Forum părinte: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Subiect: Știri despre transportul local din București

455 mesaje, 45981 vizualizări.
⚠  Reguli forum
 
Mergi la pagina:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33
 
 

📖 Opțiuni paginare
 • Autor: Dragos31
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București Dragos31

Actualizare:

Liniile de autobuz 138, 178 și 278 vor funcționa în continuare pe traseu modificat (conform descrierii de mai jos), având în vedere prelungirea duratei lucrărilor edilitare de pe Str. Rezervelor până la data de 17.09.2020.

Sursa: http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1342

CiprianTRB a scris:
Autobuzele liniilor 138, 178 și 278 vor circula deviat în zona Militari – Chiajna, din cauza unor lucrări de infrastructură

Liniile 138, 178 și 278 vor funcționa pe traseu modificat în zona Militari - Chiajna în perioada 11.09.2020 - 16.09.2020, în vederea asigurării condițiilor necesare executării lucrărilor edilitare pe Str. Rezervelor.

Astfel, de la intersecția Drumul Osiei cu Str. Rezervelor, pe sensul spre Comuna Chiajna, autobuzele acestor linii vor circula pe Str. Macului, Str. Acvilei, Str. Apeductului, Str. Tineretului, terminalul „Cartier Militari”.

Pe celălalt sens, traseul nu se modifică.

Pe traseul modificat, autobuzele liniilor 138, 178 și 278 vor efectua opriri în stațiile: „Macului” (situată pe str. Macului, la aproximativ 50 m după strada Rezervelor), „Acvilei” (situată pe str. Macului”, cu 30 m înainte de intersecția cu str. Acvilei), „Apeductului” (situată pe str. Apeductului, la aproximativ 50 m după intersecția cu str. Acvilei), „Rezervelor” (situată pe str. Apeductului) și „Biserică” (situată pe str. Apeductului, înainte de intersecția cu Rezervelor).

http://stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1333

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

În zilele de weekend, liniile 361 și 784 revin la traseele de bază pe Calea Victoriei și pe Bd. Unirii

Traficul rutier pe Calea Victoriei și pe Bd. Unirii se va desfășura fără restricțiile de circulație ce au fost impuse asupra zilelor de sfârșit de săptămână, necesare pentru funcționarea zonelor de promenadă din centrul Capitalei în perioada 22.05.2020 – 14.09.2020.

Astfel, începând de sâmbătă, 19.09.2020, autobuzele liniilor 361 și 784 revin pe traseele de bază pe sensul de mers spre Piața Unirii, cel care a fost modificat pe anumite tronsoane din arterele menționate mai sus.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1346

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Liniile de autobuz 243 și 343 vor funcționa pe trasee modificate

Începând de sâmbătă, 19.09.2020, liniile de autobuz 243 și 343 vor funcționa pe trasee modificate, ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare desfășurate pe Str. Fabrica de Glucoză.

Astfel, autobuzele liniei 243 vor circula pe traseul actual de la terminalul „Cora Pantelimon” până la „Bd. Lacul Tei”, apoi pe un traseu prelungit, pe Str. Petricani, Bd. Dimitrie Pompeiu, Str. Gara Herăstrău, Șos. Pipera, până la terminalul „CFR Constanța”, cu întoarcere pe Șos. Pipera, Str. Barbu Văcărescu, Str. Fabrica de Glucoză, Str. Gara Herăstrău, Bd. Dimitrie Pompeiu, Str. Petricani, de unde revine pe traseul actual.

Pe traseul prelungit, autobuzele liniei 243 vor efectua opriri astfel:

   pe Str. Petricani, în stațiile comune cu cele ale liniei 343: „Bd. Lacul Tei” (pe sensul spre „CFR Constanța”), „Ștrandul Tei” (pe ambele sensuri) și „Fabrica de Glucoză” (pe sensul spre „Cora Pantelimon”),
   pe Bd. Dimitrie Pompeiu, în stațiile nou înființate „Șoseaua Petricani”, „Rocin”, „Platforma Pipera” (pe ambele sensuri) și „Metrou Pipera” (pe sensul spre Șoseaua Petricani), precum și în stația „Metrou Pipera”, comună cu cea a liniei N125 (pe sensul spre CFR Constanța),
   pe Șos. Pipera, în stațiile comune cu cele ale liniilor 112 și 135, de pe ambele sensuri: „Barbu Văcărescu”, „Marin Dracea”, „Pipera” și „CFR Constanța”.

Autobuzele liniei 343 vor circula pe traseul de bază între „Institutul Oncologic” și intersecția Str. Petricani/ Șos. Fabrica de Glucoză/ Autostrada A3, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Șos. Fabrica de Glucoză, Calea Floreasca, Bd. Mircea Eliade, Str. Av. Radu Beller, cu întoarcere la Piața Dorobanți.

Pe traseul modificat, autobuzele liniei 343 vor efectua opriri astfel:

   în stațiile: „Fabrica de Glucoză” (pe sensul spre Piața Dorobanți), „Fabrica de Glucoză 15” (pe sensul spre Piața Dorobanți), „George Constantinescu” (în ambele sensuri), „Chefalului” (în ambele sensuri), Barbu Văcărescu (în ambele sensuri), „Fabrica de glucoză 8” (pe sensul spre „Institutul Oncologic”), „Petricani” (pe sensul spre „Institutul Oncologic”),
   în stațiile nou înființate de pe Șos. Fabrica de Glucoză: „Șoseaua Fabrica de Glucoză” (în ambele sensuri), „Ancuța Băneasa” (în ambele sensuri), „Ceaikovski” (pe sensul spre „Institutul Oncologic”),
   în stațiile comune cu cele ale liniei 135, de pe Calea Floreasca: „Sala Lucian Grigorescu” (în ambele sensuri), „Piața Dorobanți” (în ambele sensuri),
   în stațiile comune cu cele ale liniilor 182 și 282, de pe Str. Av. Radu Beller
   în stația nou înființată, „Piața Dorobanți” (în ambele sensuri), de pe Calea Dorobanți.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1349


Autobuzele liniei 601 vor circula, de sâmbătă, pe Pasajul Rutier Ciurel

Pasajul Rutier Ciurel va fi deschis circulației începând cu data de 19.09.2020, anunță Primarul General al Capitalei.

Având în vedere acest aspect, de la aceeași dată, linia 601 va funcționa pe un traseu modificat pe sensul spre terminalul „Semănătoarea Poarta 2”.

Astfel, autobuzele vor circula pe traseul de bază între terminalul „Piața Rosetti” și intersecția Șos. Virtuții/ Splaiul Independenței, apoi pe un traseu modificat pe Pasajul Rutier Ciurel, Splaiul Independenței, până la capătul de linie „Semănătoarea Poarta 2”.  

De la aceeași dată, va fi suspendată stația „Pod Ciurel”, amplasată pe Splaiul Independenței, pe sensul spre „Semănătoarea Poarta 2”.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1347

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Expoziție de artă urbană în mișcare în cadrul proiectului "București - O inimă. O poveste."

Pentru a marca celebrarea celor 561 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, Primăria Capitalei, prin Creart, în parteneriat cu Societatea de Transport București STB SA, propune publicului proiectul special „Bucharest – One Heart. One Story.”

Evenimentul se desfășoară în aer liber, în perioada 16 – 20 septembrie 2020.

Cu acest prilej orașul este sărbătorit prin unitate, mesaje, culoare și frumos. Proiectul nu presupune aglomerarea participanților în cadrul unor adunări publice dedicate, ci aducerea actelor artistice pe traseul lor zilnic, prin:

* Expoziție de artă urbană în mișcare: tramvaie personalizate cu graffiti;

* Festivalul Internațional iMapp Bucharest 2020 online;

* Proiecții video pe fațadele unor clădiri din inima orașului – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Hotel InterContinental și Universitatea din București - 20 septembrie, între orele 20:30 și 23:00.

Din 20 septembrie și până pe 10 decembrie, 7 tramvaie de pe liniile 1, 10, 21, 25, 27, 40 și 41 vor încânta privile pasionaților de street art și ale trecătorilor, în drumul lor spre casă, serviciu sau alte destinații. Aceștia vor descoperi un București efervescent și vibrant, cu povești care transcend imaginile și provoacă privitorul să vadă dincolo de ele și să descopere, într-un alt mod, acest fenomen al artei urbane, precum și mesajele frumos conturate ale artiștilor.

Tot în acest context social-cultural, Societatea de Transport București STB SA organizează duminică, 20 septembrie, între orele 11:00 și 13:00, „Parada Tramvaielor de Epocă.” Vehiculele vor străbate centrul Capitalei, circulând pe traseul Depoul Piața Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șoseaua Ștefan cel Mare, Obor, Calea Moșilor, Piața Sfântul Gheorghe și retur. Pentru a respecta măsurile de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, tramvaiele vor circula fără călători. Ele vor staționa la terminalul Piața Sfântul Gheorghe, unde pasionații de istorie și tradiție vor putea admira și fotografia vehiculele de epocă.

Din convoi va face parte tramvaiul tip V056, fabricat în anul 1956 prin modernizarea tramvaiului Doyle-Thompson. Caracteristicile tehnice ale acestuia sunt: număr de osii – 2; lungime – 10.3 m; lăţime – 2.182 m; greutate (gol) – 12.2 t; locuri pe scaune – 13, capacitate – 16 călători. A circulat în Bucureşti până în anul 1981.

Un alt tramvai din cadrul paradei, tip EP/V3A, a fost produs în anul 1976, prin modernizarea tot în cadrul Uzinei de Reparaţii, a tramvaiului Electroputere Craiova (fabricat în 1955). Caracteristicile tehnice sunt: număr de osii – 4; lungime 14.1 m; lăţime – 2.27 m; greutate (gol) – 20.4t; locuri pe scaune – 20; capacitate – 156 călători. A circulat în Bucureşti până în anul 2002.

Cel de-al treilea tramvai va fi Rathgerber tip 3.16, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul STB (fostă RATB) în anul 1999. Caracteristicile tehnice sunt: lungime – 16.7 m; lăţimea – 2.35 m; greutate – 23.3 t; locuri pe scaune – 40; capacitate – 151 călători. A circulat în Bucureşti până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, în cadrul Uzinei de Reparaţii a STB.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1350

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Sursa: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0224058521

"La data de 14 Sepembrie 2020, Societatea de Transport Bucuresti STB SA a infiintat si inceput operarea liniei de autobuze cu indicativul 204 care leaga cartierul Greenfield de Terminalul Multimodal Straulesti.

Ca urmare a testelor efectuate in ultimele zile, si pentru a veni in intampinarea nevoilor de transport ale locuitorilor cartierului Greenfield, Societatea de Transport Bucuresti STB SA a infiintat si incepe operarea, din data de 1 Octombrie, a unei noi linii de autobuze cu indicativul 305, care va avea traseul pe DN1 spre Piata Presei.

STB SA va dezvolta in continuare rețeaua de transport atat către cartierul Greenfield, cat si catre alte noi cartiere rezidențiale, facand astfel mai facila legătura cu mijloacele de transport de suprafață din zona centrală a Capitalei, cât și cu metroul.

Primăria Capitalei și Societatea de Transport București STB SA se implică activ în dezvoltarea unui plan integrat de transport public în comun, astfel încât toți cetățenii să beneficieze de servicii fiabile și calitative."

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Autobuzele liniilor 137 și 138 vor circula deviat pe sensul spre centru, pe Str. Valea Cascadelor

Începând cu data de 03.10.2020, liniile de autobuz 137 și 138 vor funcționa pe un traseu deviat pe sensul de mers către terminalul „Piața 21 Decembrie”, ca urmare a lucrărilor la rețeaua de termoficare de pe Str. Moinești, astfel:

Autobuzele liniei 137 vor circula pe traseul de bază între terminalul „Carrefour Militari” și intersecția Bd. Iuliu Maniu/Str. Valea Cascadelor, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Valea Cascadelor, Bd. Timişoara, după care vor urma traseul de bază.

Autobuzele liniei 138 vor circula pe traseul de bază între terminalul „ Cartier Militari” și intersecția Bd. Iuliu Maniu/Str. Valea Cascadelor, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Valea Cascadelor, Bd. Timişoara, după care vor urma traseul de bază.

Circulația autobuzelor pe sensul opus nu va fi modificată.

Pe traseul deviat, autobuzele liniilor 137 și 138 vor efectua opriri în stațiile liniei 136.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1359

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

„Maratonul Internaţional Bucureşti 2020”: modificări de trasee STB SA

Cu ocazia desfăşurării competiţiei sportive „Maratonul Internaţional Bucureşti 2020”, duminică, 11.10.2020, circulația rutieră va fi restricţionată în ambele sensuri pe următorul traseu: Bd. Libertății (înainte de intersecţia cu Calea 13 Septembrie), Piaţa Constituţiei, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Piața Unirii, Str. Halelor, Splaiul Independenței, pȃnă la Podul Haşdeu.

Totodată, în vederea asigurării pregătirilor pentru acest eveniment, sâmbătă, 10.10.2020, începând cu ora 18:00, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Libertăţii, între breteaua din fața Parchetului General şi breteaua din fața Ministerului Lucrărilor Publice şi Dezvoltării, pe cele trei benzi de pe sensul Calea 13 Septembrie - Bd. Naţiunile Unite.

Având în vedere aceste măsuri, sub coordonarea agenților de la Brigada Rutieră, STB SA va modifica circulația mijloacelor de transport public de pe traseele din zonele afectate, astfel:

În data de 10.10.2020, începând cu ora 18:00, pe sensul spre terminalul „Pod Izvor” autobuzele liniei 136 vor circula pe traseul de bază între terminalul „C.E.T. Vest Militari” și intersecția Calea 13 Septembrie/ Bd. Libertății, apoi pe un traseu modificat, din Bd. Libertăţii, pe breteaua din fața Parchetului General, pe breteaua din fața Ministerului Lucrărilor Publice şi Dezvoltării, pe Bd. Libertăţii, Bd. Naţiunile Unite, după care acestea vor urma traseul actual.

În data de 11.10.2020, începȃnd cu ora 08:00, următoarele linii de autobuz vor funcționa pe trasee modificate:

Linia 104 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Cora Pantelimon” şi intersecţia Şos. Mihai Bravu/ Bd. Decebal/ Bd. Basarabia, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Şos. Mihai Bravu, Calea Dudeşti, Bd. Octavian Goga, prin Pasajul Mărăşeşti, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, prin Pasajul Unirii (comun cu linia 381), Bd. I.C. Brătianu, Piaţa Universităţii, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, Bd. Eroii Sanitari, cu întoarcere pe Bd. Eroii Sanitari, Bd. Eroilor, Splaiul Independenței, Bd. Mihail Kogălniceanu, Bd. Regina Elisabeta, Piaţa Universităţii, Bd. I.C. Brătianu, prin Pasajul Unirii (comun cu linia 381), Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, prin Pasajul Mărăşeşti, Bd. Octavian Goga, Calea Dudeşti, Şos. Mihai Bravu, apoi pe traseul actual.

Linia 116 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Gara Progresul” şi intersecţia Bd. Dimitrie Cantemir/ Splaiul Unirii, apoi pe un traseu modificat, pe Splaiul Unirii, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, după care autobuzele vor circula pe traseul actual.

Linia 313 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa de Gros” şi intersecţia Bd. Dimitrie Cantemir/ Splaiul Unirii, apoi pe un traseu modificat, pe Splaiul Unirii, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, după care autobuzele vor circula pe traseul actual.

Linia 117 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Cartier Confort Urban” şi Piaţa Unirii, unde autobuzele vor întoarce din Bd. Regina Maria, pe Str. Bibescu Vodă, Aleea II (capătul liniei 783), Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, apoi pe traseul de bază.

Linia 123 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „C.E.T. Sud Vitan” şi intersecţia   Calea Vitan/ Calea Dudeşti/ Bd. Octavian Goga, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Octavian Goga, prin Pasajul Mărăşeşti, Bd. Mărăşeşti, Bd. Octavian Goga, prin Pasajul Mărăşeşti, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, prin Pasajul Unirii (comun cu linia 381), Bd. I.C. Brătianu, Piaţa Universităţii, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, Str. Constantin Noica, Str. Mircea Vulcănescu, Calea Plevnei, Şos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, cu întoarcere pe Str. Witting, Calea Plevnei, Str. Constantin Noica, Splaiul Independenței, Bd. Mihail Kogălniceanu, Bd. Regina Elisabeta, Piaţa Universităţii, Bd. I.C. Brătianu, prin Pasajul Unirii (comun cu linia 381), Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, prin Pasajul Mărăşeşti, Bd. Octavian Goga, după care autobuzele vor circula pe traseul actual.

Linia 133 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Gara Basarab” şi intersecţia Str. Traian/ Calea Călăraşilor, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Calea Călăraşilor, Str. Delea Nouă, Str. Dristorului, Şos. Mihai Bravu, Calea Dudeşti, Bd. Octavian Goga, Str. Nerva Traian, Cal. Văcăreşti, pȃnă la capătul de linie „Bd. Tineretului” .

Linia 136 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „C.E.T. Vest Militari” şi intersecţia Cal. 13 Septembrie/ Bd. Libertății (Piața Francofoniei), apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Libertății, cu întoarcere în rondul Piața Regina Maria. Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri pe Bd. Regina Maria (în rond), în stația liniei de autobuz 117.

Linia 232 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni” şi Piaţa Unirii, unde autobuzele vor întoarce din Bd. Regina Maria, pe Str. Bibescu Vodă, Aleea II (capătul liniei 783), Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Str. Dr. C-tin Istrate, apoi pe traseul actual.

Linia 312 va funcţiona între terminalul „Piaţa de Gros” şi intersecţia Bd. Dimitrie Cantemir/ Splaiul Unirii, apoi pe un traseu modificat pe Splaiul Unirii, Calea Văcăreşti, după care autobuzele vor circula pe traseul actual.

Linia 361 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Bǎnesa” şi intersecţia Calea Victoriei/ Bd. Regina Elisabeta, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Regina Elisabeta, pânǎ la Piaţa Universității, cu întoarcere pe Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Gheorghe Magheru, după care autobuzele vor circula pe traseul actual.

Linia 385 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Valea Oltului” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/ Bd. Tudor Vladimirescu, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Tudor Vladimirescu, Bd. George Coşbuc, Bd. Regina Maria, Str. Bibescu Vodă, Aleea II (capătul liniei 783), cu întoarcere pe Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Bd. George Coşbuc, Bd. Tudor Vladimirescu, Calea 13 Septembrie, după care autobuzele vor circula pe traseul de bază.

Linia Expres 783 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” şi Piaţa Universitǎţii, apoi pe Bd. I. C. Brătianu, prin Pasajul Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Str. Bibescu Vodă, Aleea II, Piaţa Unirii, cu întoarcere pe Splaiul Unirii, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, prin Pasajul Unirii, Bd. I. C. Brătianu, după care autobuzele vor circula pe traseul actual.

Linia Expres 784 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Henri Coandă” şi intersecţia Calea Victoriei/ Bd. Regina Elisabeta, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Regina Elisabeta, Piaţa Universitaţii, Bd. I.C. Brătianu, prin Pasajul Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Str. Bibescu Vodă, Aleea II, Piaţa Unirii, cu întoarcere pe Splaiul Unirii, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, prin Pasajul Unirii, Bd. I. C. Brătianu, după care autobuzele vor circula pe traseul actual.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1363

 


 • Autor: cris_m
 • Moderator forum
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București cris_m

Intrebare de 200 puncte: se mai tine acest eveniment in contextul epidemiologic actual? Nu permitem pelerinaj in aer liber, dar dam voie la alergat in grup extrem de mare in aer liber?

 


 • Autor: PTMZ
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București PTMZ

Se ține, dar aleargă "fizic" (pe traseu) doar 250 de alergători de elită, pe un traseu restrâns. Dacă se desfășura în formatul clasic, atunci ar fi fost deviate mai multe trasee, îmi vin în minte 14 și 56 la Lacul Tei

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Maratonul a fost anulat.

"A 13-a ediție a Maratonului București se anulează din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19

Maratonul București, programat să se desfășoare în weekend pe străzile din centrul Capitalei, se anulează în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în Capitală, anunță organizatorii evenimentului într-o informare. La maraton își anunțaseră prezența 250 de alergători care doreau să obțină un loc într-un clasament acreditat internațional care îi poate califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Organizatorii spun că vor reveni cu o nouă comunicare.

„În contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 a atins 2,28 la mia de locuitori în București, Ministerul Tineretului și Sportului a decis de comun acord cu Asociația Clubul Sportiv Bucharest Running Club, organizatorul Maratonului București, să anuleze evenimentul care urma să se desfășoare în data de 11.10.2020”, se arată în informare.

Maratonul ar fi urmat să se desfăşoare pe traseul Piaţa Constituţiei (start), Bulevardul Libertăţii până la intersecţia cu Bulevardul 13 Septembrie, întoarcere Bulevardul Libertăţii, dreapta bretea SRI – Piaţa Constituţiei, dreapta Bulevardul Unirii, Rond Alba Iulia, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Bulevardul Brătianu, stânga Strada Halelor, continuare Splaiul Independenţei, stânga Pod Haşdeu (fără a afecta traficul auto ce tranzitează Podul Haşdeu), stânga Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Ministerul de Finanţe, stânga Bulevardul Libertăţii, Piaţa Constituţiei (finish)."

https://www.google.com/amp/s/www.digi24 ... 19-1382185

 


 • Autor: Dragos31
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București Dragos31

Linia de tramvai 41, suspendată pentru cinci zile. STB SA introduce linie navetă de autobuze

STB SA va suspenda linia de tramvai 41 în perioada 21.10.2020 – 25.10.2020, pentru a permite METROREX SA executarea unor lucrări de deviere a liniei pe o porțiune din traseu, în scopul finalizării pasajului pietonal de la stația de metrou „Parc Drumul Taberei”, de pe Magistrala 5. Pentru asigurarea capacității de transport, STB SA va înființa o linie navetă de autobuze cu indicativul 641, care va funcționa între terminalele „Piața Presei” și „Ghencea”.

Totodată, începând cu data de 21.10.2020, STB SA va moderniza peronul stației de tramvai Uverturii. Este posibil ca aceste lucrări să depășească termenul de 25 octombrie a.c., până la care linia de tramvai va fi suspendată, astfel încât, odată cu reluarea circulației tramvaielor, STB SA anunță călătorii că, până la finalizarea modernizării peronului, stația Uverturii va fi suspendată pentru tramvaie.

În perioada 21-25.10.2020, autobuzele liniei navetă 641 vor circula pe traseul Bd. Expoziției, Bd. Mărăști, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângași, Șos. Virtuții, Pasajul Lujerului, Str. Brașov, Bd. Ghencea și vor efectua opriri în stații, astfel:

Pe sensul spre terminalul „Ghencea”:

- pe Bd. Mărăști, în stațiile „Agronomie” (amplasată în zona Institutului Agronomic) și „Cașin” (amplasată după intersecția cu Str. Alexandru Constantinescu);

- pe Str. Turda, în stațiile „Bd. Ion Mihalache” (amplasată după intersecția cu Bd. Ion Mihalache) și „Pasajul Grant” (amplasată înainte de Pasajul Grant);

- pe Calea Crângași și pe Șos. Virtuții, în stațiile liniei de autobuz 178, precum și în noua stație „Bd. Uverturii” (amplasată înainte de Bd. Uverturii);

- pe Str. Brașov, în stațiile liniilor de autobuz 105, 173 și 221, precum și în noua stație „Bd. Timișoara” (amplasată după intersecția cu Bd. Timișoara);

- în terminalul „Ghencea”, în stația liniei regionale R425.

Pe sensul spre terminalul „Piața Presei”:

- pe str. Brașov, în stațiile liniilor de autobuz 105, 173 și 221, precum și în noile stații „Drumul Taberei” (amplasată în zona Bisericii Sf. Vineri) și „Bd. Timișoara” (amplasată înainte de intersecția cu Bd. Timișoara);

- pe Șos. Virtuții, în noua stație „Bd. Uverturii” (amplasată după intersecția cu Bd. Uverturii), apoi în stațiile liniei de autobuz 178;

- pe Șos. Crângași, în stațiile liniei 178;

- pe Str. Turda, în noua stație „Turda” (amplasată după Pasajul Grant);

- pe Bd. Mareșal Alexandru Averescu, în stația de tramvai „Bd. Ion Mihalache” (amplasată după intersecția cu Bd. Ion Mihalache);

- pe Bd. Mărăști, în stațiile de tramvai „Cașin” (amplasată după intersecția cu Str. Alexandru Constantinescu) și „Agronomie” (amplasată în zona Institutului Agronomic);

- la terminalul „Piața Presei”, în stațiile liniilor de autobuz 261 și 304.

Societatea de Transport București va monitoriza cu atenție funcționarea liniei 641 și va interveni operativ în reconfigurarea programului de circulație, în cazul în care cererea de transport o va impune. De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate de pe traseu, STB SA va colabora cu agenții de poliție.

Sursa: http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1369

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Atenție, șoferi! Pe Șos. Mihai Bravu, vehiculele vor circula temporar pe calea de rulare a tramvaielor

Începând cu data de 24.10.2020, pe o perioadă de aproximativ 45 de zile, circulația rutieră va fi restricționată pe Șos. Mihai Bravu (pe tronsonul cuprins între Aleea Școlarilor și Bd. Camil Ressu), pe sensul de mers Calea Vitan - Bucur Obor.

Având în vedere această măsură, pe tronsonul menționat, vehiculele din trafic vor circula pe calea de rulare a tramvaielor.

STB SA face apel la toți participanții la trafic să circule cu atenție și răbdare pe calea de rulare a tramvaielor și să adopte o conduită preventivă.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1371


Schimbarea orei oficiale nu va afecta programul liniilor STB SA

În conformitate cu Ordonanţa de Guvern nr. 20 din 18 august 1997 privind stabilirea orarului de vara și a orei oficiale de vară pe teritoriul României, în noaptea de 24/25.10.2020, ora 04:00 devine ora 03:00.

În acest sens, Societatea de Transport București a organizat funcționarea liniilor de noapte și a liniei expres 783, astfel încât programul de circulație să nu fie afectat.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1372

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Comunicatul referitor la devierea din zona Dristor a fost șters de pe site-ul STB...

 


 • Autor: V2A
 • Membru Silver
 • Scris:
 •  

Re: Știri despre transportul local din București V2A

Liniile de autobuz 143, 243, N108 şi N125 vor fi deviate în zona lucrărilor desfășurate la Pasajul Doamna Ghica

Liniile de autobuz 143, 243, N108 şi N125 vor fi deviate, începȃnd cu data de 29.10.2020, în zona lucrărilor desfășurate la Pasajul Doamna Ghica, în urma restricțiilor de circulație stabilite pe această arteră, precum și din cauza condițiilor improprii pentru circulația autobuzelor pe Str. Callimachi.

Astfel, pe sensul spre terminalul „Bucur Obor”, autobuzele liniei 143 vor circula pe traseul actual între terminalul „Arena Națională” şi intersecția Str. Heliade între Vii/ Şos. Electronicii, apoi pe un traseu modificat, pe Şos. Electronicii, Str. Baicului, Bd. Gării Obor, Bd. Ferdinand, Şos. Pantelimon, Str. Ziduri Moşi, Şos. Colentina, după care vor urma traseul de bază.

Circulația autobuzelor pe sensul opus nu va fi modificată.

Pe traseul modificat, autobuzele liniei 143 vor opri în stațiile aferente liniei 682.

Pe sensul spre terminalul „CFR Constanța”, autobuzele liniei 243 vor circula pe traseul actual între terminalul „Cora Pantelimon” şi intersecția Str. Heliade între Vii/ Str. Dumitru Slugeru, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Dumitru Slugeru, Str. Paharnicul Turturea, Str. Baicului, Bd. Gării Obor, Bd. Ferdinand, Şos. Pantelimon, Str. Ziduri Moşi, Şos. Colentina, Str. Doamna Ghica, după care vor urma traseul de bază.

Circulația autobuzelor pe sensul opus nu va fi modificată.

Pe traseul modificat, autobuzele liniei 243 vor opri în stațiile aferente liniilor 143 și 682.

Pe sensul spre terminalul „Pasaj Colentina”, autobuzele liniei de noapte N108 vor circula pe traseul actual între terminalul „Piața Unirii” şi intersecția Str. Heliade între Vii/ Şos. Electronicii, apoi pe un traseu modificat, pe Şos. Electronicii, Str. Baicului, Bd. Gării Obor, Bd. Ferdinand, Şos. Pantelimon, Str. Ziduri Moşi, Şos. Colentina, după care vor urma traseul de bază.

Circulația autobuzelor pe sensul opus nu va fi modificată.

Pe traseul modificat, autobuzele liniei N108 vor opri în stațiile aferente liniei 682.

Pe sensul spre terminalul „CFR Constanța”, autobuzele liniei de noapte N125 vor circula pe traseul actual între „Cora Pantelimon” şi intersecția Str. Heliade între Vii/ Şos. Electronicii, apoi pe un traseu modificat, pe Şos. Electronicii, Str. Baicului, Bd. Gării Obor, Bd. Ferdinand, Şos. Pantelimon, Str. Ziduri Moşi, Şos. Colentina, rond Doamna Ghica, Şos. Colentina, după care vor urma traseul de bază.

Circulația autobuzelor pe sensul opus nu va fi modificată.

Pe traseul modificat, autobuzele liniei N125 vor opri în stațiile aferente liniei 682.

De la aceeași dată, stația „Șoseaua Colentina” (aferentă liniei 143, de pe sensul spre terminalul „Bucur Obor”) amplasată pe Şos. Colentina, după intersecția cu Str. Vladislav Voievod, va fi desființată.

http://www.stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1374

 


Mergi la pagina:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33
 

📖 Opțiuni paginare
Prima pagină  • 
Forum părinte: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Alege destinația

Începând cu , cei 1657 utilizatori ai forumului au scris 326776 mesaje în 3916 subiecte și 409 sub-forumuri.
Interval de actualizare: 30 minute.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Termenele și condițiile de utilizare

Întrebări frecvente - ghid de utilizare