Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Vaslui

 

Topic: Transportul public din municipiul Bârlad

92 posts, 32827 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

SC CUP SA Bârlad, firmă cu acționar unic Consiliul Local (CL), se pregătește să preia frâiele transportului public local de persoane. După ce la sfârșitul lunii ianuarie, au hotărât ca acest serviciu să fie prestat de CUP SA, consilierii municipali bârlădeni au aprobat ieri, 17 martie, asigurarea de la bugetul local a fondurilor necesare pentru achiziționarea de autobuze și microbuze.

Conform estimărilor făcute de CUP SA, ar fi necesare 2,54 milioane lei, bani cu care urmează să se achiziționeze, prin licitație, patru autobuze și patru microbuze, toate second-hand. Proiectul a stârnit dezbateri aprinse în cadrul ședinței extraordinare  de ieri, 17 martie, a Consiliului Local (CL) Bârlad. Unii consilieri au susținut că cel mai înțelept ar fi achiziționarea de mașini noi. Însă, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, a argumentat varianta cu autovehicule second-hand prin faptul că, în momentul de față, bugetul orașului nu poate susține achiziționarea de mașini nou-nouțe: ”Oricum ar fi, totul se va face în baza unei licitații și se înțelege că vom căuta să obținem un preț cât mai mic. În același timp, dacă vom avea oferte care să ne permită să cumpărăm autovehicule noi, bineînțeles că o vom face. Însă, e puțin probabil, pentru că din analizele făcute până a cum a reieșit că, spre exemplu, numai un singur autobuz nou costă undeva la cel puțin 200.000 de euro. Din păcate, bugetul local nu ne permite să cumpărăm la acest nivel”.Trebuie spus că achiziționarea acestor autobuze și microbuze second-hand este o soluție provizorie, întrucât municipalitatea urmează să cumpere 10 autobuze electrice nou-nouțe, grație unui proiect cu finanțare europeană. Este vorba despre un proiect amplu de modernizare a sistemului de transport public de persoane din oraș, denumit Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), cu un buget estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

În momentul de față, transportul public local de persoane în Bârlad este asigurat de SC Unistil SRL, al cărei contract expiră în luna aprilie. Însă, este posibil ca municipalitatea bârlădeană să-i prelungească contractul (însă nu mai mult de un an!) pentru a oferi timp SC CUP SA să se pună la punct cu toate dotările necesare prestării acestui important serviciu public.

Sursa: Est News

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația pentru electrice a fost prelungit până pe 31 martie.

 Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad fl82

In articolul din "Monitorul de Vaslui" scrie ca primaria Barlad ar vrea sa achizitioneze 4 autobuze (pentru cele doua trasee principale) si 4 microbuze (pentru cele 3 trasee secundare), toate second-hand!

Insa numai 4 autobuze mi se par prea putine pentru acoperirea, cu o frecventa decenta, a celor doua trasee principale (1 IRB- Gara si 2 IRB- Liceu)!  Cei de la "Unistil" cred ca au in prezent mai mult de 4 autobuze pentru deservirea acestor doua trasee principale!

In plus daca primaria Barlad va prelua transportul urban in comun va trebui sa cumpere si garajul de pe strada Tecuciului, nr. 6, garaj care in prezent apartine firmei "SC Unistil Srl". Acest garaj a fost construit inainte de 1989 si a apartinut de: IJTL Vaslui- autocoloana Barlad (pana in 1990), SC Urbantrans SA Barlad (1990- 2005) si din 2005 firmei "SC Unistil Srl".

  Apoi traseele propuse a fi infiintate dupa achizitionarea celor 10 "autobuze" electrice nu prea ar aveea rost, deoarece ar merge foarte aproape de cele doua trasee principale existente!  In prezent cele doua trasee principale circula pe strazile Bdul. Republicii- Bdul. Primaverii (traseul 1 IRB- Gara) si  Bdul. Republicii- strada Tecuciului- strada Mihai Eminescu (traseul 2 IRB- Liceu).
  Iar traseele propuse a fi infiintate dupa achizitionarea celor 10 "autobuze" electrice ar circula pe doua trasee care aproape ar dubla (pe axa sud-nord) traseele existente (noile trasee s-ar desfasura pe strazile: Dragos Voda- Nicolae Balcescu- Bdul. Epureanu).

  Mai degraba cand se vor achizitiona cele 10 "autobuze" electrice ar fi introduse pe cele doua trasee principale existente, iar, pentru cele 3 trasee "secundare", pentru a acoperi cat mai eficient cartierele de case, ar circula pe strazile:
 -Gara- Blocuri ANL "Caramidarie": Bdul. Mihai Viteazu, Strada Colonel Simionescu Sava, Pod "Pescarie", Strada Alexandru Ioan Cuza (la sus), respectiv Strada Elena Doamna/Strada Traian/Strada Alexandru Vlahuta (la intors), Strada Alexandru Ioan Cuza, Strada Trestiana
 -Gara- Statia meteo: Bdul. Mihai Viteazu, Strada Colonel Simionescu Sava, Pod "Pescarie", Strada Stefan cel Mare, Bdul. Republicii, Strada 1 Decembrie 1918, DJ 243 B
 -Gara- Cartier "Deal": Strada General Vasile Milea, Strada Mihai Eminescu, Strada Cerbului (pana la intersectia strazilor Cerbului si 1 Decembrie 1918)

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Masurile de remediere adoptate la licitatia de electrice:
REMEDIERI LA DOCUMENTATIA DE ATRIBUIRE - AUTOBUZE ELECTRICE.pdf
REMEDIERI LA DOCUMENTATIA DE ATRIBUIRE - AUTOBUZE ELECTRICE.pdf (2.07 MB; downloaded 182 times)

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația pentru electrice a fost prelungit până pe 7 aprilie.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Ofertanți:
1) SOLARIS BUS & COACH
2) ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L.
3) BMC TRUCK & BUS, cu JT GRUP OIL în calitate de terț și THOREB INFORMATION SYSTEM în calitate de subcontractant (3%)

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Termenul limita pentru evaluari a fost depasit.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

A fost prelungit până pe 1 iulie.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

A fost depășit din nou termenul limită pentru evaluări.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Primăria Bârlad a lansat o licitație pe 2 loturi pentru 4 autobuze SH cu capacitate de circa 50 de locuri și normă de poluare minim Euro 5 (lotul 1) și 4 microbuze noi cu normă de poluare Euro 6 și minim 19 locuri (lotul 2). Bugetul total alocat este în valoare de 2.134.453 RON, din fonduri bugetare, din care 1.232.253 RON sunt pentru autobuzele SH și 902.200 RON pentru microbuzele noi.

Ponderea punctajului:
A) autobuze:
- 60% preț
- 20% vechimea mijloacelor de transport
- 20% parcurs efectiv rulat

B) microbuze:
- 70% preț
- 15% perioada de garanție în luni
- 15% perioada de garanție în km

Termene limită:
- depuneri oferte: 11 august
- evaluări: 2 noiembrie
Link E-licitație: https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100123771

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Caietul de sarcini:
02 Caiet de sarcini.pdf
02 Caiet de sarcini.pdf (3.53 MB; downloaded 161 times)

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Termenul limită pentru evaluări la electrice a fost prelungit până pe 9 august.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Termenul limită pentru evaluări a fost depășit.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Vaslui  • 
Choose destination

Since our 2333 forum members have written 425669 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use