Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTroleibuze STB

 

Topic: Discuții diverse

356 posts, 115891 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25 26
 
 

📖 Pagination options
 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse ADK

Undeva prin vară l-am văzut prin cart. Bucureștii-Noi și dacă nu-mi joacă memoria feste, încă o are. Din păcate multe au fost dezlipite în urma revopsirilor și nu s-au mai montat la loc, ori au căzut din cauza spălărilor intensive sau au fost îndepărtate din alte motive.

Ikarusurile 260 au avut și ele sigla metalică (cea de pe 415T-uri este din ceva cauciuc), cu logo-ul vechi scris italic și fixat cu șuruburi. Cam toate au rămas fără ele în urma RK-urilor, o singură mașină am văzut-o pe galeria stfp.net cu ea încă existentă și după 2005 (nu mai știu numărul, pare-mi-se de la Floreasca) și asta cel mai sigur datorită vreunui șofer. Nu știu dacă au avut și în spatele cabinei, cel puțin submodelul venit în București.

 


Re: Discuții diverse Andi_C

cris_m wrote here:
Da, 5202 este protagonistul, poza este din august 2021 ce-i drept...

Și in mertie 2023, înainte să fie retras o avea.

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse ADK

Ești sigur că-i retras? Sunt 99% sigur că l-am văzut în august mai exact.

 


Re: Discuții diverse Gabi23

5202 nu circulă, este retras pentru că are avariată podeaua în zona roții dreapta față.

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse ADK

Atunci înseamnă că era 5203. 🤦‍♂️

Mai exact pe 20 august, când l-am fotografiat pe 5104 am mers cu el până la Kaufland BN (să nu mai zic că a mers cu 20 km/h tot drumul).

 


Re: Irisbus Citelis valy

Nenea_titi wrote here:
Iau 10 troleibuze noi , mai casez 10 Citelis după punerea în funcțiune a celor 10 noi. Ș.a.m.d. .

Dacă iei multe serii riști să ai un parc pestriț.

 


Re: Irisbus Citelis Nenea_titi

De ce parc pestriț?
Comanzi să zicem 20 Solaris, când vin și intră în circulație casezi 20 Citelis. Încă o licitație, comenzi încă 20 SOLARIS , când vin, și intră în circulație, încă 20 Citelis la concasor.
Riscul unui parc prea pestriț este dacă să zicem mai participă și alții. Adică dacă peste Solaris se bagă ulterior SOR, să zicem, și are preț mai bun la aceleași facilități... atunci da, riști să ai un parc pestriț , mai apare încă unul... Dar la troleibuze, pe România cel puțin, Solaris cam are monopol. Nu prea mai văd pe alții pe piața noastră.

 


Re: Irisbus Citelis Albert

Problema e ca nu ne garantează nimeni ca Solaris va participa la toate licitațiile și va și câștiga. În mod normal, dacă nu exista legea care să te oblige să faci licitații pentru absolut orice, ar fi trebuit ca STB să aibă autobuze de un singur tip, troleibuze de un singur tip și tramvaie tot de un singur tip (pentru eficientizarea costurilor). Dar așa e legea, nu avem ce face.

 


Re: Irisbus Citelis punmeister

La troleibuze exista o portita, si anume in a forta toti producatorii prin CS sa livreze un anumit tip de echipament de tractiune de la un anumit producator (cum fac operatorii din Italia si Germania unde impun echipamentele Kiepe prin CS).

 


Irisbus Citelis Andrei Andraș

Pentru așa ceva există contractul cadru semnat pe X ani. O singură licitație, un singur câștigător, mai multe contracte semnate.

 


Re: Discuții diverse Albert

La cele pe fonduri europene nu merge cu acord cadru. Cel puțin nu am văzut nicio primărie să facă așa, ci licitează strict pentru cate bucăți au finanțare.

 


 • GPS
 • Posted:
 •  

Re: Discuții diverse GPS

S-au făcut și la noi. Se face licitația, iar banii se iau prin mai multe axe pentru diferite loturi din contractul cadru.

 


Re: Discuții diverse radus

Care mai este situatia la zi a troleibuzelor STB? Cate mai sunt functionale, cate in conservare, cate casate? Multumesc.

 


Re: Discuții diverse Gabi23

În acest moment STB are în parcul inventar 265 troleibuze (163 Ikarus + 100 Irisbus + 2 Rocar). Dintre acestea astăzi sunt 151 active (70 Ikarus + 81 Irisbus). Au fost casate 37 troleibuze Ikarus (5 în anul 2012 și 32 în anul 2018).

 


Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25 26
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Troleibuze STB  • 
Choose destination

Since our 2338 forum members have written 426067 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use