Despre asociație și site-urile metrouusor.comSite-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri

 

Topic: Noul forum - sugestii și reclamații

690 posts, 148621 views
 
Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50
 
 

📖 Pagination options
Re: Noul forum - sugestii și reclamații cris_m

Si daca chiar vrei neaparat sa vezi data ultimului mesaj, rotesti telefonul. :)

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații BodoMinea

Nu fac parte din echipa de administrare deci nu luați opiniile sau testele mele ca fiind unele oficiale, însă punctul meu de vedere este următorul - este admirabil efortul pus de echipă în a avea o platformă modernă, iar experiența pe mobil este mult mai intuitivă decât înainte. Și pentru un site care dorește să fie o arhivă a discuțiilor și stării proiectelor de infrastructură cel mai important e că proiectul are un viitor din punct de vedere tehnic fiind refăcut pe un stack de tehnologie modern.

Cu toate acestea, trebuie să recunosc că probabil soluția cu Azure/serverless în mod general adaugă un overhead, făcând ca forumul MetrouUșor să fie unul dintre cele mai lente site-uri cu care interacționez în mod curent. În general nu e vorba de 30-60 de secunde, ci de 3-5 secunde în mod constant pentru pagina "Subiectele proprii" și orice între 3 și 10 secunde pentru o pagină oarecare dintr-un topic. Și ocazional o așteptare de 30 se secunde urmată de un gateway timeout - cam o dată pe săptămână, așa. Inițial mă enerva și pe mine și m-am asigurat că nu e de la mine inspectând timpul folosit în fiecare stare a unui request din browser. Se poate vedea că timpul e petrecut în așteptarea datelor de la server, nu pe un query de DNS sau ceva ce ar fi putut să fie de la rețelele proprii. Ce-i drept nu am vreun proiect propriu găzduit pe Azure dar din rețeaua unde raportez timpii de mai sus accesez proiecte proprii de la alți provideri de cloud în 80-120ms.
timp.png (381.53 KB; downloaded 1025 times)

Din nou, sunt observațiile mele și nu sunt menite să jignească munca depusă de echipa forumului - eu unul sunt mulțumit de cum funcționează, sunt multe aplicații dezvoltate de corporații, nu de voluntari, care stau mult mai prost și cu timpul de răspuns/încărcare și cu uptime-ul în general.

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații Costin

Realitatea este ca solutia Azure este motivata exclusiv financiar. Serverul anterior era cu aproape 30% mai scump in versiunea lor cea mai ieftina, iar in ultimul an experienta de client a fost sub orice critica.

Al doilea motiv pentru care am ales-o este usurinta de a trece de la un nivel de servicii la altul in functie de nevoie. Deci atunci cand Asociatia isi va permite mai multi bani pentru gazduire, vom putea trece la un nivel superior de performanta printr-un singur click.

Insa in acest moment, raportul calitate-pret al serviciului de gazduire si al nivelului pe care suntem este ideal posibilitatilor curente.

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații zapacitu

Confirm observatiile tehnice ale colegului anterior. Empiric, nu cu date, ca mi-e lene sa stau cu F12 cand o ia in pom.

Insa cat timp acesta e comportamentul "asteptat"/"acceptat" dat fiind nivelul de performanta cumparat, atunci e totul in regula. Doar sa nu fie cauzate de vreo galma sau de vreun feature neintentionat.

E frustrant, da, sunt de acord, insa n-am vazut reclam sau datamining pe aici. Si sper sa nu vad.

Ce-i drept eu unul nici nu incarc avatar-urile, ca irosesc aiurea banda. Prefer text decat poze si ajuta la alinierea textului. Dar asta e alegerea mea, stiu exact ce fac si fac asta pe barba mea. Relizez ca acei 3MB pe luna probabil sunt fix praf in vant, dar tot e decizia mea.

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații alexm

Salut,

In acest moment forumul functioneaza extrem de lent, incarca o pagina in cca 15 secunde. Mai devreme am primit si 504.0 GatewayTimeout.

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații Costin

Da, au fost niste probleme. In perioada urmatoare o sa experimentez cu diverse variante de scalare a resurselor, macar sa inteleg daca o scalare la urmatorul nivel de performanta ajuta sau nu. O decizie definitiva insa nu cred ca pot lua acum. Depinde de finantele Asociatiei, orice scalare "in sus" costa mai mult, o sa ma consult si cu restul colegilor inainte de orice.

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații BodoMinea

Din păcate și pentru mine azi situația a fost mai tristă decât de obicei, culminând în jurul orei 23:45 când a durat un minute și jumătate (îndeajuns de mult încât să fie detectat ca fiind nefuncțional de un site terț independent de conexiunea mea la internet sau alți factori) să deschid forumul, după care a început să se încarce instant.
loadingtime_27mar24.png (554.67 KB; downloaded 604 times)

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații satanistu

La mine e asa de o gramada de timp, din pacate am dezvoltat o retinere de a intra pe forum...

Ce sa mai zic atunci cand incarc poze spre exemplu sau cand sunt poze pe care sa mi le incarce browserul sa le vizualizez....

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații Costin

La ora 23.45 ai nimerit in mijlocul unui "experiment"...

Deocamdata ramane cum am stabilit: ne aflam pe cel mai bun raport calitate-pret pe care Asociatia si-l permite. Insa devine evident ca un upgrade, mai ales la baza de date, ar imbunatati situatia substantial.

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații Costin

De cateva ore functionam cu doua servere in paralel (in terminologie Azure, "scale out"). O sa ramana asa cateva zile, cat sa am suficiente date privind costurile si performanta. Si da, atat empiric cat si in masuratorile Azure, se pare ca stam ceva mai bine de cand am inceput experimentul. Sa vedem...

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații zapacitu

Acum cateva zeci de secunde am avut galme enervante. Daca suntem INCA in teste, ceva inca nu merge OK.

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații subway guru

Zilele trecute la mine a mers îngrozitor de lent.

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații bgd70

De cand s-a facut acel "scale out" in 28 martie, mie mi se pare ca se incarca mai rapid paginile.

 


Re: Noul forum - sugestii și reclamații Costin

Suntem inca in teste in sensul ca inca functionam cu 2 servere in loc de unul, si pana acum se confirma observatia empirica a lui bgd70 si prin statisticile timpilor medii de incarcare.

Ca ceva nu merge bine nu e o consecinta a "testelor" (pentru ca nu testam nimic nou dpdv tehnic, doar testam performanta si costurile cu doua servere in loc de unul). Insa realitatea e ca din cand in cand sunt probleme chiar si cu doua servere, si singura explicatie pe care o am e ca e o problema a Azure, ca de aproximativ doua saptamani li se tot corup serverele, ceea ce necesita un restart. Cand sunt doua e mai ok, se restarteaza automat unul si celalalt merge normal, nu se simte nimic. Cu exceptia cand se corup amandoua in acelasi timp. Insa asta e o problema relativ noua, cum spuneam, are cateva saptamani maxim. O sa investighez mai mult saptamana viitoare.

Per total sunt multumit de cum arata performanta cu doua servere (minus situatia de mai sus), insa pana nu am o idee clara a costurilor, si o confirmare ca ni le permitem, nu pot promite ca ramanem asa.

 


Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Site-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri  • 
Choose destination

Since our 2301 forum members have written 422630 posts in 5265 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use