MetrouTrenurile de metrou din București

 

Topic: Trenurile și ramele ASTRA/IVA (BM1)

1235 posts, 474518 views
 
Go to page:  1  ... 68 69 70 71 72 73 74  ... 89
 
 

📖 Pagination options
Re: Trenurile ASTRA/IVA Hygham

@subway guru O casă de discuri, I Name It

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA subway guru

O idee excelenta, poate si fanii metrou ar putea face asa ceva la aniversarile anuale ale metroului bucurestean nu doar la aniversarile tramvaistilor STB.

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA ByOnu

Daca e pe M2, m-as mai gandi.

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA Dristorul Nr.3

Pacat ca nu a circulat un tren retro IVA pe M1, cu ocazia celebrarii celor 43 de ani de metrou bucurestean. Si eventual cu anunturile acelea retro din anii 90', cu statiile vechi....
Dar, cred ca cer prea mult de la co-nationalii nostri. Cultura s-a cam degradat in ultimii 20 de ani....

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA Ocrasn

Stie cineva unde pot fi gasite anunturile din anii 90’ de pe M2 ? Restul pot fi gasite pe YouTube, am resuit sa recuperez doar anuntul de “IMGB” cu acea voce.

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA Mihaidraghici

Nu cred ca mai poate fi gasita prima versiune de anunturi de pe M2... Odata ce au fost retrase ramele IVA de pe acele meleaguri, unele au fost transferate pe M1/M3, de unde au primit alte metrovoxuri (013), iar celelalte au fost casate, astfel, modelele Metrovox 020 fiind distruse.  :?

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA shoppy

A inceput o noua campanie de defaimare a ramelor IVA, inainte macar geamurile erau sterse periodic de numele prostilor, acum de cateva luni pe M4 circula mai multe rame cu geamurile complet acoperite pana la plafon de numele prostilor.

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA punmeister

Degeaba cata vreme nu le vor inlocui pe cele de pe M4.

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA ByOnu

Din pacate, din punctul meu de vedere, tot raul a pornit de la Gh. Udriste. Pe vremea cand era director, l-am intrebat verbal de ce accepta vandalizarea IVA, iar raspunsul a fost "oricum vor fi inlocuite in cativa ani". Deci, s-a dat "liber" la vandalizat cu acordul tacit al conducerii ... un fel de acord social cu vandalii: aveti mana libera pe IVA cat timp nu sunteti prinsi, dar lasati trenurile noi in pace.

Iar de atunci, toti directorii au preluat "greaua mostenire". "Erau murdare cand am luat postul".

NU, Metrorex, NU! Este o nebunie faptul ca se permite vandalizarea IVA. Azi ai IVA, "maine" vei avea ceva nou. Ce faci? Bresele de securitate exista deja, iar vandalizarea va continua. Ea trebuie starpita de pe acum. Lipsa de viziune si respect fata de calatori.

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA Dristorul Nr.3

De acord! Iar mecanicii de pe IVA, stiind acest fapt, tot se iau de pasionatii care mai filmeaza/fotografiaza IVA pe M4.
Odata am fotografiat cu telefonul, o IVA, in statia Straulesti. Apoi, a coborat din rama un mecanic trecut bine de o anumita varsta (nu am putut sa fac o aproximatie, dar era destul de batran), care m-a apostrofat : "Le-ai vopsit si acum vii sa iti fotografiezi opera?".  Si eu, cel putin, am mai avut parte de asemenea incidente, nu numai cel mentionat mai sus.
No comment! Bine, cred ca nu mai suprinde pe nimeni acest lucru, mai ales ca REM 115, cea revopsita si intretinuta cat de cat, a fost casata brutal in februarie anul acesta. Afirmatia mea din postarea anterioara pe acest topic ramane....: NU avem cultura si sistemul actual NU permite celor cativa pasionati de istorie si tehnica romaneasca, sa se documenteze fata de aceste produse ale industriei romanesti. (nu numai ramele de metrou IVA).

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA subway guru

Si nici nu avem cultura si educatia pastrarii si respectarii lucrurilor facute de antecesorii nostri…

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA vl273

Da, pentru ca in paralel s-au impacat si ei cu ideea ca nu mai au ce sa faca, oricat ar vrea. Initial au renuntat sa mai revopseasca interioarele (in unele trenuri exista taguri vechi si de acum 7-8 ani), iar acum dupa RK/G nici macar exteriorul nu mai e curatat, decat revopsit pe mici portiuni si puse stickere cu REM X, in rest arata la fel.
Iar ce s-a intamplat cu ex. 115 (rip), probabil nu isi va asuma nimeni, mai ales  ca se poate considera fapta penala pentru distrugerea unui obiect de patrimoniu (art 253). Un loc mai bun pentru ea ar fi putut fi la Dej, sau poate chiar la ea acasa, in Arad.  :P dar nu a fost sa fie. Personal, estimez ca cel mai probabil la anul vor disparea albastrele, iar mai apoi treptat cele de pe M4.

 


Re: Trenurile ASTRA/IVA Dristorul Nr.3

Mai devreme s-a vorbit pe aici de vocea veche, din anii 90'-2000', cea "intepata". Posibil ca pe REM albastre sa mai fie aceasta instalatie de anunturi cu anunturile vechi. Daca s-ar gasi o cale, personal, as cauta acolo. Inafara de asta, eu cred ca totusi s-au pastrat undeva, prin arhivele depourilor, acele voci vechi...
Macar atat de am putea salva, deoarece inregistrarile de pe YouTube, cam singurele existente, sunt la calitate destul de mica....

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile ASTRA/IVA GPS

Care obiect de patrimoniu?

 


Go to page:  1  ... 68 69 70 71 72 73 74  ... 89
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2316 forum members have written 423882 posts in 5275 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use