Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

 

Topic: Mercedes-Benz Citaro Hybrid

1138 posts, 379513 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 82
 
 

📖 Pagination options
Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid ByOnu

punmeister wrote:
Atentie, graficul de livrari din CS este cel minimum, la licitatie insa s-au alocat si 6 puncte maximum la tehnic pentru capacitatea ofertantului de a livra in primul an de contract.


Desigur, ca deh, e foarte important sa ai 130 de autobuze noi in sub 1 an... Habar n-avem sa cumparam parc nou... Achizitii uriase de sute de vehicule cu termene foarte scurte de livrare.

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid 1689

Din punctul asta de vedere n-as fi atit de critic. Vorbim de o innoire de parc de aproximativ 10% - ceea ce ar fi fost ok pentru o perioada de 2-3 ani.

Problema, insa, e ca in ultimii doi ani ne vedem iarasi[/u:310jk3on] in situatia de a innoi parcul cu peste 40%. Ceea ce va duce la aceeasi problema pe care o avem astazi cu Citaro-urile peste (maxim) 7-8 ani, cind actualul parc va ajunge la sfirsitul duratei de exploatare.

Plus cele ~950 de Citaro care urmeaza in 1-2 ani (indiferent daca vorbim sau nu de “conversii” - nici acestea nu sint gratis...).

Personal, vad o mare gaura neagra in bugetul local pentru urmatorul exercitiu financiar de patru ani pe care actuala administratie a construit-o.

Dar asta e - cred - subiect pentru o discutie separata in alt topic...

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid orex

In masura in care clauza 15.3 din draftul de contract este operationala si-n contractul final, nu-i nicio problema, in a achita PMB c/v autobuzelor livrate, in mod accelerat, peste graficul scontat !

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid 1689

Nu-mi fac nici o grija ca juristii de la MBC au acoperit legal astfel de detalii...
Vorbim, insa, de cel putin 55 de milioane de RON (fara TVA), plati in avans fata de executia preconizata a bugetului actual. Sint curios de unde se vor taia...
Si sint convins ca se vor mai livra autobuze pina la sfirsitul anului (daca se pastreaza ritmul actual, nu m-ar surprinde sa fie cel putin 100 din cele 130...).

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Metamorph

Proiectul din care am preluat partea de info de mai jos a fost aprobat in sedinta CGMB de saptamana asta, se poate gasi pe site-ul PMB.

[...] Bugetul creditelor interne va fi majorat cu 100 de milioane de lei, dintre care 50 de milioane pentru achiziţia de autobuze hibride. Măsura vine după ce, conform raportului de specialitate, Comisia de autorizare a împrumuturilor locale a avizat favorabil acordarea unui împrumut în valoare de 100 de milioane de lei, precum şi tragerea finanţării rambursabile integral în anul 2020[...]

http://www.b365.ro/mobi/rectificare-bug ... 62958.html

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid reiny2000

WT_fan06 wrote:
O situație neplăcută în unele Hybride, unde geamurile sunt încă încuiate și altă ventilație în afară de atunci când se deschid ușile nu există. Chiar nu ne putem adapta la condițiile meteo și să descuiem geamurile la capăt de linie dacă vremea nu impune utilizarea aerului condiționat? Mai umblă și covid printre noi...


Eu am observat că pot să învârt încuietoarea geamurilor cu unghia și să le deblochez

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid orex

@1689
Se vor gasi sursele de finantare, indubitabil, si peste graficul de livrari scontat si sunt convins ca-n acest caz Municipalitatii ii va fi acordat gir/credit, de orice instituite bancara! Are de unde sa se scoata!
PS
E PRIMA COMPANIE si PRIMUL CONTRACT, in care vad ca ”strocul” livarilor e unul neverosimil! Neasteptata aceasta ipostaza, nu, in pofida pandemiei?! Exista si trebuie s-o tratam cu toata responsabilitatea! E ceva neobisnuit pe meleaguri mioritice, obisnuite cu intarzieri, sicane, nu?! ;)
@Metamorph
Noi toti am fi acordat acest credit, o actiune de bun simt, nu crezi?!

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Metamorph

La nivelul la care se afla bugetul primariei capitalei nu ar trebui sa discutam de imprumuturi pentru asa ceva daca nu ar disparea covarsitor in gauri negre gen subventii la termoficare spre exemplu.

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid orex

Metamorph wrote:
La nivelul la care se afla bugetul primariei capitalei nu ar trebui sa discutam de imprumuturi pentru asa ceva daca nu ar disparea covarsitor in gauri negre gen subventii la termoficare spre exemplu.

Nu te mai ”tangui” atat! La inceputul anului de gratie 2020, 20% din bugetul anului 2019 al P.M.B.  era reportat pentru anul 2020, arondat ”finanțarii administrației publice locale”! Despre ce vorbim?!

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Utilizator anonim

Sunt inmatriculate cel putin pana la 7057, vazut acum in 178. Era binr daca mai bagau o linie cu putine, precum 304 sau 205.

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Stefan28

Si venite pana la 7073 macar, daca cele 3 din stanga sunt tot noi noute, neînmatriculate.


 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Stefan28

Astăzi prin 178:Civilizație nenică!  ;)  :bere:  :bere:

Sursa: George Mihai FB

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid orex

Bine ca, inca, n-a aparut celebra ”scoarță” de bomboane agicole! E buna si masca asta la ceva! :rofl:  :rofl:  :rofl:

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid dm5758

Aztazi am observat pe un autotuz Mercedes-Benz Hybrid de pe lina 178 (cred ca numarul de parc era 7055) o reclama care spunea ca in 2020 se vor primi toate cele 130 de autobuze, a vazut reclama cineva?

 


Go to page:  1  ... 39 40 41 42 43 44 45  ... 82
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2319 forum members have written 423976 posts in 5278 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use