Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Știri despre transportul local din București

910 posts, 280990 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 65
 
 

📖 Pagination options
 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Tramvaiele liniei 11 intra pe traseu normal de MARTI !!!
Maine se vor face dupa ora 12 (sau dupa ce termina de curatat toate liniile) doar curse de rodare.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Der Hofmeister

Incepand cu data de 21.12.2010, RATB va infiinta linia 11 intre ROMPRIM si CARTIERUL GIULESTI
Luni, 20 Decembrie 2010

Ca urmare a finalizarii lucrarilor la linia de tramvai din zona Pasajului Basarab (portiunea cuprinsa intre Bulevardul Vasile Milea si Calea Giulesti), incepand cu data de 21 decembrie 2010, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va relua circulatia tramvaielor de pe linia 11 pana in Cartierul Giulesti.

Tramvaiele vor circula de la terminalul Romprim, pe Sos. Oltenitiei, Sos. Viilor, Str. Dr. Istrate, Sos. Progresului, B-dul Timisoara, B-dul Vasile Milea, Sos. Orhideelor, Pasajul Basarab (la sol), Calea Giulesti pana la terminalul Cartier 16 Februarie.

De la aceeasi data, linia naveta de autobuze 644, care functioneaza intre Cartier 16 Februarie si terminalul Fluviului, se desfiinteaza.

Sursa: www.ratb.ro

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Linia 19 va circula prin Calea Dudesti
Vineri, 21 Ianuarie 2011

Pentru executarea unor lucrari la reteaua de tramvaie pe Calea Vitan in zona intersectiei Calea Vitan/Calea Dudesti, in perioada 22.01.2011 - 25.01.2011, linia 19 va functiona pe traseul de baza intre 'Complex RATB Titan' si intersectia Bd. Camil Ressu/Cal. Dudesti/Sos. Mihai Bravu, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri prin Cal. Dudesti, Bd. Octavian Goga, urmand traseul de baza pana la terminalul Sura Mare.

Modificarea retelei de tramvaie din intersectia mentionata este necesara, deoarece RATB intentioneaza sa utilizeze traseul Calea Vitan - Calea Dudesti pentru linia 34, care momentan, datorita lucrarilor de constructie a Pasajului Mihai Bravu, functioneaza pana la Depoul Dudesti.

 


Re: Stiri, noutati, perspective 3mil

Un anunt publicat pe ultima suta de metri:

RATB va relua circulatia mijloacelor de transport pe Bd. Dacia

Avand in vedere finalizarea lucrarilor de reabilitare a sistemului rutier de pe Bd. Dacia, din zona Piata Gemeni, incepand cu data de 22.01.2011, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va relua functionarea liniilor 79, 86, 133 si 135 pe traseele de baza, astfel:

Linia 79 va functiona intre Bd. Basarabia si Gara de Nord, pe Str. Lucretiu Patrascanu, Str. Baba Novac, Str. Delea Noua, Str. Delea Veche, Str. Popa Nan, Foisorul de Foc, Bd. Dacia, Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Str. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Polizu, Gara de Nord, cu intoarcere prin Bd. Gheorghe Duca, Bd. Alexandru Ioan Cuza, Str. Dr. Leonida Varnali, Str. Polizu, urmand apoi traseul initial.

Linia 86 se reinfiinteaza intre Stadionul National Lia Manoliu si Cartierul Pajura, pe traseul: Str. Vatra Luminoasa, Str. Matei Voievod, Bd. Pache Protopopescu, Foisorul de Foc, Bd. Dacia, Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Str. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Polizu, Calea Grivitei, Bd. Bucurestii Noi, Str. Pajurei, terminal Dridu.

Linia 133 va reveni pe traseul de baza pe sensul spre terminalul Fluviului, de la intersectia Bd. Dacia/Str. Mihai Eminescu pe Bd. Dacia, Piata Romana, urmand apoi traseul initial.

Linia 135 va reveni pe traseul de baza pe sensul spre terminalul C.F.R. Constanta, de la intersectia Bd. Dacia/Str. Mihai Eminescu pe Bd. Dacia, Str. Polona, urmand apoi traseul initial.
De asemenea, tot din data de 22.01.2011, odata cu revenirea liniilor 79, 86, 133 si 135 pe traseele de baza in zona Piata Gemeni, linia naveta de autobuze 616 se desfiinteaza.

www.ratb.ro

In schimb, de linia 5 nu se pomeneste nimic...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Der Hofmeister

Linia 19 va reveni pe traseul de baza
Marţi, 25 Ianuarie 2011

Ca urmare a finalizarii lucrarilor la reteaua de tramvaie de pe Calea Vitan, in zona intersectiei Calea Vitan/Calea Dudesti, incepand cu data de 26.01.2011 linia 19 va reveni pe traseul de baza.

Tramvaiele vor circula de la Complex RATB Titan, pe Bd. Theodor Pallady, Bb. 1 Decembrie 1918, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Camil Ressu, Sos. Mihai Bravu, Calea Vitan, Bd. Octavian Goga, Str. Nerva Traian, Bd. Gheorghe Sincai, Calea Serban Voda, pana la terminalul Sura Mare.

www.ratb.ro

 


Re: Stiri, noutati, perspective adrian buda

Liniile 23 si 27 vor fi modificate in acest week-end. De luni, linia 34 va functiona prin Calea Vitan
Vineri, 28 Ianuarie 2011

In continuarea lucrarilor la reteaua de tramvaie de pe Calea Vitan, din zona intersectiei Calea Vitan/Calea Dudesti, in perioada 28.01 - 30.01.2011, RATB va reorganiza traseele liniilor din zona, astfel:
Liniile 23 si 27 vor functiona pe traseul de baza intre Faur Poarta 4, respectiv Complex RATB Titan si intersectia Bd. Camil Ressu/Cal. Dudesti/Sos. Mihai Bravu, apoi pe un traseu modificat prin Sos. Mihai Bravu, Calea Vitan, Bd. Octavian Goga, urmand apoi traseul actual.

Pentru preluarea calatorilor din zona Calea Dudesti se infiinteaza linia naveta de autobuze 627, care va functiona intre Dristor si Nerva Traian, pe urmatorul traseu: Bd. Camil Ressu, Calea Dudesti, Bd. Octavian Goga, Str. Nerva Traian, cu intoarcere pe Bd. Unirii, Str. Lucian Blaga, Calea Dudesti, Sos. Mihai Bravu, Str. Dristorului si Bd. Camil Ressu.

Incepand cu data de 31.01.2011, odata cu finalizarea lucrarilor la reteaua de tramvaie de pe Calea Vitan, liniile 23 si 27 vor reveni pe traseele de baza prin Calea Dudesti, iar linia naveta 627 se desfiinteaza.
De asemenea, tot din data de 31.01.2011, linia 34 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Banu Manta si intersectia Sos. Mihai Bravu/Calea Dudesti, apoi pe un traseu modificat pe Sos. Mihai Bravu, Calea Vitan, Calea Dudesti, Depoul Dudesti, cu intoarcere pe Calea Dudesti, Sos. Mihai Bravu, apoi traseul actual pana la terminalul Banu Manta.

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Tramvaiele 14 și 55 vor circula deviat, sâmbătă
Tramvaiele liniilor 14 şi 55 vor circula, sâmbătă, pe trasee modificate, deoarece societatea Apa Nova va remedia o avarie la reţeaua publică de canalizare de pe strada Traian, informează Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).
Linia 14 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul “Granitul” şi intersecţia Bd. Ferdinand/Şoseaua Mihai Bravu, apoi pe un traseu modificat prin Şoseaua Mihai Bravu, Piaţa Iancului, cu întoarcere prin Şoseaua Iancului, Şoseaua Pantelimon până la “Granitul”.

Linia 55 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul “Granitul” şi intersecţia Şoseaua Iancului/Şoseaua Mihai Bravu (Piaţa Iancului), apoi pe un traseu modificat prin Şoseaua Mihai Bravu, Bd. Ferdinand, cu întoarcere prin Şoseaua Pantelimon până la “Granitul”.

Pentru preluarea călătorilor de pe liniile 14 şi 55 afectate de lucrări, Regia Autonomă de Transport Bucureşti va înfiinţa linia navetă de autobuze 655, între “Stadionul Naţional” şi “Piaţa Unirii”, pe următorul traseu: Bulevardul Pierre de Coubertin, Şoseaua Pantelimon, Şoseaua Iancului, Bulevardul Pache Protopopescu, strada Traian, Calea Călăraşilor, Bulevardul C. Coposu, Piaţa Unirii.

http://b365.ro/news/tramvai ... t-sambata/€

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

RATB, afectat de criză: 10% din autobuze au fost scoase de pe trasee din cauza cererii scăzute
Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a redus numărul autobuzelor care ies pe trasee. Măsura a fost luată ca urmare a reducerii cererii pentru transportul public. În ultimii trei ani, numărul călătorilor RATB a scăzut cu 30%.

Bucureştenii nu mai vor să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun. Din 2008 şi până în prezent numărul celor carre aleg mijloacele de transport în comun ale RATB a scăzut cu 30%. Cererea tot mai mică a determinat conducerea RATB să reducă din parcul circulant.

“Cel mai mult s-a redus la autobuze, 10%. La tramvaie şi troleibuze s-a redus foarte puţin. Nu se justifică să merg cu autobuzul aproape gol. Când o să fie cerere mai mare o să creştem parcul circulant.  Principala cauză care a dus la cererea mică este şomajul. Majoritatea celor care circulau cu mijloacele RATB proveneau din clasa medie, acum puternic afectată de şomaj”, a precizat pentru B365.ro, directorul RATB, Adrian Criţ.

Trasee speciale pentru corporatişti

Pentru a câştiga noi clienţi RATB va crea noi trasee către marile centre comerciale şi clădiri de birouri. La sfârşitul anului trecut a fost înfiinţată linia 331bis, o modificare a liniei 331, care circulă însă  până la sediul Petrom City.

“Era cerere mare în condiţiile în care la sediul Petrom lucrează aproximativ 2.500 de persoane. De asemenea, mai am cereri pentru o clădire  la Podul Otopeni,  care o să fie gata în aproximativ trei luni de zile unde o să lucreze 11.000 de angajaţi. Am cereri şi pentru prelungirea liniei de pe Şoseaua Pipera astfel încât să trec podul în Voluntari, pentru că sunt multe clădiri de birouri acolo”, a precizat directorul RATB.

Parcul circulant al RATB  cuprinde 1.500 de vehicule.

http://b365.ro/news/ratb-af ... i-scazute/€

 


 • V2A
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective V2A

Liniile 112 si 135 vor functiona pe trasee modificate
Joi, 24 Februarie 2011

Ca urmare a avansarii lucrarilor la Pasajul Pipera, incepand din data de 24.02.2011, ora 20.00, se va restrictiona traficul rutier pe Sos. Pipera, tronsonul cuprins intre Str. Elena Caragiani si Calea Floreasca, precum si pe Str. Avionului.
Din aceasta cauza, la solicitarea Primariei Municipiului Bucuresti, liniile de autobuze 112 si 135 vor functiona pe trasee modificate, astfel:

Linia 112 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul C.F.R. Constanta, de la intersectia Str. Aviator Serbanescu/Str. Avionului, prin Str. Aviator Serbanescu, Str. Barbu Vacarescu, Str. Ceaikovski, Calea Floreasca, Str. Fabrica de Glucoza, Str. Barbu Vacarescu, Sos. Pipera, terminal C.F.R. Constanta.

Linia 135 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul C.E.T. Sud Vitan, de la intersectia Str. Nicolae Caramfil/Sos. Pipera, pe Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aviatorilor, Str. Mircea Eliade, Calea Floreasca, Str. Polona, apoi traseul actual. Celalalt sens nu se modifica.
http://www.ratb.ro

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Incepand din data de 12.03.2011, liniile 162 si 163 vor functiona pe trasee modificate

Pentru prevenirea evenimentelor de circulatie si evitarea ambuteiajelor din zona intersectiei Str. Ceahlau/Str. George Mihail Zamfirescu, precum si in zona capatului de linie Cartier Giulesti Sirbi, incepind cu data de 12.03.2011, autobuzele liniilor 162 si 163 vor circula pe trasee modificate, astfel:

Linia 162 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre Bd. Regiei, de la intersectia Calea Cringasi/Str. Ceahlau, prin Calea Cringasi, Calea Giulesti, Aleea Tibles, Str. Pascal Cristian, urmind apoi traseul actual. Celalalt sens nu se modifica.

Linia 163 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre Bd. Regiei, de la terminalul Cartier Giulesti Sirbi, prin Str. Rasadnitei, Str. Sculptorilor, Str. Entuziasmului, cu intoarcere prin Calea Giulesti, Bd. Constructorilor, Sos. Virtutii, Calea Cringasi, Calea Giulesti, Aleea Tibles, Str. Pascal Cristian, apoi traseul actual. Celalalt sens nu se modifica.
Autobuzele liniei 163 vor opri si in noua statie, denumita Rasadnitei, amplasata pe Str. Sculptorilor, inainte de intersectia cu Str. Entuziasmului.

Sursa: www.ratb.ro

 


Re: Stiri, noutati, perspective adrian buda

Miercuri, 16.03.2011, liniile 136 si 385 vor functiona pe trasee modificate
Marţi, 15 Martie 2011

Din cauza desfasurarii mitingului organizat de confederatiile sindicale in Piata Constitutiei, in data de 16.03.2011 traficul rutier va fi restrictionat pe Bd. Libertatii, iar RATB va modifica traseele liniilor de autobuze 136 si 385, dupa cum urmeaza:

Linia 136 va functiona pe traseul de baza intre terminalul C.E.T. Vest Militari si intersectia Sos. Pandurilor/Str. Dr. Rainer, apoi pe un traseu modificat pe Str. Dr. Rainer, Bd. Eroilor, Splaiul Independentei (malul drept), cu intoarcere la Podul Izvor prin Splaiul Independentei (malul sting), Bd. Eroilor, Str. Dr. Bagdasar, Sos. Pandurilor, urmand apoi traseul de baza.

Linia 385 va functiona pe traseul de baza intre terminalul Platforma Valea Oltului si intersectia Calea 13 Septembrie/Sos. Pandurilor, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri, pe Sos. Pandurilor, Str. Dr. Rainer (Str. Dr. Bagdasar), Bd. Eroilor, Splaiul Independentei, Pod Izvor, urmand apoi traseul de baza.
  http://www.ratb.ro

 


 • Mircea G
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Mircea G

De azi , strada Bacau a devenit cu sens unic dinspre Salaj spre strada Humulesti . Probabil asta face parte din campania de sensuri unice din zona .
Cu ocazia asta s-a inversat si sensul de circulatie al autobuzului 117, de la complexul Salaj , pe strada Salaj - Bacau unde are si capat de linie .
N-am aflat inca unde are statia pe sensul de venire , pe Salaj ...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Lohengrin

De astăzi se pare că linia 5 de tramvaie a revenit pe traseul normal, via Tunari - Piaţa Gemeni - Lascăr - Armand Călinescu - Sf. Gheorghe.

La intersecţia Moşilor - Dacia - Eminescu stăteau poliţişti care interziceau accesul automobilelor pe Dacia (sens Romană), obligându-i să intre pe Mihai Eminescu, unde era nebunie. Parcă am văzut şi un indicator de interdicţie (eram într-un 133 destul de plin). Se pare că 135 va rămâne definitiv pe Dacia şi pe sensul spre CFR Constanţa.

Staţia troleibuzelor 79 şi 86 şi a autobuzelor 133 şi 135 la Piaţa Gemeni a fost mutată mai spre Moşilor, cea pe sensul spre Romană este chiar în faţa Liceului Cantemir - cealaltă imediat după intersecţia cu Viitorului. Evident că (la ora 9:20) era puhoi de călători în staţia veche (sens Romană). Când a trecut 133-ul în care eram (6274), câţiva dintre nefericiţi au început să gesticuleze cu înţeles în direcţia autobuzului. Probabil că RATB-ul a aplicat iar strategia "las' că vă prindeţi voi" şi nu a montat niciun panou de informare a călătorilor.€

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Liniile 105, 178 si 635 revin la Gara Basarab

RATB anunţă că, începând cu data de 11.04.2011, liniile de autobuze 105, 178 şi 635 vor circula din nou pe la Gara Basarab, urmare a finalizării lucrărilor  pe Şos. Orhideelor (tronsonul cuprins între Calea Giuleşti şi Bd. Dinicu Golescu) şi Bd. Dinicu Golescu (tronsonul cuprins între Şos. Orhideelor şi Str. Fluviului).
Liniile 105, 178 şi 635 vor reveni pe traseele de bază, în ambele sensuri, de la intersecţia Şos. Orhideelor/Calea Giuleşti/Calea Plevnei, pe Şos. Orhideelor, Gara Basarab, Bd. Dinicu Golescu, urmând apoi traseele actuale.

De asemenea, tot din data de 11.04.2011, ca urmare a instituirii sensului unic de circulaţie pe Str. Afluentului, dinspre Str. Fluviului spre Calea  Plevnei, linia 282 va funcţiona pe un traseu modificat de la intersecţia Calea Plevnei/Str. Barierei, pe Str. Barierei până la terminalul Fluviului.

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 65
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420580 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use