MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului

1653 posts, 314131 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 73 74 75 76 77 78 79  ... 119

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. sab

Să înțeleg ca nu există grupuri sanitare pe M5 ? Sau nu le-au "inaugurat" încă ?

Sursa : http://www.metrorex.ro/rapoarte_si_studii_p1402-1
Screenshot 2021-05-07 173413.jpg (19.36 KB; downloaded 2976 times)

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. orex

Toate statiile M5.1 au grupuri sanitare, inclusiv pentru pesoane cu dizabilitati! ;)  

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. andrei11

Eu am fost în  << grupurile sanitare >> destinate călătorilor în stațiile Timpuri Noi și Semănătoarea încă de la ianugurare. Au fost închise cam după șase luni de la  darea în folosință.

• sab
  • Posted:
  •  

Probabil le-au zidit, de nu le-au mai re-inaugurat pana azi. :D

Nu. Îți explic ușor unde sunt. Cobori în vestibul. Treci de turnicheți. Ca să intri pe peron trebuie să faci o curbă de 180* ca să cobori pe scări. Nu faci curba,  după peretele din față sunt WC - urile. Sunt absolul convins ( nu am verificat ) că există și acum o ușă acolo. La inaugurare nu era ușă, deasupra intrării scria "Closet cu apă" prescurtat pe americănește.

Vorbeam de M5.1, da?! ;)
Dupa ce treceti de turnicheti aveti sansa a va usura, in conditii civilizate, in voie, inclusiv cei cu dizabilitati! :yes:
Chiar asa am uitat repede ca M5.1 s-a facut cu bani europeni, fara de care acum nici nu ne gandeam sa coboram la Brancusi, Romancierilor, etc. si-n Eroilor ?!  Eu, unul, le multumesc tuturor ”membrilor cotizanti” (europenilor) ca au facut posibil un astfel de demers si-n Romania! :bere:

Din partea moderatorului:
Orex și Sab, continuați discuția particulară ( dacă doriți )  pe MP.
Mulțumesc.

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Stefan28

Nu știu cât de mult contează, dar, de curând, rezerva "la cald" a M5 a fost mutată de la Parc Drum Taberei la Favorit.
Astăzi este rama 1010.
De asemenea, la Romancierilor, firul 1, sens Eroilor, nu știu dacă mai era până acum vizibil acest "acoperiș"...

E clar ca, luna asta, s-au terminat lucrarile si la ce mai ramasese de facut la linia 3 de la Favorit ca astazi statea, pitit dupa perete, pe la orele 17.30, Crinul, asteptand in block start plecarea spre V.I.! E acelasi personaj, potrivit numarului de parc (1010-2010). :mrgreen:
Era stimabile inca de la inaugurare chepengul ala! ;)
20200915_212141_Moment.jpg (617.52 KB; downloaded 2531 times)

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Hawkuletz

In alta ordine de idei, mai prin toate statiile de pe M5 sunt corpuri de iluminat "clipitoare" (defecte, cu defectul ca nu stau stinse ci palpaie).
In sarcina cui or fi? Mai sunt in garantie?

Si mai am si eu o curiozitate. Pe de-o parte nu sunt trenuri pentru o frecventa de circulatie mai mare, dar pe de alta parte in afara intervalului de varf mi se pare ca cel putin 2 trenuri sunt in rezerva. Ar fi o problema ca, pana vin trenurile noi, sa fie folosite si aceastea in circulatie sau e undeva o norma care zice ca musai trebuie sa existe deosebire intre intervalul de varf si cel "normal"?

Re: Discuții generale după inaugurarea magistralei. Stefan28

Trenuri sunt pentru o frecvență mai mare... Dar nu vor să suplimenteze cu încă două IVE, naiba știe de ce...
Și nu sunt două rezerve, este numai una "la cald" ținută la Favorit... (până de curând era la Parc Drumul Taberei)...
Toate magistralele au cel puțin o ramă ținută la cald ca rezervă...
Și legat de ultima parte, nu este neapărat o normă, dar pe toate magistralele circulă mai puține trenuri înafara orelor de vârf.
Acele două rame pe care le-ai văzut nu sunt rezerve, și sunt doar retrase între orele 10 și 13, una la Râu, alta la Vale.

Exact, la acelea doua ma refeream, dar nu sunt familiarizat cu terminologia.

Daca atunci cand vor fi mai multe trenuri va fi crescuta frecventa atat in intervalul de varf cat si in afara acestuia, ce ii impiedica acum sa o mareasca in afara intervalului de varf?

• sab
  • Posted:
  •  

Mai exact, ce propui tu este ca cele 2 rezerve sa circule permanent ?

Exact, sa circule permanent pana vin noile trenuri.

Go to page:  1  ... 73 74 75 76 77 78 79  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2425 forum members have written 433905 posts in 5402 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”