Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul BrașovTransportul în comun din municipiul Brașov (SC RATBV SA)

 

Topic: Autobuze SOR NS 12 electric

123 posts, 37711 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente/incidente alliens

A mai fost vreun incident cu un autobuz electric? In  6 septembrie, in jurul orei 16 am  vazut din tren , in statia Independentei, un autobuz electric  avand ridicat capacul  din spate si langa el doua masini de pompieri si pompieri care se agitau.

 


Autobuze SOR NS 12 electric Andrei Andraș

Da, este vorba de 2122.

Început de incendiu la baterie | Al doilea autobuz electric din flota RATBV cu probleme la baterie

În săptămâna 4-10 septembrie 2023, a fost solicitată intervenția ISU pentru un început de incendiu la un autobuz electric SOR. În timp ce autobuzul se afla tras la o stație de încărcare rapidă la capătul traseului 36, la Independenței, conducătorul autobuzului a apelat 112 și, în scurt timp, intervenția rapidă a ISU Brașov a făcut ca lucrurile să nu evolueze, începutul de incendiu care se manifesta cu degajare de fum fiind lichidat. ISU Brașov a precizat că a fost folosit și un extinctor în cadrul intervenției.

Incidentul nu a fost comunicat de RATBV și nici de ISU Brașov. Mai mult, RATBV a precizat că nu a existat degajare de fum, ci a fost doar o supraîncălzire, „poate un abur”. Ca să putem vedea ce s-a întâmplat am cerut celor două instituții imagini cu autobuzul. RATBV a spus categoric că nu are imagini, iar ISU Brașov mi-a transmis-o pe cea pe care o vedeți atașată articolului.

Sursa începutului de incendiu este un modul de baterie. În acest moment autobuzul se află la garajul RATBV și urmează să fie investigat alături de reprezentanți ai companiei SOR și de cei care produc bateriile cu care sunt dotate aceste autobuze. RATBV a precizat că nu știe la acest moment cât va dura această investigație, dar a precizat că atât autobuzul, cât și bateria se află în garanție.
Foto: ISU Brașov
0.jpg (328.23 KB; downloaded 906 times)
Litera 9

 


Re: Autobuze SOR NS 12 electric SPA29

Interesant cum aceste mici bombe pe roti sunt protejate de interese meschine. Pe langa faptul ca au ajuns sa musamalizeze astfel de cazuri, nu isi pune nimeni problema ca poate ies aburi incinsi dintr-un autobuz lasat la incarcat chiar in garaj. O abordare incorecta din partea RAT era de asteptat, dar chiar si ISU tine ascunse astfel de lucruri?

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze SOR NS 12 electric ADK

Ca fapt divers, la nivel de țară, prin ce locuri s-a mai întâmplat ca un autobuz electric să ia foc (indiferent de motiv) și eventual de câte ori, respectiv ce modele au creat probleme?

În Buzău cred că este singurul loc unde electricele încă n-au creat probleme, din simplul fapt că nici nu au circulat (exceptând ceva curse speciale și o cursă pe 5, de probă), find livrate totuși de ceva timp bun, acum așteptându-se montarea stațiilor de încărcare după ce firmele de reabilitare, termină de modernizat străzile și bulevardele. La mine în oraș sunt livrate BYD și Temsa, rămâne de văzut după ce începe exploatarea oficială să le urmărim comportamentul (din aceeași serie, BYD-uri mai sunt la Constanța și nu știu să fi creat probleme, n-am idee Temsa pe unde mai există și cât de eficiente sunt).

 


Re: Autobuze SOR NS 12 electric PTMZ

Electric care a luat foc a fost la Dej (1 e-Atak), iar Karsan a livrat un înlocuitor. Altfel, nu prea am mai auzit de probleme în mod specific.

Temsa mai circulă la Arad, dar nu sunt la curent cu performanțele lor.

Revenind la Brașov, cum zicea și @SPA29, halucinant cum de nu se abordează astfel de incidente...

 


Re: Autobuze SOR NS 12 electric punmeister

Simplu, la anul sunt alegeri. Nuff said.

 


Re: Autobuze SOR NS 12 electric SPA29

Poate suna naiv din partea mea, dar soferii nu stau cu grija ca viata lor, dar si a calatorilor este in pericol? Sa ne reamintim ca la primul incident toate au fost retrase si verificate. Aparent, aceea verificare a aratat ca nu sunt probleme. Dar cand deja ai probleme cu al doilea autobuz (asta doar din ce stim noi) poate ar trebui ridicat un semn de intrebare in ceea ce priveste calitatea bateriilor folosite pentru acest lot. In Alba Iulia inca nu am auzit sa aiba probleme.

 


Re: Autobuze SOR NS 12 electric Robert

In Cluj-Napoca circula 41 de Solaris de imediat 5 ani. Fara incidente, iar eu am vazut unul remorcat in toti acesti ani.

 


Re: Autobuze SOR NS 12 electric cris_m

Eu cred ca e vorba de exploatare defectoasa combinata cu un defect de fabricatie. Nu pot sa-mi explic cum la Brasov au probleme si prin alte orase ale tarii nu au nimic, cum bine ati zis. Chiar, ele pentru ce conditii au fost cumparate? Ma refer aici la relief, dar mai ales la clima...

 


Re: Autobuze SOR NS 12 electric PTMZ

În legătură cu relieful, sunt achiziționate pentru deal și teren cu înclinații specifice. Cel puțin la nivel teoretic, nu știu dacă în practică sunt diferențe tehnice între cele de la Brașov și cele de la, de exemplu, Alba Iulia (care sunt pentru șes).

Cât despre temperatură, trebuie verificat caietul de sarcini, nu am aceste date la îndemână acum.

 


Autobuze SOR NS 12 electric Andrei Andraș

Robert wrote:
În Cluj-Napoca circulă 41 de Solaris [...] fără incidente
Acolo 222 a avut un incendiu acum câțiva ani într-unul din garaje și de asta nu se știe de el. Îți poți da seama după sunetele pe care le scoate, dar și după unele plastice din interior îngălbenite. Îți pot confirma colegii de la Cluj.

 


Re: Autobuze SOR NS 12 electric AdrianC

Eu cred ca este ceva la cablaje sau la electronica.
Daca era la celulele bateriei, autobuzul era deja scrum.

LE: Observ ca are celule NMC 18650. Fiind mai multe si mai mici si fiecare cu carcasa metalica, o iau razna pe rand, incendiul putand fi controlat, nefiind o degajare intensa de energie intr-un timp scurt ca in cazul celulelor mari.

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Brașov (SC RATBV SA)  • 
Choose destination

Since our 2188 forum members have written 411120 posts in 5159 topics and 503 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use