Regiunile RomânieiBanatJudețul TimișTransportul în comun din municipiul Timișoara (SC STPT SA)

 

Topic: Tramvaiele Bozankaya GT6

205 posts, 45553 views
 
Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

📖 Pagination options
Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Un singur tramvai a ieșit azi, restul de mâine:
La un an de la momentul in care a ajuns la Timisoara primul tramvai produs de turcii de la Bozankaya, in sfarsit a fost scoasa pe traseu prima garnitura, dupa momentul sosirii tuturor echipamentelor necesare in caz de deraiere.

Sambata dimineata, noul tramvai a pornit pe linia 1, urmand ca, tot in acest sfarsit de saptamana, sa fie puse in circulatie si restul de garnituri ajunse deja la Timisoara de la fabrica din Turcia.

Mai exact, duminica vor transporta calatori toate cele 8 tramvaie noi, iar acestea vor asigura transportul calatorilor pe liniile 1 si 6.

Sursa: Opinia Timișoarei

Culmea, singurul tramvai care a ieșit azi a avut și un incident în care a rămas blocat într-o intersecție:
TIMISOARA. Dupa doar cateva ore de circulatie, dupa ce a fost scos pe traseu, sambata dimineata, tramvaiul Bozankaya s-a intepenit pe sine, in zona Badea Cartan.

Pret de 15 minute, garnitura a fost blocata in intersetia cu bulevardul Take Ionescu, iar traficul rutier si al tramvaielor a fost dat peste cap.

Imaginile ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro caruia ii multumim.

Reprezentantii STPT spun ca deocamdata nu cunosc cauza blocarii pe linie a garniturii.

„Tramvaiul s-a oprit, in jurul orei 11.00, in zona Badea Cartan. Deocamdata nu stim exact motivul pentru care s-a intamplat acest lucru, asteptam ca echipa de specialisti din Turcia sa ne spuna care a fost cauza. In acest moment tramvaiul a fost repornit si circula fara sa prezinte probleme„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Patriciu Ruset, directorul STPT.

Va reamintim, sambata dimineata a fost scos in traseu primul dintre cele 8 tramvaie noi, produse de turcii de la Bozankaya, dupa ce au fost facute toate testele si au ajuns in depoul STPT si cricurile necesare repunerea lor in circulatie, in cazul unei deraieri.

Duminica urmeaza sa inceapa sa circule si restul de 7 garnituri, pe liniile 1 si 6.

Sursa: Opinia Timișoarei

 



Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya orex

Express de Banat
De ce s-au înțepenit tramvaiele Bozankaya pe șine? Răspunsul oficial al companiei turcești

„Blocarea vehiculului pe șine, sâmbătă, nu a avut la bază erori sau defecțiuni ale acestuia, toate tramvaiele Bozankaya produse atât pentru Timișoara, cât și pentru Iași, fiind proiectate și construite la comandă, pentru a fi adaptate la cerințele și necesitățile locale de transport public. De asemenea, toate produsele Bozankaya sunt în conformitate cu cerințele tehnice și cu normele Uniunii Europene menționate în caietul de sarcini, și dețin omologare de tip UE.”, au declarat reprezentanții departamentului tehnic al Bozankaya.
Potrivit sursei citate, oprirea tramvaiului a fost legată de o problemă de contact dintre pantograful tramvaiului și linia catenară, situație determinată de „provocările generate de implementarea unei tehnologii de ultimă generație pe o infrastructură de transport uzată moral”.
„Vom analiza reacțiile vehiculelor noastre la infrastructura de tramvai pentru ca ulterior să adaptăm sistemele tehnologice Bozankaya la aceasta. Astfel, vom oferi STPT condiții de operare a tramvaielor fără întreruperi.”, au mai explicat reprezentanții Bozankaya.
Cu privire la incidentul de luni, cei de la Bozankaya spun că acesta s-a petrecut independent de orice legătură cu tramvaiul, care s-a oprit din cauza „prezenței unui obiect străin pe linia catenară, reluându-și deplasarea după aproximativ 5 minute, după înlăturarea acestuia”.


Express de Banat

„Sper ca săptămâna asta problema să fie rezolvată de cei de la Bozankaya”

Conducerea Primăriei Timișoara dă asigurări că blocajul tramvaielor Bozankaya pe traseu nu are nicio legătură cu, spre exemplu, calitatea șinelor, a infrastructurii în general din oraș. De la scoaterea lor pe traseu, la finalul săptămânii trecute, trei garnituri s-au oprit pe șine. Primăria așteaptă o soluție din partea companiei din Turcia care a produs tramvaiele.
„E o problemă care se întâmplă des în cazul tramvaielor. Și tramvaiele Armonia au aceeași problemă, doar că în acest caz e o soluție pe care colegii mei de la STPT au găsit-o ca să poată rezolva problema și aceste fluctuații de tensiune care sunt în rețea să nu afecteze tramvaiul. Tramvaiul Bozankaya, în mod evident, are mult mai mulți senzori și mult mai multă electronică, lucru care poate să devină un element problematic. Noi suntem în dialog cu cei de la Bozankaya, au o echipă în Timișoara care lucrează pe soluția asta și vor mai trimite câțiva ingineri în Timișoara care să lucreze și așteptăm într-un termen cât mai scurt să rezolve această problemă care nu este una mare, dar e extrem de deranjantă și supărătoare. Sper ca săptămâna asta problema să fie rezolvată de către cei de la Bozankaya.”, a declarat Ruben Lațcău.
Doar două din cele 8 tramvaie Bozankaya care au ajuns la Timișoara sunt scoase, zilnic, pe traseu, în această săptămână, ca urmare a unei înțelegeri între STPT și compania din Turcia. Acestea sunt conduse de vatmanii mai experimentați. Vatmanii sunt însoțiți și de câte un reprezentant al companiei turcești care vrea să vadă cum se comportă garniturile în trafic, nu doar în teste.

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

1009 a ajuns ieri:
Infra wrote:
Ieri noapte a sosit un tramvai nou. L-am vazut in Piata Virgil Rconomu.Inainte si dupa trecerea trailerului, liniile 1 si 2 au trecut prin Piata Economu si au intors la Gara de Est.

Sursa: STPT Forum

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya orex

Noul tramvai Bozankaya, blocat pentru a treia oară pe șine, la Timișoara
Pentru a treia oară în ceva mai mult de o săptămână, unul dintre noile tramvaie Bozankaya puse în circulație la Timișoara s-a blocat pe șine.
(...)
Astăzi, unul dintre tramvaiele nou-nouțe s-a oprit din nou, tot la Badea Cârțan, de această dată în mijlocul intersecției, blocând atât circulțaia tramvaielor, cât și traficul auto.

Evenimentul a avut loc in data 13.06.2022!

A capotat inca odata in fata hotelului Continental!

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Cu excepția blocajului de la Continental, probabil toate (sau în majoritatea lor, cel puțin) blocajele acestea au loc din cauza rețelei de troleibuz, mai precis a separatoarelor. Altfel nu îmi explic cum de la Iași nu avem parte de așa ceva.

La Continental pare-mi-se că se blocase și 1001 de a fost retras din circulație, tot așa, din cauza unui separator.

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya orex

In perioada de testare totul o fi mers snur pe sub incrucisari si separatorii de sectiune?!

 


  • D94
  • Posted:
  •  

Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya D94

La Continental nu este nicio încrucișare cu rețeaua de troleibuz. Se poate să fie din cauza fluctuației de tensiune de pe rețea. Nu cred că avem vreo substație de tracțiune modernizată, majoritatea fiind stații arhaice. Poate  pe forumratt se poate întreba/verifica.

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya PTMZ

Exact, la Continental e un separator, nu e rețea de troleibuz.

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya Andrei98

Probabil au trecut pe separator fara sa dea mansa pe 0, alta explicatie nu vad.

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya orex

Bun, probabil ca vatmanii inca nu sunt edificati, pe deplin, cu functionalitatile oferite de Bozankaya, dar unde-i spilul cu bateriile atunci? Cum sa zaci intr-o intersectie, tu avand o  autonomie de ”60 km” pe acumulatori?! Nu tocmai d-aia l-ai vrut asa, sa preintampini situatii d-astea ilare?!  :think: :no:

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya orex

Din 8 tramvaie noi, în Timișoara merg doar două. Director: Se întâmplă și din cauza vatmanilor, dar au și probleme tehnice
Patriciu Rușeț, director Societatea de Transport Public Timișoara: Din păcate, mai sunt și blocaje care se întâmplă și din cauza noastră, a societății, mai exact a vatmanilor, nu apasă butoanele la timp înainte să treacă pe sub încrucișări, dar mai sunt și probleme care țin de o problemă tehnică a tramvaiului.
Garniturile sunt în perioada de garanție, iar reprezentanții firmei din Turcia au venit în Timișoara să le verifice. Până când vor fi rezolvate aceste probleme, tramvaiele noi vor circula în regim de avarie.

PS
Cum se traduce asta, "regim de avarie"? :think:

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya cris_m

Probabil vor fi mai putine la traseu sau le-au deconectat bateriile ce pun probleme... a se vedea Iasi unde nu sunt probleme.

 


Re: STP Timișoara - Tramvaiele Bozankaya deprodio

Si la Iasi circula 2-3(nu aceleasi) din 5 disponibile.

 


Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14 15
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Timișoara (SC STPT SA)  • 
Choose destination

Since our 2189 forum members have written 411463 posts in 5166 topics and 503 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use