Forum părinte: Judetul Valcea

 

Subiect: Variantă de ocolire a Rm Valcea

9 mesaje, 1072 vizualizări.
 • Autor: Livone
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Variantă de ocolire a Rm Valcea Livone

https://www.gazetavalceana.ro/eveniment ... e-de-euro/

La solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Consiliul Județean Vâlcea va emite Certificatul de Urbanism pentru investiția „Varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea”, proiect cu o valoare estimată la aproximativ 53 milioane euro.
Traseul viitorului drum, cuprins în Master Planul General de Transport al României, aprobat în anul 2016, va ocoli Municipiul Râmnicu Vâlcea, va traversa comunele Budești și Dăești, pentru a face legătura cu DN 7, la Seaca.
„Se fac primele demersuri pentru scoaterea traficului care se desfășoară pe DN 7 (E81) în afara Municipiului Rm. Vâlcea.
Pregătim documentația pentru emiterea Certificatului de Urbanism pentru „varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea”, un viitor drum care va decongestiona arterele rutiere din interiorul Municipiului Rm. Vâlcea, dar și al orașului Călimănești, sufocate de traficul de tranzit.
Potrivit documentaţiei tehnice, varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea va avea două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente și parapeți de protecție.
Practic, prin realizarea acestei investiții, nu numai că se vor îmbunătăți condițiile de siguranță în trafic, dar se va reduce atât numărul de accidente, cât și gradul de poluare în interiorul localităților” – Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Județean Vâlcea.

" CONTRACT DE SERVICII ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE NR. 148 /04.10.2019 IN DERULARE, CU ORDIN DE INCEPERE ACTIVITATI EMIS IN DATA DE 16.12.2019 – PRESTATOR SC SEARCH CORPORATION SRL. IN DERULARE.
A FOST FINALIZATA ETAPA DE ANALIZA A ALTERNATIVELOR DE TRASEU, VALOAREA CONTRACT PROIECTARE: 3,832,075.75 LEI FARA TVA. IN DATA DE 19.06.2020 A FOST
AVIZAT STUDIUL DE FEZABILIATE - ETAPA ANALIZA ALTERNATIVELOR DE TRASEU" -sursa site CNAIR

 


 • Autor: aztec
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Variantă de ocolire a Rm Valcea aztec

În condițiile în care autostrada va ocoli Rm Vâlcea...se mai justifică un asemenea proiect.
Traficul momentan e infernal pt că este drumul principal către vestul Europei...
Daca va fi autostrada...va fi un simplu drum național cu trafic ceva mai crescut pt un oraș mic.
Și oricum...vor fi cam simultan construite..

 


 • Autor: George
 • Membru Gold
 • Scris:
 •  

Re: Variantă de ocolire a Rm Valcea George

Se justifică! Am trecut zilele astea pe acolo.
Horror. Si e mult trafic local.

 


 • Autor: alliens
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Variantă de ocolire a Rm Valcea alliens

Deocamdata autostrada  e departe, nu stie nimeni daca si cand va fi gata, e perfect jsutificata aceasta centura daca  se face 3-4 ani

 


 • Autor: Mircea G
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Variantă de ocolire a Rm Valcea Mircea G

George a scris:
....
Horror. Si e mult trafic local.

Din fericire astia din zona sint niste soferi atipici !? N-am vazut nicaieri in tara mai multe masini cu volan pe dreapta inmatriculate , si conduc fix ca niste melci , nu ii scoate nimeni din ale lor . Am stat ceva timp in tomna / iarna , in Vilcea , si deja ma adaptasem ...sa merg ca in cortegiu funerar !? :shock:
.........
Interesant traseul ocolitor pe " dreapta " , credeam ca fi pe stinga , unde este deja o varianta mai libera ....

 


 • Autor: sss
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Variantă de ocolire a Rm Valcea sss

Este dragut ca CNAIR a descoperit America, dupa ani intregi de explorare. Bravo baieti, va meritati salariile! Desigur ca aceasta ocolire exista si este folosita de bastinasi, chiar in varianta ne-supra-largita, modernizata si botezata ocolire... Saptamana trecuta, plecam spre Nadlac, dupa vacanta petrecuta in tara si am avut surpriza ca Waze a insistat sa folosesc aceasta ruta, DN7 fiind blocat la giratoriul de la iesirea din Rm. Valcea si apoi pe portiunile semaforizate pentru lucrari. Drumul prin Daesti era aproape liber, cu exceptia cetatenilor britanici cu bemveuri, care se unduiau sovaielnic, conducand cand pe dreapta, cand pe stanga. Exista zone destul de cariate, unde trebuie redusa viteza, dar, per total, e o scurtatura eficienta.

 


 • Autor: Livone
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Variantă de ocolire a Rm Valcea Livone

https://www.stiripesurse.ro/pasi-noi-sp ... 93135.html

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat azi că se fac noi pași pentru realizarea Variantei de ocolire a Municipiului Râmnicu Vâlcea. El susține că se fac demersurile legale pentru emiterea de către Consiliul Județean a certificatului de urbanism necesar.
”În urmă cu ceva timp, anunțam o intenție lăudabilă și foarte bună, a CNAIR, pentru vâlceni: varianta ocolitoare a municipului Râmnicu Vâlcea.
Pentru ca acest proiect să poată fi realizat, Consiliul Județean Vâlcea trebuie să facă demersuri legale și să emită certificat de urbanism.
Pentru că această variantă ocolitoare nu trece pe deasupra localităților, ci trece prin Budești, Râmnicu Vâlcea, Dăești și Călimănești, am emis o documentație în așa fel încât CNAIR să înțeleagă și să rezolve problemele ridicate de către unitățile administrativ teritoriale, să nu afecteze proprietăți private și toate UAT-urile să fie mulțumite.
Cred în acest proiect și, tocmai de aceea, solicităm Companiei Naționale a Infrastructurii Rutiere să analizeze mai bine acest proiect și să vină cu o propunere care să țină cont de toate solicitările UAT-urilor.”, susține Constantin Rădulescu.

Alta amanare si noi ramanem blocati in trafic in continuare...  Sa vedem ce varianta de traseu aleg, ce case sau terenuri ocolesc...
Sa speram ca se va face pana la sfarsitul lui 2023, sa nu pierdem banii alocati din fonduri europene

 


 • Autor: Livone
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Variantă de ocolire a Rm Valcea Livone

Se avizează nefavorabil obiectivul de investiţii “VARIANTA DE  OCOLIRE RÂMNICU VÂLCEA”, al cărui traseu este prezentat în planul de ansamblu, anexă la prezenta hotărâre a primariei Calimanesti....
4_expunere_motive_varianta_ocolitoare_1.doc
4_expunere_motive_varianta_ocolitoare_1.doc (274.5 KB; descărcat de 36 ori)

 


 • Autor: Livone
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Variantă de ocolire a Rm Valcea Livone

Sursa petitie CNAIR

Traseul obiectivului de investiție „Varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea“ pentru care a fost solicitat Certificatul de urbanism, a fost avizat în baza Studiului privind Alternativele de traseu și a Analizei Multicriteriale elaborate de SEARCH CORPORATION SRL - prestatorul serviciilor de proiectare în cadrul contractului „Servicii de proiectare Actualizare a studiului inițial inclusiv documentații pentru avize, obținere avize și acorduri, elaborare Proiect Tehnic inclusiv D.T.A.C., Detalii de Execuție și Asistență tehnică pentru obiectivul Varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea“. Aceste documentații au fost întocmite în conformitate cu cerințele caietului de sarcini și cu prevederile HG 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fondurile publice.
Beneficiarul DRDP Craiova, în conformitate cu cerințele caietului de sarcini, a pus la dispoziție punctele de început și de sfârșit ale traseului, urmând ca Prestatorul să reanalizeze un traseu care să unească aceste două puncte. La nivel de analiză multicriterială, traseele alternativelor de traseu sunt susținute de date culese din teren, Prestatorul recomandând și susținând argumentat tehnico-economic varianta de traseu optimă. La alegerea alternativelor de traseu, Prestatorul a ținut cont de realizarea conexiunii la rețeaua de infrastructură majoră de la începutul și sfârșitul traseului.
Prestatorul este pe deplin responsabil pentru obținerea în numele Beneficiarului a tuturor avizelor, acordurilor, permiselor, aprobărilor și autorizațiilor prevăzute de legislația română în vigoare sau alte asemenea solicitate de către autorități și instituții implicate.
Pentru a nu exista nici un impediment în implementarea Proiectului în baza variantei optime selectate, prestatorul SC SEARCH CORPORATION SRL a transmis adrese și a stabilit întâlniri cu autoritățile locale, solicitând sprijinul în vederea facilitării accesului la terenuri pentru executarea de foraje/sondaje. De asemenea, proiectantul a solicitat M.T.I.C. și A.B.A. Olt studiile pentru zone de hazard și risc la alunecări de teren, seism și inundații. Prestatorul a transmis adrese către emitenții de avize/acorduri pentru identificarea eventualelor restricții/condiții ce trebuie respectate în culoarul variantelor analizate și pentru ca proiectul să fie corelat cu lucrările existente/proiectate.
            Prestatorul SEARCH CORPORATION SRL a ținut legătura permanent cu DRDP Craiova, atunci când a fost cazul efectuându-se deplasări în teren la care au participat reprezentanți din partea D.R.D.P. Craiova, S.D.N. Rm. Vâlcea, a proiectantului SEARCH Corporation SRL, precum și autorități locale (Consiliul Județean Vâlcea, primării) procedându-se la vizualizarea traseelor, discutându-se avantajele și dezavantajele acestora, proiectantul demonstrând avantajele din punct de vedere tehnic pentru varianta avizată.
           Varianta de traseu a fost aprobată de CTE-DRDP Craiova și CTE-CNAIR SA cu prezentarea datelor tehnico-economice și îndeplinirea criteriilor din caietul de sarcini și contractul de prestări servicii aflat în derulare.
Având în vedere Certificatul de Urbanism nr. 12/10.054 din 06.08.2020 emis de Consiliul Județean Vâlcea în scopul prestării de servicii pentru obiectivul Varianta de ocolire Rm. Vâlcea, care specifică faptul că „nu poate fi utilizat în scopul declarat“, în prezent se efectuează demersuri pentru deblocarea și continuarea derulării acestui proiect.

Conform aprobărilor existente în momentul de față, traseul Variantei de ocolire Rm. Vâlcea se desfășoară doar pe malul stâng al râului Olt, singura traversare a râului fiind la finalul variantei de ocolire, pentru racordarea în DN 7 la km 188+500. De asemenea, nu se va interveni asupra DJ 703L în vederea extinderii acestuia la 4 benzi. Având în vedere declivitățile de peste 4%, pe unele sectoare ale variantei aprobate se vor proiecta benzi suplimentare pentru vehicule lente.

Durata activităților de actualizare studiu inițial, elaborare Proiect Tehnic, Detalii de Execuție, efectuare audit de siguranță rutieră – stadiul 1 și stadiul 2, avizare în CTE restrâns pentru semnalizare și marcaje, obținere avize/acorduri solicitate prin Certificatul de urbanism, avizarea unei soluții finale de către CTE-CNAIR, obținere Autorizație de Construire, activități care urmează a se desfășura după deblocarea situației actuale (aviz nefavorabil al Primăriei Orașului Călimănești), este estimată în prezent la 12 luni.

 


 • Autor: Livone
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Variantă de ocolire a Rm Valcea Livone

VO Rm Valcea.jpg (149.91 KB; descărcat de 162 ori)

 


Prima pagină  • 
Forum părinte: Judetul Valcea  • 
Alege destinația

 

© 2009 - 2020 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare