Parent forum: Comunitatea MetrouUsor

 

Topic: Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii

3346 posts, 241731 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 240
 
 

📖 Pagination options
 • Author: aztec
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Pandemia Coronavirus - stiri, discutii, masuri, informatii aztec

Only in China.

Despre noul virus..
Pare o situatie departe, pe alta planeta dar totusi situatia pare grava, mai ales din cauza momentului in care a aparut..
Noul an chinezesc, migratia caracteristica sarbatorilor.
Pana acum se stia ca e grav si ca au luat masuri de "carantina" relativ mari, adica au oprit tot transportul in Wuhan..
Dar situatia vad ca se pare ca e mai grava decat pare, acum vor sa interzica de maine tot transportul, pana si cu masina personala si chiar zborurile internationale.
Si treaba cu spitalul in 3-6-10 zile nu e chiar o noutate, dar e o necesitate...
Si ma gandesc la trenurile sanitare de la noi taiate...
PS. Din ce citesc, astea sunt datele oficiale , ca sitiuatia ar fi mult, mult mai grava..

”În faţa situaţiei grave a unei epidemii care accelerează (...), este necesară consolidarea conducerii centralizate şi unificate a Comitetului Central al Partidului”, a subliniat el.

În primele declaraţii pe care le-a făcut luni cu privire la epidemie, Xi Jinping a îndemnat la ”oprirea” hotărâtă a epidemiei.

Aceste declaraţii au fost urmate joi de plasarea de facto în carantină a oraşului Wuhan, epicentrul epidemiei, şi a regiunii oraşului.

Nu mai puţin de 56 de milioane de chinezi sunt blocaţi de atunci în zone din care nu au dreptul să iasă până la noi ordine.

De asemenea, Guvernul chinez urmează să suspende zborurile organizate în China şi în străinătate, în lupta împotriva epidemiei, a anunţat sâmbătă televiziunea publică.

Începând de luni, agenţiile de voiaj chineze nu vor mai putea vinde rezervări la hoteluri şi nici călătorii de grup, a precizat postul CCTV.


https://adevarul.ro/international/asia/ ... index.html

 


 • Author: TibiV
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi TibiV

Chinezii au anuntat in urma cu 2-3 zile ca vor construi pana pe 3 februarie 2020 ( :shock: ) in Wuhan un spital cu 1000 de locuri pentru cei contaminati/infectati.... Este adevarat, constructie modulara, din prefabricate... ( Dar parca fac mishto de Firea.... :lol: )

Azi noapte  a aparut insa informatia ca vor construi, tot in 10 zile, un al doilea spital de acelasi tip..

Am impresia ca nici nu ne dam seama cat de ”groasa” este de fapt situatia din China...

Sa bagi in carantina aproape 60 de milioane de locuitori este ca si cand ai izola complet Franta de restul lumii...

 


 • Author: aztec
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi aztec

Zvonuri pe retele spun de 100.000 cazuri.
Acum sunt zvonuri, dar au luat masuri exceptionale ce par ca sunt un pic depasiti de amploare.
Si se împrăștie deja global.
Mobilitatea umana a ajuns la cote impresionante
Daca tuseste cineva pe un aeroport important...ajunge in orice colt al lumii boala...

Asteptati o săptămână dou si sa vedeti ce inseamna un "blocaj" la nivelul Chinei....o sa se vada ai la noi...in magazine.

 


 • Author: misterr
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi misterr

Anunț alarmant despre modul cum se răspândește coronavirusul. China pare un loc pustiu

Click pe imagine pentru video:

Lumea întreagă rămâne în alertă. Noul coronavirus pornit din China este contagios înainte de apariţia simptomelor.

Asta sporeşte dramatic riscurile de răspândire, în condiţiile în care perioada de incubaţie este de 14 zile. Un semnal de alarmă privind epidemia a fost dat inclusiv la cel mai înalt nivel.

Preşedintele chinez a recunoscut că extinderea epidemiei se accelerează, în pofida măsurilor drastice luate de autorităţi.

Numărul deceselor a ajuns la 56 iar, la nivel mondial, sunt peste 2.000 de persoane infectate. Între timp, a confirmat şi Canada primul caz.

„Ţara se confruntă cu o situaţie gravă!”. Acesta este mesajul transmis chiar de preşedintel Xi Jinping la o reuniune de urgenţă a guvernului. Liderul chinez a subliniat că virusul se răspândeşte cu viteză şi a dispus noi măsuri.

Începând de sâmbătă-noapte, în Wuhan a fost interzisă circulaţia automobilelor personale, iar restaurantele şi alte locuri în care se pot aduna mulţi oameni au fost închise.

Imaginea străzilor pustii îţi cam dă fiori, oricât de departe ai fi de epicentrul epidemiei. În exterior, rar mai vezi pe cineva fără mască pe fată.

Măştile nu pot opri particulele virale să vă intre în nas ori în gură. Acestea pot trece prin mască sau pe lângă mască. Ce face însă masca este că te împiedica să-ţi atingi nasul şi gura, una dintre cele mai comune metode de transmitere a virusului.

Pe de altă parte, autoritățile sanitare din Beijing le-au cerut cetățenilor, prin SMS, să nu-și mai dea mâna, nici măcar pentru salut.

Mă Xiaowei, ministrul Sănătății: „Abilitatea virusului de a se răspândi pare să se consolideze. Accelerarea răspândirii aduce provocări suplimentare pentru eforturile de control şi prevenire. Experţii estimează că epidemia a intrat într-un stadiu grav şi complicat.”

Sanjay Gupta, corespondent medical al CNN: „Două aspecte contează cu adevărat: cât de rapid se răspândeşte şi care e mortalitatea? Cel mai grav scenariu, cel din căsuţa D, ar însemna virus foarte transmisibil şi pronunţat letal. Până acum OMS nu considera că suntem în această situaţie. În privinţa eforturilor de limitare a epidemiei, este haos. În Wuhan şi împrejurimi, zeci de milioane de oameni sunt în carantină, izolaţi. Este o politică foarte agresivă. De obicei, se ajunge la asemenea măsuri în stadiu mai tardiv în cazul unei epidemii. Deocamdată, nu e clar dacă Beijingul este doar foarte agresiv ori dacă ne ascunde anumite informaţii, pentru că e chiar o abordare draconică.”

Dr. Diana Adama: american blocat în Wuhan: „M-am trezit cu un sentiment de disperare, dar şi tristeţe, furie. În primul rând, din cauza lipsei de informaţii. Nu ştim ce se întâmplă cu adevărat. Mama îmi duce grijă. O iubesc. Are 86 de ani şi nu vreau să-şi mai facă griji pentru mine, aş vrea să apuc s-o mai văd.”

Cum spitalele din Wuhan sunt de mult depăşite de situaţie, iar pacienţi cu febră sunt trimsi acasă după zile de aşteptare, primăria dă zor să construiască 2 spitale noi, cu câte o mie de paturi fiecare. Pe şantiere se munceşte fără pauză.

Deși sunt în vacanța de Anul Nou, când, de obicei, sute de milioane de chinezi circulă în țară și în străinătate, mulți au renunțat la deplasări. Şi când circulă, mijloacele de transport sunt de multe ori goale.

Iar criză intervine în cel mai prost moment posibil pentru China, deja afectată de încetinirea creşterii economice. Companiile de transport şi cei din industria hotelieră sunt în prima linie a frontului împotriva virusului.

Jude Blanchette, Freeman Chair în China Studies, CSIS: „Anul trecut s-au cheltuit 150 de miliarde de dolari de aceste sărbători. China e a doua economie a lumii și reprezintă o verigă crucială în lanțul de aprovizionare global. Potrivit estimărilor, epidemia SARS din 2002-2003 a retezat 1% din PIB-ul Chinei, acum impactul va fi semnificativ mai mare, dacă situația ia proporții.”

McDonalds şi-a suspendat operaţiunile în Wuhan şi în alte 4 oraşe, iar Disney a închis cu totul parcul din Shanghai. Fabricile locale ale unor mari producători internaţionali de maşini au fost şi ele închise.

 


 • Author: misterr
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi misterr

Cum arată spitalul din Wuhan, la 4 zile de la începerea lucrărilor

Click pe imagine pentru video:

La 4 zile de la demararea construcțiilor, chinezii au turnat deja fundația noului spital din Wuhan, unde vor fi tratați peste 1000 de pacienți infectați cu coronavirus și care urmează să fie gata pe 3 februarie, relatează Daily Mail.

Imagini filmate din dronă și difuzate de People’s Daily arată zeci de camioane, excavatoare și macarale care lucrează în continuu.

China a anunțat că va construi cel puțin patru spitale pentru pacienții infectați cu coronavirus, pentru a limita pe cît se poate răspândirea virusului. Două dintre aceste proiecte, ambele din Wuhan, au fost urgentate și trebuie finalizate în 10, respectiv 15 zile.

Lucrările trebuie finalizate în timp record, pentru ca spitalul, construit din prefabricate, pe o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, să îşi deschidă porţile pe 3 februarie, potrivit agenţiei Xinhua.

La construcția spitalelor vor colabora petru institute de cercetare și companii de construcții ale guvernului de la Beijing.

Spitalul este modelat după un centru medical temporar, construit la Beijing în doar o săptămână, în 2003, unde au fost tratați bolnavii de SARS în timpul epidemiei din urmă cu 17 ani.

 


 • Author: misterr
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi misterr

Harta care arată LIVE răspândirea virusului ucigaș din China

Centrul pentru Stiință și Ingineria Sistemelor din cadrul Universității John Hopkins a realizat o hartă interactivă prin care poate fi urmărită, în timp real, răspândirea cornoavirusului pe tot globul.

Harta afișează statistici despre numărul deceselor provocate de coronavirus, precum și cazurile confirmate, din toată lumea.

Vezi harta AICI.

“Am creat acest tablou de bord deoarece credem că este important ca oamenii să înțeleagă care este situația, pe măsură ce se desfășoară, cu ajutorul unor date din surse transparente. Pentru comunicatea de cercetători, aceste date vor deveni mai valoroase pe măsură ce continuăm să le colectăm în timp”, a explicat inginerul Lauren Gardner, cel care a coordonat proiectul.

Toate aceste date vor putea fi descăcate gratuit, un lucru extrem de important pentru cercetători.

Datele afișate de harta interactivă sunt preluate de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, Comisia Națională de Sănătate din Republica Populară Chineză și Dingxiangyuan, o rețea socială pentru profesioniștii din sănătate.

Luni, la ora prâznului, harta interactivă indica 80 de morți și aproape 2.800 de cazuri confirmate. De asemenea, 54 de persoane s-au vindecat de boală.

Până acum, cazuri de coronavirus au fost confirmate în 15 țări: China, Hong Kong, Thailanda, Macao, SUA, Australia, Japonia, Malaezia, Singaporte, Taiwan, Franța, Coreea de Sud,  Vietnam, Canada și Nepal.

 


 • Author: misterr
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi misterr

China transmite LIVE construcția celor 2 spitale din Wuhan. Cum arată după 6 zile

Chinezii muncesc de zor la cele două spitale pentru pacienții infectați cu coronavirus din Wuhan, pe care au anunțat că le vor contrui în timp record: 10, respectiv 15 zile.

Ca toată lumea să poată urmări stadiul lucrărilor, mai multe camere au fost instalate pe cele două șantiere din Wuhan și transmit LIVE, în permanență, construcția spitalelor Huoshenshan și Leishenshan, relatează China Daily.

Autoritățile de la Wuhan au anunțat vineri că vor construi spitalului Huoshenshan, cu 1.000 de paturi și care se va întinde pe 25.000 de metri pătrați, până pe 3 februarie. Sâmbătă a fost anunțată construcția unui al doilea spital, Leishenshan, cu 1.300 de paturi.

Cele două spitale sunt construite din prefabricate, după modelul unui centru medical temporar, construit la Beijing, în doar o săptămână, în 2003, unde au fost tratați bolnavii de SARS în timpul epidemiei din urmă cu 17 ani.

La acest proiect colaborează  patru institute de cercetare și companii de construcții ale guvernului de la Beijing.

Epidemia care a pus în alertă întreaga lume și a paralizat China face zilnic noi victime. Miercuri dimineață, numărul oficial al deceselor a ajuns la 132, iar al îmbolnăvirilor a trecut de 6.000.

Imaginile LIVE pot fi urmărite aici:

Leishenshan: http://t.cn/A6PIeT14

Huoshenshan: http://t.cn/A6PIYNvD

 


 • Author: subway guru
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi subway guru

Eu am o mare nedumerire si un mare semn de intrebare:
Ce te indreptateste sa te consideri cetatean membru de drept al unei comunitati locale si sa-ti dea dreptul de a alege si a fi ales in acea comunitate?

 


 • Author: 1689
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi 1689

Teoretic plata impozitelor locale ar trebui sa-ti dea dreptul de a influenta modul in care sint cheltuite.
Asta, insa, ramine la stadiu teoretic - pentru ca taxele sint platite de proprietari, care pot fi persoane juridice sau fizice si care pot detine mai multe imobile - ceea ce nu le da dreptul la vot multiplu sau pro-ratat functie de valoarea taxelor pe care le platesc.
Asa ca varianta mai “democratica” este aceea ca cei care locuiesc legal in respectiva comunitate sa decida cine ii reprezinta. Teoretic - dar doar teoretic - de ales s-ar alege un program si nu o persoana. Ca asta nu se intimpla in realitate decit foarte rar, asta e altceva.

Cind vine vorba de dreptul de a candida, lucrurile cred ca sint (si) mai complicate. Daca mergem pe ideea ca se voteaza programul si nu omul, atunci oricine ar putea candida. Ca sa cistige trebuie doar sa convinga 50%+1 din cei care se prezinta la vot ca programul sau e cel mai bun pentru comunitate (si - iarasi - teoretic ca il si poate pune in aplicare).

Aici sistemul ar trebui sa se autoregleze (daca mecanismele implicarii civice ar exista/functiona): un candidat care vine din afara cominitatii are(/ar trebui sa aiba) o credibilitate mult mai mica decit unul venit din interior pentru simplul motiv ca nu traieste zi de zi problemele comunitatii si/sau nu are o viziune corecta a directiei de dezvoltare.
Povesti de genul transport gratuit, case in chirie la 1 RON/mp/luna pe viata, parcari gratuite pentru oricine si bulevarde cu 14 benzi si fara ambuteiaje ar fi taxate de o societate educata civic ca nerealiste si populiste.

A ingradi insa dreptul oricui de a candida reprezinta o alunecare grava spre dictatura.

 


 • Author: subway guru
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi subway guru

Fals, totalmente fals, uita-te la regulile UE privind candidaturile si dreptul de vot pentru diasporeni in alegerile lor locale!
Ori aplicam reguli universal acceptate ori inventam pseudodemocratii <originale> ce frizeaza absurdul...altfel ar trebui sa acceptam ca de exemplu ar putea candida si vota la presidentie toti chinezii ori indienii desi nu au cetatenia romana!
Ai fi de acord cu asa ceva?
Si mai tine cont si de faptul ca drepturile de a alege si a fi ales sunt <inseparabile>, ai unul ai si celalalt, cu exceptia cazului in care justitia a hotarat altfel pentru ca ai calcat grav pe bec...
Pentru a alege sau a fi ales intr-o comunitate locala trebuie musai sa fi cetatean al acelei comunitati cu obligatii (indeplinite) si drepturi depline (asumate), nu turist ori <ilegalist>!!!
:headbash:
Spre exemplu eu nu inteleg nici in ziua de azi ce cautau dna Firea ori Operescu sa candideze la PMB atata vreme cat ei locuiau in Ilfov?

 


 • Author: 1689
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi 1689

Din pacate practica bate teoria cind vine vorba de “implementarea” locala.

Exemple sint nenumarate si - cred - alesii dintre noi, ai nostri, pentru noi si-au dovedit cu virf si indesat capacitatile.

 


 • Author: aztec
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi aztec

O luna mai tarziu....


Si a ajuns..
Si nu prin ramura chineza..
Prin investitorii italieni.

Disparitia malaiului si fainii din supermarket confirmata.

 


 • Author: andrei11
 • Moderator forum
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi andrei11

Coronavirusul este o denumire tâmpită dată habar n-am de cine. Este de fapt o gripă, de ramură chinezească.
Restul - orașe izolate  - rafturi goale - alte blabla - uri sunt o  ramură de marketing.
Nimeni nu spune că de gripa europeană au murit până acum în Ro vreo 40 de persoane.
A, da, și denumirea de << virusul ucigaș >> e tot chestie de marketing, nu e ucigaș deloc.

 


 • Author: aztec
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Re: Subiectele zilei - Discutii teme la zi aztec

Se ingroasa gluma cu virusul asta.
Deja este palpabila ingrijorarea in societate.
Sper sa nu ajungem ca italienii.  
Si sper sa treaca valul masiv pana la Paște ca o sa fie si mai rau daca nu.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 240
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea MetrouUsor  • 
Choose destination

Since , our 1924 forum members have written 372432 posts in 4519 topics and 450 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use