Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

 

Topic: Mercedes-Benz Citaro Hybrid

1138 posts, 378989 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 82
 
 

📖 Pagination options
Mercedes-Benz Citaro Hybrid punmeister

Cristy wrote:
#130autobuzehibrid #Mercedes
130 de noi autobuze, de tip hibrid, pentru un transport public mai confortabil, modern și mai puțin poluant în București! A fost finalizată achiziţia derulată de Primăria Capitalei.

Câştigătorul licitaţiei este Mercedes – Benz, iar tipul autobuzului care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid.

Alături de cele 400 de autobuze Euro 6, achiziţionate anul trecut, autobuzele hibrid cumpărate acum cu finanțare nerambursabilă vor contribui la îmbunatăţirea transportului public în Capitală, la înnoirea parcului de mijloace de transport public, dar şi la diminuarea poluării generate de traficul urban.

Este o îmbunătățire semnificativă, după ce, timp de 12 ani, nu a mai fost achiziționat nici măcar un autovehicul pentru transportul public. Parcul auto al Societății de Transport București este înnoit astfel cu 530 de mijloace noi de transport, ultramoderne, care oferă bucureștenilor cele mai bune condiții de tranport în comun.

Mai avem în curs de atribuire contractele pentru alte 300 de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie, 100 de troleibuze  şi 100 de autobuze electrice – care se află, în acest moment, în diverse etape de evaluare și pentru care o parte din finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile.

Câştigătorul licitaţiei este Mercedes – Benz, iar tipul de autobuz care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid, fabricat în Germania. Autobuzul a primit premiul “Bus of the year 2019”, acordat în cadrul evenimentului IAA 2018. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA.

Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna mai a anului viitor şi se va întinde pe o perioadă de 8 luni, după cum urmează: primul autobuz va fi livrat în luna mai 2020 pentru omologare, iar ulterior, timp de 6 luni, vor fi livrate câte 20 de autobuze lunar. Ultimele 9 bucăţi vor fi recepţionate în ianuarie 2021.

Garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000 de km, garanție de tip Full Warranty.
Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.

Cererea a fost depusă în octombrie 2018, iar contractul de finanțare a fost semnat în decembrie.

Detalii tehnice:
Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri (27 aşezaţi şi 65 în picioare) şi au următoarele dimensiuni: lungime de 12.135 mm, lăţime de 2.550 mm, înălţime de 3.120 mm, laţime uşi de acces de 1.250 mm şi o înălţime la urcare pentru toate uşile de 320 mm. Autobuzele vor fi echipate cu sisteme ABS, ASR (Sistem de protecţie anti-patinare) şi ESP (Program electronic de stabilitate).

Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului către Societatea de Transport București.

Asemenea compartimentului călătorilor, o atenție specială a fost acordată și postului de conducere al șoferului, acesta beneficiind de dotări de ultimă generație care îi cresc siguranța și confortul, îi reduc sursele de stres sau oboseală.

Tehnologia hibrid:
Sistemul hibrid compact, adăugat versiunii de bază Mercedes Benz Citaro Euro 6, reprezintă o soluție sustenabilă, economică și fiabilă, astfel necesitând o mentenanță similară autobuzelor convenționale.

Tehnologia hibridă ce echipează aceste autobuze face ca motorul electric, dispus între motorul termic și transmisia automată, să funcționeze atât ca agregat de antrenare a roților cât și ca generator de energie atunci când autobuzul frânează, energie care este la rândul ei este stocată spre a fi folosită la punerea în mișcare a autovehiculului.

Astfel, energia generată din frânare, pierdută în cazul autobuzelor convenționale, este folosită acolo unde este nevoie de ea mai mult – la pornirile de pe loc constante, generate atât de plecările din stațiile S.T.B. cât și de traficul urban aglomerat. Această calitate conduce la o reducere semnificativă a noxelor emise cât și a consumului de carburant.

În scopul măririi aportului adus de tehnologia hibridă, au fost adăugate atât un sistem de virare tip „Intelligent eco steering”, care spre deosebire de un sistem de virare clasic folosește energie doar în momentele în care conducătorul autobuzului schimbă poziția volanului, precum și o punte motoare construită din materiale ușoare, silențioasă, cu zgomot de rulare redus, ce folosește pentru lubrifiere un mix de ulei mineral și sintetic pentru o mentenanță cât mai redusă.

https://www.facebook.com/42765659729715 ... 010251257/

Ne mutam aici :yes:

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid MariusCFRBucuresti

O veste buna pe ziua de azi.  :bere:

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid SirVlady

Chiar ma bucur ca licitatia a mers inainte si nu s-a anulat! Le astept cu drag!  :)

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Victor92

Din Mannheim ... in curand si la Bucuresti  :) 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid aztec

Asta e finala-finala?
Fara contestatii, probleme?

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Alex21

Care e termenul maxim de livrare?

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Mihai2005

Ce contestații frate? Că Mercedes-Benz a fost singurul ofertant la această licitație.  :D
Alex21 wrote:
Care e termenul maxim de livrare?


,,Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna mai a anului viitor şi se va întinde pe o perioadă de 8 luni, după cum urmează: primul autobuz va fi livrat în luna mai 2020 pentru omologare, iar ulterior, timp de 6 luni, vor fi livrate câte 20 de autobuze lunar. Ultimele 9 bucăţi vor fi recepţionate în ianuarie 2021.'' scrie Gabriela Firea, primarul general al Municipiului Bucuresti pe pagina sa de Facebook.

Abia aștept să văd ce reacție va avea presa despre această știre.  :D

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Alex21

La ce autobaza se va livra primul autobuz de acest gen?

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Victor92

Autobaza Bucuresti  :D

Sa vina primul autobuz si dupa vedem la ce autobaza va fi incredintat ...  :headbash:

 


Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Mihai2005

https://youtu.be/96wumXtvCnM
Asta dacă sunteți curioși cum arată ,,Autobuzul anului 2019,,. :) (îmi pare rău dacă nu vede și thumbnail-ul/poza videoclipului, nu știu cum se face)

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Utilizator anonim

Militari, 336/601 sau 178. Daca nu se pot deroga contractele de finantare cu UE, raman minim 3 ani liniile cuprinse in proiectele anuntate, era pe undeva lista. Dar oricum, Militari le are pe primele.

 Re: Mercedes-Benz Citaro Hybrid Albert

Utilizator anonim wrote:
Militari, 336/601 sau 178...

Si Nordului cu 131...

  
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 82
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2314 forum members have written 423857 posts in 5275 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use