Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovIstoria metroului bucureștean - IEMB/Metrorex

 

Topic: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou

159 posts, 31070 views
 
Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12
 
 

📖 Pagination options
Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou shoppy

Poza cu fosilele circula de mai multa vreme, am mai vazut-o.

Uite aici poza mai mare si cu watermark in 2016 https://www.bucurestitv.net/secretul-par ... tehnica/ , 2 ani mai devreme fata de acel site.

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou ByOnu

Deci angajatul ala Metrorex, oricine ar fi el/ea, n-a fost capabil sa faca niste poze complete si a trebuit sa apeleze la internet (probabil fara acord / credit)? Jalnic. Toate fotografiile de pe toate cartelele din seria cu statii individuale sunt jalnice. Prost incadrate, neprofesioniste.

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou shoppy

Tu vrei fotograf profesionist sa se duca in statii cu echipament profesional de fotografiat si luminat ca sa faca poze?, sa-mi intreb fotograful de la nunta cat ar factura pentru asa ceva, plus ca mai trebuie sa ii faci si vreo hartie oficiala ca sa nu-l incaiere vreun angajat Metrorex ca defapt il fotografiaza pe el ca nu-si face treaba, parca mai usor furi poze de pe net, pana la urma nici nu te poate da in judecata fotograful ca-l dai tu in judecata ca a fotografiat fara acordul tau si incalcand regulamentul de functionare unde spune ca nu ai voie sa faci poze din mai stiu eu ce motive tampite.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou ADK

Da' când se făceau pozele în depourile/autobazele *TB, alea prea cunoscute și care se găseau la tonete să le cumperi în seturi, nu le făceau angajații de la direcție? Pozele cu modelele istorice, din ultimii 100 de ani chiar și mai bine încoa, aici ceva îmi spune că nu sunt făcute de presă și ulterior preluate de ei, ci sunt făcute chiar de angajații direcției. La Metrorex... ce afirmați mi se părea corect să fi fost producția lor, pentru că fotografiile cuiva tipărite pe orice care (mai ales) gestionează un venit, fără acordul acestuia, Metrorex poate fi dat în judecată bine-mersi. E cam imposibil să nu știe autorul, să nu aibă prieteni care au nimerit cartela cu pozele lui (poate chiar el) și i-au spus sau le vede chiar el pe internet, sunt cam șanse 50 cu 50 să-i acționeze sau nu în judecată, aici depinde de el că dacă e un om afurisit și cu bani puțini o va face, dacă e un om pașnic chiar și cu situația financiară precară, s-ar putea să n-o facă, deși are dreptul.

Acum, șansele ca pozele să fie foarte identice cu cele (eventual) făcute de Metrorex e un procentaj extrem de mic, mai ales în combinația aceasta identică (cam <1% șanse să fie o astfel de coincidență). Pozele tipărite pe cartele cu o ajustare mai slab calitativă e cumva de înțeles, pentru că la mii de cartele tipărite dacă le faci la fel de calitativ înseamnă să crești prețul de producție, ca urmare și prețul cartelei pe care o cumperi în primul rând ca titlu de călătorie nu ca pe un wallpaper.

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou ByOnu

Shoppy, sunt pline forumurile astea de fotografii exceptionale, fara sa fie vorba despre oameni care lucreaza ca fotografi. Interes sa existe.

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou shoppy

Ce se facea inainte nu conteaza, acum sa ii dea cineva in judecata, sunt niste probleme:
- trebuie sa probezi valoarea compensatiilor ca fiind beneficii obtinute de Metrorex de pe urma pozei tale, daca toate cartelele s-au vandut si s-au compostat atunci beneficiul este zero ca acele cartele s-au vandut ca sa fie compostate si nu datorita pozei, calatorul nu poate alege ce cartele ii da casierita iar pretul era acelasi cu celelalte, puteau sa fie albe sau cu sigla Metrorex, tot aia era, deci Metrorex nu a obtinut nimic in plus
- ca sa faci poza intr-o statie Metrorex esti deja in ilegalitate ca regulamentul spune ca nu ai voie sa faci poze/filmezi/inregistrezi/orice
- Metrorex deja este proprietara obiectului pozat deci drepturile de autor deja ii apartin, deci poti da in judecata doar pentru timpul si viziunea ta artistica

Pai si cine sa se duca?, sa sara gigi de la Metrorex ca este el pasionat si vrea sa se duca sa faca poze pe care apoi sa le doneze la Metrorex ca apoi sa fie folosite?, la munca(adica statul) la stat nu functioneaza asa, daca nu este clar ce castigi atunci este mai bine sa stai la cutie decat sa agiti apele aiurea si de pasiuni iti vezi in timpul liber.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou ADK

Tu ai fi bun de avocat (poate chiar ești unul), mă și gândeam Metrorex să nu cunoască legile când au făcut treaba asta. E adevărat că cartelele se vând oricum, chiar și zisesem că te interesează să beneficiezi de călătorie, nu de peisaj (ăla vine de umplutură, dacă se poate), iar profitul e același cu cartela chioară sau roz-bon-bon. Ai argumentat foarte bine, find o situație puțin cu dus și întors, cu pozele pe teritoriul lor teoretic interzise, cu nici un profit major în final neavând ce să despăgubească. Adică practic... Pot să pună ce vor din mediul lor, încă dacă tot tu faci gălăgie ca autor riști să cazi de prost sau în cel mai rău caz, tu să despăgubești. La asta nu mă gândisem, dar e bine când ideea o discuți cu mai mulți.

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou ItsRaffalix

O cartela gasita in statia Politehnica pe jos. Pare a fi pusa in circulatie astazi (05.02.2024).
IMG_20240205_131639284_HDR2.jpg (218.99 KB; downloaded 1510 times)

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou vl273

Salutate!  am si eu o intrebare pentru cei care faceti colectie. Din pura intamplare, mai aveti cumva dubluri la una din urmatoarele: Constantin Brancusi, Titan, Eroilor 2 (prima editie, cea cu poza facuta pe scarile rulante) sau Tudor Arghezi? Platesc sau fac schimb cu oricare din poza de mai jos:
Daca cineva e dispus sa ma ajute, imi poate da mesaj in privat si scuze pentru deranj daca nu este locul potrivit in care am scris acest mesaj :)
1B6B2BE4-BDD0-4A41-9018-3A4255F427D2.jpeg (1.65 MB; downloaded 1395 times)

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou tachini11

Buna dimineata tuturor. Astazi doresc sa va prezint al 2-lea set de cartele rezultat din colaborarea Metrorex cu ArtSafari.

Colectia personala.
20240320_091527.jpg (1.45 MB; downloaded 905 times)

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou shoppy

Ce se intampla daca scanezi, poti sa cumperi cartele ca sa colectionezi?

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou tachini11

@shoppy

Te directioneaza la pagina ArtSafari.

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou ByOnu

ByOnu wrote here:
...dar și a cartelei cu reclamă la Ghișeul ro.La 5 luni de la lansarea ei inițială la finalul lui octombrie 2023, cartela de 2 călătorii cu reclamă la Ghișeul ro a revenit pe piață, după finalizarea seriei cu A.I.Cuza.

 


Re: Istoria ilustrată a cartelelor magnetice de metrou tachini11

Salutare tuturor. Astazi vreau sa va prezint cateva CityCard-uri noi.

Colectia personala.
20240328_190849.jpg (773.23 KB; downloaded 497 times)

 


Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria metroului bucureștean - IEMB/Metrorex  • 
Choose destination

Since our 2300 forum members have written 422500 posts in 5265 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use