Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Vaslui

 

Topic: Transportul public din municipiul Bârlad

92 posts, 32874 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad fl82

Judecand dupa punctele aratate, noul traseu de transport urban in comun, cu microbuzele, din Barlad, va circula pe urmatoarele strazi:

-Tur: Strada Mihai Eminescu, Strada General Vasile Milea, Bdul. Primaverii, Intersectia "Gura Leului", Intersectia "Cerbul de Aur", Bdul. Republicii, Strada Transilvaniei, Strada Vasile Parvan, iar apoi in cartierul Munteni: Strada Petru Rares, Strada Ardeal, Strada General Cerchez, Strada G G Ursu, Strada Capitan Grigore Ignat;

-Retur: Strada Capitan Grigore Ignat, Strada Ardeal, Strada Petru Rares, Strada Siret, Bdul. Republicii, Intersectia "Cerbul de Aur", Bdul. Republicii, Soseaua Tecuciului, Strada Mihai Eminescu.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad Razvan021

A inceput licitatia pentru 10 autobuze electrice cu lungimea intre 8 si 11 m.

Valoarea totala estimata:17.840.160 RON

Termen de depunere 18.03.2020.

Printre cerinte:100% LF, cu o capacitate de 16 locuri pe scaune + 2 strapontine + 1 loc șofer + 1 loc special amenajat pentru persoanele cu dizabilități si minim 35 locuri în picioare.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad fl82

Prin achizitionarea acestor "autobuze" electrice primaria Barlad vrea sa preia din nou transportul urban in comun ?

Sau aceste "autobuze" electrice care vor fi ale primariei Barlad vor circula pe anumite trasee, iar autobuzele si microbuzele apartinand "SC Unistil Srl" vor continuua sa circule pe traseele actuale ?

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad fl82

Din ziarul "Monitorul de Vaslui":

Barladul cumpara autobuze electrice de peste 21 milioane de lei!

Municipalitatea barladeana a demarat procedura de achizitie a celor zece autobuze electrice in valoare de peste 21 de milioane de lei cu TVA, prevazute in proiectul „Dezvoltarea sistemului public de transport in comun in Barlad prin achizitia de autobuze electrice, in scopul reducerii emisiilor de carbon”, finantat cu fonduri europene. Potrivit caietului de sarcini, primul autobuz va fi livrat in maximum noua luni de la emiterea ordinului de livrare de catre primarie, iar celelalte noua autobuze vor fi livrate in urmatoarele 12 luni.

Pe data de 8 februarie, Primaria Barlad a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind „Furnizarea a zece autobuze electrice pentru proiectul «Dezvoltarea sistemului public de transport in comun in Barlad prin achizitia de autobuze electrice, in scopul reducerii emisiilor de carbon»„, in valoare totala de 17.840.160 lei fara TVA (adica 21.229.790,40 lei cu TVA). Potrivit anuntului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt asteptate pana pe data de 18 martie, ora 15.00. Odata deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar pana pe data de 18 iunie. Ulterior, va fi desemnat un castigator si va fi semnat contractul de furnizare a celor zece autobuze ecologice, durata contractului fiind de 24 luni.

Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – pret, in care pretul ofertei are o pondere de 50%, iar componentele tehnice conteaza in proportie de celelalte 50%. Potrivit caietului de sarcini, primul autobuz va fi livrat in maximum noua luni de la emiterea ordinului de livrare de catre primarie, evident, dupa semnarea contractului. Celelalte noua autobuze vor fi livrate in maximum 12 luni de la semnarea procesului verbal de receptie a primului autobuz.

„Obiectul acestui contract il constituie achizitia de mijloace de transport public in comun, cu motor electric, respectiv achizitia a 10 autobuze electrice noi, cu o capacitate de 16 locuri pe scaune + 2 strapontine + 1 loc sofer + 1 loc special amenajat pentru persoanele cu dizabilitati si minim 35 locuri in picioare, cu o lungime cuprinsa in intervalul 8 – 11 metri, cu tractiune complet electrica, realizata autonom cu Sistem Reincarcabil de Stocare a Energiei cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborata pe toata lungimea, avand prescriptiile, caracteristicile de natura tehnica si dotarile minime solicitate in caietului de sarcini, ce sunt destinate transportului public urban in municipiul Barlad”, se arata in descrierea achizitiei publice din anuntul de pe SICAP.

Dupa cum anunta primarul Dumitru Boros imediat dupa semnarea contractului de finantare (6 august 2019), autobuzele cumparate vor fi dotate cu sisteme GPS de localizare si monitorizare, precum si cu panouri de informare, in timp real, pentru calatori. Obiectivele principale ale investitiei dupa primul an de operare sunt: reducerea cu 3,2% a emisiilor de carbon din transport; reducerea cu 8,4% a deplasarilor cu autoturisme private in favoarea transportului public; promovarea unei mobilitati incluzive, prin facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati la sistemul de transport public electric.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului public de transport in comun in Barlad prin achizitia de autobuze electrice, in scopul reducerii emisiilor de carbon”, finantat Programul Operational Regional 2014-2020, presupune nu doar achizitia autobuzelor electrice, ci si amenajarea unui depou pentru transportul electric din Barlad. De asemenea, vizeaza si infiintarea a doua trasee pe strazile General Vasile Milea – Mihai Viteazu – Colonel Simionescu Sava – Paloda – Ioan Popescu – Vasile Parvan – Capitan Grigore Ignat – Bulevardul Republicii – Restaurant Galamar si Restaurant Galamar – Bulevardul Republicii – Bulevardul Epureanu – Constantin Hamagiu – Nicolae Balcescu – Dragos Voda – Mihai Eminescu.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Razvan021 wrote:
A inceput licitatia pentru 10 autobuze electrice cu lungimea intre 8 si 11 m.

Valoarea totala estimata:17.840.160 RON

Termen de depunere 18.03.2020.

Printre cerinte:100% LF, cu o capacitate de 16 locuri pe scaune + 2 strapontine + 1 loc șofer + 1 loc special amenajat pentru persoanele cu dizabilități si minim 35 locuri în picioare.

Anulată din lipsă de ofertanți.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Mâine, consilierii municipali bârlădeni vor trebui să decidă dacă acest serviciu va fi prestat de către CUP SA, prin atribuire directă.
În scurt timp, transportul public de persoane din Bârlad va deveni un serviciu prestat exclusiv de către municipalitate. Edilii bârlădeni se pregătesc să-l ofere SC CUP SA (firmă controlată în totalitate de Consiliul Local Bârlad) prin atribuire directă.

Transferul acestui serviciu public în ”ograda” celor de la CUP SA urmează a fi consfințit joi, 28 ianuarie, când pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CL va figura și proiectul de hotărâre cu pricina. Inițial, proiectul nu a figurat pe ordinea de zi a ședinței CL Bârlad de mâine, fiind introdus în cursul zilei de ieri. Conform proiectului, transportul public local de persoane urmează a fi atribuit direct SC CUP SA, pe o perioadă de cinci ani.

În momentul de față, serviciul este asigurat de SC Unistil SRL, al cărei contract expiră în luna aprilie a acestui an. Însă, până atunci, edilii bârlădeni vor să se asigure că au toate condițiile pentru a pune în aplicare un ambițios proiect de modernizare a sistemului de transport public de călători din oraș. Este vorba despre așa numitul Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care urmărește ”crearea unui sistem de transport durabil, care să satisfacă nevoile comunității, vizând cinci obiective strategice: accesibilitatea, siguranța și securitatea, mediul, eficiența economică și calitatea mediului urban”. Bugetul necesar derulării acestui proiect a fost evaluat la 12 milioane de euro, bani asigurați din fonduri europene.

Primăria Bârlad va cumpăra 10 autobuze electrice pe care la va oferi CUP SA!
Una dintre principalele modalități prin care municipalitatea bârlădeană vrea să pună în aplicare acest proiect este achiziționarea a 10 autobuze electrice, care ulterior vor fi predate CUP SA. Firmă care urmează să preia transportul public de persoane din Bârlad, în cazul în care joi, consilierii locali își vor da consimțământul. Conform studiului de oportunitate care a fundamentat proiectul de hotărâre supus atenției consilierilor municipali în ședința de mâine, prin achiziționarea acestor autobuze electrice la Bârlad se vor crea condițiile unui transport public de persoane modern și ecologic (scăderea emisiilor de CO2). Autobuzele vor avea o serie de dotări moderne: sistem GPS pentru localizarea acestora în trafic, ecrane digitale de informare în timp real a pasagerilor, podea joasă pentru accesul facil al călătorilor, rampă electrică pentru persoanele cu dizabilități, precum și locuri special amenajate pentru această categorie specială de călători, sisteme de climatizare integrate etc. Fiecare autobuz va avea o capacitate de 16 locuri pe scaune, plus două strapontine (scaune rabatabile, fără spătar).

Vor fi introduse două noi trasee!
Pe lângă cele cinci existente, edilii bârlădeni au în vedere înființarea altor două trasee. Unul va funcționa pe ruta Autobază – strada Tecuciului – strada General Vasile Milea – strada Mihai Viteazu – strada Colonel Simionescu Sava – strada Paloda – strada Ioan Popescu – strada Vasile Pârvan – strada Căpitan Grigore Ignat – Bulevardul Republicii – restaurant Galamar – Bulevardul Republicii – Bulevardul Epureanu – strada Constantin Hamangiu – strada Nicolae Bălcescu – strada Dragoș Vodă – strada Mihai Eminescu – strada Tecuciului – Autobază.

Cel de al doilea traseu va avea următoare rută: str. Tecuciului – str. Mihai Eminescu – str. Dragoș Vodă – str. Nicolae Bălcescu – str. Constantin Hamangiu – Bulevardul Epureanu – Bulevardul Republicii – Restaurant Galamar – Bulevardul Republicii – str. Căpitan Grigore Ignat – str. Vasile Pârvan – str. loan Popescu – str. Paloda – str. Colonel Simionescu Sava – str. Mihai Viteazu – str. General Vasile Milea – șoseaua Tecuciului – Autobază.

Sursa: Est News

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad fl82

 Cred totusi ca va mai dura pana cand transportul urban in comun din Barlad va fi preluat de primarie- prin SC CUP SA!

In plus se vorbeste doar de achizitionare a numai 10 "autobuze" electrice, pentru aceste doua noii trasee ce vor fi infiintate!

Insa cu ce vehicule vor fi deservite (de catre CUP SA) actualele trasee, care din prezent sunt deservite de SC Unistil Srl, cu autobuze second-hand (traseul 1 IRB- Gara si traseul 2 IRB- Liceu, care sunt si cele mai aglomerate) si cu microbuze (3 trasee "secundare" care deservesc cartiere de case) ?!

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad deprodio

Pai probabil le vor inchiria de la Unistil pana vor achizitiona autobuze cum a facut si Deva.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Proiectul a fost aprobat:
Discuții aprinse în comisii, pe 28 ianuarie, înainte de ședința ordinară a Consiliului Local Bârlad, pe marginea proiectului de delegare a gestionării transportului în comun de persoane către SC CUP SA.

Cel mai vocal consilier a fost independentul Bogdan Sârbu care a dorit să afle detalii cu privire la unele aspecte referitoare la transportul public în comun, care urmează să fie preluat de CUP. Atât primarul Dumitru Boroș cât și Adrian Bobeică, directorul executiv al SC CUP SA, au adus lămuriri, iar în cele din urma proiectul a trecut fără probleme.

Odată ce proiectul a fost aprobat de consilieri, CUP SA poate să demareze toate procedurile pentru obținerea autorizațiilor necesare pentru dobândirea calității de operator de transport persoane. Acest lucru ar putea dura 2-3 luni.


După aprobarea bugetului local, la sfârșitul lunii februarie, se va trece la achiziția de autobuze și microbuze noi sau second hand pentru desfășurarea transportului pe rutele deja cunoscute. Primăria va achiziționa și 10 autobuze electrice care vor circula pe traseele noi, SC CUP fiind obligată să asigure transportul pe toate traseele din Bârlad.

Primăria Bârlad a semnat deja contractul de finanțare în valoare de 21 milioane de lei obținuți prin câștigarea unui proiect european, cu scopul de a achiziționa autobuze electrice. În cadrul acestui proiect este cuprins și un soft de management al traficului, cu ajutorul căruia călătorii vor ști exact când sosește autobuzul în fiecare stație, monitorizarea transportului făcându-se în mod electronic.

Adrian Bobeică a precizat că preluarea propriu-zisă de către CUP a transportului de călători în Bârlad se va face în maximum un an, timp în care SC Unistil va asigura transportul de persoane în localitate.

De asemenea, directorul CUP a mai declarat că se vor achiziționa patru autobuze și trei microbuze, în leasing, urmând ca apoi să fie primite și cele 10 autobuze electrice a câte 16 locuri fiecare.

Adrian Bobeică spune că autobuzele clasice pot fi achiziționate doar de Primărie sau împreună cu SC CUP. Sarcina Primăriei este de a pune la dispoziție mașinile (parțial sau integral), infrastructura (depoul, autobaza, stațiile), iar SC CUP va trebui să suporte cheltuielile cu personalul (22 de angajați doar șoferi), dar și cu alte cheltuieli specifice unui operator de transport.

Reprezentanții municipalității au concluzionat că la Bârlad autobuzele vor fi achiziționate și puse în funcțiune înainte de anul 2023. Prin accesarea de fonduri europene necesare achiziționării de autobuze electrice, Primăria a dorit să modernizeze transportul public de persoane din oraș, astfel încât bârlădenii să beneficieze de condiții civilizate de transport. Întrucât municipalitatea a depus și câștigat proiectul cu finanțare europeană, doar Primăria sau o societate din subordine putea prelua acest serviciu.

Sursa: Est News

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

A fost relansată licitația pentru cele 10 autobuze de 8-11m. Bugetul alocat a urcat la 17.991.801,40 RON. Achiziția se desfășoară prin parteneriat public-privat. Ponderea punctajului:
- 50% preț
- 15% consumul energetic conform testului SORT-2.
- 15% garanția extinsă pentru bateria electrică
- 15% autonomie extinsă
- 5% cost de mentenanță pe an.
Termene limită:
- depuneri oferte: 23 martie
- evaluări: 24 mai
Link E-licitație: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100113165

Caietul de sarcini:
Caiet de sarcini autobuze electrice -rev.pdf
Caiet de sarcini autobuze electrice -rev.pdf (16.74 MB; downloaded 287 times)

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

BMC a depus o contestație la CNSC.

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Contestatia BMC:
contestatie Municipiul Barlad.pdf
contestatie Municipiul Barlad.pdf (3.55 MB; downloaded 251 times)

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

Anexa la contestatie:
anexa contestatie Barlad.pdf
anexa contestatie Barlad.pdf (7.42 MB; downloaded 341 times)

 


Re: Transportul in comun urban in municipiul Barlad PTMZ

BMC a renunțat la contestație.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Vaslui  • 
Choose destination

Since our 2335 forum members have written 425806 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use