Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Mercedes-Benz Citaro Hybrid

1174 posts, 438087 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 62 63 64 65 66 67 68  ... 84

📖 Pagination options
Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Victor92

Primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid livrat la Bucuresti ramane titular in continuare pe linia 105.

A primit un echipaj incepand cu 01 Martie 2021  :D

L-am surprins zilele trecute prin Drumul Taberei.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Albert

Au început să schimbe prizele USB. Am văzut azi un model nou care nu mai avea acele capace de cauciuc și avea un port de USB A și un port USB C.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid SirVlady

Care autobuz mai deține prize noi? Eu personal le știu pe 7002 (doar o singura priza) și 7029.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Alex Negoi

Și 7118 are acest tip de prize.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Victor92

7017 a revenit - dupa accidentul de la Grozavesti din vara 2021.

E pe linia 178.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid andrei11

Eu de câte ori am "prins" un "verde" mergea numai cu motorul termic. Aţi prins vreodată aceste autobuze deplasându-se cu ajutorul motorului electric ?

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid WT_fan06

Aceste autobuze sunt "Mild-Hybrid". Ele nu se deplasează niciodată doar cu ajutorul motorului electric, din câte știu.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid punmeister

Exact! Un mild-hybrid foloseste motorul electric in paralel cu cel termic la demaraj, unde consumul de carburant este implicit mult mai mare.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Albert

Da, motorul electric funcționează in paralel cu cel diesel, preluând vârfurile de sarcină.

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid shoppy

Da, motorul diesel functioneaza mereu si doar pentru punerea in miscare a autobuzului(nu incarca bateriile), franarea insa este initial electrica iar energia recuperata din franare este stocata in baterii, cand bateriile sunt incarcate peste o anumita valoare atunci participa si ele la tractiune.

Aici sunt supercondensatori.

Scrie undeva in documentatie de ce sunt supercondensatori si nu doar condensatori obisnuiti?

Cel putin asta scrie in documentatia a MB.

Aha, urmeaza superbateriile.

Go to page:  1  ... 62 63 64 65 66 67 68  ... 84

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2465 forum members have written 437583 posts in 5468 topics and 522 subforums.

© 2009 - 2025 Asociația „Metrou Ușor”