea nerambursabilă. Dacă se pierde cea europeană, trebuia găsită o variantă de finanțare nerambursabilă de la stat. La urma urmei, nu e vina primăriilor că ministerul s-a mișcat groaznic cu evaluările.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale deprodio

Macar Botosani a scapat de o grija.Primarul din Galati a scris pe facebook ca intentioneaza sa achizitioneze tramvaie si autobuze electrice.

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale Whyse1

Asta inseamna ca la Braila ramanem si mai mult timp cu rablele alea de tramvaie. Asta daca nu se vor dezmembra pana o sa cumpere altele...

 


Re: Ministerul Dezvoltării - achiziție 49 de tramvaie de 18m unidirecționale Andrei98

Poate e o miscare pentru a acoperi incompetenta de la Botosani :rofl:

 


Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22 23
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Inițiative și proiecte inter-regionale sau inter-județene  • 
Choose destination

Since our 2305 forum members have written 422932 posts in 5268 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use