Regiunile RomânieiBanatJudețul TimișTransportul în comun din municipiul Timișoara (SC STPT SA)

 

Topic: Tramvaiele Bozankaya GT6

205 posts, 48028 views
 
Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10  ... 15
 
 

📖 Pagination options
Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya orex

„Cat de curand va iesi in circulatie si cel de-al doilea tramvai Bozankaya pe care l-am primit. Mai sunt cateva documente de finalizat iar apoi va putea circula”.

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Pe forumul STPT au fost postate poze dintr-o delegație a STPT la fabrica Bozankaya din Ankara, unde se reflectă și starea unor noi tramvaie pentru Timișoara:
tram 1.jpeg (321.97 KB; downloaded 3317 times)
tram 2.jpeg (273.62 KB; downloaded 3317 times)
corp 1.jpeg (257.24 KB; downloaded 3317 times)
boghiu 1.jpeg (289.52 KB; downloaded 3317 times)
osie 1.jpg (288.97 KB; downloaded 3317 times)
boz pe elevator.jpeg (256.1 KB; downloaded 3317 times)
linie montaj2.jpg (256.36 KB; downloaded 3317 times)
sub vagon.jpeg (233.58 KB; downloaded 3317 times)
corp mic.jpeg (211.1 KB; downloaded 3317 times)

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya Puss in Boots

Pe cand un nr de parc si o sigla a STPT sau macar a orasului pe primul Bozankaya?

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Nu se stie. A intrebat un utilizator pe forumul STPT, iar raspunsul a fost urmatorul:
Florin.B RATT wrote:
Asta nu stiu. Daca aflu ceva o sa va spun.

Momentan, 1001 e retras de cand a ramas blocat sub separator.

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya orex

Intervalul de tranzitul al urmatoarei livrari

Anunţ transport cu depăşiri în perioada 08 - 17.02.2022
În perioada  08.02.2022 – 17.02.2022, se va efectua un transport cu depasiri de mase si dimensiuni pe traseul:
GIURGIU POD PTF-DN5-GIURGIU-ADUNATII COPACENI-DN5-JILAVA-DNCB-BRAGADIRU-A1-DN65B-DN65-CRAIOVA-DN56-MAGLAVIT-DN56A-SIMIAN-DN6-DROBETA-TURNU SEVERIN(CENTURA DROBETA-TURNU SEVERIN) -DN6-ORSOVA-DN6-CARANSEBES(VARIANTA DE OCOLIRE CARANSEBES)-DN6-LUGOJ (VARIANTA DE OCOLIRE LUGOJ)-A6-A1-DN6-REMETEA MARE-DN6-TIMISOARA.

Vehiculul transporta un tramvai.

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Pare că au mai recuperat puțin. Înainte, Iași era puțin înainte cu livrările față de Timișoara. Acum vin cam în același timp amândouă (după cum se vede, 1004 de la Timișoara deja a fost anunțat la DRDP Brașov și 2220 de la Iași ar fi și el pe drum).

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya orex

Sa vedem daca se vor intensifica livrarile, din primavara, asa cum se preconisasera la finele anului trecut.
PS
Totusi, tot n-am inteles de ce anunturile astea sunt date de DRDP Brasov! :think:

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Nici eu, traseul n-are absolut nicio treabă cu jurisdicția lor; după părerea mea, ar fi trebuit date fie de CNAIR, fie de DRDP Timișoara, pe teritoriul căreia se află destinația.

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya orex

Aceeasi situatie e si in cazul Iasului. Or fi ei mai activi, asa pro bono, ca pe celelalte surate (DRDP-uri) le doare-n spit de astfel de treburi! E la si altele!
Deunazi...se auzea in eter ”Aici Bucuresti, Romania. Transmitem pe statiile programelor 1, 2 si 3”! Cu alte cuvinte, inclusiv in privinta comunicarii CNAIR e inca praf, impietrita-n negura timpului.
:headbash:

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Tramvaiul ar trebui să ajungă mâine, în a doua parte a zilei.
Al patrulea tramvai din cele 21 comandate la Bozankaya, in Turcia, ajunge la Timișoara spre finele acestei săptămâni. El părăsește marți seară Vama Giurgiu și este așteptat în depoul STPT în a doua parte a zilei de joi.

Centrul Infotrafic al IGPR a anunțat că marți, 8 februarie, de la ora 22, pleacă la drum un transport agabaritic pe ruta PTF Giurgiu – DN 5 – DNCB – A1 – Pitești – DN 65 – Craiova – DN 56 – Maglavit – DN 56A – DN 6 – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj – A6 – A1 – Remetea Mare – DN 6 – Timișoara. „Transportul este format dintr-un camion cu greutatea de 87,9 tone”, potrivit celor de la Infotrafic.

De fapt, este vorba despre al patrulea tramvai Bozankaya, care va ajunge la STPT în a doua parte a zilei de joi.

Primul tramvai a venit la Timișoara în vara trecută, a stat în probe și teste până în luna decembrie, iar apoi a fost scos în traseu pe linia 1. Garnitura a avut parte de un mic incident în zona centrală a orașului, intrând apoi pe mâna specialiștilor din Turcia, care au făcut inclusiv o actualizare a softului. Tramvaiul circulă din nou, dar nu iese pe traseu chiar în fiecare zi.

Celelalte două încă sunt în procedură de întocmire a actelor de recepție, susține directorul STPT, Patriciu Rușeț.

Echipamentele de mentenanță, greu de cumpărat
PMT a obținut bani europeni pentru cumpărarea a 21 de tramvaie noi, iar licitația pentru furnizarea lor a fost câștigată de turcii de la Bozankaya. Contractul între cele două părți a fost semnat la finele lunii iulie 2019. Termenul de livrare pentru toate tramvaiele este octombrie 2023.

O garnitură costă costă 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus. Ea are are 30 de metri lungime și o capacitate de 200 de călători, din care 48, pe scaune. Tramvaiul are o autonomie pe baterie de aproape 70 de kilometri.

STPT încearcă, de anul trecut, să cumpere și echipamentele de care este nevoie pentru mentenanța tramvaielor. Societatea are la activ câte trei licitații anulate, din lipsă de ofertanți, pentru „set 12 elevatoare coloană mobilă și instalarea lor pentru ridicare tramvaie”, unde prețul maxim oferit este de 565.250 lei, cu TVA, respectiv pentru „echipament deraiere – repunere pe șină tramvai”, la un preț maxim de 297.500 lei, cu TVA.

Sursa: Știri de Timișoara

 


Re: STP Timisoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

În proiectul de buget din acest an apar și cele 19 tramvaie suplimentare, deci probabil anul acesta se are în vedere semnarea contractului adițional:
Screenshot_20220210-074140.jpg (57.51 KB; downloaded 2779 times)

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya Puss in Boots

Nu trebuie sa obtina finantare intai?

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Au timp suficient, mai ales că șansele ca acest contract adițional să fie semnat până la finalul anului sunt destul de mici, deci nu ar fi necesară o alocare bugetară prea mare. Oricum, e de văzut dacă vor trece în bugetul final.

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Dupa ce a fost retrasa de pe linii prima garnitura pentru actualizarea sistemelor, dar si dupa ce s-au finalizat probele si s-a facut receptia ultimelor 3 ajunse la Timisoara, acum toate cele 4 tramvaie noi de la Bozankaya pornesc pe traseu.

Garniturile turcesti vor circula chiar din acest weekend, deocamdata, tot pe linia 1.

„In ultima perioada, tramvaiele Bozankaya au trecut printr-un proces de actualizare de sisteme si programe, facute de reprezentantii companiei, veniti din Turcia special pentru aceste proceduri. Odata ce au fost finalizate aceste proceduri si au fost incheiate toate probele, s-a facut receptia garniturilor de catre Primaria Timisoara si STPT, iar din acest sfarsit de saptamana urmeaza ca toate cele 4 tramvaie sa fie repuse in circulatie, pe linia 1„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Patriciu Ruset, directorul Societatii de Transport Public Timisoara.

In scurt timp, la Timisoara urmeaza sa ajunga si cel de-al cincilea tramvai de la Bozankaya.

Termenul limita de livrare pentru toate tramvaiele noi de catre firma Bozankaya este octombrie 2023.

Fiecare mijloc de transport costa 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime si o capacitate de 200 de calatori, cu 48 de locuri pe scaune. Are cea mai mare autonomie din lume, datorita bateriilor speciale cu care fiecare garnitura e dotata.

Proiectul prin care s-a castigat finantarea europeana a fost impartit in 3 etape, fiecare dintre ele cuprinzand cate 7 garnituri. Astfel, odata cu semnarea ultimului contract, la Timisoara au fost prevazute sa ajunga 21 de tramvaie noi, produse de turcii de la Bozankaya Otomotiv, cu posibilitatea extinerii pana la 40 de garnituri, prin acorduri aditionale.

Sursa: Opinia Timișoarei

 


Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10  ... 15
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Timișoara (SC STPT SA)  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417686 posts in 5205 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use