MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2063 posts, 593400 views
 
Go to page:  1  ... 131 132 133 134 135 136 137  ... 148
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri și articole din presă orex

Daca se muleaza pe noua viziune asupra mobilitatii bucurestenilor, dupa ce vor fi adoptate noile masuri privind limitarea pandemiei, e corect!
PS
Orele de varf, potrivit ”Metrorex” sunt 07:00 - 09:30, respectiv 16:00 - 20:00.

 


Re: Știri și articole din presă orex

Ce înseamnă să ramai fără vaca de muls...cică protest spontan.
20210326_060847.jpg (1.14 MB; downloaded 3141 times)

20210326_060855.jpg (761.78 KB; downloaded 3140 times)

20210326_062505.jpg (528.64 KB; downloaded 3140 times)

20210326_062516.jpg (769.08 KB; downloaded 3140 times)

 


Re: Știri și articole din presă rizzuh

Sa vedem ce zice legea despre aceasta greva "spontana", mai precis legea 62/2011:

Articolul 205
În unitățile sanitare și de asistență socială, de telecomunicații, ale radioului și televiziunii publice, în transporturile pe căile ferate, în unitățile care asigură transportul în comun și salubritatea localităților, precum și aprovizionarea populației cu gaze, energie electrică, căldură și apă, greva este permisă cu condiția ca organizatorii grevei să asigure serviciile, dar nu mai puțin de o treime din activitatea normală.

Articolul 218
(4) Declararea grevei de către organizatori cu încălcarea condițiilor prevăzute la art. 191 alin. (1) ori la art. 202-205 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.

 


Re: Știri și articole din presă aztec

Știi rezolvarea legală ..circula,...dar după ora 16 parca ... 1/3...

 


Re: Știri și articole din presă helixdq

Mai grava mi se pare incalcarea legii 55/2020

Pe durata stării de alertă se interzice declararea, declanșarea sau desfășurarea conflictelor colective de muncă în unitățile sistemului energetic național, în unitățile operative de la sectoarele nucleare, în unitățile cu foc continuu, în unitățile sanitare și de asistență socială, de telecomunicații, ale radioului și televiziunii publice, în transporturile pe căile ferate, în unitățile care asigură transportul în comun și salubrizarea localităților, precum și aprovizionarea populației cu gaze, energie electrică, căldură și apă.


Pe chestia asta, daca exista vointa politica, se poate actiona mult mai dur decat incalcarea legii 62.

 


Re: Știri și articole din presă cris_m

Adauga si nerespectarea masurilor sanitare (masca, distantare) ca la Unirii mai-mai ca nu faceau hora de bucurie... Eu pe cuvant ca i-as arde cu toate legile astea.

 


Re: Știri și articole din presă orex

Cea mai cea, in aceasta situatie e ca, participantii la aceasta ”actiune spontana”, membrii ai sindica...ului,  sunt responsabili de zadarnicirea combaterii bolilor,. Daca considera ca-i de saga ceea ce au facut azi, sa citeasca art. 352 din noul CP, modificat prin OUG nr. 28/2020, si sa vada cum stau lucrurile, asta daca mai au curent in terminalele mobile la cate selfi-uri si inregistrari au facut in acest rastimp!
PS
Daca se bazeaza ca primesc doar o amenda penala, pentru cele de mai sus, ea se va ”scutura” din cazier (stergere mentiune din cazier) abia peste 3 ani ( cf. art. 528 din NCPP). Nu-i pacat ca, s-au afisat, in public, o gramada de baieti tineri?! Probabil ca apartenenta la sindicat, care appo are o definitie cat se poate de clara, ii face sa se simta ”Prometeu”, dar nu stiu cati cunosc cum a sfarsit acesta!
Cica de maine, 27.03.2021, se reia circulatia normala a metroului! (in direct Digi 24 la orele 18:15)

 


Re: Știri și articole din presă orex

Aoleoo! Reprezentantul ”sindikate” dupa iesirea de la negocieri cu prefectul, pe langa ca e un diletant, cu varf si-ndesat, mai spune ca e deficit la Metrou de 1200 de persoane?!
Asta unde traieste?
PS
E cea mai mare ghilaba dupa 89!

 


Re: Știri și articole din presă Stefan28

Protestul de la metrou se suspendă. Metrorex reia circulația de mâine
Protestul de la metrou se suspendă, însă circulația trenurilor se va relua sâmbătă dimineață. În urma discuțiilor, s-a ajuns la un consens, urmând să se continue negocierile pe doleanțele sindicaliștilor.
Pe perioada negocierilor se suspendă acțiunile disciplinare care îi vizează pe sindicaliști.

"Protestul se va suspenda. Am stabilit un calendar al negocierilor pentru săptămâna viitoare, au venit cu niște revendicări, le vom discuta. Suntem deschiși dialogului, nu vom începe nicio acțiune administrativă împotriva celor care au participat pe toată perioada negocierilor", a declarat, la ieșirea de la discuții, Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex.

Protestul spontan la metrou, care a început încă de vineri dimineață, a afectat traficul din Capitală. Peste 250.000 de călători din Capitală au rămas fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să intre în grevă. Oamenii au fost nevoiți să se întrepte spre alte mijloace de transport în comun de la suprafață. Autoritățile au anunțat că au suplimentat numărul autobuzelor.

 


Re: Știri și articole din presă orex

Sa se indrepte, nu intrepte...dar clar era preluarea asisderea a mesajului! :yes:

 


Re: Știri și articole din presă Stefan28

Și declarații din partea Sindicatului:
Sindicalist Metrorex: Nu are rost să pornim pentru jumătate de oră trenurile, azi. Călătorilor le doresc multă sănătate
"Imediat vom elibera metroul. În sfârșit domnul Drulă și ceilalți au recunoscut că sindicatul este cel cu care trebuie să discute. Contractul de asociere dintre firma metroului și Metrorex e în instanță, așteptăm sentința. Nu are nici o legătură protestul spontan cu somația de eliberare a spațiilor comerciale, protestul este 100% legal”, a spus Marian Artimon, sindicalist al USLM.

”Am obținut ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi referitor la: deficitul de personal pentru că tot scandalul a pornit de la disponibilizări. Deficitul a ajuns la 1200 de persoane, înseamnă 25% din personal. Ajunsesem în poziția să ne fie frică să ne mai facem treaba, să ne ducem la pușcărie sau să murim. Domnul ministru Drulă și domnul prim-ministru au făcut un buget care blochează activitatea Metrorex”, a spus sindicalistul care, întrebat ce le transmite bucureștenilor care nu au cu ce să se întoarcă acasă, a spus: „Multă sănătate le transmit”.

Reprezentantul sindicatului a precizat că nu are rost să se reia circulația trenurilor în această seară.

„Părțile invitate au convenit reluarea activității la metrou”, au anunțat reprezentanții Prefecturii București, unde vineri a avut loc o întâlnirea de dialog social cu reprezentanții sindicali, Sindicatul Liber Metrou – USLM și CNSLR Frăția, conducerea Metrorex și reprezentanții lucrătorilor din subteran.

 


Re: Știri și articole din presă ByOnu

Si ei se pierd in minciuni. Daca nu recunosc protestul ca fiind unul USML (fapt ce i-ar aduce sub incidenta legii cu asigurarea a cel putin o treime a serviciului), ce da USML declaratii?

Anyway, care < jumatate de ora > ?

 


Re: Știri și articole din presă Stefan28

A încurcat ziua cu ora...  :bleah:  :popa:

 


Re: Știri și articole din presă PTMZ

Și declarații din partea lui Rădoi:
Acţiunea de protest de la metrou a fost organizată ca urmare a nemulţumirilor sindicaliştilor determinate de intenţia Metrorex de a micşora salariile angajaţilor şi de a disponibiliza personal şi nu are legătură cu situaţia spaţiilor comerciale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

„Când spui că disponibilizăm oamenii şi micşorăm salariile, nu te aştepţi la ceva bun. Când te lasă fără loc de muncă, când te lasă fără salariu, adică o reducere de 25%, nu prea poţi să accepţi. Iată că au trecut câteva zile, cam intuiam eu, dar nu eram sigur până unde merg (sindicaliştii, n.r.) şi iată că s-a întâmplat (acţiunea de protest, n.r.)”, a afirmat Ion Rădoi.

Liderul USLM a susţinut că situaţia spaţiilor comerciale de la metrou e speculată politic de conducerea Ministerului Transporturilor.

„Că ei (Ministerul Transporturilor, n.r.) vor să o rostogolească spre tot ce înseamnă societatea asta comercială a sindicatului, cu spaţiile, asta e altă treabă. E o minciună. Ei au speculat politic. Şi povestea cu acea societatea are rolul ei, că nici pe aceea nu o vom lăsa, dar acolo e un proces de 3-4 ani de zile în cel mai rău caz. Deci nu are legătură (cu protestul, n.r.). Ce arde acum e faptul că nu avem oameni pe care trebuie să-i punem pe Magistrala 5, după atâta aşteptare, şi se pare că acum am ajuns într-o problemă drastică şi pe Magistrala 2. Pe lângă asta, vor să mai taie şi din drepturi, venituri care ar veni către salariaţi, pentru că ei muncesc şi zi şi noapte, şi sfârşit de săptămână, şi de sărbători. Acesta este motivul (protestului, n.r.). Că acum au venit şi cu pleaşca asta, să forţeze (eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, n.r.), este pentru că directorul general a fost administrator pe la Piaţa Obor şi el este obişnuit să-şi facă afaceri”, a menţionat Ion Rădoi.

Sursa: Economica

 


Go to page:  1  ... 131 132 133 134 135 136 137  ... 148
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2338 forum members have written 425955 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use