Forum părinte: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Subiect: Știri despre transportul local din București

455 mesaje, 45961 vizualizări.
⚠  Reguli forum
 
Mergi la pagina:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: orex
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București orex

Tre sa fim...cu ”geana” pe S.T.B. si sub noua administratie municipala, in pofida regulilor in matematica! :yes:

 


 • Autor: Stefan28
 • Membru Bronze
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București Stefan28

https://clubferoviar.ro/tramvai-bucur-lf/

După cinci ani de zile în care producția a fost oprită, pe poarta Uzinei de Reparații Atelierele Centrale (URAC) a Societății de Transport București ar putea ieși primul tramvai Bucur LF. În paralel, STB a omologat conversia unui autobuz Mercedes Citaro de pe motorină pe gaz natural comprimat (GNC) și se află în lucru conversia unui autobuz în troleibuz.

Proiectul Bucur LF, tramvai cu podeaua coborâtă pe 60% din lungimea vehiculului, a fost lansat în 2006. În anul 2009, primul tramvai a fost introdus în exploatare comercială, după parcurgerea etapelor de probe și omologare.

Ultimul tramvai Bucur LF a fost produs în 2016
Un an mai târziu, tramvaiul Bucur LF a intrat în producție de serie, fiind produse 15 vehicule până în 2016, când această activitate s-a oprit. În 2019, directorul general al STB SA de la acea vreme, Andrei Creci, anunța că se va relua producția de tramvaie la URAC, după ce în buget fusese prinsă suma de 134,1 milioane de lei pentru 18 vehicule.

Au apărut însă problemele de finanțare, dublate de apariția pandemiei de coronavirus de tip nou, iar producția de noi tramvaie a bătut pasul pe loc, iar primul vehicul, care era așteptat să iasă pe poarta uzinei în prima parte a acestui an, s-a lăsat așteptat degeaba.

Un nou tramvai Bucur LF se află pe linia de producție la URAC
Acum, pe linia de producție de la URAC se află un tramvai Bucur LF. ”Dacă avem asigurată finanțarea, în șase luni de zile ar putea fi finalizat”, a declarat pentru Club Feroviar conducerea STB SA. Noile vehicule care vor fi fabricate aici vor avea o serie de îmbunătățiri constructive și vor fi dotate cu aer condiționat în salonul călătorilor, așa cum a fost și cazul ultimelor trei tramvaie produse la URAC în anii 2015-2016.

Tramvaie V3A, modernizate și reparate capital.
Chiar dacă producția de tramvaie cu podea coborâtă a fost oprită atâția ani, la URAC activitatea a continuat.

Aici s-au făcut modernizări ale tramvaielor V3A produse în perioada comunistă, într-un ritm de șase vehicule pe an. Atunci când ies pe poarta uzinei, vehiculele sunt dotate cu cele mai noi tehnologii, de la acționarea motorului la sistemul de informare a călătorilor.

Conducerea STB SA a adăugat că la URAC ar putea fi fabricate și tramvaie cu podea coborâtă pe toată lungimea, dar că totul depinde de finanțare.

Autobuz Mercedes Citaro, convertit pe GNC.
Mult mai avansat este proiectul prin care un autobuz Mercedes Citaro, din cele cumpărate în perioada 2004-2008, când primar general era Adriean Videanu, a fost convertit de pe motorină pe gaz natural comprimat (GNC).

Prototipul a trecut deja de omologare și mai sunt de făcut doar niște mici retușuri de soft pentru ca el să poată fi introdus în parcul circulant al STB și să-l vedem în traficul din București. Conversia nu a implicat niciun efort financiar din parte STB, lucrările fiind făcute pro-bono de firma Intergas, care are parteneriate în Italia cu companii din domeniu.

Costurile unei astfel de conversii, care nu implică doar modificări la nivelul motorului, ci și validatoare noi și sisteme moderne de informare a călătorilor, se ridică la aproximativ 150.000 de euro. ”Este un autobuz complet transformat”, a precizat conducerea STB SA.

Pentru transfomarea mai multor autobuze din flota actuală se urmărește obținerea de finanțare din Fondul de Mediu, fiind începute deja discuții cu reprezentanții ministerului de resort.

Alte autobuze vor fi transformate în troleibuze
Tot din fonduri de mediu se intenționează a fi susținut și un alt proiect, de conversie a autobuzelor în troleibuze. Prototipul este în curs de producție și va fi gata în luna martie a anului viitor. Acesta va avea o autonomie limitată, de câțiva kilometri, grație unui supercapacitor montat la bordul vehiculului.

Dacă va fi asigurată finanțarea de la Ministerul Mediului, autonomia va fi extinsă substanțial, deoarece noile vehicule convertite vor fi dotate și cu baterii, în urma adaptării proiectului existent.


Aparent in primăvara va iesi prototipul de troleibuz convertit...

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Liniile 137 și 138 revin pe Str. Moinești

Începând de azi, 23.11.2020, de la ora 11:00, liniile de autobuz 137 și 138 revin pe traseele de bază, pe sensul spre centru, ca urmare a finalizării lucrărilor la rețeaua de termoficare de pe Str. Moinești.

Astfel, de la intersecția Bd. Iuliu Maniu/ Str. Valea Cascadelor, autobuzele liniilor 137 și 138 vor circula pe Bd. Iuliu Maniu, Str. Moinești, Bd. Timișoara, apoi pe traseul actual.

Totodată, stația de autobuz „Petuniei”, aferentă liniilor 137 și 138, situată pe Str. Moinești, pe sensul spre Bd. Timișoara, revine pe amplasamentul de bază (înaintea intersecției cu Str. Furtunei), iar stația „Școala Generală 309”, aferentă liniilor 137, 138 și T13, de pe sensul spre Bd. Iuliu Maniu, va fi reamplasată cu aproximativ 14 metri spre Bd. Iuliu Maniu.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1393

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Autobuzele liniei 231 vor circula pe traseu scurtat, până la rondul „Pipera”, timp de o săptămână

Linia de autobuz 231 va funcționa pe un traseu scurtat în perioada 25.11.2020 - 02.12.2020, în vederea asigurării condițiilor pentru efectuarea unor lucrări de infrastructură în Cartierul Henri Coandă.

Astfel, autobuzele acestei linii vor circula între terminalul „Piața Presei” şi rondul „Pipera” (aflat în intersecția Bd. Pipera/ Şos. Bucureşti Nord), unde vor întoarce.

Pe traseul modificat, pe sensul spre Str. Barbu Văcărescu, autobuzele vor efectua opriri şi în staţiile „Ferma Roşia” și „Pasaj CFR Constanța” (aferente liniei de autobuz 135), situate pe Bd. Pipera.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1394

 


 • Autor: Dragos31
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București Dragos31

În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, vehiculele de transport public vor circula după un program special

În ziua de „Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României” și de „Ziua Națională a României” (30.11.2020 și 01.12.2020), liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică.

Programul de circulație poate fi accesat aici: http://stbsa.ro/ora_statii.

Sursa: http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1397

 


 • Autor: Dragos31
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București Dragos31

STB SA modifică traseele liniilor de autobuz în zona Arcul de Triumf, în zilele de 30.11.2020 și 01.12.2020

Cu ocazia Ceremoniei de Ziua Națională a României, ce va avea loc în Piața Arcul de Triumf, precum și a desfășurării pregătirilor premergătoare acesteia, luni, 30.11.2020, între orele 05:00-16:00 și marți, 01.12.2020, între orele 05:00-16:00, circulația rutieră va fi restricționată pe Şos. Kiseleff (pe tronsonul cuprins între Piaţa Presei şi Str. Arhitect Ion Mincu), pe Bd. Mareșal Constantin Prezan, pe Bd. Mareşal Averescu (pe tronsonul cuprins între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf), iar în perioada 30.11.2020 (începând cu ora 05:00) - 01.12.2020 (până la ora 16:00), circulația rutieră va fi restricționată pe Str. Alexandru Constantinescu (pe tronsonul cuprins între Bd. Mărăşti şi Piaţa Arcul de Triumf).

Astfel, în perioada 30.11.2020 (începând cu ora 05:00) - 01.12.2020 (până la ora 16:00), liniile de autobuz 205 și 282 vor funcționa pe trasee modificate, după cum urmează:

Linia 205 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Gara de Nord” şi intersecţia Str. Alexandru Constantinescu/ Bd. Mărăşti, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bd. Mărăşti, Piaţa Presei, Şos. Bucureşti-Ploieşti, după care va urma traseul de bază.

Linia 282 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Gara Basarab” şi intersecţia Şos. Nicolae Titulescu/ Bd. Banu Manta, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri (comun cu cel al liniei 182), pe Şos. Nicolae Titulescu, Bd. Iancu de Hunedoara, Cal. Dorobanţilor, Piaţa Dorobanţilor, Str. Av. Radu Beller, după care va urma traseul de bază.

De asemenea, luni, 30.11.2020, între orele 05:00-16:00 și marți, 01.12.2020, între orele 05:00-16:00, circulația autobuzelor va fi modificată pe următoarele linii:

Linia de autobuz 131 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Romană” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti - Ploieşti, „Complex Comercial Băneasa”.

Linia de autobuz 231 va funcţiona pe traseul actual între terminalul „Piaţa Presei” şi rondul „Pipera” (aflat în intersecţia Bd. Pipera/ Şos. Bucureşti Nord), pe următorul traseu: Bd. Mărăşti, Şos. Bucureşti Ploieşti, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogării, Str. Nicolae Caramfil, Şos. Pipera, Bd. Pipera, cu întoarcere pe Bd. Pipera, Şos. Pipera, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării,  Şos. Bucureşti-Ploieşti, Bd. Mărăşti, Bd. Expoziţiei.

După crearea condiţiilor de circulaţie (după ora 16:00), pe sensul spre „Piaţa Presei”, autobuzele liniilor 131 și 231 vor circula pe un traseu modificat, de la intersecţia Şos. Kiseleff/ Piaţa Arcul de Triumf/ Str. Alexandru Constantinescu, pe Şos. Kiseleff, Bd. Mărăşti, Bd. Expoziţiei. Pe sensul opus, circulația autobuzelor nu va fi modificată.

Linia de autobuz 330 va funcţiona pe un traseu scurtat, între terminalul „Faur” şi stația „Piaţa Charles de Gaulle”, unde autobuzele vor întoarce.

După crearea condiţiilor de circulaţie (după ora 16:00), autobuzele liniei 330 vor circula între „Faur” şi „Piaţa Presei” pe un traseu modificat, de la intersecţia Şos. Kiseleff / Piaţa Arcul de Triumf / Str. Alexandru Constantinescu, pe Şos. Kiseleff, Bd. Mărăşti, Bd. Expoziţiei. Pe sensul opus, circulația autobuzelor nu va fi modificată.

Linia de autobuz 331 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Romană” şi Piaţa Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Aviatorilor, Piața Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviţei, Bd. Bucureştii Noi, Bd. Gloriei, până la terminalul „Cartier Dămăroaia”, cu întoarcere pe Str. Nataţiei, Str. Jiului, Bd. Bucureştii Noi, apoi pe traseul de ducere.

Linia de autobuz 335 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Faur” şi stația „Piaţa Charles de Gaulle”, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti - Ploieşti, „Complex Comercial Băneasa”.

Linia de autobuz 361 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” şi intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/ Bd. Aerogării, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Aerogării, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, după care va urma traseul actual pȃnă la „Piaţa Unirii”, cu întoarcere pe  Bd. I. C. Brătianu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Lascǎr Catargiu, Piaţa Victoriei, Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării,  Şos. Bucureşti-Ploieşti, apoi pe traseul actual.

Liniile expres 783 şi 784 vor funcţiona pe traseele de bază între terminalul „Piaţa Unirii” şi stația „Piaţa Victoriei”, apoi pe trasee modificate în ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, Str. Nicolae Caramfil, Bd. Aerogării, Şos. Bucureşti-Ploieşti, „Aeroportul Henri Coandă”.

Mijloacele de transport public vor reveni pe traseele de bază, în funcție de ridicarea restricțiilor de circulație, sub coordonarea agenților Brigăzii Rutiere.

Precizăm că, în perioada 29.11.2020 (începând cu ora 09:00) - 01.12.2020 (până la ora 16:00), staţia de autobuz „Arcul de Triumf”, aferentă liniilor 131, 331, 335, 361, 783 și 784, situată în Piaţa Arcul de Triumf, pe sensul spre Piaţa Presei, va funcţiona pe Bd. Constantin Prezan, la aproximativ 50 de metri înaintea intersecţiei.

Sursa: http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1398

 


 • Autor: Dragos31
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București Dragos31

Autobuzele liniei 231 vor circula pe traseu scurtat, până la rondul „Pipera”, încă două zile

Ca urmare a prelungirii termenului de execuție a lucrărilor de infrastructură în Cartierul Henri Coandă, linia de autobuz 231 va funcționa pe traseu scurtat încă două zile.

Astfel, în perioada 03.12.2020 - 04.12.2020, autobuzele acestei linii vor circula între terminalul „Piața Presei” şi rondul „Pipera”, aflat în intersecția Bd. Pipera/ Şos. Bucureşti Nord (unde vor întoarce) și, pe sensul spre Str. Barbu Văcărescu, vor efectua opriri şi în staţiile „Ferma Roşia” și „Pasaj CFR Constanța” (aferente liniei de autobuz 135), situate pe Bd. Pipera.

Sursa: http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1399

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Autobuzele nu vor mai circula, temporar, pe calea de rulare a tramvaielor

Având în vedere condițiile meteorologice din Capitală, care pot favoriza apariția înghețului, începând cu data de 08.12.2020, autobuzele care circulă, în prezent, pe anumite tronsoane, pe calea de rulare a tramvaielor, vor reveni pe traseele inițitale și vor efectua opriri în vechile stații de autobuz.
În prezent, autobuzele circulă pe calea de rulare a tramvaielor pe următoarele tronsoane:
- Linia 135 – pe Şos. Mihai Bravu, între Calea Vitan şi Piața Iancului, cu excepția pasajului Muncii, unde autobuzele circulă prin pasaj;
- Linia 143 – pe Șos. Colentina, între Bucur Obor şi Str. Teiul Doamnei, numai pe sensul spre terminal „Arena Naţională”;
- Linia 182 – pe Bd. Iancu de Hunedoara şi pe Şos. Niculae Titulescu, între Calea Dorobanți şi Banu Manta (pe sensul spre Gara de Nord), respectiv între Str. Maltopol şi Calea Dorobanți (pe sensul spre „Institutul Oncologic”);
- Linia 232 – pe Șos. Olteniței, pe sensul spre terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni”, între Piața Eroii Revoluției şi Piața Sudului, iar pe sensul spre terminalul „Piaţa Unirii”, între Str. Netea şi Str. Şura Mare;
- Linia 330 – pe Șos. Mihai Bravu, între Bd. Camil Ressu și Bd. Ferdinand (în ambele sensuri de mers), cu ieșire pe spațiul carosabil prin Pasajul Muncii, precum și pe Șos. Ștefan cel Mare, între Bucur Obor și Str. Barbu Văcărescu (pe sensul spre Str. Barbu Văcărescu) și între Calea Dorobanți și Bucur Obor (pe sensul spre Bucur Obor);
- Linia R409 – pe Șos. Colentina, pe sensul spre terminal „Merii Petchii”, între Bucur Obor şi Str.Teiul Doamnei, respectiv între Str. Maior Băcilă şi Şos. Fundeni, iar pe sensul spre terminal „Bucur Obor”, între Şos. Fundeni şi Str. Maior Băcilă;
- Linia R439 – pe Șos. Olteniței, pe sensul spre terminalul „Danubiana”, între Str. Parincea și Str. Grigore Marin (Romprim), iar pe sensul spre terminalul „Piața Sudului”, între Str. Grigore Marin (Romprim) și Str. Lunca Bârzești;
- Linia 667 – pe Calea Moșilor, pe sensul spre terminalul „Spitalul Fundeni”, între Str. Olari (respectiv Str. Corbeni) și rondul Bucur Obor, cu ieșire pe spațiul carosabil în banda de lângă rond, precum și pe Șos. Colentina, între rondul Bucur Obor și Str. Teiul Doamnei, iar pe sensul spre terminalul „Piața Rosetti”, între stația „Doamna Ghica” și intersecția Calea Moșilor/ Str. Corbeni, cu excepția rondului Bucur Obor, unde autobuzele circulă pe banda de lângă rond;
- Linia 682 – pe Șos. Colentina, pe sensul spre terminal „Escalei”, între Str. Ziduri Moşi şi Str. Teiul Doamnei, respectiv între Str. Maior Băcilă şi Şos. Fundeni, iar pe sensul spre terminal „Baicului”, între Str. Doamna Ghica şi Str. Ziduri Moşi.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1401

 


 • Autor: Dragos31
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București Dragos31

Linia 125 va funcționa pe traseu scurtat, până în apropierea stației „IMGB Poarta 2”

Linia de autobuz 125 va funcționa pe un traseu scurtat, începând cu data de 11.12.2020, având în vedere măsurile de restricţionare a virajului la stânga de pe Centura București către terminalul ”Peco Silflor Move”, ca urmare a executării lucrărilor de modernizare a Centurii București.

Astfel, autobuzele acestei linii vor circula între terminalul „Vulcan Berceni” şi sensul giratoriu realizat pe Şoseaua Berceni, în apropierea stației de autobuz „IMGB Poarta 2”.

Sursa: http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1402

 


 • Autor: Dragos31
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București Dragos31

Autobuzele liniilor 282 și 343 vor circula, temporar, pe trasee deviate, evitând Str. Doamna Ghica

În perioada 14.12.2020 – 16.12.2020, liniile de autobuz 282 și 343 vor funcționa pe trasee modificate pe sensul spre Bd. Lacul Tei, având în vedere măsura de restricționare temporară a virajului spre dreapta pentru autobuze, din Șos. Colentina în Str. Doamna Ghica, necesară pentru continuarea lucrărilor de construire a Pasajului Doamna Ghica.

Astfel, pe sensul spre terminalul „Gara Basarab”, linia 282 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Șos. Fundeni” și intersecția Șos. Colentina/ Str. Doamna Ghica, apoi pe un traseu modificat, pe Șos. Colentina, Str. Teiul Doamnei, Bd. Lacul Tei, după care va urma traseul de ducere.

Pe traseul modificat, autobuzele liniei 282 vor efectua opriri în stațiile liniei 182.

Pe sensul spre terminalul „Piața Dorobanți”, linia 343 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Institutul Meteorologic” și intersecția „Șos. Colentina/ Str. Doamna Ghica, apoi pe un traseu modificat, pe Șos. Colentina, Str. Teiul Doamnei, Bd. Lacul Tei, Str. Petricani, după care va urma traseul de ducere.

Pe traseul modificat, autobuzele liniei 343 vor efectua opriri pe Șos. Colentina și pe Str. Teiul Doamnei, în stațiile liniei 182.

Sursa: http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1403

 


 • Autor: messe
 • Membru înregistrat
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București messe

Poate Institutul Oncologic , nu Meteorologic.

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Autobuzele liniilor 282 și 343 vor reveni pe traseele de bază, din data de 15.12.2020

Începând de marți, 15.12.2020, autobuzele liniilor 282 şi 343 vor reveni pe traseele de bază, pe sensul de mers spre Bd. Lacul Tei, ca urmare a ridicării restricțiilor de circulație din zona Pasajului Doamna Ghica.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1404

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

În terminalul "Ghencea", autobuzele liniei 302 vor opri la peronul aferent liniei R425

Începând cu data de 18.12.2020, de la ora 10:00, autobuzele liniei 302 vor efectua opriri în terminalul "Ghencea" la peronul aferent liniei regionale R425 (situat lângă ieșirea din terminal), în vederea fluidizării circulației mijloacelor de transport public în această zonă.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1406

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

O nouă stație de autobuz pe traseul liniei 241

Începând cu data de 19.12.2020, autobuzele liniei 241 vor efectua opriri, pe sensul spre Str. Turnu Măgurele, în noua stație „Arcadiei”, situată pe Drumul Jilavei, între stațiile „Drumul Jilavei 99” și „Maria Lăzărescu”, înaintea intersecției cu Str. Arcadiei.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1408

 


Mergi la pagina:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1657 utilizatori ai forumului au scris 326766 mesaje în 3916 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare